PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yorumsuz

oaydinc
06-09-2006, 16:14
http://video.google.com/videoplay?docid=185153398465120190&q=fish+hunt

Numan
06-09-2006, 16:40
Hocam ben şimdi birşey derimde bu adama burada aile ortamı var :( Korkak herif

ETAYLAN
06-09-2006, 18:47
daha neler görecez oklar,el bombaları yakında güdümlü roket atarla gidecekler balığa

skymount
06-09-2006, 19:09
Karnını doyurmak için avlanan ilkel yerlilerin bile avlarına saygıları var...
Onlar en azından ilkelliklerinden okla,mızrakla avlanıyor...
Av cılığın da bir ahlakı var...hele spor oldu mu daha da önemli...
ama insan dünyadaki en vahşi yaratık işte...
Tüfekle,direnle,dinamitle...vs.vs.vs.
İnsan kendine kurallar koyan ve ahlak ile yaşayan varlıktır...
Diğerleri sadece insan kalıbında yaratıklar...
Aklıma parası olup da insan sürek avı yapan milyonerlerin olduğu filmler geldi....

smyrna
06-09-2006, 19:12
:confused: Medeni batı :confused:

AKS
06-09-2006, 19:23
arkadaşlar aynı noktada kullanılan ok değilde zıpkın olsaydı acaba ne düşünücektiniz,yorumlara bakıyorumda, bence okla o balığı vurmakta öyle kolay olmasa gerek,ilginc bir video...

oaydinc
06-09-2006, 19:37
arkadaşlar aynı noktada kullanılan ok değilde zıpkın olsaydı acaba ne düşünücektiniz,yorumlara bakıyorumda, bence okla o balığı vurmakta öyle kolay olmasa gerek,ilginc bir video...

Peki bu okla yapılan avcılığın sence ne gibi bir zevki olabilir. Sen böyle birşey yaparmıydın acaba. Hiçbir çaba harcamadan . Silahla yapıldığı zaman katliam oluyorda ok la yapılınca olmuyor mu ?

AKS
06-09-2006, 19:44
Peki bu okla yapılan avcılığın sence ne gibi bir zevki olabilir. Sen böyle birşey yaparmıydın acaba. Hiçbir çaba harcamadan . Silahla yapıldığı zaman katliam oluyorda ok la yapılınca olmuyor mu ?
şimdi olayı carpıtma;benimkide bir bakış acısıdır, ayrıca farkındamasın bilmiyorum ama, aynı av aynı noktada zıpkınla yapılmış olsa ne düşünürdünüz diye sordum???ne düşünürdün???ve ayrıca bugüne kadar tanık olmadığım bir olay olduğu icinde ilginc buldum???umarım anlamışındır...

korni
07-09-2006, 06:22
şimdi olayı carpıtma;benimkide bir bakış acısıdır, ayrıca farkındamasın bilmiyorum ama, aynı av aynı noktada zıpkınla yapılmış olsa ne düşünürdünüz diye sordum???ne düşünürdün???ve ayrıca bugüne kadar tanık olmadığım bir olay olduğu icinde ilginc buldum???umarım anlamışındır...
güzel bir yaklaşım bende senin gibi düşündüm ilk bakışta bu şekildeki avın doğru oldduğunu söylemiyorum

fsekerci
07-09-2006, 09:15
arkadaşlar niye hemen birbirimize giriyoruz.hiç bir şekilde avlanmayan insanlara av olayı zaten vahşice geliyor.bu adamın avlanma şekli ilginç,bence de vahşice değil.dalarak zıpkınla avlanmadan ne farkı var sizce,ikisindede görerek atış yapılır,bazen ıskalanır,bazen balığı yaralar balık kaçar,
bunu suya dinamit atmak,yada tabanca tüfek le balık avlamaya benzetmek ayıp olur kanaatindeyim.yerliler gibi mızrakla balık toplamıyor adam,okun arkasında misina var ve mücadele var,mücadele varsa adrenalin de var demektir.öyleyseeee...

skymount
07-09-2006, 09:58
yaf belki dinamit vs gibi değil...
ama çok ince bir fark görüyorum kendimce...
Zıpkın ile avcılıkta balıkla benzer şartlar içerisinde olmuyor mu insan...Hatta biraz daha dezavantajlısın ve avına şans verme faktörü oluyor...
Bunu biraz da herkes tartan pistte koşarak yarışırken roketli kaykayla yarışma gibi görüyorum...
Hani spor ayakkabının vs. kalitesini arttırıp avantaj sağlamak ok.de..
İçime sinmedi...
Belki de muhafazakarlıktan ama...
Hoş bulmadım...

oaydinc
07-09-2006, 18:09
bunu suya dinamit atmak,yada tabanca tüfek le balık avlamaya benzetmek ayıp olur kanaatindeyim.yerliler gibi mızrakla balık toplamıyor adam,okun arkasında misina var ve mücadele var,mücadele varsa adrenalin de var demektir.öyleyseeee...

Neyin mücadelesi var anlayamadim. O baligin o oktan kurtulma gibi bir şansı var mı sence ? Sadece balık büyük olduğu için tekneye almakta ve çekerken zorlanıyor adam o kadar.

AKS
07-09-2006, 18:45
ya arkadaş bu konuyu siteye aktaran sen değilmisin?paylaşma nedenin nedir;ilginc olduğundanmı,cevremizde okla balık vuran arkadaşlarımızı uyarmak icinmi(yazımı bile komik geliyor)yada balık avının geldiği noktamı???nedir yahu???sonucta herkez bir yorum yapmış ve bunu onaylayan bir arkadaşımızda yok zaten, hoş neyini onaylıcan ,buda olayın diğer tarafı...ben şahsım adına farklı bir yorum getirdim,nuri kendince yorumunu yapmış,fşekerci kendine ait yorumunu yazmış;eee nasıl olmalıydı senin fikrinin doğrultusundamı yazmalıydık???yada fikrimizi beyan ettik ve senin istediğin tarzda olmadı diye kelimelerimizi tek tek sana acıklamalı beyanmı etmemiz gerekiyor anlamadım gitti...arkadaş, adamın biri okla balık vurmuş ve bencede cok hoş değil kınıyorum...oldumu şimdi...yapma arkadaşım, benim gibi belkide ilk defa gördüğün böyle bir olay hakkında, yapılan yorumlarada bu kadar tepki koyulmaz ...

oaydinc
07-09-2006, 22:47
Burada şuan herkes fikir yürütüyor ve benim kimseyle tartıştığım falan da yok zaten. Sadece zıpkın avıyla bir farkı olmadığını söyleyen arkadaşa cevap yazdım o kadar. Herkese saygılarımı sunuyorum.

fsekerci
08-09-2006, 10:53
sevgili olgay,
bende zıpkınla av yapıyorum,detaylara fazla girmek ve olayı uzatmak istemiyorum,buraya bu konuyu açınca,herkezin fikrine saygı duymak lazım.herkezin doğrusu kendine,en azından bizim sirkülerimiz de böyle bir avın yasak olduğuna dair bir yasak yok.eminim onlarda da yoktur.vahşice gelebilir,ama kimse kendini kandırmasın.burada hepimizin yaptığı iş ''bir canlının doğal ortamından alınıp,tavaya koyulması'''
ilk yazım dada belirtmiştim çoğu insana bu hobi,canice geliyor.balık tutarken çok karşılaşıyorum.insanların beni kınadığına .
bence avlanma şekli yasal olmak şartıyla nasıl yapılırsa yapılsın ,adı av.avın tanımına sözlükten bakabilirsiniz.

fsekerci
08-09-2006, 11:02
yaf belki dinamit vs gibi değil...
ama çok ince bir fark görüyorum kendimce...
Zıpkın ile avcılıkta balıkla benzer şartlar içerisinde olmuyor mu insan...Hatta biraz daha dezavantajlısın ve avına şans verme faktörü oluyor...
Bunu biraz da herkes tartan pistte koşarak yarışırken roketli kaykayla yarışma gibi görüyorum...
Hani spor ayakkabının vs. kalitesini arttırıp avantaj sağlamak ok.de..
İçime sinmedi...
Belki de muhafazakarlıktan ama...
Hoş bulmadım...
nuri arkadaşım,
dalarak zıpkınla av yaparken,balığa iyice yaklaşıp atıyorsun.bu oktan kurtulması ne kadar zorsa zıpkından da o kadar zor.
yada şöyle söyleyim.
okla balığı vurması ne kadar kolaysa, ki sanmıyorum kolay olsun,zıpkınlada o kadar kolay.
ve balığa saplanan şiş aynı şiş, hız olarakta pek fark olduğunu sanmıyorum.
hani bu işi yapacağımızdan değil de...

skymount
08-09-2006, 12:22
valla fatih abi,
ben denedim zıpkınla avcılığı,ama beceriksizliğimden olsa gerek hiç de kolay avlanamadım açıkçası...:D
Hoş o bile bana biraz canice gelmişti ya:D
suyun altına inmesi,nefes tutması,dengede durması,nefesin bitmesine yakın görülen balık ve elleri titretmeden nişan alıp bi de benim gibi bozuk gözle mesafeyi tutturamayıp bileği incitmek:D
ben 12-13 yaşlarımda gittiğimiz avlarda arkadaşlardan önce oltayı çekersem,balıktan özür dileyip çıkartır oltayı,çaktırmadan salardım geri...
Bir defasında yakalandım da:D:D
asıl hoşuma giden balıkla mücadele etmek..
Annem,babam yemeyi sevmese belki bir tanesini alıp gerisini salarım ve yalnız gittiğimde de öyle yapıyorum...
Belki romantik gelecek size ama...

Biraz büyüyünce ve çevremden çuvalla balık tutmanın övgüye layık bişeymiş gibi görülmesiyle katliamlara katıldım ben de...
E tabi ne sirküler biliyoruz ne de gelecek kaygısı...
balık bitmez derdi büyüklerimiz...
İlk zamanların acemiliği acımaktı sanırım...
zamanla bişeylerin yanlışlığını görüyor ama yerine oturtamıyordum cahillikten belki, belki bilgisizlikten...
bikaç sene önce de tarık abi,yakup abi ve diğerleriyle tanıştım...
izledim ve öğrendim...
Acıma duyguma bilinç te eklendi tabi..
Bu yüzden balığın canını çok fazla yakan yöntemlere ısınamıyorum...
Dediğiniz gibi...
Zıpkın ile ok arasında sadece avcının bulunduğu yer açısından farklılık gözüküyor...İkisinde de saplanan bir ok var...Can çekişen balık...
ama ben ısınamadım bu yönteme...

fsekerci
08-09-2006, 15:50
nuriciğim ,öncelikle bana abi demene gerek yok ,aramızda sadece 1 yaş var.yinede saygından ötürü teşekkür ederim.
zaten benimde söylediğim bu.bende açıkcası zıpkın avını fazla sevmiyorum.daha öncede yazmıştım,zıpkınla dalıp saatler sonra tetiğe basmadan çıktığım çok olmuştur.sonuçta bunlar av hayvanları ve yasalara uyduğu sürece nasıl avlanıldığının önemi yok.
av malzemelerinde zıpkın yazan bir arkadaşın,ok ile balık avlanmasına tepki göstermesini samimi bulmuyorum.sadece o şişin atıldığı yer ve alet farklı.

oaydinc
08-09-2006, 16:58
nuriciğim ,öncelikle bana abi demene gerek yok ,aramızda sadece 1 yaş var.yinede saygından ötürü teşekkür ederim.
zaten benimde söylediğim bu.bende açıkcası zıpkın avını fazla sevmiyorum.daha öncede yazmıştım,zıpkınla dalıp saatler sonra tetiğe basmadan çıktığım çok olmuştur.sonuçta bunlar av hayvanları ve yasalara uyduğu sürece nasıl avlanıldığının önemi yok.
av malzemelerinde zıpkın yazan bir arkadaşın,ok ile balık avlanmasına tepki göstermesini samimi bulmuyorum.sadece o şişin atıldığı yer ve alet farklı.

Fatih Bey sizinde av malzemeleri bölümünde zıpkın yazıyor. Demek ki size ok ile balık avlanması normal geliyor ve doğru buluyorsunuz. Bu sizin yorumunuz. Sadece saygı duyuyorum.

ZANDER
08-09-2006, 17:14
Bence oldukca makul bir av arkadaslar. Kaldiki bizdede zipkin kullaniliyor, üstelik cogu zamanda yasak olan havali zipkin kullaniliyor. Bu tatilimde bol bol tanik oldum . Ilginc bir av.

Numan
08-09-2006, 20:36
nuriciğim ,öncelikle bana abi demene gerek yok ,aramızda sadece 1 yaş var.

Fatih Abi gerçekten yaşlanmaya başlamış. :D:D:D

skymount
08-09-2006, 20:57
Fatih Abi gerçekten yaşlanmaya başlamış. :D:D:D
Estağfurullah...
asla öyle bir imada bulunmak istemedim;)
Liseyi yatılı okuduğum için bir yaş bile olsa biz büyüklere abi derdik...
Alışkanlık unutulmuyor...

kofte
09-09-2006, 18:52
öncelikle ''heyttt bu hareket yanlı$ '' diyenleri kınar , burdaki çogu insanın , bırakın oku , o balığı görünce ta$la vurmaya çalışacağını bildiğimi bildirmekten mutluluk duyarım . Neden yanlı$ ? Neden kolay av? Ortada herhangi bir yoketme giri$imi yok. 10 balık birden yakalamıyor arkada$? O balıgın göbeğine zıpkın veya ok sokmak canilikte , azına iğne sokmak spormu ? Arkada$lar zıpkın - olta avcılıgı kar$ıla$tırmasını bence bir kez daha düşünün.

dikkat: katliamcılardan bahsetmedim , oltaylada yapılabilir.

oaydinc
10-09-2006, 03:44
öncelikle ''heyttt bu hareket yanlı$ '' diyenleri kınar , burdaki çogu insanın , bırakın oku , o balığı görünce ta$la vurmaya çalışacağını bildiğimi bildirmekten mutluluk duyarım . Neden yanlı$ ? Neden kolay av? Ortada herhangi bir yoketme giri$imi yok. 10 balık birden yakalamıyor arkada$? O balıgın göbeğine zıpkın veya ok sokmak canilikte , azına iğne sokmak spormu ? Arkada$lar zıpkın - olta avcılıgı kar$ıla$tırmasını bence bir kez daha düşünün.

Aramıza hoşgeldin.Dur daha 1. mesajında bu ne sinir.. Önce bir kendinizi tanıtın imza ayarlarınızı yapıverinde sizi daha iyi tanıyalım.
Birde bu sitede kimse balık büyük diye balığı taşlamaz.Mecazi anlamda kullandığını düşünüyorum ama yinede yanlış bir kelime seçmişsiniz.

oflu
04-10-2006, 22:02
ilginç bi av yöntemi izleyelim gitsin işte nedir yani sitrese gerek yok

DR_BLOoD
04-10-2006, 23:07
way be abiler nasıl balık tutuyor adamlar ama bak sen daha ner çıkaçak...

Phenomen
05-10-2006, 09:38

doğru söylüyor. bu video da zıpkın gibi kullanmış ok'u. katliamda yapmamış. dinamit, kireç, ağ da kullanmamış. Biz nasıl olta becerimiz ile avlanıyorsak, adam da okçuluk becerisi ile avlanmış. ters bir görüntü ama, düşününce pek de bir sorun yok ...

olcay
05-10-2006, 11:33
http://video.google.com/videoplay?docid=-3675712513681367588&q=fish+hunt

Arkadaslar bu daha da ilginci...

fsekerci
05-10-2006, 11:40
gerçekten çok ilginç....
o balıkların zıplama sebepleri nedir acaba....şimdi başlar millet katliam demeye..

Numan
05-10-2006, 11:45
gerçekten çok ilginç....
o balıkların zıplama sebepleri nedir acaba....şimdi başlar millet katliam demeye..

KAtliam KATliam bu :D:D:D

Buna birşey demem abicim zira o balığı havada vurma biraz ister yani :D:D

Ama madem o kadar balık var neden havada vurmaktan zevk alıyorlar orası anlaşılmış değil :):rolleyes:

olcay
05-10-2006, 11:47
Arkadaslar...

Kisa bir ozelestiri yapalim biz toplum olarak. Simdiye kadar benim okudugum diger konularda yurtdisinda bulunan arkadaslarin yakaladigi buyuk baliklara hep bakip dedik " yaw bizim buralarda bunlardan cikmiyor artik hep kucuk diye ". Yahu izin mi verdik baliklarimizin o kadar buyumesine. Nerde bulduk cektik attik torbaya... Katliami yapan da biziz yakinanda. Aciz arkadaslar ac. Burada biz kendimizce uyuyoruz sirkulere yasalara. Gidip bakin neler oluyor denizde gollerde... (Gerci buradaki herkes biliyor zaten)

Adamlarin okla yaptiklari bu isi sakin yargilamaya kalkmayin. Hemen aklima tekne burnundaki zipkinlar gelir... Ona gore haa :)
Helal olsun bunu boyle havada vurabilene...

gökova
18-10-2006, 20:44
25 gr lık kurşunla saray burnunda kaos yaratan adam Süpersin ya,bu ne böyle :D :D :D

gökova
18-10-2006, 20:51
Bence avlanma tekniği ve şekli yanlış değil ama avlandıkları yer ve zaman biraz yanlış.Görüntülerden gördüğüm kadarıyla ve azda olsa balık bilgimce bunlar yumurtlama zamanı gelmiş ve yumurta bırakmaya giden balıklar. Bukadar kalabalık sürünün ben sadece yumurtlama zamanlarında toplandığını biliyorum, ve sanırım yumurtlama zamanında balık avlamakta çok hoş bir durum olmasa gerek.Yanlışım varsa tecrübeli arkadaşlar düzeltsin.
Saygılarımla.
Rastgele

fsekerci
19-10-2006, 12:24
Bence avlanma tekniği ve şekli yanlış değil ama avlandıkları yer ve zaman biraz yanlış.Görüntülerden gördüğüm kadarıyla ve azda olsa balık bilgimce bunlar yumurtlama zamanı gelmiş ve yumurta bırakmaya giden balıklar. Bukadar kalabalık sürünün ben sadece yumurtlama zamanlarında toplandığını biliyorum, ve sanırım yumurtlama zamanında balık avlamakta çok hoş bir durum olmasa gerek.Yanlışım varsa tecrübeli arkadaşlar düzeltsin.
Saygılarımla.
Rastgele
yumurtlama mevsimi olduğu kanısı nereden oluştu.?

yumurtlama mevsiminde balık avlan sa avlan sa burada avlanır,avrupa da adam hapiste açar gözünü.

zarganax
19-10-2006, 12:38
yumurtlama mevsiminde balık avlan sa avlan sa burada avlanır,avrupa da adam hapiste açar gözünü.

:D :D :D Bak bu hakkatten güzeldii.. :D :D :D

ergen
19-10-2006, 13:18
yumurtlama mevsimi olduğu kanısı nereden oluştu.?

Fatih büyük bir ihtimalle Yumurtlama Zamani!

Ve Sakin Avrupada Yumurtlama Zamani Balik tutmak YASAK diye bir sey düsünmeyin!!!

Bir cok Balik türünü bilhassa yumurtlama Zamani yakaliyorlar!

Rasgele

ergen
19-10-2006, 14:13
Niye üstadım balık bolluğundan dolayı doğum kontrolü mü var...:D :D :D
Evet! Öyle bir sey var!!!

Rasgele

fsekerci
19-10-2006, 15:15
Fatih büyük bir ihtimalle Yumurtlama Zamani!

Ve Sakin Avrupada Yumurtlama Zamani Balik tutmak YASAK diye bir sey düsünmeyin!!!

Bir cok Balik türünü bilhassa yumurtlama Zamani yakaliyorlar!

Rasgele

mürsel abi ,sanırım yumurtlama zamanı bu şekilde bir ava izin vermezler..
oltayla belki......
geri bırakılacağı için.;)

rainman
19-10-2006, 16:00
Abi adam o tuttuğu balığı yiyecekse bence sorun yok...Ne balık ziyan olmuş olacak nede ekolojiye zarar vermiş olacak...Bence de zıpkınla bi farkı yok...

ergen
19-10-2006, 19:03
mürsel abi ,sanırım yumurtlama zamanı bu şekilde bir ava izin vermezler..
oltayla belki......
geri bırakılacağı için.;)
Hemde Olta ile degil Agla!:(

Aklima hemen 3 Misal geldi bile.

1. Norvec'de Morina Avi

2. Hollandada Tirsi Avi

3. Isvec, Norvec, Finlandiyada Somon Avi

4. Almanya, Polonya, Letonya, Estonyada Tirsi ve bir Mezgit Cesidi

Dur bakayim biraz düsüneyim. Daha olmasi lazim:rolleyes:

Aklima geldikce eklerim

Rasgele

Numan
19-10-2006, 19:04
Hemde Olta ile degil Agla!:(

Aklima hemen 3 Misal geldi bile.

1. Norvec'de Morina Avi

2. Hollandada Tirsi Avi

3. Isvec, Norvec, Finlandiyada Somon Avi

4. Almanya, Polonya, Letonya, Estonyada Tirsi ve bir Mezgit Cesidi

Dur bakayim biraz düsüneyim. Daha olmasi lazim:rolleyes:

Aklima geldikce eklerim

Rasgele

Neyse onlarda 30 yıl sonra yasaklar :D:D:D

ergen
19-10-2006, 19:12
Neyse onlarda 30 yıl sonra yasaklar :D:D:D
Senin su imzadaki Sarkinin Beste ve Güftesini kim yapti? Ondan söz et:D :D

Rasgele

Numan
19-10-2006, 19:17
Senin su imzadaki Sarkinin Beste ve Güftesini kim yapti? Ondan söz et:D :D

Rasgele

Bestesini falan bilmiyorum Mürsel Abi ama Ray Charles'in bir single olduğunu biliyorum. Sanırım Ahmet Ertegün ile birlikte çıkartmışlardı. :confused: :confused: :confused: :D:D:D