turnayı nasıl yemeli

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında hamdi tarafından paylaşıldı.

  1. turnayı nasıl yaparsak daha lezzetli olur..?
     
  2. hakan

    hakan

    Mesajlar:
    105
    Şehir:
    Pori-Finland
    Favori Kamış:
    fly,pilker
    En İyi Avı:
    48kg kilic,19kg som,38kg halibut
    Kutup balikcisi

    Turna en guzel köfte olur arkadasim.Turnayi file cikar onlari kiyma makinesi gibi bir makineden gecir,icine biraz sogan maydonoz,sogan biraz baharat,biraz galeta unu,ayni köfte gibi yogur kizgin yagda kizart afiyet olsun
     
  3. BARIŞ

    BARIŞ BARIŞ

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    2.405
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    hamdi turna en güzel derisi çok kalın olduğu için derisini yüzüp galeta veya mısır ununa batırıp çok kızgın yağda kızartıyorsun yağın kızgın olması çok önemli nar gibi kızarır ahhh azımın suyu aktı
     
  4. mhakanbasar

    mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

    Mesajlar:
    663
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Sevgili hamdi ben turnayı kızartmadan önce mutlaka terbiyelerim.Terbiye malzemesi olarakta rendelenmiş soğan içine dövülmüş bir kaç diş sarımsak biraz zeytinyağı,limon suyu,kırmızı ve karabiber karışımını kullanırım.Derisi yüzülmüş ve dilimlenmiş yada filotosu çıkartılmış turnayı bu karışımda en az 2 saat beklettikten sonra mısır yada normal una buladıktan sonra kızartırım.Denemeni tavsiye ederim.Afiyet olsun selamlar........
     
  5. kykh

    kykh

    Mesajlar:
    218
    Hımmmm nefisss olur böle bu tarife birazda mayonez eklenebilirmi bence nefis olur fransızlar kullanıyomuş hem
     
  6. ZANDER

    ZANDER

    Mesajlar:
    1.066
    Şehir:
    BREGENZ
    Favori Kamış:
    RON THOMSON HARD CORE ; Yayin icin ,Abu Garcia Cardinal 505 FR Freilauf Rolle Modell 2006 makina
    En İyi Avı:
    Sazan 17 kilo . Turna 11 kg 110 cm.
    Mayonez eklenebiliyor, üstelik iyide oluyor. burdada kullaniliyor dedigin olay :D
     
  7. teşekkür ederim verdiğiniz bilgilere yakalayamadık bu sefer yakalayınca kesin terbiyeli olanı deniyeceğim anlatımı bile iştahımı açtı...:)
     
  8. kykh

    kykh

    Mesajlar:
    218

    Fransız mutfağına has bi sos kardeş istenirse tarifi de var;) yemeginin
     
  9. Taylan

    Taylan

    Mesajlar:
    612
    Şehir:
    Samsun
    Favori Kamış:
    Her türlü sahte, 0,18 ip misina, Alba orient 210 kamış, Pasha 35 makina
    En İyi Avı:
    53 cm Turna
    İnşallah bir gün tutarsam Samsun göllerinde mutlaka tariflerinizi deneyeceğim. Teşekkürler
     
  10. fsekerci

    fsekerci

    Mesajlar:
    822
    Şehir:
    ankara-batıkent
    Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 4 kg
    ben turnayı,öncelikle sırtından açar,büyüklüğüne göre 2-3 parçaya böler,buğday unuyla yağda kızartır,afiyetle yerim.
    özellikle kkarın kısmı çok güzel olur,onun için sırttan açarım turnayı....
     
  11. kykh

    kykh

    Mesajlar:
    218
    E afiyet olsu ne diyelim
     
  12. Rapala

    Rapala

    Mesajlar:
    56
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    bi tane d-a-m olta işte
    hiç nasip olmadı turna tutup yemek.
     
  13. Hectic

    Hectic Eren

    Mesajlar:
    251
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    2.70 Tolee Kawahagi Vsp 902 10-45gr
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8Pi
    En İyi Avı:
    Levrek
    Arkadaşımın evinde yaklaşık 40-45cm lik bir turna yatıyor. İnşallah bu akşam gidince pişirip afiyetle yiyeceğiz:) Yalnız nasıl temizleyeceğimizi bilmiyoruz. Turnayı temizleme işleminin resimle tarif edilmiş bir site biliyorsanız çok yardımcı olursunuz bize. Bilmiyorsanız anlatırsanızda olur. Yapabildiğimiz kadarını yaparız artık.Şimdiden teşekkürler.
    Saygılar...
     
  14. erkalbayrak

    erkalbayrak

    Mesajlar:
    26
    Şehir:
    SAMSUN
    Favori Kamış:
    olta
    turna nasıl mı yenir
    her yiğidin ayrı yoğurt yiyişi vardır derler ya bu da ona benzedi ya
    bizde çok tutarız turna ama genelde sırtından ikiye ayırır mısırunu ile tavada yaparız. ama hakanın tarf ettiği gibi köftesi nasıl olur merak etmedim değil
     
  15. Spider

    Spider Mert Eren

    Mesajlar:
    1.181
    Şehir:
    Ankara
    valla temizlenme şeklini ben de arıyorum
    olmadı buzluktakiler ile yarın akşam test yapacağım

    bir sitede vardı.. fakat site udate edilmediği için
    anlatımı var resimleri yok şu anda..
    resimsiz de bir şey anlaşılmıyordu.
     
  16. blackboy55

    blackboy55 Musa Karaoğlan

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    780
    Şehir:
    Samsun
    Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin 2.85
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    2410gr Gökala -3000 gr levrek
    Mert usta,yanlış değilsem o dediğin siteyi hazırlayan kişi vefat ettiği için ilgilenecek kimse olmadığından,resimler açılmıyor.Orada yazdığına göre temizlenmesini vs. gösteriyor ama bir açılsa.
     
  17. premature

    premature

    Yaş:
    51
    Mesajlar:
    23
    Şehir:
    MERSİN
    Favori Kamış:
    Sadece olta ile
    En İyi Avı:
    KUZU,10 KİLO
    turna tarifi

    hadi benden farklı bir tarif..bu şekilde balığa doyarsın bence..turnayı 3-4 cm lik dilimlere ayır..cam kapaklı bir teflona yarım çay bardağı hatta dahada az sıvı yağ koy..turna dilimlerini sadece tuzlayıp kesik yanlarından tavaya yerleştir.defne yaprağı ve tekerlek şeklinde kesilmiş soğanlarıda üzerine yerleştir.çok az pul biberde koyuyorum ben ve kapağını kapat..orta ateşte suyunu bıraktıktan sonra (muhtemelen 20 dk)kapağı aç ve kızarması için suyun buharlaşmasını bekle.bi süre sonra su buharlaşacak ve kızarmaya başlayacak.kapağın kapalı olduğu sürede dilimlerin içi pişmiş olacak.üstteki yüzüde alta getirip 5 dk kadar kızarttıktan sonra afiyetle ye..ben soğuk daha çok seviyorum..biraz zor gibi ama çok pratik bir yöntem..ton içinde uyguluyorum..sonuç tam bir lezzet dalgası..afiyet olsun
     
  18. premature

    premature

    Yaş:
    51
    Mesajlar:
    23
    Şehir:
    MERSİN
    Favori Kamış:
    Sadece olta ile
    En İyi Avı:
    KUZU,10 KİLO
    üstelik bu yöntem az yağ kullanıldığı için sağlıklıda..kızartmada balık fazla yağ çekebiliyor ve balığın tadı daha az hissediliyor..burda yarı buğulama yarı kızartma sözkonusu.....
     
  19. darkdream1977

    darkdream1977

    Mesajlar:
    451
    Şehir:
    Tokat - Turhal (Samsun )
    Favori Kamış:
    mantarlı - makinalı takım
    En İyi Avı:
    yayın 8 kg ( elle :) )


    Bana haber vermeden gidersen forumu sana dar ederim ona göre :D
     
  20. Hectic

    Hectic Eren

    Mesajlar:
    251
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    2.70 Tolee Kawahagi Vsp 902 10-45gr
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8Pi
    En İyi Avı:
    Levrek
    Ersoy Bey balık dilimlenmiş bir şekilde buzlukta bekliyor. Tarifinizi okuyunca dişlerim kamaştı:) En yakın zamanda anlattığınız şekilde pişireceğim. Tecrübelerimizide burada (artık satırlara nekadar sığarsa) anlatmaya çalışırız:)
    Saygılar...