Fırında Levrek

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında FlyinEagle tarafından paylaşıldı.

  1. FlyinEagle

    FlyinEagle Fatih Güngör

    Mesajlar:
    250
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 420Cm
    Favori Makine:
    Remixon Ultra Surf 6500 Surf Makine
    En İyi Avı:
    Hayal - Tartamadım
    Orta boy (şimdilik balıkçıdan aldığımız , ilerde inşallah ellerimle tutacam :) ) güzelcene temizlenmiş levreklerimizi alıyoruz...Soğuk su ile iyice yıkayıp iyice süzdükten sonra tuz , karabiber ve isteğe bağlı pul biber ilave ederek pişirmeye hazır hale getiriyoruz.

    Fırın tepsimize bir miktar zeytinyağı döküp , hazırladığımız levrek'leri tepsimize koyuyoruz. Fırın'ımızı önceden 250 C'ye kadar ısıtırsak iyi olur.

    10-15 dk pişirdikten sonra nazikçe çeviriyoruz levreklerimizi. toplamda 20-25 dk pişirdiğimiz levreklerimizin yanına güzel bir salata da iyi gider hani :)

    Afiyet Olsun
     
  2. macir_ertan

    macir_ertan Ertan Çetin

    Yaş:
    56
    Mesajlar:
    1.550
    Şehir:
    Haskovo-Bulgaristan
    Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Denememiş olanlar için de eklemek isterim fırında levreği normal olarak tuzunu kattıktan sonra balığın boyuna göre içine bir veya iki defne yaprağı,harikalar yaratıyor.