Palamut - Patlıcan Sarma

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında amatörötesi tarafından paylaşıldı.

  1. amatörötesi

    amatörötesi

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    425
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    2 kamış 2 makina detaylara girmeyelim
    En İyi Avı:
    Kocaman kocaman istavritler
    Hem balığı hem de yemek yapmayı sevdiğim için :cool: , kendim uydurduğum ve çok başarılı olan birçok tarife imza atmışımdır. aşağıda yazacağım tarif aklıma yeni geldi ve hiç deneme fırsatım olmadı.:D ama güzel olacağımı ümit ediyorum. beğenmezseniz sileriz artık.


    Gerekli Malzemeler. (misal 4 kişilik)
    2 adet orta boy patlıcan
    1 adet iri palamut
    1 adet iri yuvarlak soğan (kırmızı güzel olur yoksa tatlı beyaz olanlardan)
    birkaç diş sarımsak
    zeytinyağı
    yeteri kadar domates.
    maydanoz
    isteğe göre seçilen baharatlar

    Yapılışı (yani yapsaydım nasıl yapardım)


    Patlıcanları uzunlamasına serçe parmağından biraz daha ince kesiyoruz (kabuklarını soymaya gerek yok). bu yaprak şeklideki patlıcanları zeytinyağında öldürüyoruz. (kızartmıyoruz, sadece diriliğini alıyoruz). Palamudu temizleyip yıkadıktan sonra halka halka kesiyoruz. (sekiz dilim çıkartabilirsek çok iyi olur).

    patlıcanlardan iki tanesini, artı (+) işareti şeklinde koyup ortalarına bir adet palamut, üzerine halka olarak kesilmiş soğan, üzerine biraz maydanoz, üzerine bir palamut daha en üste yine maydanoz ve halka kesilmiş domates koyuyoruz. patlıcanların kenarda kalan uçlarını üste getirip, üst üste koyduktan sonra yukardan bir kürdan saplayıp sabitliyoruz. dileyen en üste yeşil biber de takabilir. (dekoratif olur ;) ), diğer malzemeleri de aynı şekilde hazırlayıp fırına koyacağımız tepsiye diziyoruz.

    tavadaki zeytinyağımızı tekrar hafif kızdırıp içine rendelenmiş domates (1 tane yeter), ve isterseniz baharatları atıp bir miktar karıştırdıktan sonra bu sosu
    hazırladığımız sarmaların üzerinden üzerinden döküp tepsimizi fırına koyuyoruz.

    piştikten sonra , sıcak servis yapıyoruz.

    hadi bakalım rastgele , pardon afiyet olsun.

    PS. Gerçek aşçıların eline su dökmeyeceğimi belirtir saygılar sunarım.
     
  2. Korhanb

    Korhanb

    Mesajlar:
    74
    Şehir:
    fethiye/muğla
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    orfoz 7400 gr, kefal 1300gr, ahtapot 7200 gr (el ile)
    bu tarif eşimin yaptığı köfte sarmaya çok benziyor, sen köfte yerine palamut :eek: koymuşsun, şu kadarını söyleyebilirimki köfte sarma fırında enfes oluyor, :D fırından yükselen o kokular insanın iştahını iyice kabartıyor.:D

    Palamutlusunu denemekte fayda var :D :D :D
     
  3. ben de köfteyle yaparım bunu. bohça kebabı deriz. çok lezzetli bir yemektir.
    bu arada ister palamutla ister köfteyle yapın, patlıcanları yağda öldürmek yerine kaynar suda haşlayın. lezzetinden bir şey kaybetmediği gibi, tavada emeceği yağ yüzünden, yemeğin ağır olmasını önlersiniz. ağız tadıyla birlikte sağlığımıza da dikkat edelim di mi?
     
  4. özkan

    özkan

    Mesajlar:
    907
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kırlangıç 1,5 kg
    çok güzel bir tarife benziyor, paylaşım için teşekkürler.
     
  5. amatörötesi

    amatörötesi

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    425
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    2 kamış 2 makina detaylara girmeyelim
    En İyi Avı:
    Kocaman kocaman istavritler
    Doğru haklısın. Yalnız sözkonusu yağ zeytinyağı olduktan sonra problem yok bence. zeytinyağı tercih etmeyenler dediğin gibi haşlayabilirler.

    Ek olarak. yemekte lezzet kadar kokusu ve tabaktaki görüntüsü de benim için bir iştah açıcıdır. (bandıra bandıra ye beni demesi lazım yemeğin)

    köfte meselesine gelince, evet daha önce aynısını köfte ve tavuk ile de denemiştim. sonuç mükemmel. ona güvenerek içine palamut koydum zaten.

    yorumlarınız harika, hepinize teşekkürler.
     
  6. smyrna

    smyrna Sevil Kurtoğlu

    Yaş:
    57
    Mesajlar:
    7.772
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Ben de köfte ile yapıyorım .Adı islim kebabı bizde :) Ama emin olun palamutla da çok iyi olur .İlk fırsatta deneyeceğim :) Tarif ve yaratıcılığın için teşekkürler Kerem :)
     
    Son düzenleme: 8 Eylül 2006