selam arkadaşlar sizlerle denemiş olduğum zargana yeminden bahsetmek istiyorum kesinlikle denedim ve sonuç aldım herkeze tavsiye ederim yem bildiğimiz midye ,ancak takılış şekli ve midyenin neresinin takılması keşke resmini veya çizim ile gösterebilsem ama yazı ile anlatmaya çalışacağım. orta boy midyeyi çakı ile herkez gibi açıyoruz midyenin kenarlarında ince uzun ve kahverengi boru kurduna benzer kısmını çekerek alıyoruz. normal zargana toplu oltamıza sinek iğne(bölgenizdeki zargananın büyüklüğüne göre)mize sadece bir ucunu bir kez geçirilece ve iğnenin ucu dışarda kalacak şekilde denize atın topun en küçük bir hareketinde bile yem canlı gibi hareket ediyor. oltayı ileri attığınızda atçek yapmanıza bile gerek yok arada sırada topu sert bir şekilde yerini değiştirin o şıpırtı zargananın dikkatini çekiyor. bir yemi5 -6 kez kopmadan kullanabiliyorsunuz bol şanslar
Denizde tutuyoruz abi Şaka maka zargana nasıl bir balıktır her denizde çıkıyor. Bereketli ve avı zevkli bir balık olmasına rağmen nedense fazlaca itibar edemiyoruz. Midyeyi bende kullandım ama çok taze istavriti bahsettiğin gibi ince uzun keserek takıldığında daha etkili bir yem bence.
Zarganaya hakettiği değerin verilmemesine bende çok şaşırıyorum. Çoğu balıktan daha lezzetli.kız kulesi önünde eskiden tutardık ama şimdi ne durumda bilmiyorum bilen arkadaşlar varsa bir zahmet yazsın
bence en etkili yemi kendi etidir birinci zarganayı nasıl tutarsanız tutun ama ondan sonrakileri mutlaka kendi eti ile tutun benim fikrim budur milletimiz bu balığı nasıl pişireceğini bilmediğindendir bu balığı buğlamadan başka bir şekilde yaparsanız mundar etmiş olursunuz
Al benden de o kadar. Ne tutardık kızkulesinin önünde kefalcilerin arasında. Ama tünel inşaatı bozmuştu oraları. Şimdilerde iyidir aslında. Beraber bi gidelim küçük bir org yapalım orada. Şöyle bir sabah erkenden termos çay sıcacık poğaçalar falan ne dersin... Bakarsın levrek bile yakalarız
Süper olurdu ama bu aralar pek müsait değilim. Davetine çok teşekkür ederim Alperen başka zaman inşallah
olurmu yav buğlama tenceresine dizecen üstüne az soğan bolca limon yemede yanında yat ne kılçık olur ne fosfor kokusu
Bak kardeşim istavritten buğulama olursa zarganadanda olur. Ayrıca buğulamanın kendisi başlı başına balık katliamı. Ha yerim ama balıksızlıktan gözüm dönmüşse.
Benimle bir iddiaya varmısınız deniz balıkları hakkında pişirme anketi açalım %80'i ızgara demezse birşey bilmiyorum.