ahtapot nasil piser acemiyim

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında fubo tarafından paylaşıldı.

  1. fubo

    fubo

    Mesajlar:
    83
    Şehir:
    fransa
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    5 kilo turna
    aslinda sitede tarifi var ama benim sormak istediyim baska.simdi bi arkadasim yakalamis (yanlis anlasilma olmasin yasadigim yerde deniz yok bir ikigunlugune deniz kenarina giden bir dostum getirdi) getirdi bana iki koca ayagini bana verdi,neredeyse 1 kilo var bacaklari,bana geldiginde olmustu ahtapot; sitede ve diyer yerlerde okuduklarim yakalaninca direk dovulmesi ama boygle bi isleme tabi tutmamis arkadas.simdi ben bu iki bacagi dondurucuya attim.cikartinca buzu cozulnce bunu dovsem gene yumusarmi acaba?ilk defa deniycem ve tadini gercekten merak ediyorum yanlis pisirip bu guzel hayvanin etini zayi edip,etinden sogumak istemiyorum nedersiniz.nasil yapayim
     
    Son düzenleme: 30 Eylül 2009
  2. tarcan

    tarcan ...

    Mesajlar:
    6.700
    Şehir:
    Hatay
    Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

    1) Poşede koyup derin dondurucuya atın.
    2) Dolapta 1 gün bekledikten sonra çıkartın.
    3) Buzlarını çözdürün,vantuzlarını ve derisini güzelce sıyırın.
    4) Düdüklü tencerede yaklaşık 1 saat pişirin.
    5) Pişme işleminden sonra kıyarak Şeker + Tuz + Dereotu + Limon ekleyerek salatasını yapın.
     
    Son düzenleme: 30 Eylül 2009
  3. fubo

    fubo

    Mesajlar:
    83
    Şehir:
    fransa
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    5 kilo turna
    tesekurler ustam.yarin deniycem
     
  4. webokur

    webokur cihangir

    Mesajlar:
    125
    Şehir:
    istanbul
    hiç yemedim ama canım çekti..ahtapot yasaklı listesinde hatırladığım
     
  5. esabi

    esabi SENIOR MEMBER

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    4.881
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Düdüklü tencerede haşladıktan sonra tavada kızartabilirsiniz'de:)
     
  6. Aret

    Aret Aret

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    3.438
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Ahtapot dondurulup birkaç gün sonra çözülürse dövülmüş gibi oluyor. Yani dövmeye gerek yok dondurmak yeterli. Sonrasında haşlarsanız vantuzları kolayca çıkar. Elinizde uca doğru incelen yuvarlak bacak parçaları kalır. Bunları uygun parçalara bölüp zeytinyağı limon maydanoz ile salatasını yaparsanız gayet iyi olacaktır.
     
  7. LapinCash

    LapinCash

    Mesajlar:
    2.817
    Tadının güzel olduğunu duymuştum.Bir gün yiyecem ama.
     
  8. balli

    balli m.nuri akkaya

    Yaş:
    58
    Mesajlar:
    9.049
    Şehir:
    erzurum
    Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Cihangir merhaba.

    Hiç bir fikrim yok ancak, Tebliğ 2/2 deki yasak listesinde Misk Ahtapotu diye bir türden bahsedilmiş. Sözü edilen ahtapotla aynı mı acaba?

    Ayrıca, yenmesi düşünülen ahtapot Fransa'da avlanılmış. Yani, Fransa'nın yasak listesindeki durumu da önemli.

    Ne dersin?:rolleyes:
     
  9. gtatas

    gtatas Gürcan Tataş

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    980
    Şehir:
    İzmir Özdere
    Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Abi sana şaşıyorum :eek: valla bilgi ve yardımlaşma konusunda örnek alınacak insansın.Ahtapot tarifinde de sana katılıyorum.Belki zevke göre şeker konmıyabilir.Kimyon ve kekik ilave edilebilir.:)
     
  10. fubo

    fubo

    Mesajlar:
    83
    Şehir:
    fransa
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    5 kilo turna
    ustalarim tesekurler.oncelikle guzelce tencerede hasladim sonra vantuzlarini cikarip derisinide soydum hafif pembe yerleri vardi oralar soyulmadi ama sonra taze sogan,kuru sogan,domates ve ahtapot parcalarini harmanlayip Turkiyeden getirdigim hakiki sizma zeytin yagi, tuz ve cok az seker attim gercekten acemi sansimidir nedir! cok guzel oldu ilginc bir tadi var.

    bu arada,ahtoptu ben yakalamadim zaten deniz bize uzak tatil icen giden bi arkadasim balik icin denize acilan turlarlara gidip yakalamis ahtapotu ve benide dusunup getirmis.eger fransada bu donemde yasaksa yanindaki fransizlar uyarirdi dige dusunuyorum ama genede bi fikrim yok.(yanlis anlasilma olmasin deniz avina hic gitmedim kurallarini bilmem onun icin ama tatli su avina surekli giderim ve kurallarina Turkiye de ve Fransa da bilir ve uymaya calisirim) saygilar