arkadaşlar 3-4 hafta önce yakaladığım istavritleri hemen deepfrize(derin dondurucu)e attım.yarın sabah erkenden balığa gitmeyi düşünüyorum sizce yem olarak bu balığı kullansam verim alma oranım % kaç ? yardımlarınızı bekliyorum...
artı olarak, eğer balıkları tatlı su ile yıkamamış iseniz iseniz verim daha yüksek olacaktır, rastgele
yemlik kullanıcak balığa tatlı suyun iyi gelmediğini biliyorum ama bu buzdan çözülen balığın nası etki edeceğini bılmıyodum daha doğrusu buzlunan balığın çözüldüğünde içide dışıda tatlı suya değmiş olacağını dusunuyodum...verimin daha da artacagını soyleyınce sevındım
mağlum balık şuan buzlu ve çözülüp flato yapana kadar bayaa bi zaman gececek,buzluktan alıp buzdolabına koysam ve flato işlemine yarın sabah gittiğimde mi başlıyım yoksa çözülmesini bekleyip flato yapıp ööle mi buzdolabına yerlestırıyım ?
buzluktan buzdolabına indirdiğin noktada ister istemez belirli bir sulanma ve gevşeme yaşanacaktır,veya tam tersi noktasında, balığa gitmeden 2-3 saat evvel uyanıp derin dondurucudan balıkları herhangibir havlu ve veya kağıt üzerinde çözülmeye bırakarak yatağa geri dönmek ve av saati kuvvetle muhtemel çözülmüş ve suyu havluya akmış yemleri almak ve av yerinde flato kesmek, ama her halikarda avlakta 2-3 atışla canlı ve taze istavrit avlamak sanırım hem daha az zahmetli ve verimi maksimum arttırıcı bir uygulama olur,
Balığın buzluğa konduğu andaki tazeliğine ulaşmak için dolabın alt gözünde çözülmesini sağlamak gerekiyor. Ayrıca buzlu istavriti o haliyle fleto yaptığınızda oldukça sert parçayı da iğneye taktığınız zaman suda gevşeyene kadar çok etkili oluyor.
oncelıkle slm.bırıncısı sansının yuzde on oldugunu dusunuyorum.ıkıncısı(onemlı).daha onceden yakalamıs oldugun ıstavrıtlerı flato yap.eve gıderken yanına bır lt denız suyu al mutfagın tezgahına ıkı sayfa gazete ser gazeteyı denız suyuyunun yarısı ıle ıslat sonra yapmıs oldugun flatoları ıslattıgın gazetenın uzerıne yanyana dız ve tekrar flatoların uzerıne ıkı kat gazete koy kalan suyun yarısıyla tamamını ıslat ve kesınlıkle buzluga yada gerın dondurucuya koyma buzdolabının normal kullanılan kısımına yanı usttekı cekmecelı kısıma koy 30gun boyunca kullanabılırsın.k.i.b.(ıkı kat gazete dedıgım dortkose cay tepsısı kadardır buzdolabına enıne sıgıcak kadar)
ben tuttuğum veya taze satın aldığım istavritleri ersin beyin söylediği gibi fleto haline geitriyorum hemen...Ama sonrasında buzluğa atıyorum. Balık varsa yanımdakiler alıyorsa balığı, bende bu yemle kesin balık almışımdır herzaman.
Belki buzluğa atılmadan önce tuzlanıp atılabilirdi.Sardalye de denedim.Cam gibi parlaktı ve çipurayı yakalamamı sağladı.Bir seçenek az az yapıp deneyin ve sizin doğrunuzu bulun.
vallahi gecensene bende buzluga koydugum istavritlerden (yakşık 10) buzlukta kaldıktan sonra kullanmıştım vede kayet güzel randıman almıştım,ki yalnız ozamanlar balık baya actı herşeye saldırıyordu
O şekilde buzluğa konmuş balıkların yem olarak verimi çok kötü olacaktır. 3-4 defa farklı yerlerde bahsettim. Eğer uygun ön işlemden geçirirseniz, taze yemleri çok az bir performans kaybıyla saklayabilirsiniz. Genelde işleme giriştiğiniz andaki yemin kalitesi neyse, o kalitede olacaktır: http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=29001 Sanırım mod'lardan biri bu konuyu iğnelese faydalı olacak. Burada genel geçer olarak bahsettim konudan. İstavrit için, özel bir şeyler söylemek gerekirse, her 1kg istavrit için en az 10 lt su kullanın. Su + karbonat + süt tozu gayet iyi netice veriyor. Kullanacağınız su musluk suyu olmasın. süt tozu yoksa el altında vazgeçebilirsiniz, ama koyarsanız yemin kalitesi aynı kalmaktan öte artabiliyor. Şunu ilave edeyim, bu tür yem hazırlama, istavrit de dahil olmak üzere, pek çok balık için aslında tazesinden daha iyi netice veriyor. Belki çinekopa giderken önemsiz olur bu ama, örneğin sürütme yapacaksanız, bu işlem yemin çok daha sağlam olmasını sağlıyor.