Istakaroz pilaki

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında noauida tarafından paylaşıldı.

  1. noauida

    noauida murat işcan

    Yaş:
    56
    Mesajlar:
    85
    Şehir:
    edremit
    [​IMG]
    Bu kadar irisini yakalayınca pişirmek içinde uzmanlara danıştık.Pilaki yapılması yönündeki telkinler ağır basınca uzun zamandır yemediğimiz lezzeti denemeye karar verdim.
    MALZEMELER
    İri Istakaroz
    Zeytinyağ 1,5 asit (Edremit yöresi)
    Kuru soğan
    Domates
    Çarliston biber
    Limon
    Tane karabiber
    Defne yaprağı
    Çift yağlı kağıt
    Tuz
    Toz şeker
    HAZIRLAMA
    İri dilimlenmiş kuru soğanlar az miktarda zeytinyağ ile kavrulurken çok az toz şeker ilavesi ile karamelize edilir.Balığın pişireleceği tepsinin altına bu soğanlar serilir.Temizlenen ıstakarozun karnına 10-15 ad tane karabiber ve 2-3 ad defne yaprağı eklenip soğanların üstüne yerleştirilir.Dilimlenmiş domates ve biberler tepsiye ilave edilir.4-5 dilim kabuğu soyulmuş limon ve 4-5 ad defne yaprağı ve 20 ad tane karabiber bunların üstüne serpiştirilir.Bir miktar tuz ve bir çay bardağı kadar zeytinyağ ilave edilip üstü fırın kağıdı ile örtülür.
    PİŞİRME
    200 C derece kızdırılmış fırında 40-45 dakika
    Afiyet olsun.
     
    Son düzenleme: 16 Kasım 2008
  2. korni

    korni koral

    Mesajlar:
    7.546
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tadı nasılsdı?:)
    paylaşım için teşekkürler:)