Şak şak yem hakkında

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında rockchy tarafından paylaşıldı.

  1. rockchy

    rockchy furkan aksakal

    Yaş:
    31
    Mesajlar:
    1.856
    Şehir:
    İzmir/Bornova
    En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    şak şak yem nasıl oluyo resim olursa çok daha iyi olur :confused:
     
  2. Okan_uA

    Okan_uA .

    Mesajlar:
    898
    Şehir:
    10.5
    Öncelikle konu başlığı baya bi içeriği açıklayıcı olmuş :rolleyes:

    Gelelim içeriğe şak şak mı, şıp şıp mı :confused:
     
  3. rockchy

    rockchy furkan aksakal

    Yaş:
    31
    Mesajlar:
    1.856
    Şehir:
    İzmir/Bornova
    En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    şak şak lüfer sarıkanat için
     
  4. Okan_uA

    Okan_uA .

    Mesajlar:
    898
    Şehir:
    10.5
    Reklam olmasın diye özel mesajına attım linki. ;)
     
  5. jigging

    jigging Caner

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    1.213
    Şehir:
    Istanbul
    Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Engin Sunarın kitabında güzelce anlatılan yem takma stili..

    [​IMG]

    şakşak yem : Bu yem şekli yem yapılan balığın omurgasının bir kısmının, etinin iki yandan fileto gibi kesilerek çıkarılmasıyla elde edilir. Tek taraflı kesilip, kuyruk ve omurga çıkarılmadan kullanılabilir. İğne balığın ağzından sokulur, solungaç kapağı aralığından çıkartılarak, gövdeye batırılır. İğnenin ucu sırt yüzgeci hizasından hafifçe dışarıya çıkmalıdır. Kesik olan kuyruk bölümü suda dalgalanacağından, yeme canlı görüntüsü kazandırır. Çatalkuyruk gündüzleri torik ve palamut avcılığı yapılır.
     
    Son düzenleme: 29 Ekim 2009
  6. jigging

    jigging Caner

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    1.213
    Şehir:
    Istanbul
    Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
  7. afacan

    afacan engin aksakal

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    169
    Şehir:
    İSTANBUL gaziosmanpaşa
    En İyi Avı:
    Yeni geldim daha Siftah yok
    slm

    Sevgili Furkan soyadlarımız aynı nereli oldugunu merak ettim sadece. Balıkta bol şsnslar
     
  8. draco

    draco Kaan

    Mesajlar:
    1.854
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    ben de "omurgasının bir kısmı" kısmını açayım biraz, balığın anüs deliğine kadar olan kısım kesilip kılçık çıkartılır... burada bunun en önemli sebebi şudur;

    aslen şakşak yem gündüz palamut yemliciliği için icad edilmiştir, palamut lüfer gibi kuyruktan atlamadığı (genelde, rapalaya atlar ama sabit yeme kuyruktan atlamaz) için şak şak kısmı sadece akıntıda hareketlenme ve koku yayılma sağlar, şak şak kısma iğne takılmaz, serbest bırakılır, lüferde de kuyruktan çok pay bırakmak yem kestirmenizi sağlayacağı için anüs deliğine kadar kesim yapmanız idealdir... eğer daha ileri kesip de şak şak kısmına iğne takarsanız bu sefer de hareket etmesi gereken kısım iğne yüzünden hareket etmeyeceği için yeminizin cazibesi düşer...

    tabi anüse kadar dediğim, istavrit vs gibi sürü balıkları için... gelincik keserseniz onun anüsü yarı boyunda :D
     
  9. rockchy

    rockchy furkan aksakal

    Yaş:
    31
    Mesajlar:
    1.856
    Şehir:
    İzmir/Bornova
    En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    gaziantep:cool:
     
  10. rockchy

    rockchy furkan aksakal

    Yaş:
    31
    Mesajlar:
    1.856
    Şehir:
    İzmir/Bornova
    En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    çok teşekkürler:) :) :)