Merhaba arkadaşlar tavuk göğsü en doğru şekilde iğneye nasıl takılır.Kurt şeklinde biraz uzun kesilip takmak en doğrusumudur.Küp şeklinde kesilince iğne tam olarak kapanmıyor.
Tavuk göğsünü kullanmadan önce istadiğin büyüklükte kes,bolca tuzlaman gerekiyor , tuz suyunu alır, sonrada buz dolabına koyarsan ve 5-6 saat bekletirsen iğneden kolay çıkmaz. İğneniz ucunuda 1-2 mm dışarda bırakmayı unutma...
Bende bu konuda epey bir şey duydum. Bazıları küçük ama kalın kare kesip geçirirken iyice sıkarak iğnede daha uzun gösteriyorlar (kurt dediğiniz gibi)... Bazıları ise normal kalınlıkta büyük kare kesip iğneyi geçirdikten sonra tavuğu çevirip tekrar iğneye saplayıp oturtuyorlar. Böylelikle daha sağlam oluyor fakat iğne çok az gözüküyor. Bazıları çok küçük kesiyor iğnenin dışından küçük balıkların yemi sündürüp yiyemiyeceği şekilde... Bana ikincisi daha kolay geliyor, hem surf ile attığım için havada ve suya düşünce dağılması daha zor oluyor. Umarım ustalar en iyisinin hangisi olduğunu bize açıklar...
lütfen aşağıdaki linkleri inceleyiniz, http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=28462 http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=13120 http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=2142