selam herkese geçenlerde form sitelerinde dolaşırken herkesin işine yarıycak bir bilgiyle karşılaştım umarım sizlerinde işine yarar yapan arkadaş anlatımı fotoğrafla yapptığı için benimde hoşuma gitti sizlerlede paylaşmak istedim
Eline sağlık Ali her zaman kullandığım yemlerden biridir tuzda yağı suyu alınmış tavuk göğsü.jelibon gibi oluyor
Ben önce tavuğu alıp juliyen kesiyorum sonra oltaya ve balığa göre küçültüyürum ardından kaya tuzu olmadığı için haliyle normal tuzla kaıştırıp buzlukta donmasını bekliyoru yani 5 saat kadar sonra çkartıp 20 dk bekletiyorum k çözülsün diye sonrada atı kaya balıklarını tutup tek tek geri salıyrum
Emre buzlukta dondurmasan daha güzel olur yemin çünkü buzluğa girdiğinde bi müddet sonra donmaya yüz tutacak ve tuzu emip suyunu atamayacak tavuk eti. buzluk yerine buzdolabının sebzeliğine yada altlarda biryere koysan ve 2-3 saatte bir altının gazetesini değişsen yada bir kat daha gazete sersen suyunu tamamen emmiş olur ve yemin çok daha kıvamlı olur.şahsen ben hep böyle yaparım pekte güzel olur
Paylaşım için teşekkürler, Bilen için Herşey çok kolaydır ama bilmeyenler için faydalı bir bilgi ... Var olan bilğiden zarar gelmez. Emeğine sağlık..
Paylaşım için teşekkürler. Bu linkde de güzel tavsiyeler ar. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=2142 Bir dolşaırsanız iyi olur diye düşündüm...
Avdan önce çıkardığınız tavuk parçalarının tuzunu tekneden sardalya yağı ile giderirseniz kokusu da çekici bir yem elde edebilirsiniz... yarım saat, bir saat sardalya yağında bekletmeyi deneyin. bir iğneye tavuğu sade, diğerine yağda beklemiş takıp kendinizce bir deneme yapın...
Kulelide denedim bu tavuk göğsünü tam 1 saat ama tekbir vuruş bile almadım, Sonra midye ile teker teker izmaritleri topladım
Bu yem genelde ege dip balıkları için çalışıyor. İstanbul'daki arkadaşlarımızın denemesi vakit kaybı olacaktır bence. ama Ege'de kıyıdan karagöz, fangri bile yakalanıyor tavukla, bazı günler kalamara, sübyeye itibar etmeyen balık tavuk göğsünü görünce üst üste av vermeye başlıyor, Allah'ın işi işte yanımda avlanan bir eleman marketten aldığı tavuk göğsüyle 2 saatte iki iri sargoz ve karagöz, üzerine bir de 400 gramlık fangriyi yapıştırıverdi, ben elimdeki kalamar bacağıyla 5-6 saatte sadece iki yavru mığrı yakalayıp geri saldım elemandan biraz tavuk aldığımda ise balık zaten kesmişti... Ege'ye giderken biraz tavuk tuzlayıp yanınıza kesinlikle alın...