Melanurya ziyafeti.

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında draco tarafından paylaşıldı.

  1. draco

    draco Kaan

    Mesajlar:
    1.854
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Baktım ki çiğ balığı pek seven yok; sevdireyim dedim...

    1 kilo melanur tutulur; filetoları çıkartılır, çıkan filetoların galsama (boğaz) kılçıkları ince keski, iğne çıkatıcı vs yardımıyla çıkartılır ve pullar kazınır. Balıklar;

    2 diş öğütülmüş sarımsak
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı tuz (hatta varsa kalın kaya tuzu)
    1 miktar dövülmüş karabiber
    1 Limon suyu
    sosunda üstü kapatılarak buzdolabında 6 saat tutulur...

    Balığımız artık tuzda kendi lezzetiyle pişmiş, çeşitli parazitlerden kurtulmuş olarak yenmeye hazırdır.

    Balıklar bu sostan çıkartılarak hafif zeytinyağı takviyesiyle üzerine ince maydonoz kıyılarak soğuk olarak servis edilebilir... Hepinize afiyet olsun.

    not: bunun aynısı dülger balığı ile de nefis olur... Egeli arkadaşlara selam ederim :) .
     
  2. Huseyin Alp Arslan

    Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

    Yaş:
    56
    Mesajlar:
    3.370
    Şehir:
    Auckland/Yeni Zealanda
    Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Kaan,

    Cig balik yemeye Bogazda baslamis olsamda buralarda tam olarak keyfine vardim diyebilirim. Ozelikle Japon mutfaginin cig balikla yapilan susi ve sasimi turlerine bayiliyorum.Bu tarifini de en kisa zamanda deneyecegim.

    Degerli paylasimin icin cok tesekkur ederim...

    Saglicakla kal...
     
  3. duzensizifade

    duzensizifade Hüseyin

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    313
    Şehir:
    Silivri / İstanbul
    balıktayken, özellikle biramda varsa kovadaki tekeleri soyup yemeyi seviyorum çerez niyetine. başka türlüsünü denemedim daha.

    bu arkadaşlarda çiğ yeme olayını abartmışlar, öyle iştahlı yiyorlarki tadını merak etmedim değil :)

    http://www.maco.tv/video/323936/cig-cig-yiyorlar
     
  4. Hectic

    Hectic Eren

    Mesajlar:
    251
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    2.70 Tolee Kawahagi Vsp 902 10-45gr
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8Pi
    En İyi Avı:
    Levrek
    Abi balığı hiç çiğ yemedim. Suşi denemişliğim var ama tadını pek alamamıştım. Bu tarifin lezzetli gibi görünüyor ama yinede düşünmeden edemiyorum :eek: :D
     
  5. draco

    draco Kaan

    Mesajlar:
    1.854
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Tuzda pişmiş gibi bir şey oluyor, bir nevi deniz çiğ köftesi. :D
     
  6. eminertürk

    eminertürk emin ertürk

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    427
    Şehir:
    Akhisar
    Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    Tarif için çok teşekkürler biz paramız olunca levrek ile yapıyoruz oda harika oluyor
    saygılarıma
     
  7. santor

    santor mehmet

    Yaş:
    64
    Mesajlar:
    69
    Şehir:
    Aydın
    tarif için teşekkürler Kaan bey.ayrıca Ege'ye selamınızı aldım bilmukabele...

    tarif güzele benziyor ama: bir tek çiğ tavuk yerim ..o da hatır için:)

    ama ileride belki deneyebilirim;)
     
  8. mallaca

    mallaca Halil Barış Şengül

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    4.027
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Mükemmel bir benzetme.GErçekten çok güldüm. :)
     
  9. Aret

    Aret Aret

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    3.438
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Merhaba Kaan, tarif için çok teşekkürler. Bu tarz hazırlanan çiğ balıklaırn çok lezzetli olduğunu biliyorum. Melanur ve Dülger'den bahsetmişsin. başka balıklardan olmaz mı? Özellikle İstanbul'da tutabileceğimiz balıklardan uygun olanı var mı acaba?
     
  10. draco

    draco Kaan

    Mesajlar:
    1.854
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Aret selam, bu iki balık dışında ben denemedim, izmaritin bildiğin gibi tuzlaması yapılıyor, belki o böyle 6 saatte pişmediği veya tatsız olduğu için yapılmıyordur. Deneyip görmek lazım, özellikle yağsız zamanında daha az riskli olur izmariti çiğ yemek, daha kolay yanar tuzda herhalde.

    Bu tarifin üzerine defne yaprağı ekleyen de var ama ben bunda defne yaprağının balığın has tadını bozacağını düşünüyorum, sarımsakla birleşince çok keskin oluyor. Sarımsağı da parazit öldürücü etkisi olmasa hiç koymam... :)