sevgili balık dostlarım.her türlü balığın yakalanması ve her türlü balık bilgisi varda neden yakaladığımız balığı nasıl pişirmeliyiz bu konuyu bulamadım.bende buna karşı hafta sonu tuzda levrek yapmıştık onu foto çekmiştim. MALZEMELER: 1=1,5-2 kg arası bir levrek(benimki 1900 gr geldi) 2=3 yumurta akı.(sarısını kullanmıyoruz.) 3=3 yada 4 kg'lık iri tuz 4=yumurdayı ve tuzu karabileceğimiz bir kap 5=1 kürdan balığın ağzına koymak için 6=balığı alacak kadar bir fırın tepsisi 7=tepsiye yaymak için ya folya kağıt yada yağlı kağıt(bende yağlı kağıt vardı onu kullandım)bunlar tuz kuruyunca tenizlemesi kulay olsun diye 8=orta boy soğan balığın içine koyacağız 9=limon dilimleri şimdi yapılışını dilimin yattığı kadarıyla anlatmaya çalışacağım balığımızın sadece içini temizliyoruz.pullarını temizlemiyoruz.temizlersek balık tuzu emer ve balık tuzdan yenmez. sonrada bir kap içine sarısından ayrılmız yumurda aklarını tuz ile karıyoruz yumurtalar tuza yetmediği zaman az az su ilave ediyoruz.bayanlar derlerya hamur işi yaparken kulak memesi kıvamında olacak diye öyle olacak ne çok sıvı nede çok katı bir tuzdan hamur olacak. artık hamurumuz hazır. yağlı kağıdı tepsimize koyup balığı yerleştirebileceğimiz gibi hazırlamış olduğumuz tuzdan hamuru balık boyunca fazla kalın olmayacak şekilde yağlı kağıtın üstüne yayıyoruz. sonra yaymış olduğumuz tuzun üzerine balığımızı yerleştiriyoruz sonrada balığımızın içine soğanlarımızı ve limonlarımızı ilave ediyoruz şimdide kürdanı balığımızın ağzına koyuyoruz artık balığımızı tuza gömüyoruz hiç bir yerden hava almayacak gibi. balığımız bir alçıya alınmış vaziyette artık sadece balığımızın ağzı kürdan ile açık kalacak artık balığımız pişmeye hazır önceden 180 derecede kızdırdığımız balığımızı 45-50 dak.pişmeye bırakıyoruz. balığımızı fırından çıkarttığımızda tuz hafif yanmış sararmış gibi olacak balığımızı sertleşmiş tuzun içinden çıkartmak için çekiç ve keski kullanıyoruz kırmış olduğumuz tuz kalıbını yavaşca kaldırıyoruz.kimi zaman pulu ve derisi tuza yapışmışta olabilir bunda bir sakınca yoktur. balığımızı tuzdan çıkarttıktan sonra uzunca bir bıçak yardımı ile pullarını ve derisini alıyoruz bu çok kolay bir iş. sonra balığımızı bir kap içine çıkartıyoruz hen sonda sofraya baba bir salata yapıp balığımızı afiyet ile yiyoruz. ve balığımızdan geriye kalan ben levreğin böyle yapılmasına bayılıyorum. tip not:balığı kendi ellerim ile hazırlayıp pişirmiş bulunmaktayım herkese afiyet olsun.
yapılır mı bu şimdi cüneyt, tutan var tutamayan var levreği İstanbul'da resmen canım çekti hem avını hemde yemesini, çok güzel paylaşım çok teşekkürler,
Ben bu yöntemi balık sevenler biliyordur diye düşünmüştüm. Herşey tamam ama ufak bir farklılık var. Ben balığın içini karnını yararak temizlemiyorum.Solungac altından kesip ince uzun bir bıçak yardımıyla içini temizleyip soğan ve limonu koyuyorum. Karnını yarınca bir şeklde etine tuz parçaları değme olasılığı ortadan kalkmış oluyor
Cüneyt abi eğer mürefte iskelesinde bir gün karşılasırsak senden levrekle ilgili olan herşeyi öğrenmek iştiyorum. ama gece gecede olmadıki bu tuzda levrek tarifi
bu sefer balığın rapor kısmı ile ilgilenmiyoruz onları çok yaztık çizdik ama bu yönünü ilk defa yaptığımız için bu sefer raporu olmasın.
ben levrek yakalayamıyorum sen tarifini veriyorsun...ama ellerine sağlık fena lezzetli görünüyor...afiyet olsun...
kardeşim yaza gelirsen iskelede tanıyamazsan ben sağlık ocağında görev yapıyorum buyur sağlık ocağına gel.
DAvetin için çok tşekkürler cüneyt abi seni zaten hep görüyordum. Neyse fazla konuyu dağıtmayalım sonuçta konumuz TUZDA LEVREK
Niye ağzı açık kalıyor? Daha önce gördüğüm yediğim duyduğum tariflerde, balık tamamen ve en az 2 cm kalınlıkta tuzla örtülüyordu.
ağzının açık kalması sıcak havanın içinde devir daim yapması ve balığın kendine özel balık kokusunun içine sinmemesi.tuzun kalınlığı gene 2 cm vardı.
Ne yaptın sen ya Cüneyt abi balığı değil resmen beni yedin şimdi Süpersin gerçekten çok başarılı bir yemek
Tuzla kaplamanın amacı, asıl kendi aromasını kaybetmesin, direkt ısıya maruz kalmasın, kendi buharında pişsin diye bilirdim ben. Yoksa neden her tarafını 2 cm tuzla örtelim ki?