ALZHEIMER'I önleyin

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında MELİH_REİS tarafından paylaşıldı.

  1. Yapılan bilimsel araştırmalarda balığın alzheimer'IN yol açtığı hafıza kaybına karşı koruma sağladığını gösterdi.
    California ünv. de fareler üzerinde yapılan araştırmada, bu hastalığın öğrenme ve hafıza ile ilğili beyin hüçreleri arasındaki kimyasal bağlara verdiği zarar üzerinde duruldu.
    OMEGA-3
    Bilim adamları, bu hastalığa yol açan insan geni taşıyan farelere,bir tür omega-3 yağ asidi olan DHA acısından zengin bir beslenme proğramı uyguladı.Bu tür beslenme bu hastalığın beyindeki olumsuz etkilerini önemle azalttığı tespit edildi, DHA oranı yüksek balıklar arasında uskumru,somon ve sardalya bulunuyor.
    Öte yandan ingilterede yapılan araştırmalar balıktaki yağların çocuk gelişiminde önemli katkıları olduğunu ortaya koyuyor.
    AMERİKAN JOURNAL OF NUTRİTİON isimli bilim dergisi, balıktaki yağların, beyin yaşlanmasını yavaşlattığı ve zeka gelişimine katkılarını anlattı. araştırmalara göre balık diabet ve kalp hastalarınada iyi geliyor.
    İSKOCYADADA bu çalışmada ,beslenmesinde yağlı balıklara yer veren veya supleman olarak balık yağı alan kişiler zeka testlerinde % 13 daha yüksek puan alırken, aynı zamanda alzheirmer hastalığının oluşma olasılığınında daha düşük olduğu tespit edilmiştir. 300 den fazla kişi ile gerçekleştirilen bu çalışmada balık yağının akıl sağlığı ve özellikle alzheimer hastalığına karşı koruyucu etkilerini açıkca ortaya koymuştur..

    YENİ ASIR BEYAZ SAĞLIK
     
  2. REİS

    REİS Mahir Ersin

    Yaş:
    79
    Mesajlar:
    2.389
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Melih Reis teşekkürler,

    İçimizi ferahlattın.
    İyi ki çocukluğumuzdan beri balık yiyoruz.
    Gece saat 24.oo, 01.oo hiç farketmez.Lüfer yemlisinden dönerken denizde ayıklayıp temizlediğimiz lüferleri, ateşi hazır bekleten annem (Nur içinde yatsın),
    hemen ızgara yapar, biz de bol kekikli, neredeyse oynar oynar, tazecik balıkları
    mideye indirir,öyle yatardık.
    Bu arada, benim IQ'um, 141'miş. Yediğimiz balıklardan mı dersin?:)
     
  3. ÇOK ŞANSLISIN;
    tabi neden olmasın ondan olabilir :)