Lüfer yemleme diye birşey yoktur.

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. ALİCO

    ALİCO AliCo

    Mesajlar:
    5.206
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Değerli arkadaşlar. forum içerisinde sürekli olarak lüfer yemleme konusunda bir çok yerde bir sürü konu açıldı. yazıldı çizildi.....

    Şimdi size bende biraz yazayım artık konu diğer yerlerde bir sürü polemiklere neden oldu.

    1-Lüferin Boğaz da izediği güzergah neresidir:

    Lüfer Boğaza inmeden önce ilk avlarını Eşek adasında verir. ilk ağız denen balık her zaman kofanalı ve analı babalı yürür. her zaman iri balıklar gelir oltalarımıza

    Bu balık tarihten beri bu rota üzerinde hareket etmiştir. Diğer güzergahı ise her zaman. Kilyos Roke taşlığı olmuştur. ve ilk avlarınıda burada verir.

    O zaman ne diyoruz ;

    Anadolu ayağından aşağı hareket ederse: riva eşek adası üzerinden
    Avrupa yakasından hareket ederse; İlk balık kilyos taşlarında patlar ve arkasından Kilyos taşı ve rumeli fener taşında güzergahını izler. aşağı doğru garipçe büyükdere ve direkt olarak yeniköyü bulur bu güzergah üzerinde bolca av verir.

    Eğer anadoludan akmaya başladıysa ki genel rotası budur. O zaman eşek adası üzerinden kendini Umuryeri taşlıklarında bulur. Orada İlk balık tutulmaya başlanır Boğaz içinde. fakat burda artık o denli yüzerki. burda bulunan istavrit ve izmaritin arkasından yürüdüğü için İzmarit ana yemi olmuştur. Burada umuryerinde İzmarit gancur ve istavrit hele hele şakşak yem çok iş yapar. O rotadan devam ederek. askeriyenin önünden paşabahçe koyuna çok az bir kısmı yayılır paşabahçe ada üstünde çok az bir miktarda av verir Anck eylül sonlarına doğru gece yemlisi ile bolca lüfe yakalanırdı eskinden.
    Ancak Umuryerinden geçen lüferler kanal sularıyla beraber direkt olarak mobil önünden Yeniköye ulaşır. yeniköyden sora ise avrupa kıyılarından harekete
    Sarayburnuna kadar yürür. artık meranın içerisine girmiştir. ve en hareketli yem önünde zargana bulunmaktadır. ve bu hareket insafsızca saldırarak av arar. ve haliç içerisnde bulunan yemler ilgisini çektiğinden az miktarda olsa burada av vermeye devam eder. Bu balığın Anavatandan hareketi;

    Diğer balıkları ise. Teksirdağ silivri üzerinden hareketle marmaranın kendi balığı
    gelir bütün meraları dolaşarak ve önünde ne yem varsa saldırarak sarayburnu kanalına kadar yürür. bu yürüme sonucunda hepsi orta kanalda buluşur ve tekrar aşağı doğru hareketine başlarlar. Sarayburnu neden ?

    Dünya üzerinde kanal sularının bu kadar kuvvetli aktığı. ve bir huni şeklinde içine yürüdüğü bir kanal yoktur sanırım. burda ne olacak. Bir huninin içerisinde dolan balıklar aşağıdan çıkmak isteyecek en dar bölgeden. ve işte o anda süper av verecek duruma geleceklerdir.

    Diğer seneleri bırakıyoruz ve 2009 yılına bakıyoruz. Şimdi biz at kılı kullanmıyoruz benim en sevdiğim beden oltası 0,35 Trabucco T-1 camocast
    Misina, El oltası olarakta dupont ve alman silikon turuncu mısına dolaşmaması açısından. Fishfounderda var. teknolojiden faydalanmak adına.
    boğaz diğer denelerde görülmediği üzere sardalya dolu ve hasır gibi dibi göstermeyecek kadar çok ve yuksek yoğunluklu bir şekilde. ve anadolu üzerinden akmakta olan İstavrit. sardalye yemlik diğer balıklar çaşasından tirsisine kadar. zargana ise bol.
    Şimdi;
    Hangi yemleme hangi suda hangi derinlikte ve neyle. Önünüzde bu balıklar akıyor ve hepsi doğal yemler. hepsi birbirinden hareketli ve nefis. zaten yırtıcı ve yemini bulamayacak olsanız insana saldıracak bir tabiata sahip bir balık. neyi tercih edecektir. Önünde kaçan canlı yemlerimi yoksa leşlerimi (Ki bu balık leş balığı değildir) aslada olamaz hiç Öldürdüğü yeme bir daha saldıran bir lüfer gördünüzmü. Çene yapısı gereği Lüfer Ağzını yukarıdan aşağı doğru hareket ettirmez ve sağa sola diş hareketi yapar. yemeyecek olsa bile kesip atar gider. Bu güne kadar çparilerde hangi kestiği yeme dönüp baktığını gördünüz kimse görmemiştir. keser ve gider.

    Şimdi bizler nereyi yemleyeceğiz bakıyoruz güzergahına. Eşek adasınımı, umuryerinimi, yenikoyumu kuruçeşmeyımı ortaköyümü sarayburnunumu hiçbirini o zaman bu fiili imkansız bir olay oluyor. haliç mi? alaksı yok. Çünkü burası zaten doğal bir liman ve içerisinde bolca yem mevcut. Yemleme ancak dipte bulunan iskorpıt izmarit gibi balıkları üstünüze toplar ve Lüfer gibi bir balık tatakımınıza asla gelmez. gelmez gelmez.
    Dönüyoruz ben şimdi nereyi yemlemeliyim? Kilyos taşınımı? rumeli fener taşlıklarınımı paşabahçe koyunumu 60 metrelere varan derinliğyle çubukluyumu? kuleliyimi? üsküdar radar önünümü? nereyi? Hiçbir yeri.
    O yüzden denenmeyen fiili uygulanabiilirliğ olmayan cümlelerle ve edebi yazılarla arkadaşlarımız yanlış bilgiler edinmesinler Ne gece yemlisinde zokalı takımla. ne uzun olta ile avcılıkta yemleme(mazmuzlama) olayı lüfere olmadı olmayacakta. Kim ben yaptım oldu derse rüya görmekten öte hareket edemez
    Aslı astarı olmayan yemleme yöntemleri yok lüfer yemleme çorap yok çuval. şu bu iple sarkıt misinayla indir. Böyle birşey yoktur.
    Gece yemlisinde kullanılan ışık yemleme amaçlı olmayıp yakamozu kesmek için kullanılır. altında başka birşey aranmasına gerek yoktur. Zaten yemlemeye ihtiyacınız yokki zokanın ucundaki zaten yem... et parçası.

    Bu durumlar altında. yemlenecek türler kısmen hatırladığım şunlar dır eksik varsa arkaaşlar tamamlayabilirler. Karagöz, ispari, izmarit, ispendek, levrek, iskorpit gibi balıklar. Lüfergillerden hiçbir balık yemlemeye gelmez.
    Şimdi dönelim lüfer yemleme nasıl olur Varsa yapacak arkadaş şöyle olabilir. Önce 500 tane canlı zargana yakalarsınız ve lüferi bol olan bir meraya aynı anda salarsınız. ve hepsine hepiniz aynı yöne yüzün diye talimat verirsiniz. ve başlarsınız hepsini mesela kuzeye yüzün demeye v sizde önünde bir kepçe doldurursunuz lüferleri. İşte bu ne kadar saçma sapan bir olay ve olmayacak bir durumsa lüfer yemleme olayıda bundan ibarettir.

    Sevgiler.
     
  2. esabi

    esabi SENIOR MEMBER

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    4.881
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Bilgine ve tecrübene şapka çıkartıyorum :rolleyes:
     
  3. Alparslan34

    Alparslan34 Alparslan

    Yaş:
    32
    Mesajlar:
    884
    Şehir:
    İstanbul Güngören
    Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Başka söze gerek varmı herkes cevabını aldı heralde Rastgele Reis...
     
  4. m-a-v-i

    m-a-v-i Yasin

    Mesajlar:
    1.153
    Şehir:
    İstanbul
    Şimdi bende anket yapıcaktım.;) Eline sağlık çok değerli bilgiler. Ayrıca skoylu ya teşekkürlerimi sunarım bu bilgilerin ortaya çıkmasındaki katkısından dolayı:)
     
  5. Balikci34

    Balikci34 selim

    Yaş:
    62
    Mesajlar:
    2.590
    Şehir:
    Almanya
    Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Anadolu ayağından aşağı hareket ederse: riva eşek adası üzerinden
    Avrupa yakasından hareket ederse; İlk balık kilyos taşlarında patlar ve arkasından Kilyos taşı ve rumeli fener taşında güzergahını izler. aşağı doğru garipçe büyükdere ve direkt olarak yeniköyü bulur bu güzergah üzerinde bolca av verir.



    Iste benim ve zanediyorumki bir cok balikci dostumuzun aramis oldugu bilgiler,tesekkürler Alico reis...
     
  6. crank

    crank AYDIN

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    276
    Şehir:
    istanbul gop
    Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    abi resmen lufer belgeseli olmus bu eline saglik:)
     
  7. cosmic-c

    cosmic-c cem

    Mesajlar:
    283
    Şehir:
    istanbul
    En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Ellerine bilgine sağlık Aliço usta.Olması gerekeni,olanı yazmışsın.Çok güzel ve faydalı bilgiler.Herkese rastgele...
     
  8. korni

    korni koral

    Mesajlar:
    7.546
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    bilgiler çok değerli teşekkürler..:)
     
  9. EMRE FISHING

    EMRE FISHING Emre Üsel

    Yaş:
    37
    Mesajlar:
    1.095
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Eline sağlık usta, güzel bir kaynak oldu bu.
     
  10. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Burada bir kaç şeyi yanlış biliyorsun Alico.

    Sardalya sürüsü orada lüfer gelsin beni yesin diyerek bulunmuyor alico. Sardalyalar harıl harıl kendilerini yiyecek bir lüfer sürüsü aramıyor, lüfer sürüsünü bulunca da güzlece balık istifi olup, gelin şuradan güzelce bizi yiyin diyerek lüferin önünde sıraya girmiyor Alico.

    Lüfer sardalya yemesini biliyorsa, sardalya da bir şekilde lüferden kurtulmasını biliyor. Örneğin, sürü uyumlu ani yön değiştirme ile, lüferin saldırılarını boşa çıkarıyor. Konsantrasyonunu bozuyor. Kendi çapında bir şeyler yapıyor. O yüzden hala dünya denizlerinde sardalya denen bir balığın nesli devam ediyor.

    Lüfer, böyle bir sürüyü görünce, öncelikle kolay olan avları arayacaktır. Eğer sen, oraya kolay bir yem gibi görüne bir şey koyabilirsen, onu göstermeyi becerebilirsen, lüferin tercihi o olacaktır.

    Kolay hedef ise, kaçamayacak olan hedeftir. Yaralı olandır vs. vs. Senin yapabileceğin şey bu.

    Lüferin bu tür sürülerde yağmacı bir davranışı olur, palamut veya yunus gibi kooperatif hareket etmezler. Sağdan soldan, üstten alttan her taraftan dalarlar. Bu nedenle sürüyü çabucak dağıtırlar ki, asıl hedefleri budur. Çünkü, dağınık balıkları muazzam ani süratleri ile kolayca avlayabilirler.

    Bu durumda, lüferi tutmak daha kolaylaşır aslında. Genelde böyle bir şeye denk gelince, çılgın gibi önlerine gelene saldırmaya başlarlar.

    Evet, bakıyoruz şimdi şu sahtekar bilimin, insanların vs. gösterdiği şeye:

    [​IMG]

    Ne demişler birde:



    Yaaa, gördünüz mü bakın sahtekarları?

    Oysa bizim Alico bilir lüferin nerde olduğunu, başka kimse bilmez. Ve onun buyurduğu gibi, lüfer sadece İstanbul boğazında, "Eşek adası, umuryeri, yenikoy, kuruçeşme, ortaköy ve sarayburnu" nda yaşar. Öyleki, aslında bir uzaylı olan bu lüferler, ışınlamayı keşfedeli çok olmuş, umuryerinden yeniköye kendilerini ışınlayarak gitmekte olup, aradaki bilmem kaç millik bölgedede var olmazlar.

    Evet, alico, boğazı avcunun içi gibi bilen sensin. Boğazda nerde yemlemeye uygun yer var, bunu bilecek olan sensin. Ben sana, sadece nasıl bir yer yemlemeye uygundur bunu söyleyebilirim. Birde kendi bildiğim yerleri, karınca kararınca. Ama ben sana akıntısı düşük, dibi kırmalık, türbülans almayıp ana akıntıya bağlana sığca yer diyorsam mesela, boğazda böyle yer var mıdır, neresidir, bunu bilecek olan sensin.

    Ben boğazda misafir balıkçıyım Alico. Buraya lüferi nasıl yemlersiniz diyorsam, bu boğaz veya bilmem nereye değil, genel bir hususa dairdir. SEn diyorsun boğazda yemleme olmaz. Sen boğazıbenden iyi bildiğine göre öyledir derim. Ama sen gidip, boğazda yemleme olmaz demek yerine, lüfere yemleme olmaz diyorsan, bu hoppala denecek bir şey olur Alico: Lüfer olan/olacak yer, boğazdan ibaret değil bu memlekette.

    Ve bakalım boğaza, acaba harbiden burada yemleme olmaz mı? Bunu diyebilmek için, iki yol/yöntme olabilir. Bakarız, lüferin yem/koku derişimine olan hassasiyetini buluruz. Deriz ki, lüfer, milyonda beş partikül kanı hissedip o tarafa yönelebilir mesela. boğazın şurasında akıntı hızı şu, bu da eder saniyede şu kadar ton su. Bu kadar suya o kadar ppm koku vermek için şu kadar kilo/ton vs. neyse lazımdır, buda makuldur veya değildir. Yani, hesapla, kitapla söyleriz bir şey.

    Yada, gideriz, yemleme yaparız, usulüne uygun. Netice vermiyorsa, derizki, deneysel koşullar ve gözlemlerimiz lüfere burada ve şurada yapılan yemlemenin fayda etmediğini... Olur biter.

    Peki Alico, sen lüferin bu bilgilerine haiz misin?
    Yada, bugüne kadar boğazda kaç kere yemleme yaptın? Kaç kere bu deneme ortamını koşullandırdın? Bunlardan ne sonuç aldın?

    Mesela, yemleme yapınca, amaç, iğneyi yutmuş balık sayısını artırmak değildir, olamaz. Yemlemenin amacı, balıkları belli bir yere toplamaktır. toplanmış balığı nasıl yakalayacağın başka bir sorundur. O koşullarda, o balığı senin umuryerinde etkili olan yeminle, takımınla vs. alabileceğini düşünemezsin. Eğer, Haliçte tersan önünde lüks yakınca başka, sarayburnunda başka, bilmem nerde başka takım&düzne kullanıyorsan, o yemleme bölgesinde de başak bir şey kullanman gerekecektir tahminen.

    Kısaca Alico, sadec ekendi dar fukun ve şartlanmış önyargıların ile bir şeyler söylüyorsun. Başlığa bak:

    Lüfer yemleme diye birşey yoktur.

    İyide, ne doldurmuşsun altına: Boğazda balık nerden gelir, nereye gider? Yahu, yeşilköyü yok mu bunun, ahırkapısı, ambarlısı, gemliği, bandırması, topçuları, sekası, muallimköyü, eskihisarı, bayramoğlusu, gelibolusu, sarozu, sivricesi, karaburunu, iskenderunu.. Geldiği tarafta, sinopu, trabzonu, şilesi şu su busu yok mu?

    Bu koca kıyı boyunca yemleme yapacak yer mi yok? Benim bildiğim en az üç tane var. Bari şu başlığı düzelt: Boğazda lüfere yemleme olmaz de ki, tartışacak zemin doğru bir zemin olsun.
     
  11. ALİCO

    ALİCO AliCo

    Mesajlar:
    5.206
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    ben boğazı bılırım marmarayı bilirim gerisini bilmem. beni ilgilendiren kısımda burası. beni ne trabzonu ne başka yeri ilgilendirmez. Zannederim Trabzonda Yakup hocam var oradaki yemleme konusunda fikrini sorabilirsin. sana cevap yazma zahmetinde bıle bulunma bile istemıyorum ama. aldığn metin deki harita lüferin dünya üzerindeki yayılım haritası ancak benı burası ilgilendiriyor dünya üzeri değil.

    Şimdi en alt satır biraz ilgilendiriyor beni ve yanlışa yanlışla gitmemek adına.
    Anlaman gerekirdi ama daha açıklayıcı yazayım demek anlayamamaışsın balıkların sarayburnuna uçarak gelemeyeceklerini.

    Evet dedikya marmara balığı aşağıdan gelir diye tek tek semt ismimi yazmam gerekli. o zaman bak. şöyle bir güzergah izler. tekirdağ- silivri-kumburgaz-güzelce-b.çekmece-Ambarlı-K.çekmece-Yeşilköy baba burnu (Bilhassa çapari) yeşilköy-bakırköy (Marina önü hatta ido iskelesi içi orasıda iyi balık yapar. ordan zeytünburnu zeyport- arkasından samatya-yenikapı kumkapı-ahırkapı-cankurtaran ve sarayburnu (Bunları anlayabilecek düzeydesin diye yazmamıştım ama açıklama açıklamadır.)

    Biliyorum dediğin şey ve beklediğim soruyu sormuşsun al sana cevabı o zaman. Anadolu yakasından akan balık Haydarpaşa Fenerbahçe maltepe.İzmit Gemlik bandırma yalovası üzerinden bir hatla ki oda şöyle olur Anadolu akan balık yarısı adalar kanalıyla tam kanal yoluyla Buyukada heybeli arasından veya kımalı sivri arası (Çapariyle tutulur) doğru bandırma kıyılarına vurur. hatta adadaki arkadaşlar sarayburnunu takip ederler genelde. biz çapariyle balık tutarsak onlarda bir ertesi gün adada uzun olta balık tutarlar.Ve direkt olarak bandırma yalova bursa çinarcık esenköye yayılır. burada marmaradan gelen balıklada birleşirler tabi marmara balığı anadoludan yürüyorsa.

    Diğer akan balık ise Haydaraşa üzerinden adaların fenerbahçe içlerinden. Önünde bulunan yemi istavrit çinekop ve çaçasıyla. izmit körfesi ve dediğin güzergahlara dağılırlar.

    Bana buraya 2-3 tane harita koymakla. alıntı yapıp bilimadamı ismi vermekle ki dediğim gidi dünya üzerindeki yayılım durumu Beni ve Bizi ilgilendirdiğini zannetmiyorum. sen buraya o haritayı asmakla alıntı yapmakla nereye ulaşacağınıda bilmiyorum anlıyormusun arkadaşım . ben anlamam

    dar fikir olayına gelince şartlanmış ön yargı dediğin şeyler gerçekler. şimdi sana isim isim anlatabildim herhalde.

    Şu harita ve altındaki isimler saydığın alıntıdaki isimleri alet etmesen dıyorum. saygıdeğer kişilikler ve kurumlar olabilir. ama bunlar dediklerinin hiçbirini yapmadılar ve sen hala hikaye anlatmaya devam edıyorsun bize

    Boğzaı karış karış Kulaç kulaç dip yapısına kadar bilen bir kişi olarak. Ne alıntındaki kişi veya kurumlar yemleme yaptılar nede bu durumu anlattılar. bunu anlatan tek sensin bizlere. vazgeç sen diyorum Konu lüfer olunca.
    Durmasını bilmen gerekir diye düşünüyorum. Ve Tekrar LÜFERE YEMLEME OLMAZ.

    başka bir arzunuz?...........
     
    Son düzenleme: 10 Eylül 2009
  12. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Şunu da ekleyelim:

    Sen zaten balığın hazır toplanmış olduğu yerdeysen, bahsettiğin umuryeri, sarayburnu vs. gibi, yemlemeyle işin ne ola ki?
     
  13. ALİCO

    ALİCO AliCo

    Mesajlar:
    5.206
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Bu alıntının sahibi benmiyim ben değilimki ban alıntı yapmışsın kim yazdıysa ondan alıntı yap isminide yazda kimden aldığını bilelim. benim kelamlarım değil bunlar.
     
  14. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Peki, senin boğazın, bandırmadaki adamı ilgilendiriyor mu? Gebze'dekini? Yalova'daki adamı? Ege'deki balıkçıyı? Akdenizdeki arkadaşı?

    Boğazda akıntı varmış, şu varmış, bu yokmuş.. Yemleme olmazmış. İyi öğrenmiş olduk, boşa kürek çekmeyiz sayende sağol..

    Ama... Sen ordan gelip, atıyorum Muallimköy'de yemleme yapıp lüfer alabilecek olana "lüfer için yemleme olmaz, neden, bak boğazda ahada böyledir, şöyledir" diyorsan? iyide, boğazdan bize ne? Siz ne biliyorsanız onu yapın, ama gelip gidip, yemelem yapıp bir randıman alabilecek olanında kafasını bulandırmayın..

    Aha lüfere nasıl yemleme yapılır:

    http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=28210

    Biz orada hiç, boğazda, şurda burda demiş miyiz Alico?
     
  15. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Kendimizden alıntı, okusan bilirdin.. Alıntı ile ekleme, düzeltmek kafa karıştırır, okumuş olan varsa, değiştiğini anlamaz..
     
  16. ALİCO

    ALİCO AliCo

    Mesajlar:
    5.206
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Serdar LÜFERE YEMLEME OLMAZ. nerde yaparsan yap olmaz madagaskarda bile yapsan olmaz. anladın olmaz. bandırmalı arkadaşlarım çok esenköydede çınarcıktada. Sana şu kadar söyledim anlamamışsın hala Bak şimdi dinle tekrar.

    Biz sarayburnu kanalda Çapari ile bol lüfer tutarsak sabah ise akşamına, akşam ise sabahına buradaki arkadaşlar bolca lüfer tutarlar. o yüzden beni ilgilendirir onlarıda ilgilendirir bizim burda ne yaptığımız. Gebzedekinide ilgilendirir. Eğer haydarpaşa meyilli balık alırsak o balıkta gebzeye yürür.
    Egedeki ilgilendirir nasılmı? ilk balık önlerinden yukarı çıkıyor. hatta akdenizin balığı dahi yürüyor. yukarı esas kanatla gelecek karadenizden gelen balıkla birleşmek için. Dinle Serdar dinle;
    Lüfer Bizim meramızda bulunursa kıyılamaz ise yol balığı ise meralara girmeden basar gider çanakkalede durur. ve av verir. hemde ne avlar. o yüzden demekki yurdun tim kısmı bizi ilgilendiriyor O ZAMAN DÜZELTİYORUZ LÜFERE YEMLEME HİÇBİR YERDE YAPILMAZ. ....

    O linkteki yemleme nasıl yapılır diyorya omu ?

    O palavra canım sen onu boşver öyle birşey yok.
     
  17. ALİCO

    ALİCO AliCo

    Mesajlar:
    5.206
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Okunacak birşeyyokki orada okunacak.

    ben anlamam Serdar sen daha iyi bilirsin.........
     
  18. max cavalera

    max cavalera murat

    Mesajlar:
    405
    Şehir:
    ıstanbul
    Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    okuma px pro..okuma cd 65
    En İyi Avı:
    kofana 3 kg şile acıklarında....palamut ve torikler Büyük beyaz.(70cl)
    ben balıga,balık bana tutkun.

    amma büyüdü şu muhabbet arkadas.. Ve bütün site artık bu konuda forum acıyor,mazmuzlama yapılırmı diye..ne konuymus yahu..
     
  19. ergir

    ergir ergir

    Yaş:
    62
    Mesajlar:
    352
    Şehir:
    istanbul
    daha iyi ya.tartışma ortamından bir cok bilgiden faydalanıyoruz.
     
  20. ALİCO

    ALİCO AliCo

    Mesajlar:
    5.206
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Ben görmedim bilmiyorum. ben bildilerimi aktarıyorum Serdarada yazmıyorum. konu iyice dağıldı diye açtm konuyu son kez toplamak adına
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.