eşkina için zeytinburnu'ndan teke çıkartmak

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında lavrensiyum tarafından paylaşıldı.

  1. lavrensiyum

    lavrensiyum Musa

    Mesajlar:
    19
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70
    En İyi Avı:
    Lüfer
    eşkina tutmak istiyorum. zeytinburnu sahilinde tekeyi nereden ve nasıl çıkarabilirim.
     
  2. Gökhan Aydınlı

    Gökhan Aydınlı Gökhan

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    159
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Extreme Cast, Okuma Powerliner
    En İyi Avı:
    İçi mazot dolu, bir bidon
    Dibi yosunlu duvar diplerini halatlara bağlı tekerlek içlerini kepçeyle tarayarak teke bulabilirsin.. Zeytinburnunda teke bulman pek zor olmayacaktır..
    Kepçen ince gözlü olsun ve duvar yada iskele diplerini tararken yüzeye yakın ve paralel bir şekilde kepçeyi tutup yüzeye yakın kısma sürterek kepçenin kenarlarını hareket ederiz, böylece tekeler yapıştıkları yerden ayrılarak hareket ederler kepçenin içine doğru..
    Lastik içleride teke yuvalarıdır ayrıca. Geceleri daha aktif ve hareketli olan canlılar, üstlerine tepe lambası tuttuğunuzda fosforlu yapılarıyla size kendilerini gösterecektir. Gece teke çıkarmak isterseniz tepe lambası kullanmanızı tavsiye ederim..

    Bir diğer husus gereğinden fazla teke çıkarılmaması gereğidir, lütfen yeteri kadarını alalım, altı yeşil, kara olan tekeler dişi tekelerdir ve o siyahlık onların havyarıdır. Bir havyarlı teke, yüzlerce teke demektir. Havyarlı tekeleri geri bırakalımki, bir dahaki balık avımız için yeniden yem yapabilecek teke bulalım !!!
     
    Son düzenleme: 2 Haziran 2009
  3. sümer34

    sümer34

    Mesajlar:
    166
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Kamış
    En İyi Avı:
    turna 6,5 kg,aynalı sazan 14 kg
    ;) :) üşenme balıkhaline git akşam üstü tam hava kararırken balıkhanenin önünde iki tane iskele var bunların dibine ve alttlarına iyti bak kepçn ince gözlü olsun ama sapı mutlaka ozun olmalı suya mesafe en az 1.5 metre falan ben sarıışıgı olan orta boy bi el feneri kullanıyorum yanına fener tutacak bi arkadaş bula bilirsen daha rahat edersin birde tekeleri mutlaka büyük bi kovaya koymaya özen göster ufak kovada sık sık su degişimi istiyor büyük kova en az yarım saat gidiyor balık haneye girmek için kum kapıdaki balık pazarının yanındaki kapıyı denemeni tavsiye ederim:) ana girişten giremezsin geç saatte almıyolar ayrıca yeni kapıda ballıkçı barınagını akşam üstü bi dolaşmanıda tavsiye edrim balıga çıkacak tekneci arkadaşlardan ben bi kaç defa 10 tl ye 50,60 tane teke almıştım onlar teknelerle balıkhaneye rahat girip çıkıyorlar oltacılarda akşam ları kıyıdan teke tutup satıyorlar ama tanesi bazen 50 kuruşu buluyor
    bu arada oltaya tekeleri kuyruk ucundan takki daha canlı duruyorlar ha unutmadan sorayım eşkina için nerde avlanmayı düşünüyorsun ben kumkapıda eskiden yatık gemini oldugu yere takılıyordum akşam saat 8 de başlıyordu gece 12 ,1 gibi bitiyordu ekim ayında süper avlar almıştım en mükemmel iğneler mustat 1 numara olanlar çünkü balık tekeyi alınca agzına tam oturuyor 2 numarayıda dene balıkların boyuna göre fark ediyor iyi av yaparsan banada haber verde bi akşam bende gelirim ziyarete bu kadar anlattıktan sonra senden bi ricam var sende digerleri gibi birer karışlık eşkinaları tutatarsan aklına dediklerim gelsin bırak etrafındakiler sana şaşkın şaşkın baksınlar sen genede ufak olanları suya at umarım benim geçen seneki bıraktıgım yavrular büyüyüpte sana rasgelir selamlar kardeşim rasgelsin :) ;)
     
  4. lavrensiyum

    lavrensiyum Musa

    Mesajlar:
    19
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70
    En İyi Avı:
    Lüfer
    ben zeytinburnu'nda tutmayı düşünüyordum. küçük balıkları da bırakırım merak etmeyin. bi de ben tekeyi zeytinburnu'ndan çıkarmak istiyordum. kumkapı bana çok uzak kalır. zeytinburnu'ndan da çıkıyordur heralde.