deniz hıyarı /patlıcanından yem yapmak

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında karam66 tarafından paylaşıldı.

  1. karam66

    karam66 bulent

    Yaş:
    57
    Mesajlar:
    141
    Şehir:
    kırklareli
    Favori Kamış:
    surf 4200 carbon
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    zargana
    Sevgili dostlar, deniz kenarında balık avlar iken oltanızı çektiğinizde adına ''Deniz hıyarı'' denilen bu canlı türünden mutlaka takılıp da geldiği olmuştur.Dış yüzeyi oldukça kalın bir tabaka ile kaplı olan bu canlı, su içinde partikül tarzında bulunan mikroorganizmalar ile beslenen bir türdür.
    Peki bu canlıdan acaba yem yapılabileceğini yada yapıldığı hiç düşündünüz mü?Sanırım bundan yem yapmayı bilenler olabileceği gibi; hadi kardeşim bıcak bile kesmeyen adeta dış yüzeyi muşamba/kayış gibi sert olan bundan yem olmaz diye de düşünen arkadaşlarım olabilir.
    Sizlere bu başlık altında başta Çupra olmak üzere bir çok balığın iştah ile saldırdığı ama, en önemlisi bir türlü hemen alamadığı bir yem hakkında bilgi vermeye çalışacağım.
    Genel olarak tarif eder isek, bu canlı oldukça kalın bir dış yüzey ve onun hemen bitiminde yer alan yem yapılabilcek olan bir tabaka ve ondan sonra gelen iç organlar diye tabir edebileceğimiz bir yapıdan oluşmaktadır. Dikkat edilecek olunur ise; yem yapılabilecek olan bölge dış kabuk ile iç organlar arasında yer alan Sümükümsü/jel kıvamında olan bölgedir.Elimize aldığımız deniz hıyarını adeta salatalığın sap kısmını ve altını keser gibi kesiyoruz.Daha sonra yukarıdan aşağıya doğru kesmemiz ve yem yapılacak olan bu canlıyı 2 ye ayırmamız lazım..Elde ettiğimiz iki adet parçayı denizde bir güzel içini temzileyip yıkadıktan sonra iç yüzeyde yer alan bu tabakayı ama baş parmağımızın tırnağı yada bir kaşık vasıtasıyla fazla parçalamadan ve zedelemeden çıkartmamız lazım...[​IMG][​IMG]
     
  2. blueboyfe

    blueboyfe Emin Erçelik

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    317
    Şehir:
    Çeşme
    Favori Kamış:
    Zıpkın Mamba 130
    En İyi Avı:
    lepistes 14 gr
    Şahsen deniz hıyarını bulduktan sonra balıklara heba etmenizi tavsiye etmem, Dünyada meraklısı çok fiyatı bir o kadar fahiş olan bir deniz ürünüdür, kuruttuktan sonra tavada mühurleme usulü + sos ile tüketilir. Netten recipe/tariflerini bulabilirsiniz.
     
  3. karam66

    karam66 bulent

    Yaş:
    57
    Mesajlar:
    141
    Şehir:
    kırklareli
    Favori Kamış:
    surf 4200 carbon
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    zargana
    sağol :) biz çok buluyoruz bunlarda dalip çikariyoruz ama denemedim deneyecğim en kısa zamanda :)
     
  4. seçkin

    seçkin SEÇKİN

    Mesajlar:
    234
    Şehir:
    istanbul/silivri
    Favori Kamış:
    LINEAFFE
    Favori Makine:
    MITCHELL AVO 6500
    En İyi Avı:
    5 KG SAZAN
    Ilginç Bişey Hiç Görmedim şimdiyekadar.
     
  5. Aret

    Aret Aret

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    3.438
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bildiğim kadarı ile parlaklığından dolayı gece kullanılan br yemdir.
     
  6. Zıpkıncı İbo

    Zıpkıncı İbo İbrahim Can

    Mesajlar:
    2.915
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Biraz acele etmekte fayda var

    Bulent beyin verdigi bilgilere bir ekleme yapabilirsek eger;

    Deniz hiyari ortadan kestiginizde suratle distan ice dogru kivrilmaya baslar, kabugu sertlesir ve temizlemeniz zorlasir. Boyuna ikiye kesmek isi kolaylastirir. Kabugu iyice kivrilip sertlesmeden acele edip bir kosesinden karsi koseye dogru bir corba kasigi ile siyirdiginizda az miktarda ama iyi is yapacak bir yem elde edilir. Gece avinda cipura, sinarit, vs, cekebilir ama ben yine de mamunu tercih ederim.

    Herkese rastgele...
     
  7. fish founder

    fish founder Özgür

    Yaş:
    51
    Mesajlar:
    1.874
    Şehir:
    istanbul