Bu kadar irisini yakalayınca pişirmek içinde uzmanlara danıştık.Pilaki yapılması yönündeki telkinler ağır basınca uzun zamandır yemediğimiz lezzeti denemeye karar verdim. MALZEMELER İri Istakaroz Zeytinyağ 1,5 asit (Edremit yöresi) Kuru soğan Domates Çarliston biber Limon Tane karabiber Defne yaprağı Çift yağlı kağıt Tuz Toz şeker HAZIRLAMA İri dilimlenmiş kuru soğanlar az miktarda zeytinyağ ile kavrulurken çok az toz şeker ilavesi ile karamelize edilir.Balığın pişireleceği tepsinin altına bu soğanlar serilir.Temizlenen ıstakarozun karnına 10-15 ad tane karabiber ve 2-3 ad defne yaprağı eklenip soğanların üstüne yerleştirilir.Dilimlenmiş domates ve biberler tepsiye ilave edilir.4-5 dilim kabuğu soyulmuş limon ve 4-5 ad defne yaprağı ve 20 ad tane karabiber bunların üstüne serpiştirilir.Bir miktar tuz ve bir çay bardağı kadar zeytinyağ ilave edilip üstü fırın kağıdı ile örtülür. PİŞİRME 200 C derece kızdırılmış fırında 40-45 dakika Afiyet olsun.