PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şak şak yem hakkında


rockchy
29-10-2009, 14:16
şak şak yem nasıl oluyo resim olursa çok daha iyi olur :confused:

Okan_uA
29-10-2009, 14:45
Öncelikle konu başlığı baya bi içeriği açıklayıcı olmuş :rolleyes:

Gelelim içeriğe şak şak mı, şıp şıp mı :confused:

rockchy
29-10-2009, 15:01
şak şak lüfer sarıkanat için

Okan_uA
29-10-2009, 15:04
Reklam olmasın diye özel mesajına attım linki. ;)

jigging
29-10-2009, 15:06
Engin Sunarın kitabında güzelce anlatılan yem takma stili..



şakşak yem : Bu yem şekli yem yapılan balığın omurgasının bir kısmının, etinin iki yandan fileto gibi kesilerek çıkarılmasıyla elde edilir. Tek taraflı kesilip, kuyruk ve omurga çıkarılmadan kullanılabilir. İğne balığın ağzından sokulur, solungaç kapağı aralığından çıkartılarak, gövdeye batırılır. İğnenin ucu sırt yüzgeci hizasından hafifçe dışarıya çıkmalıdır. Kesik olan kuyruk bölümü suda dalgalanacağından, yeme canlı görüntüsü kazandırır. Çatalkuyruk gündüzleri torik ve palamut avcılığı yapılır.

jigging
29-10-2009, 15:10
daha fazlası için

afacan
30-10-2009, 09:40
Sevgili Furkan soyadlarımız aynı nereli oldugunu merak ettim sadece. Balıkta bol şsnslar

draco
30-10-2009, 13:55
ben de "omurgasının bir kısmı" kısmını açayım biraz, balığın anüs deliğine kadar olan kısım kesilip kılçık çıkartılır... burada bunun en önemli sebebi şudur;

aslen şakşak yem gündüz palamut yemliciliği için icad edilmiştir, palamut lüfer gibi kuyruktan atlamadığı (genelde, rapalaya atlar ama sabit yeme kuyruktan atlamaz) için şak şak kısmı sadece akıntıda hareketlenme ve koku yayılma sağlar, şak şak kısma iğne takılmaz, serbest bırakılır, lüferde de kuyruktan çok pay bırakmak yem kestirmenizi sağlayacağı için anüs deliğine kadar kesim yapmanız idealdir... eğer daha ileri kesip de şak şak kısmına iğne takarsanız bu sefer de hareket etmesi gereken kısım iğne yüzünden hareket etmeyeceği için yeminizin cazibesi düşer...

tabi anüse kadar dediğim, istavrit vs gibi sürü balıkları için... gelincik keserseniz onun anüsü yarı boyunda :D

rockchy
31-10-2009, 10:02
Sevgili Furkan soyadlarımız aynı nereli oldugunu merak ettim sadece. Balıkta bol şsnslar

gaziantep:cool:

rockchy
31-10-2009, 10:07
ben de "omurgasının bir kısmı" kısmını açayım biraz, balığın anüs deliğine kadar olan kısım kesilip kılçık çıkartılır... burada bunun en önemli sebebi şudur;

aslen şakşak yem gündüz palamut yemliciliği için icad edilmiştir, palamut lüfer gibi kuyruktan atlamadığı (genelde, rapalaya atlar ama sabit yeme kuyruktan atlamaz) için şak şak kısmı sadece akıntıda hareketlenme ve koku yayılma sağlar, şak şak kısma iğne takılmaz, serbest bırakılır, lüferde de kuyruktan çok pay bırakmak yem kestirmenizi sağlayacağı için anüs deliğine kadar kesim yapmanız idealdir... eğer daha ileri kesip de şak şak kısmına iğne takarsanız bu sefer de hareket etmesi gereken kısım iğne yüzünden hareket etmeyeceği için yeminizin cazibesi düşer...

tabi anüse kadar dediğim, istavrit vs gibi sürü balıkları için... gelincik keserseniz onun anüsü yarı boyunda :D

çok teşekkürler:) :) :)