Terbiyeli sardalya tava

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında hatayi33 tarafından paylaşıldı.

  1. hatayi33

    hatayi33 Nebi Şahin

    Yaş:
    61
    Mesajlar:
    472
    Şehir:
    Mersin
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Kofana 1,5 Kg.
    Malzemeler : 1 kg. fileto edilmiş sardalya, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon,5-6 diş orta boy sarımsak, 1 fincan sıvı yağ ve yeteri kadar tuz.
    Arkadaşlar terbiyeli sardalya tava yapmak için öncelikle sardalya alıyoruz ve mümkünse balıkçıda fileto yaptırıyoruz. Bir kaseye 1 yemek kaşığı salçayı, 1 çay kaşığı karabiberi ve kimyonu, 1 fincan sıvı yağı ve temizleyip iyice ezdiğimiz sarımsakları koyuyoruz ve iyice karıştırıyoruz. daha sonra bu karışımı sardalya filetolarının iki tarafına da sürüp derince bir kaba üst üste sıralıyoruz.Balıklarımızı 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra mısır ununa bulayıp tava da kızartıyoruz.
    Afiyet olsun. (Ben yıllardır severek yapar ve yerim inşallah deneyen arkadaşlarda memnun kalır.) (Bu terbiye tatlı su balıklarında da çok güzel sonuç verir.)