Kefal nasıl yenir???

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında hknrgn tarafından paylaşıldı.

  1. hknrgn

    hknrgn

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    78
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    kamış ve ek oltası
    En İyi Avı:
    lüfer, sarıkanat, çipura, zargana, palamut v.s...
    Herkeze selamlar arkadaşlar. Ben kefal pişirme teknikleri hakkında bilgi almak istiyorum. Kefal nasıl yapılırsa daha lezzetliolur v.s.

    Şimdiden teşekkürler.
     
  2. hgh

    hgh

    Mesajlar:
    12
    Şehir:
    İkametgah: İzmir/ Memleket:Köyceğiz (muğla)
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Sargos (670 gr)
    Kefal şöyle Yenir:

    Merhaba.
    Kefal bizim oralarda boldur. Yani Muğla-Köyceğiz ilçesinde.

    Bizde yapılış şekli şöyledir:

    Kefali iyice temizleyip suyunu aldıktan sonra;
    çok az zeytinyağı+ yarım limonun suyu ile güzelce marine ederler...

    Aşağı yukarı 2 saat kadar bu sosun içinde dinlendirirler...

    Sonra (Burası biraz beceri işidir) direkt zeytinyağında tavada kızartırlar.

    Beceremem diyenler mısır ununa bulayıp öylece kızartır...

    Çok yaşlı olan yılların balıkçılarına göre ise tabiri caizse "Boklu Kepap" derler...

    Yani kefali yıka içini bile temizlemeden direkt ızgaraya hatta ustalar direkt közün üstüne atar....

    Daha sonra üstten parmakların yardımıyla bir lokma koparılır, deri atılır içindeki et yenir...

    Benim bildiğim bunlar. Tercihim ilk yazdığım tarifteki gibidir.

    Afiyet olsun.
     
  3. REİS

    REİS Mahir Ersin

    Yaş:
    79
    Mesajlar:
    2.389
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Üç gün önce 4 tane kefal tutmuştum(350-400 gr.lık) ızgarada harika oldu.
    Bu mevsimde ızgarasını tavsiye ederim.Kekik koymayı unutmayalım.
    Afiyet olsun.
     
  4. fsekerci

    fsekerci

    Mesajlar:
    822
    Şehir:
    ankara-batıkent
    Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 4 kg
    didim de eskiden balık satan bir ihtiyar amca vardı,1999 kasım ayıydı,gittim balık almaya ,
    -ne var balıklardan amca...
    -evlat sana kefal vereyim,en taze onlar..
    -ver bakalım,,
    amca balıkları tarttı,temizlemeye koyuldu,bir taraftan da muhabbet ediyoruz.
    -rakı vardır inşallah.
    -yok amca ,,kayınpederler var.birlikte içmeyiz.
    -neee.. yok mu..satmıyorum balıkları,:confused:
    -niye,ne oldu..
    -bunları rakısız yersen ,sanada banada küfreder balık.
    -bu seferlik olsun be amcam.idare et.
    -peki öyleyse bunları tarif ettiğim gibi pişirirsen affeder ikimizide.....:D ....:D .

    ====bir subardağına halis zeytinyağ,kekik,dövülmüş sarımsak koy,
    bir iki saat beklet .mangalı yak ,yağın içindeki kekik ve sarımsakların tortu kısımlarını kaşıkla al balıkların içine paylaştır.
    at balıkları ızgaraya,al eline fırçayı her çevirmede balıkların üzerini yağla.
    ==eeee...
    -eee si ne yavvvv.Afiyetle ye sonra..:D :D :D
     
  5. SahEmre

    SahEmre Emre

    Mesajlar:
    2.481
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Valla ne güzel tarifler ya azımın suyu aktı.
    Ben hafta sonları şamandıralı takımla zargana ve kefal alıyorum. KEfalleri bizimkiler pistir diye yemiyorlar ben afiyetle mideye indiriyorum. Yağda kızartıyor annem bayağı lezzetli oluyor ancak derisi lastik gibi oluyor bu sizin kefallerde de varmı deri lastik gibi oluyor. Neden acaba normal mi bu?