Kalamar Tava hakkında yardım.

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında umutizm tarafından paylaşıldı.

  1. umutizm

    umutizm umut

    Yaş:
    34
    Mesajlar:
    18
    Şehir:
    izmir
    En İyi Avı:
    torik
    Öncelikle herkese merhaba.Evde kızarttıgım kalamar tava restorantlardaki gibi yumuşak ve dışı çıtır unla kaplı olmuyor kızarırken unları dökülüyor bunun nedenini bir türlü bulamadım.Her tarifi ve marine yöntemini denedim 1 gün önceden maden suyu şeker vb karışımlarda beklettim ama olmadı.Bu yüzden ustalarımdan yardım istiyorum restorantlardaki gibi lezzetli bi kalamar tava nasıl yapılır. :)
     
  2. eskina_man

    eskina_man Murat

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    2.399
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Umut kalamar tava zaten güzel olmaz, boşver, sen getir biz onlardan yem yapalım :D :D

    şaka şaka, bir bilen el atacaktır, eminim,

    Ama siteye üye olup, ilk mesajında bilgi istemek pek etik değil, forum konuları altında TANIŞALIM konusu mevcut, orada kendini tanıtıp, imza ayarlarınıda yaparsan, daha hoş olacaktır kanaatindeyim ,



    hoşçakal
     
  3. eskina_man

    eskina_man Murat

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    2.399
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
  4. umutizm

    umutizm umut

    Yaş:
    34
    Mesajlar:
    18
    Şehir:
    izmir
    En İyi Avı:
    torik
    Bilgileriniz için teşekkür ederim Murat abi tanışma işini hemen halledecegim.O tarifide denedim ama bu seferde kızardıgında unları döküldü acaba bulamaça filan mı batırıp kızartıyolar deneyen ve bu lezzeti yakalayan varsa sevinirim.
     
  5. eskina_man

    eskina_man Murat

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    2.399
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    konunun devamını okudun mu?
     
  6. umutizm

    umutizm umut

    Yaş:
    34
    Mesajlar:
    18
    Şehir:
    izmir
    En İyi Avı:
    torik
    Evet murat abi o konulara daha önceden baktım.Focadaki restoranttaki lezzeti hiçbir yerde bulamadım. :)
     
  7. eskina_man

    eskina_man Murat

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    2.399
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    hadi yahu?? foça' ya mı gitsek o zaman :p
     
  8. umutizm

    umutizm umut

    Yaş:
    34
    Mesajlar:
    18
    Şehir:
    izmir
    En İyi Avı:
    torik
    Kesinlikle focaya gitmek lazım işi adresinden ögrenmek için . :)
    Şöle güzel bi rakı balık yapmak lazım en yakın sürede.Tabi kalamarıda unutmamak lazım yanında Murat abi :)
     
  9. yilmazcansiz

    yilmazcansiz yılmaz cansız

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    3
    Şehir:
    Mersin
    En İyi Avı:
    lagos 4 kg üzeri
    Merhaba.Bende evde bazen yaparım.Bilmişlik taslamak gibi olmasın bildiğim kadarını paylaşıyım. Karbonat ,şeker ve bira karışımına (ben birayla yapıyorum)yatırıp birgün dolapda beklettikden sonra tuzunu una atıp öyle buluyorsun una.Kızgın yağa atıp 1 dk kısık ateşde sonra 3 dk kadarda yüksek ateşe pişiriyorsun. hatta 3 dk bile çok hafif rengi dönünce almak gerekli ozaman dökülmüyor.
     
  10. 56561

    56561 Yücel

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    2.535
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Kızarırken unların dökülmesinin sebebi, yağın yeterince kızmamış olmasındandır. Önceki evimde doğalgaz yoktu tüple harika kalamar tava yapardım, yeni evimde ocakta doğalgaz var altını ne kadar açarsam açayım yağ tüpteki kadar ısınmıyor, sizde olduğu gibi unlar dökülüyor kızarırken. İyisimi siz bir ufak tüp alın onun üzerinde tencere içerisinde kızartın. Bu arada maksimum kızartma süresi 3 dk yı geçerse lastik gibi olur.
     
  11. umutizm

    umutizm umut

    Yaş:
    34
    Mesajlar:
    18
    Şehir:
    izmir
    En İyi Avı:
    torik
    Bilgiler için teşekkür ederim en yakın sürede deneyip sizlere haber vereceğim bu arada farklı yorum ve tariflerinizide bekliyoruz.
     
  12. eskina_man

    eskina_man Murat

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    2.399
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Umut hala tanışamadık :confused: :confused:
     
  13. umutizm

    umutizm umut

    Yaş:
    34
    Mesajlar:
    18
    Şehir:
    izmir
    En İyi Avı:
    torik
    Murat abi Tanışma konusunu bulamadım ama imza ayarlamasını yaptım.
     
  14. eskina_man

    eskina_man Murat

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    2.399
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    forum ana sayfa en alttan 6. konu güncel konuların altında ;)

    http://www.balikavi.net/forum/
     
  15. umutizm

    umutizm umut

    Yaş:
    34
    Mesajlar:
    18
    Şehir:
    izmir
    En İyi Avı:
    torik
    Değerli Murat abi şimdi sayende bulup hallettim yardımların için çok teşekkür ederim . :)
     
  16. eskina_man

    eskina_man Murat

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    2.399
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Teşekküre gerek yok abisi, elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz, amacımız duyarlı, saygılı, doğayı seven, efendi, bilgili gençliğe bayrağı teslim etmek :)
     
  17. gtatas

    gtatas Gürcan Tataş

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    980
    Şehir:
    İzmir Özdere
    Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Umut ne yaptın kalamar tava olayı tamam mı?
     
  18. umutizm

    umutizm umut

    Yaş:
    34
    Mesajlar:
    18
    Şehir:
    izmir
    En İyi Avı:
    torik
    Gürcan abi kalamarı karbonat şeker ve maden suyunda bir gün önceden beklettim kızartacagım zaman tuzlu su ile yıkayıp suyunu süzdürdüm unlayıp çok kızgın yağda 1 dk kızarttım güzel sonuç verdi.Ancak bir dahaki sefere birada bekletip un yerine maden suyu şeker ve karbonattan unlu bi bulamaç hazırlayıp ona batırıp kızartmayı deniyeceğim. afiyet olsun.
     
  19. gtatas

    gtatas Gürcan Tataş

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    980
    Şehir:
    İzmir Özdere
    Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Umut kalamarı dilimledikten sonra suyunu iyicene süz.Sonra yarım çaykaşığı karbonat, yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı şeker, bir çay bardağı bira, üstünü örtecek kadar da maden suyu.Önce kalamar tuz şeker karbonat iyice elle iyicene birbirine yedirilir.Sonra madensuyunu çalkalayıp parmağınla üstüne fışkırtarak dök tazikli oluşu köpürtür o köpük kalamarı marine eder.1 veya 2 gün beklet durulamadan süz ve una bula.Ve kızgın bol yağın içine at afiyet olsun.Bunu ben bizim restaurantta yapıyordum turistler ve türkler bayılıyordu.
     
  20. umutizm

    umutizm umut

    Yaş:
    34
    Mesajlar:
    18
    Şehir:
    izmir
    En İyi Avı:
    torik
    Tamam Gürcan abi en yakın zamanda verdigin tarifi deneyeceğim.