tuzda levrek

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında gece_denizi tarafından paylaşıldı.

  1. gece_denizi

    gece_denizi cüneyt

    Mesajlar:
    123
    Şehir:
    tekirdağ
    Favori Kamış:
    pelikan 15-40 gr atarlı kamışım
    Favori Makine:
    pelikan 28 robin makinam
    En İyi Avı:
    2 kilo kalkan ve 4,5 kg levrek.
    sevgili balık dostlarım.her türlü balığın yakalanması ve her türlü balık bilgisi varda neden yakaladığımız balığı nasıl pişirmeliyiz bu konuyu bulamadım.bende buna karşı hafta sonu tuzda levrek yapmıştık onu foto çekmiştim.

    MALZEMELER:
    1=1,5-2 kg arası bir levrek(benimki 1900 gr geldi)
    2=3 yumurta akı.(sarısını kullanmıyoruz.)
    3=3 yada 4 kg'lık iri tuz
    4=yumurdayı ve tuzu karabileceğimiz bir kap
    5=1 kürdan balığın ağzına koymak için
    6=balığı alacak kadar bir fırın tepsisi
    7=tepsiye yaymak için ya folya kağıt yada yağlı kağıt(bende yağlı kağıt vardı onu kullandım)bunlar tuz kuruyunca tenizlemesi kulay olsun diye
    8=orta boy soğan balığın içine koyacağız
    9=limon dilimleri
    şimdi yapılışını dilimin yattığı kadarıyla anlatmaya çalışacağım

    balığımızın sadece içini temizliyoruz.pullarını temizlemiyoruz.temizlersek balık tuzu emer ve balık tuzdan yenmez.
    [​IMG]

    sonrada bir kap içine sarısından ayrılmız yumurda aklarını tuz ile karıyoruz yumurtalar tuza yetmediği zaman az az su ilave ediyoruz.bayanlar derlerya hamur işi yaparken kulak memesi kıvamında olacak diye öyle olacak ne çok sıvı nede çok katı bir tuzdan hamur olacak.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    artık hamurumuz hazır.
    yağlı kağıdı tepsimize koyup balığı yerleştirebileceğimiz gibi hazırlamış olduğumuz tuzdan hamuru balık boyunca fazla kalın olmayacak şekilde yağlı kağıtın üstüne yayıyoruz.
    [​IMG]
    sonra yaymış olduğumuz tuzun üzerine balığımızı yerleştiriyoruz
    [​IMG]
    sonrada balığımızın içine soğanlarımızı ve limonlarımızı ilave ediyoruz
    [​IMG]
    şimdide kürdanı balığımızın ağzına koyuyoruz
    [​IMG]
    artık balığımızı tuza gömüyoruz hiç bir yerden hava almayacak gibi.
    [​IMG]
    balığımız bir alçıya alınmış vaziyette artık
    [​IMG]
    sadece balığımızın ağzı kürdan ile açık kalacak
    [​IMG]
    artık balığımız pişmeye hazır önceden 180 derecede kızdırdığımız balığımızı 45-50 dak.pişmeye bırakıyoruz.
    balığımızı fırından çıkarttığımızda tuz hafif yanmış sararmış gibi olacak
    [​IMG]

    balığımızı sertleşmiş tuzun içinden çıkartmak için çekiç ve keski kullanıyoruz
    [​IMG]
    kırmış olduğumuz tuz kalıbını yavaşca kaldırıyoruz.kimi zaman pulu ve derisi tuza yapışmışta olabilir bunda bir sakınca yoktur.
    [​IMG]
    [​IMG]
    balığımızı tuzdan çıkarttıktan sonra uzunca bir bıçak yardımı ile pullarını ve derisini alıyoruz bu çok kolay bir iş.
    [​IMG]
    sonra balığımızı bir kap içine çıkartıyoruz
    [​IMG]

    hen sonda sofraya baba bir salata yapıp balığımızı afiyet ile yiyoruz.
    ve balığımızdan geriye kalan:)
    [​IMG]
    ben levreğin böyle yapılmasına bayılıyorum.

    tip not:balığı kendi ellerim ile hazırlayıp pişirmiş bulunmaktayım

    herkese afiyet olsun.
     
  2. fish founder

    fish founder Özgür

    Yaş:
    51
    Mesajlar:
    1.874
    Şehir:
    istanbul
    yapılır mı bu şimdi cüneyt,
    tutan var tutamayan var levreği İstanbul'da :)
    resmen canım çekti hem avını hemde yemesini,

    çok güzel paylaşım çok teşekkürler,
     
  3. 56561

    56561 Yücel

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    2.535
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Haniiiiii bu balığın raporu nerde? Mındar oldu hayvan raporsuz göçtü :) :)
     
  4. uccrow

    uccrow Ugur Can

    Yaş:
    54
    Mesajlar:
    893
    Şehir:
    Münih
    Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Resmen agzimin suyunu akittin Cüneyt.. Özgür'e tamamen katiliyorum ..Yapilir mi simdi bu? :)
     
  5. seçkin

    seçkin SEÇKİN

    Mesajlar:
    234
    Şehir:
    istanbul/silivri
    Favori Kamış:
    LINEAFFE
    Favori Makine:
    MITCHELL AVO 6500
    En İyi Avı:
    5 KG SAZAN
    Abi naptın yavvv ımmmm azımın suları aktı.
     
  6. 0utlaw

    0utlaw Bahadır köse

    Yaş:
    33
    Mesajlar:
    620
    Şehir:
    antalya-manavgat
    Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    oyyyy rahmetlik dedem yapardı bunu sidede zamanında çok tutulmuştu lezzetli oluyo hakikaten
     
  7. nejat vardar

    nejat vardar nejat vardar

    Mesajlar:
    1.626
    Şehir:
    İstanbul
    Ben bu yöntemi balık sevenler biliyordur diye düşünmüştüm. Herşey tamam ama ufak bir farklılık var. Ben balığın içini karnını yararak temizlemiyorum.Solungac altından kesip ince uzun bir bıçak yardımıyla içini temizleyip soğan ve limonu koyuyorum. Karnını yarınca bir şeklde etine tuz parçaları değme olasılığı ortadan kalkmış oluyor
     
  8. cenkh

    cenkh Cenk

    Mesajlar:
    89
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    energy 300, discovery 600cm
    Favori Makine:
    kumyang TG-6000 , 2 tane 1 bilyeli makinam
    En İyi Avı:
    mırmır, 550g
    Cüneyt abi eğer mürefte iskelesinde bir gün karşılasırsak senden levrekle ilgili olan herşeyi öğrenmek iştiyorum. ama gece gecede olmadıki bu tuzda levrek tarifi :D
     
  9. gece_denizi

    gece_denizi cüneyt

    Mesajlar:
    123
    Şehir:
    tekirdağ
    Favori Kamış:
    pelikan 15-40 gr atarlı kamışım
    Favori Makine:
    pelikan 28 robin makinam
    En İyi Avı:
    2 kilo kalkan ve 4,5 kg levrek.
    neden olmasın kardeşim mürefteye geliyorsan iskelede büyük olasılıkla karşılaşırız.
     
  10. gece_denizi

    gece_denizi cüneyt

    Mesajlar:
    123
    Şehir:
    tekirdağ
    Favori Kamış:
    pelikan 15-40 gr atarlı kamışım
    Favori Makine:
    pelikan 28 robin makinam
    En İyi Avı:
    2 kilo kalkan ve 4,5 kg levrek.
    bu sefer balığın rapor kısmı ile ilgilenmiyoruz onları çok yaztık çizdik ama bu yönünü ilk defa yaptığımız için bu sefer raporu olmasın.
     
  11. gtatas

    gtatas Gürcan Tataş

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    980
    Şehir:
    İzmir Özdere
    Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Ben de benim Levoyu böyle yapsaymışım keşke.Afiyet olsun.
     
  12. modena

    modena

    Mesajlar:
    1.911
    ben levrek yakalayamıyorum sen tarifini veriyorsun...ama ellerine sağlık fena lezzetli görünüyor...afiyet olsun...
     
  13. cenkh

    cenkh Cenk

    Mesajlar:
    89
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    energy 300, discovery 600cm
    Favori Makine:
    kumyang TG-6000 , 2 tane 1 bilyeli makinam
    En İyi Avı:
    mırmır, 550g
    evet cüneyt abi her yaz ordayım 9 yıldır yazlığımız var.
     
  14. gece_denizi

    gece_denizi cüneyt

    Mesajlar:
    123
    Şehir:
    tekirdağ
    Favori Kamış:
    pelikan 15-40 gr atarlı kamışım
    Favori Makine:
    pelikan 28 robin makinam
    En İyi Avı:
    2 kilo kalkan ve 4,5 kg levrek.
    kardeşim yaza gelirsen iskelede tanıyamazsan ben sağlık ocağında görev yapıyorum buyur sağlık ocağına gel.
     
  15. cenkh

    cenkh Cenk

    Mesajlar:
    89
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    energy 300, discovery 600cm
    Favori Makine:
    kumyang TG-6000 , 2 tane 1 bilyeli makinam
    En İyi Avı:
    mırmır, 550g
    DAvetin için çok tşekkürler cüneyt abi seni zaten hep görüyordum. Neyse fazla konuyu dağıtmayalım sonuçta konumuz TUZDA LEVREK
     
  16. kadrikalemci

    kadrikalemci Kadri Kalemci

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    746
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Niye ağzı açık kalıyor? Daha önce gördüğüm yediğim duyduğum tariflerde, balık tamamen ve en az 2 cm kalınlıkta tuzla örtülüyordu.
     
  17. gece_denizi

    gece_denizi cüneyt

    Mesajlar:
    123
    Şehir:
    tekirdağ
    Favori Kamış:
    pelikan 15-40 gr atarlı kamışım
    Favori Makine:
    pelikan 28 robin makinam
    En İyi Avı:
    2 kilo kalkan ve 4,5 kg levrek.
    ağzının açık kalması sıcak havanın içinde devir daim yapması ve balığın kendine özel balık kokusunun içine sinmemesi.tuzun kalınlığı gene 2 cm vardı.
     
  18. LapinCash

    LapinCash

    Mesajlar:
    2.817
    Ne yaptın sen ya Cüneyt abi balığı değil resmen beni yedin şimdi :D Süpersin gerçekten çok başarılı bir yemek :D
     
  19. kadrikalemci

    kadrikalemci Kadri Kalemci

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    746
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Tuzla kaplamanın amacı, asıl kendi aromasını kaybetmesin, direkt ısıya maruz kalmasın, kendi buharında pişsin diye bilirdim ben.

    Yoksa neden her tarafını 2 cm tuzla örtelim ki?
     
  20. gece_denizi

    gece_denizi cüneyt

    Mesajlar:
    123
    Şehir:
    tekirdağ
    Favori Kamış:
    pelikan 15-40 gr atarlı kamışım
    Favori Makine:
    pelikan 28 robin makinam
    En İyi Avı:
    2 kilo kalkan ve 4,5 kg levrek.
    tamam kendi buharında pişsin diye tuzla kapşıyoruz.değişik birşey diyen olmadı ki.