tavuk göğsüyle yem hazırlamak

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında GAKKOŞ tarafından paylaşıldı.

  1. GAKKOŞ

    GAKKOŞ ALİ BAŞKAN

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    60
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    shimano alivio cx 4.20 surf
    Favori Makine:
    OKUMA EPIX PRO EPR-65
    En İyi Avı:
    lüfer
    selam herkese geçenlerde form sitelerinde dolaşırken herkesin işine yarıycak bir bilgiyle karşılaştım umarım sizlerinde işine yarar yapan arkadaş anlatımı fotoğrafla yapptığı için benimde hoşuma gitti sizlerlede paylaşmak istedim

    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 5 Eylül 2009
  2. hakansia

    hakansia hakan

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    39
    Şehir:
    bursa
    En İyi Avı:
    1 kg pullu sazan
    teşekkürler
     
  3. eLaLeMBiaLeM

    eLaLeMBiaLeM Ercan

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    243
    Şehir:
    BuRSa
    Favori Kamış:
    Lineaeffe S-FLEX / Okuma PL 865
    En İyi Avı:
    Yakaladığımda yazacağım:)
    Eline sağlık Ali her zaman kullandığım yemlerden biridir tuzda yağı suyu alınmış tavuk göğsü.jelibon gibi oluyor :D
     
  4. gtatas

    gtatas Gürcan Tataş

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    980
    Şehir:
    İzmir Özdere
    Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Ali bilinen birşey bilmeyenler için çok iyi olmuş.Zahmetine teşekkürler.
     
  5. LapinCash

    LapinCash

    Mesajlar:
    2.817
    Ben önce tavuğu alıp juliyen kesiyorum sonra oltaya ve balığa göre küçültüyürum ardından kaya tuzu olmadığı için haliyle normal tuzla kaıştırıp buzlukta donmasını bekliyoru yani 5 saat kadar sonra çkartıp 20 dk bekletiyorum k çözülsün diye sonrada atı kaya balıklarını tutup tek tek geri salıyrum :D:D
     
  6. eLaLeMBiaLeM

    eLaLeMBiaLeM Ercan

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    243
    Şehir:
    BuRSa
    Favori Kamış:
    Lineaeffe S-FLEX / Okuma PL 865
    En İyi Avı:
    Yakaladığımda yazacağım:)
    Emre buzlukta dondurmasan daha güzel olur yemin çünkü buzluğa girdiğinde bi müddet sonra donmaya yüz tutacak ve tuzu emip suyunu atamayacak tavuk eti. buzluk yerine buzdolabının sebzeliğine yada altlarda biryere koysan ve 2-3 saatte bir altının gazetesini değişsen yada bir kat daha gazete sersen suyunu tamamen emmiş olur ve yemin çok daha kıvamlı olur.şahsen ben hep böyle yaparım pekte güzel olur:)
     
  7. LapinCash

    LapinCash

    Mesajlar:
    2.817
    Tamam Ercan abi bir dahaki sefere öyle yaparım.
     
  8. BANKACI44

    BANKACI44 MUSTAFA

    Yaş:
    62
    Mesajlar:
    29
    Şehir:
    MALATYA
    En İyi Avı:
    SAZAN 7 Kg
    paylaşım için teşekkürler
     
  9. AkÇ@Y

    AkÇ@Y Murat

    Mesajlar:
    509
    Şehir:
    BANDIRMA===>İstanbul
    :) Teşekkürler
     
  10. gökhan3239

    gökhan3239 Gökhan

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    38
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Trio 55
    En İyi Avı:
    şimdilik birkaç adet zargana
    paylaşım için teşekkürler...
     
  11. Serdar UsLu

    Serdar UsLu Serdar

    Mesajlar:
    343
    Şehir:
    Antalya
    Favori Kamış:
    Ryobi 295 40-125 g
    En İyi Avı:
    Grida 4 Kg
    Paylaşım için teşekkürler, Bilen için Herşey çok kolaydır ama bilmeyenler için faydalı bir bilgi ... Var olan bilğiden zarar gelmez. Emeğine sağlık..
     
  12. ozgurcan

    ozgurcan Özgürcan

    Mesajlar:
    725
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
  13. draco

    draco Kaan

    Mesajlar:
    1.854
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Avdan önce çıkardığınız tavuk parçalarının tuzunu tekneden sardalya yağı ile giderirseniz kokusu da çekici bir yem elde edebilirsiniz... yarım saat, bir saat sardalya yağında bekletmeyi deneyin. bir iğneye tavuğu sade, diğerine yağda beklemiş takıp kendinizce bir deneme yapın...
     
  14. Drezar

    Drezar CüneyT

    Yaş:
    32
    Mesajlar:
    38
    Şehir:
    antalya
    teşekkürler yapamıyan arkadaşlar öğrenmiş oldu :)
     
  15. menopiko

    menopiko İbrahim GÜÇLÜ

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    1.284
    Şehir:
    İstanbul
    Biliyordumda yinede paylaşım için teşekkürler.
     
  16. mesutcanorcun

    mesutcanorcun mesutcan

    Yaş:
    28
    Mesajlar:
    3
    Şehir:
    kocaeli
    Favori Kamış:
    telescopıcstar,superstrength
    Favori Makine:
    hunter
    En İyi Avı:
    dil balığı,zargana,lapin,gümüş
    paylaşım için teşekkürler...
     
  17. onnik çavdar

    onnik çavdar onnik çavdar

    Yaş:
    66
    Mesajlar:
    1.308
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    paylaşım için teşekürler kimbilir nasıl izmarit geliyordur bu yeme
     
  18. Kuleli

    Kuleli Bilal

    Mesajlar:
    314
    Şehir:
    İstanbul - Çengelköy
    Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Kulelide denedim bu tavuk göğsünü tam 1 saat ama tekbir vuruş bile almadım, Sonra midye ile teker teker izmaritleri topladım;)
     
  19. murad

    murad Murat

    Yaş:
    55
    Mesajlar:
    248
    Şehir:
    İSTANBUL
    İstanbul kıyılarında bu yemi hiç çalıştıramadım. Sanırım alışkanlık meselesi.
     
  20. draco

    draco Kaan

    Mesajlar:
    1.854
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Bu yem genelde ege dip balıkları için çalışıyor. İstanbul'daki arkadaşlarımızın denemesi vakit kaybı olacaktır bence. ama Ege'de kıyıdan karagöz, fangri bile yakalanıyor tavukla, bazı günler kalamara, sübyeye itibar etmeyen balık tavuk göğsünü görünce üst üste av vermeye başlıyor, Allah'ın işi işte :)

    yanımda avlanan bir eleman marketten aldığı tavuk göğsüyle 2 saatte iki iri sargoz ve karagöz, üzerine bir de 400 gramlık fangriyi yapıştırıverdi, ben elimdeki kalamar bacağıyla 5-6 saatte sadece iki yavru mığrı yakalayıp geri saldım :) elemandan biraz tavuk aldığımda ise balık zaten kesmişti... Ege'ye giderken biraz tavuk tuzlayıp yanınıza kesinlikle alın...