av sonrası artan sülüneslerin değerlendirilmesi

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında oltacı35 tarafından paylaşıldı.

  1. oltacı35

    oltacı35

    Mesajlar:
    25
    arkadaşlar hepimiz balık avına giderken bazen gereğinden fazla sülünes alıyoruz ve av dönüşü bu tüketemediğimiz sülünesleri denize atıyoruz.geçenlerde ıldırıda avlandığımız kiralık teknenin kaptanı bu taptaze fakat artmış sülünesleri denize atmaya gerek olmadığını ve bunların basit bir işlemden geçirildikten sonra aylar sonra bile balık avında kullanılabileceğini söyledi.yanlız bu yöntem elde kalan taze sülünesler için geçerli.

    yöntem şöyle;

    evde artmış sülüneslerin kabuklarını soyduktan sonra evdeki yemek tuzundan ilave edilmiş suyun içine koyuyoruz ve bunları bu suyun içinde bir süre haşlıyoruz fakat çok uzun süre değil.su kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra haşlama işlemine son verip hemen süzgeçte suyunu süzdürüp soğumaya bırakıyoruz.yanlız soğuyan sülünesleri buzlukta saklamıyoruz.bu şekilde sülüneslerimizi aylar sonra bile kullanabiliyoruz.ben bir ay önce artan sülüneslerimi bu işlemden sonra hafta sonu kullandım.

    sonuçmu;

    mükemmel.
     
  2. fish founder

    fish founder Özgür

    Yaş:
    51
    Mesajlar:
    1.874
    Şehir:
    istanbul
    bu faydalı paylaşımınız için teşekkürler,
     
  3. simendifer

    simendifer Sennur

    Mesajlar:
    9.177
    Şehir:
    İstanbul
    Peki soğuyan sülünesleri nerde saklıyoruz?
     
  4. oltacı35

    oltacı35

    Mesajlar:
    25
    buzdolabının dondurucusunda değil alt kısımdaki yerinde saklıyoruz.
     
  5. gtatas

    gtatas Gürcan Tataş

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    980
    Şehir:
    İzmir Özdere
    Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Çok faydalı teşekkürler.
     
  6. cetinsoft

    cetinsoft Osman

    Mesajlar:
    140
    Şehir:
    İzmir
    En İyi Avı:
    1200 gr levrek (46 cm)
    Ben de uyguladığım yöntemi anlatayım.
    Av için gidecek miktarın 2 katı kadar alıyorum. av sonunda kalanı ayıklarken bir saklama kabının içine ( bu dondurma kabı vs. olabilir ) temizliyorum. Sülüneslerin içinden çıkan deniz suyuyla birlikte iri tuzla bolca tuzluyorum. Saklama kabının ağzını kapatıp buzdolabının alt bölümünde uzun süre muhafaza oluyor. İstediğiniz zaman kullanın. Özellikle havanın sert olduğu dönemlerde yemcilerde de canlıyem sorunu olmaktadır. Ama bizim ihtiyacımız yok...

    Not1:Fazla almamın sebebi gündüz avlarında taze sülünesler her zaman küçük balıklar için kolay lokma olmaktadır. Tuzlama sülünezler sert bir formda olduğundan daha uzun süre iğnede kalabilmektedir.

    Not2:Saklama kabını av yapacağınız bölgede açtığınızda suyunu dökmeyin. İçinden kullanacağınız kadar sülünezi alıp deniz suyunda ıslatıp kullanmanızda fgayda vardır. Çünkü fazlasıyla tuza doymuş suya elinizi soktuğunuzda parmaklarınızda tuz tabakası oluşacaktır. (Beni rahatsız ediyor da):)

    Not3:Sülünezlerin kendi suyunda kalması gerekli. Çeşme suyu vs. sakın koymayın. Aksi halde formu bozulmaktadır.

    Not4:Sülünezlerin hepsi su altında kalmak zorunda değildir.Tuzlama işleminden sonra 1 saat içinde kapalı kabı bi çalkalayıp tuzun her bölgeye sirayet etmesi sağlanmalıdır.

    Bol balıklı avlar...
     
  7. farukaan

    farukaan faruk

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    473
    Şehir:
    İzmir...
    Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Mutfakda sülünez haşlamak...Hımmm...Eşimin pek hoşuna gitmez sanırım,ben yine denize atmaya devam edeyim en iyisi :p
     
  8. erdinc

    erdinc erdinç allı

    Mesajlar:
    1.011
    Şehir:
    İstanbul-Acıbadem, Çanakkale-Babakale
    Favori Makine:
    shakespeare
    Nazmi Kardeşim, güzel bilgiler için teşekkürler. keyifler nasıl? Motor işleri nasıl gidiyor? Balık tutmaya motorla gidiyorsundur herhalde. Kendine iyi bak, rastgele.
     
  9. ImpheatuS

    ImpheatuS Oğulcan YILMAZ

    Yaş:
    30
    Mesajlar:
    81
    Şehir:
    Balıkesir / Ayvalık
    Favori Makine:
    Kasnak
    En İyi Avı:
    1 kilo 450 gram Mercan
    cok tesekkurler herhalde en cok benım ısıme yarıyacak ogrencı harclıgıyla 1 hafta yemeden ıcmeden kısıp paraları ya olta takımlarına yada sulıneze yatırıyordum fazla aldıgım ıcın her ne kadar ıcım cız etsede atmak zorunda kalıyordum :) bu yontemı uygulayacagım tekrardan cok tesekkurler Saygılarımla..
     
  10. LapinCash

    LapinCash

    Mesajlar:
    2.817
    Gerçekten çk faydalı bir yöntem peki uzla suyun oranı nasıl olmalı ?
     
  11. RAPÇİ

    RAPÇİ yagmur

    Yaş:
    28
    Mesajlar:
    119
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    alberto sea wave 360
    Favori Makine:
    alba star pion 50
    En İyi Avı:
    m olduğu zaman yazıcam
    Peki tuzlama mı daha çok dayanır yoksa bu yöntemmi ve hangisi daha iyi iş yapar