Sardalya ile av hakkında bilgisi olan....

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında jaymz tarafından paylaşıldı.

  1. jaymz

    jaymz

    Mesajlar:
    14
    Arkadaşlar mrb..

    Sardalya ile daha hiç avlanmadım fakat cok iyi sonuçlar verdiğini duydum...
    Size sorum oltam nasıl olmalı yada hangi tür oltalarda kullanmalıyım ve yemi nasıl takmalıyım....
     
  2. atesh

    atesh

    Mesajlar:
    91
    Şehir:
    İstanbul / Küçükçekmece
    Favori Kamış:
    Olta bazen zıpkın
    En İyi Avı:
    ?
    kıbrıs oltasına benzer...

    kurşunlu dip oltası yapıyorsun tek köstek bağlıyorsun yanlız kösteğin ucuna 2-3 cm aralıkla 5-6 no 6-7 tane beyaz düz igne bağlamalısın son iğne ile beden arasında 25-30 cm boşluk olmalıdır.

    yemin takılışı : kösteğin o 25- 30 cm lik boş kısmına iğnelere en yakın noktadan bir ilmek oluştur sardalyanın kuyruğunu burdan geçir hafifçe sık iğneleri balığın etrafına dola sonuncusunu batır.

    bu takımla çok çeşitli balık yakalayabilirsin (levrek, karagöz, ispari, melanür vb)

    rast gelsin
     
  3. darkdream1977

    darkdream1977

    Mesajlar:
    451
    Şehir:
    Tokat - Turhal (Samsun )
    Favori Kamış:
    mantarlı - makinalı takım
    En İyi Avı:
    yayın 8 kg ( elle :) )
    Arkadaşa aynen katılıyorum.
    Bize yazacak bi şey bırakmamış
     
  4. emrecan

    emrecan Emrecan

    Yaş:
    37
    Mesajlar:
    555
    Şehir:
    ankara
    Favori Kamış:
    Shimano
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    abi ben samndıralı takımla kefal avında kullandım cok iyi sonuç verdi......;) ;) ;)
     
  5. ZANDER

    ZANDER

    Mesajlar:
    1.066
    Şehir:
    BREGENZ
    Favori Kamış:
    RON THOMSON HARD CORE ; Yayin icin ,Abu Garcia Cardinal 505 FR Freilauf Rolle Modell 2006 makina
    En İyi Avı:
    Sazan 17 kilo . Turna 11 kg 110 cm.
    Son gün Didim Karaburunda, sardalya ile cok güzel lidakiler yakaladik. Bu sardalya yi sevmeyen balik yok anliycaganiz :)
     
  6. atesh

    atesh

    Mesajlar:
    91
    Şehir:
    İstanbul / Küçükçekmece
    Favori Kamış:
    Olta bazen zıpkın
    En İyi Avı:
    ?
    eti yumuşak olduğu için çoğu balık kolayca yiyebiliyor. hatta takımı savururken bile yemin düştüğü oluyor.
     
  7. efebolu

    efebolu feza kurutlu

    Yaş:
    68
    Mesajlar:
    39
    Şehir:
    istanbul
    selam sardalya kokulu bır balık oldugundan cezbedıcı özelliği var.taze olanı alın ıkı veya uc adet dondurma kabına bölün .tabana az bıllur tuz atın bır sıra dızın az tuz ıkıncı sırayı dızın bu sekılde kutuyu doldurun .kullanmayacagınızı buz dolabına koyun .hepsını yanınızda tasırsanız beklemekten dolayı bozulma olur ve yem dagılma yapar.cok fazla tuzlamayın kayıs gıbı olmasın suyunu ve kanını cekmesın .buz donduracam dıye ugrasırken tuz dondurmayacam dıye ugrasır ve balık cok verımlı bır sekılde saklanır.kıbrıs oltasında kullanımda 12 ıgnelı kıbrıs oltasında bırıncı ıgneyı balıgın gözünden takın dıgerlerını gevsek olmayacak bır sekılde balıga basından sonuna dogru sarın ıgneler bıttıgınde kuyruguna cıft ılmek atın DÜĞÜM DEĞİL .bu şekilde av yerinize göre ve balıgın cinsine göre kurşunsuz .hafifi kurşun veya şamandıralı kullanın bol şanslar
     
  8. Cemshit

    Cemshit Cem

    Yaş:
    33
    Mesajlar:
    5
    Şehir:
    Muğla
    Tek iğne ve sıkma kurşun benim önerim
     
  9. Burhaniyeli

    Burhaniyeli

    Mesajlar:
    90
    Şehir:
    balıkesir
    Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    akya 28kg
    sardalya benim vazgeçilmez yemim gece yada gunduz balığı fark etmez sardalyayı kullanmasını bildikten sonra küçük iğne ilede çok rahat iş çıkartıyor yeterki takmasını bilin
    kıbrıs sarmada iri sardalyayı darbeli takın balığı bıçak yardımı ile biraz zedeliyin
    2-3 lü köstek dip takım orta boy ssardalyayı iğnenizle aynı boyutta kesip takın
    tek iğneli gezer kurşunlu takım orta boy sardalyayı yarım takın
    küçük iğneli her turlu takımda sardalyayı fleto çıkartın ama bunun için bıçağınızın iyi olması gerekiyor güzelce küçük parçalara bölüp iğnenize takın

    sardalya yem olarak en iyi tazeyken kullanılır tuzalanınca küçük parçalra bölemezsiniz bölsenizde takarken çatlar aynı tahta parçası gibi mumkun mertebe gunduz balığında kullanacaksanız taze ve diri sardalya kullanın
     
  10. Max_izm

    Max_izm Mehmet

    Mesajlar:
    43
    Şehir:
    İZMİR
    Favori Kamış:
    Okuma salina Seaspin 240cm
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    Bende sardalyayı çok uzun zaman avlarımda kullandım özellikle levrek için çok iyi bir yem genelde tuzlayarak kullandığım sardalyayı tarif etmeye çalışayım
    Kulanacağınız kadar aldığınız taze sardalyayı
    Gazete kağıdına serilmiş kaya tuzunun üstüne sıralıyosunuz
    Daha sonra sardalyaların üstü kapanacak kadar tekrar tuz serpiyorsunuz
    Daha sonra Gazete kağıdını rulo yapıp bi kenara kaldırıyosunuz
    4 5 saat sonra gazete kağıdı ıslanmış oluyor ve ilk yaptığımız işlemi tekrarlıyoruz
    bu işlemi 2 yada 3 defa tekrarladıktan sonra sardalyayı istediğiniz kadar saklayabilirsiniz
    kullanacağınızda bi makas yardımı ile sardalyayı eşit parçalara bölüp kullanabilirsiniz...