balık köftesı nı bılen varmı

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında ubujavine23 tarafından paylaşıldı.

  1. ubujavine23

    ubujavine23 mehmet

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    243
    Şehir:
    kocaeli/başiskele
    En İyi Avı:
    220 kg geyik balığı 1150 kodiak balığı,617 kg domuz balığı
    öncelıkle herkese selam ederım benım danısmak ıstedıgım balık koftesı mahalleden bı abım tarıfını bulabılırmısın dedı tadına bı davet de bakmıs.cok begenmıs kefal balıgından yapmıslar tadı hala damagındaymıs... benım de aklıma ılk olarak sız abılarım ustalarım geldınız.balık koftesını rauf abı slayt seklınde youtube eklemıs ama vıdeoya ulasamadım ızlayamadım.bana balık koftesının tarıfını ayrıntılı bı sekılde bılen ve verebılecek olan buyuklerım mevcutmu acaba.yardımlarınızı ve ılgılerınızı beklıyor ve gereken ılgıyı gosterecegınıze ınanıyorum sımdıden tesekkurlerımı sunuyorum.
     
  2. ubujavine23

    ubujavine23 mehmet

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    243
    Şehir:
    kocaeli/başiskele
    En İyi Avı:
    220 kg geyik balığı 1150 kodiak balığı,617 kg domuz balığı
    o tarıfe baktım ama vıdeoyu ızleyemedım acılmıo
     
  3. mehmetc

    mehmetc memo

    Mesajlar:
    649
    Şehir:
    Bedok - SG
    Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Adas Selamlar,,,

    Asagidaki tarifle 15dk da hazirlaniyor.

    Malzemeler:

    • 300 gr palamut fileto
    • 2 dilim bayat ekmek içi
    • Yarım demet maydanoz
    • 1 yumurta akı
    • 1 çay bardağı süt
    • 4 çorba kaşığı un
    • 1 çorba kaşığı domates püresi
    • 3 soğan
    • Yarım su bardağı su
    • 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • Tuz

    Hazırlanışı:

    * Soğanları soyup küçük doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. 1 kaşık ayçiçek yağını tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Salçayı yarım bardak suyla ezip soğana ilave edin ve pişirin. Tuz serpip sosu ateşten alın.

    * Ekmeği sütte yumuşatıp elinizle sıkarak iyice süzün. Robota alıp balık eti, yumurta akı, maydanozun yarısı, tuz ve karabiberi ilave edip ezin. Karışımı kâseye alıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde top köfteler yapın.

    * Kalan yağı tavada kızdırın. Hazırladığınız köfteleri tek tek una bulayıp yağda kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Hazırladığınız sosu köftelerin üzerine gezdirip kalan maydanozu serpin. Kapağını kapatıp 5 dakika kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
     
  4. REİS

    REİS Mahir Ersin

    Yaş:
    79
    Mesajlar:
    2.389
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Balık yemekleri kısmında olması lazım.

    Kabaca şöyle:

    Torik, palamut gibi etli balıklardan iri dilimler kesilip içine bir veya iki baş bütün kuru soğan atılmış suda haşlanır.
    Soğan balık kokusunu alır.
    Sonra haşlanmış balıklar güzelce ayıklanır, kılçık kalmamalıdır.
    Ayıklanmış balık ufalanır, bu köftenin etidir.
    Köfteye ne konur? Herkes kendi damak tadına göre, bayat ekmek ufalar, maydanoz, karabiber, (yumurta da vardı galiba unuttum), köfte baharı, isteyen kekik ve benzeri baharat, tabii tuz koyar, güzelce yoğurup köfte harcını hazırlar, köfteler, uzun silindirik şekilde yapılır ve kızgın yağda kızartılır.
    En lezzetlisi ise kişiye göre annesi, hanımı veya kendisi kızartırken sıcak sıcak aşırıp yemektir.:)
    Afiyet olsun.

    Bu fiyatlarla palamut torikten köfte yapılmaz tabii.
    Haşlanmış balığın ayıklamasını göze aldıktan sonra istediğin her balıktan yapabilirsin.:p
    Eskiden torik palamut bolmuş, onlardan yapılırmış.
     
  5. mehmetc

    mehmetc memo

    Mesajlar:
    649
    Şehir:
    Bedok - SG
    Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Adas onceki mesaj icin kusura bakma, balik koftesi diyince rauf abinin tarif aklima geldi senin mesaji okumadan koyuverdim linki :D :D meger calismamis.
     
  6. ubujavine23

    ubujavine23 mehmet

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    243
    Şehir:
    kocaeli/başiskele
    En İyi Avı:
    220 kg geyik balığı 1150 kodiak balığı,617 kg domuz balığı
    cok tesekkurler.bunu bı yazım sımdı vereyım.
     
  7. ubujavine23

    ubujavine23 mehmet

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    243
    Şehir:
    kocaeli/başiskele
    En İyi Avı:
    220 kg geyik balığı 1150 kodiak balığı,617 kg domuz balığı
    cok tesekkur ederım bu tarıfıde yazayım.
     
  8. mufitsa

    mufitsa tayfun tarumar

    Mesajlar:
    116
    Şehir:
    Tekirdağ
    Favori Kamış:
    Alba star 1002/240 porsuk
    Favori Makine:
    Alba star/ Amir20 11+1
    En İyi Avı:
    sazan 35
    yapılışını değil ama yemesini iyi biliyorum tadı damagımda kalmıştı burada bi abimiz var celal diye o çok güzel yapıyo yarın inşallah tarifini net alır yazarım.
     
  9. moti

    moti Tuncay

    Yaş:
    70
    Mesajlar:
    1.481
    Şehir:
    Tekirdağ/Çorlu
    Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:
    Torik-Kofana desem kim inanır ..? Ancak Kadir İnanır :D :D
    Balık köftesinde şu arada Turna sezonunu yeni açmış olduğumuzdan Turna Balığı kullanmanızıda öneririm.Balık köftesinin yapımı yukarıda verilen tarif gibi fakat Turna balığı köftesinde iki öneml husus var..
    1- Bildiğimiz üzere balığın eti içinde ince Y şeklinde kılçıklar var bunları yok etmek için evinizde varsa et kıyma makinanızdan veya Mutfak robotundan geçirmeniz gerekir ayrıca yaptığınız köfteler ince olmalı ki pişirirken kılçıklarda yağda kavrulsun...
    2-Turna balığının kendine has kokusunu gidermek için kullanacağınız baharatları (Karabiber, Kimyon,Poy ve Köri yi biraz fazlaca koyun ) Mükemmele yakın bir lezzeti var...
     
  10. Wetblue

    Wetblue CUMHUR

    Mesajlar:
    311
    Şehir:
    Mersin-İstanbul
    Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Yememek Mümkün Değil.

    Denediğim ve başarılı bulduğum bir tariftir. Beyaz etli kılçığı kolay temizlenen her balıktan olur. Tek kural var balığın etine başka malzemeler katmamak (patates ,et gibi). AFİYETLE.


    [​IMG]


    Balık Köftesi

    Malzemeler:15 adet küçük köfte

    500 gr. mezgit balığı (kılçıkları ve derisi çıkınca 300 gr. kalıyor.)
    1 avuç dolusu incecik doğranmış maydanoz
    1 adet incecik doğranmış yeşil soğan
    1/2 çay kaşığı kimyon
    1 yemek kaşığı limon suyu
    Tuz ve karabiber
    Mısır unu
    Kızartmak için sıvı yağ
    Tarif:

    Mezgit balığının omurgasını çıkarın. Bıçak yardımıyla derisini ve etini sıyırarak birbirinden ayırın. Etini bıçakla keserek kıyma haline getirin ve bir kaseye koyun.

    Üzerine maydanozu, yeşil soğanı, baharatları ve limon suyunu ekleyin. Karıştırın.

    Etten, erik büyüklüğünde toplar yaparak, avuç içinizde yuvarlayın. Mısır ununa bulayıp, iyice kızmış sıvı yağda nar gibi olana kadar kızartın. Kağıt havluya çıkarıp, yağını süzdürün.
    Roka, maydanoz ve limon dilimleriyle süslenmiş bir tabakta servis yapın.

    Not. Evcini sitesinden alıntıdır.
     
  11. orhan kucukbicmen

    orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

    Yaş:
    74
    Mesajlar:
    5.555
    Şehir:
    Sivrice/Çanakkale
    Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.


    Sevgili Cumhur kardeşim,
    Mezgit'ten köfteler, çok güzel duruyor, hemen Mersin'e geliyorum,:):):)
    ellerine sağlık.:):):) Hoşçakal.:):):)
     
  12. ubujavine23

    ubujavine23 mehmet

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    243
    Şehir:
    kocaeli/başiskele
    En İyi Avı:
    220 kg geyik balığı 1150 kodiak balığı,617 kg domuz balığı
    tarıf ıcın tesekkurler hemen bu tarıfıde not alıyorum.ben gelıncık balıgında deneyem kılcıgı daha rahat ayıklandıgı ıcın.sızede haber verırım nasıl olduguna daır.tekrar tesekkurler.
     
  13. denizci_kaptan

    denizci_kaptan Sami

    Mesajlar:
    1.398
    Şehir:
    İstanbul
    Balık köftesini merak eden arkadaşlara bir açıklama yapayım. Çok ilginçtir ki yağda kızaran köfteler hem mutfakta balık kokusuna neden olmaz hem de tadı balıktan ziyade normal köfteye benzer. Sonra hayal kırıklığı olmasın. Balık yemeyi beklerken balık tadı alamazsanız şaşırmayın.
     
  14. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Burada cok yaygin bir yiyecek bu balik koftesi.Burada : " Fish ball " diyorlar.
    Ilk basta yadirgadim ama denedikten sonra cok hosuma gitti.Palamut,torik,tuna gibi baliklarin etinden yada bircok baligin etinin karisimindan yapiliyor.Tadi gercekten guzel.
    Ben birkac kez yapilisini gordum.Soyle : palamutun derisini cikarip plastik bir kasik yardimiyla (iri bir plastik kasik) etini siyiriyor.Sonra kabin icindeki etleri avcuna alarak sıkıyor. (lahmacun bezesinin avuctan sıkarak cikarilmasi gibi dusunun) Ve derin bir tavaya,kizgin yagin icine atiyor ve kizartiyor. Ama bisey dikkatimi cekti.Icine hic baharat veya tuz atmadi.
    Ama gercekten cok hos bir lezzet.