kalamar ?

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında rockchy tarafından paylaşıldı.

  1. rockchy

    rockchy furkan aksakal

    Yaş:
    31
    Mesajlar:
    1.856
    Şehir:
    İzmir/Bornova
    En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    değerli üstadlar kalamarla istanbul anadolu yakasında ne tutabilirim ne alma şansım var izmarit falan gelmez heralde bu konuda ciddi yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim
     
  2. 56561

    56561 Yücel

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    2.535
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Kalamarla iskorpit gelincik istavrit rahatlıkla alırsın ancak ispari izmarit gibi balıklar şöyle bir dokunup gider sadece. Kalamar yerine kurt kullansan bence daha mantıklı olur. Lüder harici alamıyacağın balık yok gibidir kurtla.
     
  3. seckinacar

    seckinacar

    Yaş:
    37
    Mesajlar:
    308
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    surf kamış,cormoran big ben 6000 pi makina
    bende geçen gün metro marketten kalamar aldım ,acaba mırmır eşkina flan gelirmi bacaklarınımı yoksa üst kısmınımı takmalıyız ? eti çok sert olduğundan (özellikle bacakları ) iğneden kesinlikle düşmeyecek bir yem ,istanbul için ne kadar geçerlidir ,ustalar bi açıklama yaparsa sevinirim ,teşekkürler :)
     
  4. seckinacar

    seckinacar

    Yaş:
    37
    Mesajlar:
    308
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    surf kamış,cormoran big ben 6000 pi makina
    Şinasi Abicim madem o konuyada değindin ,bi bilende nasıl terbiye edilir onu anlatsın ben son yaptığımda çok sert oldu sanırım bira da flan bekletiliyormuş pişirmeden önce ?(Hazır Şoklanmışlardan bahsetmiyorum)
     
  5. jonathandavis

    jonathandavis Cem

    Mesajlar:
    200
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    700gr çupra 1.4kg dülger balıgı
    herkesin bildigi fix bir terbiye yöntemi var

    Malzemeler :
    1 kg kalamar
    1 tatlı kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığı toz karbonat
    1 su bardağı bira
    un
    tuz
    tarator için ;
    Yarım ekmek içi
    5 yemek kaşığı mayonez
    1 çay fincanı yoğurt
    2 diş sarımsak
    maydanoz
    tuz
    Yapılışı :
    Kalamarlarları aldığınız yere temizletirsiniz... Temizlenmiş kalamalarları yıkadıktan sonra 1 cm. kalınlığında keserek halka haline getiriyoruz. Bir kaba alıp şekeri ve karbonatı üzerlerine atıp elimizle iyice yoğuruyoruz. Bu işlemi 2-3 dakika kadar yapın.... Bu şekilde kalamarları yarım saat kadar dinlendirdikten sonra birayı ilave ederek bu şekilde buzdolabında bir gün kadar bekletiyoruz. Ertesi gün kalamarları büyükçe bir kapta hazırladığımız tuzlu suda yıkıyoruz. Muhakkak tuzlu suda yıkamak gerekiyor ,aksi halde kalamarlar sertleşir. Aslında deniz suyunda yıkamak gerekiyor ama evde temini zor olduğundan tuzlu su işe yarıyor. Yıkadığımız kalamarları tuzla karıştırdığımız una bulayarak kızgın ve bol yağda kızartıyoruz. Kızartma işleminde dikkat etmemiz gereken nokta yağın bol olması ve yağın ısısının 180-185 dereceyi geçmemesi... Orta ateşte 3 dakika kadar pişirip sonra ocağın altını açarsanız hemen kızarıyorlar. Ben ısıyı bu şekilde ayarladım. Kalamarların çiğ kalmaması için buna dikkat etmek gerekiyor. Kızaran kalamarları kağıt havlu serilmiş bir kaba kevgir ile çıkarıp fazla yağını süzdürdükten sonra servis tabağına alıyoruz. Servis mutlaka sıcak yapılmalı.
    Gelelim taratorun nasıl hazırlandığına ;
    Ekmek içini bir kaba ufalıyoruz. Ayrı bir kapta ezilmiş sarımsak ,mayonez ve yoğurdu karıştırıp ekmek içine ilave ediyoruz. Tuz ve ince doğradığımız maydanozları da taratora ekleyip karıştırarak kalamarların yanında limon dilimleriyle beraber servis yapıyoruz.
    Afiyet olsun...

    şeklinde ama benim bu konuda engin tecrübelerime dayanarak sana söyleyebilirimki

    1 kutu efes pilsen alıyosun kalamarları temizleyip tuzlu suya batırdıktan sonra biranın için yatırıyosun 4-5 saat sonra kalamarları kalın kalın halkalar halinde kesip una buluyoruz ve kızgın ateşe atıyoruz. sonuç mükemmel.

     
  6. jonathandavis

    jonathandavis Cem

    Mesajlar:
    200
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    700gr çupra 1.4kg dülger balıgı
    kalamarla neler tutulacağına gelince yücel ustanın dedigi gibi ama bir ilave yapayım kalamar çok kral yem. sert oldugu için ufak balıklar pek ellemiyo öyle kaya balıgıdır zarttır püsürüktür rahatsız etmiyor hiç öyle iğneden çıkma gibi bi derdide yok hatta balıgı yakalıyosun iğneyi yemle beraber çıkartıyosun hiç oynama bile yapmadan tekrar atabilirsin denize :)) dinle sen beni kalamar çok kral yem
     
  7. rockchy

    rockchy furkan aksakal

    Yaş:
    31
    Mesajlar:
    1.856
    Şehir:
    İzmir/Bornova
    En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    iyi güzelde istanbul için sadece iskorpit gelincik falanlamı sınırlı bu yemin kullanımı off yıkıldım şimdi :(
     
  8. agaerkan

    agaerkan ERKAN

    Yaş:
    38
    Mesajlar:
    35
    Şehir:
    KIRKLARELİ
    Valla iskorpiti bilmiyorum ama levrek mırmır çupra alabilirsin kalamarla diğer arkadaşlarında dediği gibi çok kral yemdir.
    Geçen akşam enezdeydim mırmır için 4 kez vurdu 3 ünü aldım 450-500 gram civarı balığı çıkarıyosun yem gıcır gıcır:) aynen devam 2 kalamar ayağını 1 gece boyunca kulladım yanii:)
     
  9. hızır şeref gültekin

    hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    393
    Şehir:
    rize
    Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    abi o lüfer mi demek istedin acaba ben onu hırsızlı olta ile iki üç gün beklettimde denizde :D keşke daha önce söleseydin :D bide konu açıp sordum be yaw :D