Kefal Için Hamur

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında ydo tarafından paylaşıldı.

  1. ydo

    ydo tuzla

    Mesajlar:
    4
    Şehir:
    İstanbul
    Üstadlar kefal için hamur hazırlamayı denedim de kullanmadan sizin de bir fikrinizi alayım.

    Un,yoğurt,tulum peyniri kırıntıları(keskin ekşimsi bir kokusu var) ve peynir suyu...
    Bnları bi güzel yoğurdum...

    sizce iş yapar mı eklememin yararlı olacağı birşey varsa yardımcı olur musunuz?

    Şimdiden teşekkürler...

    RASTGELE!!!
     
  2. tarcan

    tarcan ...

    Mesajlar:
    6.700
    Şehir:
    Hatay
    Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Sevgili tuzla
    Bu birazda poğaça hamuruna benzemiş sanki.

    Denedikten sonraki tecrübelerinide buraya yazarsan sevinir ve bizlerde yeni bir şey öğrenmiş oluruz.
     
  3. Odeon

    Odeon abc dfg

    Mesajlar:
    31
    Şehir:
    antartika
    kesin yarar muhim olan hamurun kivami. peynir hamuru sertlestir. kefal avinda hamurun durumu cok onemli ne sert olacak ne yumusak. sert olursa balik atlamaz igneye. cok yumusak olursa hamur ignede kalmaz balik emdigi anda gider.
    tecrube edindikce en iyi yumusakligi yakalayacaksin. denemekten yilma sadece :)
    birde baligin beslenme seklini anlayinca kefallerin kacisi yok .
     
  4. LapinCash

    LapinCash

    Mesajlar:
    2.817
    Sonucu bekliyorum..
     
  5. kamil alkan

    kamil alkan kamil

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    131
    Şehir:
    ankara
    aşçılığıma dayanarak söylüyorum; bu hamur biraz yumuşak olur, içine 2 tane yumurta kırarsan hem hamur sertleşir, hemde su içinde cezbedici bir aroma olur.. yoğurt, süt, peynir suyu gibi maslzemeler hamuru yumuşatan malzemeler, münkün oldukça ölçülerini azaltmak hamuru daha mukavemetli hale getirir. bunun içine blender'da çekilmiş mısır bir tutam mısır aromasını kuvvetlendirir diye düşünüyorum...
     
  6. enginson

    enginson engin

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    2.161
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    çok eskiden bir arkadaşımla ilk ve son kefal avımdı. arkadaşım bu konuda profesyonel olmuştu. ekmeği kıbrısa sarıp peynir suyuna batırıp o şekilde avlanıyorduk bayağı bi verim almıtık. hemde çok iri kefaller yakalamıştık. benim acemilik dönemlerimdi :) ama o kefali eve getirip annem ayıklayınca kefalden soğudum :( zaten yemedim de ..avlaması zevkli ama :)
     
  7. LapinCash

    LapinCash

    Mesajlar:
    2.817
    Aynen abi tutmuştuk sonra temizledim hepsini abi balıkları temizledim mırmır levrek vs. bişey yok kefali temizlerken dk başı balkona çıkıyodum.Kendi pisliğini yiyen bi balık ondan dolayı sanırım Türkiyenin en pis balığa yanlış olabilir.Bende iğrendim hiç yemiyorum.
     
  8. rainwood

    rainwood levent

    Yaş:
    38
    Mesajlar:
    35
    Şehir:
    istanbul
    Favori Makine:
    Dam 650FD
    En İyi Avı:
    Bu kamış daha balık görmedi:(
    kefal balığı suyun dibine çökmüş ne varsa yediği için içi açıldığında farkındaysanız siyah bi zift çıkar. çarpma ile çok kefal avım oldu. hemde ciddi boyutlarda ama yemelik bi balık değildir kanımca.ama zevklidir çekerken zor gelişi baya keyiflidir:)
     
  9. ydo

    ydo tuzla

    Mesajlar:
    4
    Şehir:
    İstanbul
    Üstadlar, tavsiyeleriniz için teşekkürler karışıma yumurta sarısı ve mısır unu da ekledim fakat hamur ekmek kadar iş görmedi desem yeridir...
    macera aramayın derim ekmek her türlü açık ara farkla önde...
    önce ekmek parçaları ile civarı yemliyorsunuz, balıklar toplanıyor sonra kıbrıs takımları sallıyorsunuz ekmekleri sarıp...
    Kefaller dans ediyor üstünde :)

    İlginize ve tavsiyelerinize teşekkürler...

    RASTGELE!!!
     
  10. AKİF ÖZKAN

    AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

    Mesajlar:
    518
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    ben de oğlumu mutlu edeyim, garanti bu karışım iş yapar diye bugün denedim ama etrafımdakiler sadece sade ekmekle kefal toplarken oğlum boş boş ve zavallı biz ifadesiyle bana bakınca yanımda ekmek getirmediğime pişman oldum. mekan caddebostan sahili.
     
  11. ydo

    ydo tuzla

    Mesajlar:
    4
    Şehir:
    İstanbul
    acele etmişsiniz biraz ben daha denememiştim çünkü.. ki siz de görmüşsünüz ekmek açık ara farkla önde... asıl mucize karışım o demekki :) neyse üstad birdahaki sefere...

    RASTGELE!!!
     
  12. Athelas

    Athelas Berk

    Yaş:
    36
    Mesajlar:
    319
    Şehir:
    İstanbul/Göztepe
    Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4,20 mt & Lineaeffe turnafresh kamış 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa & Relix Marvel
    En İyi Avı:
    3,8 kg sazan & 47 cm Lüfer
    Benim tecrübelerime göre kefal hamura atlamıyor atlasa bile avlamak bi hayli güç çünkü emici bir hayvan sağlam bir yem arıyorsanız ekmek hariç size kurt öneririm.
    bunun haricinde lavaşta deniye bilirsiniz ama ince olanlarından. ben genelde balık bağırsağı ile tutarım iğneden kolay çıkmaz bir yemle bir çok av yapabilirsiniz.ama illaki yemi tazelemeniz şarttır.
     
  13. enver1seni

    enver1seni Enver KUYUCUOĞLU

    Mesajlar:
    7
    Şehir:
    lefkoşa
    Kefal hamuru, Hellim suyu yani sizin tabirinizle ,Hellim Peyniri suyunu 1 su bardağı, yarım türk kahvesi fincanı içerisine zeytin yağı, ayni kaba koyup ısıtmadan iyice karıştıracaksınız, sonra yeterince Buğday ununu bu karışıma katıp iyice yoğuracaksınız, kıvam ne sert nede yumuşak olacak ikisi ortası, hamur sertleşirse biraz ellerinizi ıslatın ve hamuru ellerinizde yoğurun, Rastgele Enver Kaptan
     
  14. sazanmili

    sazanmili fatıh caglar

    Yaş:
    32
    Mesajlar:
    11
    Şehir:
    simav
    Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 7470 gram+17 kg aynalı sazan2010
    ekmegı sadece kıbrısa dolyıp ıgnelerı uzerıne sardıktan sonra attım cok da verımlıydı fakat sayın uyelerımızın de dedıgı gıbı kefal yınecek bır balık turu degıl cok pıs galata koprusunun yanında karakoy ıskelesının orda tutmustum bı cok kartala eve de goturemezdım pıs oldugunu da ogrenınce ver dım bırıne
     
  15. ydo

    ydo tuzla

    Mesajlar:
    4
    Şehir:
    İstanbul
    üstad şu iğneler nasıl sarılıyor?
    ben sarıyorum sanki iğneler çok açık kalıyor gibi geliyor gözüme... Kefal çok akıllı balık diyorsak o iğneleri görünce gelmemesi lazım... Nasıl saklayacağız iğneleri?
     
  16. kazuya

    kazuya Arif

    Yaş:
    41
    Mesajlar:
    6
    Şehir:
    İSTANBUL
    En İyi Avı:
    Levrek 8 kilo civarı
    kefala nasılbir hamur hazırlamalıyız?

    Bunun cevabını iyi bir kefal avcısı olarak hatta profesyonel gödenbaş kefalı avcısı olarak şöyle söyleyebilirim.

    Hamura katkı maddesi ekleme taraftarı değilimdir. İllede birşeyler eklemek istiyorsanız temizlenmiş balıkların bağırsakları (özellikle hamsinin bağırsaklarını) hamura katarakyoğurmanızdır. Bu size çok çekici gelmiyorsa hafif tulum peyniri katılabilir. Bunlardan ziyade hamurun kıvamı ve kanca dizilimi önemlidir. Bu bahsettiğim şey sarma tarzı yakalamalar için geçerli değildir. Daha çok bu iş için en uygun olan top yapma tarzı içindir. Top yaparken dikkat etmeniz gereken hususlar sırasıyla;
    1.Misneni kalınlığı; uygun misne kalınlığı 35 milimdir. 2 Kilo ve üstü kefal mevcut ise yada kayalık bir alanda tutuyorsanız en uygunu 40 milimdir.
    2.Hamurun büyüklüğü; Misnenizdeki kanca sayısına göre değişir. Şöyleki 15 kancalı bir misne yaptıysanız yapacağınız hamur bu kancaların hamura hakim olabileceği büyüklükte olmalıdır. Hamur küçük olursa aşırı kanca hamurda gömülü durur ve balık bu hamura çok temkinli yaklaşacaktır, belkide hiç yemeyecektir. Aynı şekilde hamuru büyük yaparsanız bu balık için tam istediği durumdur ki kancanın balıkla buluşma süresi uzun olacaktır yada karnını doyurana kadar yiyip çekip gidecektir sizde boş boş beklemiş olursunuz.
    3.Kanca tipi; kancalar star tipi ince siyah 2 numara ve arkası topuzlu olmasın. Bunlar şahsi fikrimdir ve kişiden kişiye değişebilir.

    Bunların dışında bahsettiğimiz top tarzıyla av yapmak isteyenler için en ideal zaman denizin çırpıntılı olduğu anlar olup ağustos ayında başlar (karadeniz ordu civarı için söylüyorum) ve eylül ayı tam zamanıdır. Gece balığın yattığı yeri tespit edebilirseniz yaşadınız demektir ki sabaha kadar vurur ve şunu unutmayın ki gece vuran kefal çok fazla aksilik yapmaz, yeri gelir yakalandığı andan itibaren olduğu yerde pusuda yatar yada kaya dibine kaçmaya yönelir.

    Rasgele...
     
  17. sazanmili

    sazanmili fatıh caglar

    Yaş:
    32
    Mesajlar:
    11
    Şehir:
    simav
    Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 7470 gram+17 kg aynalı sazan2010

    dogru kefal akıllı bır balık fakat ekmeği görünce dayanamıyacak bı balık ıgnenın acıkta kalması balıgı tutmanıza daha cok yardımcı olucaktır ekmegın ustune sıkı sıkı dolayın ıgnenın acıkta kalması onemlı degıl hadı rasgele
     
  18. kazuya

    kazuya Arif

    Yaş:
    41
    Mesajlar:
    6
    Şehir:
    İSTANBUL
    En İyi Avı:
    Levrek 8 kilo civarı
    sayın matti özel mesajdan cevap yazamıyorum ancak burdan yardımcı olmaya çalışayım


    merhabalar hoşbuldum. kıbrıs oltası ve ekmeğe sararak yakalama tarzı yabancı olduğum bir konudur. Ancak galata köprüsü üzerinde atanlardan gördüğüm kadarıyla şamandıra ve altına bir kaç kancalı misnenin hamura sarılmasıyla yakalanan şeklinden bahsediyorsunuz sanırım. O yakalama tarzından pek bilgim ve tecrübem yoktur ancak hassas bir parmağım vardır diyorsanız, yani kefalın misneye vuruşu genelde hafif tonda emerek yediği için hissederim diyorsanız normal dip misnesi yapmanızı tavsiye ederim. Sarıkulak kefalı vurduğunda diğer kefallara nazaran biraz daha fazla hissettirir kendini onun için sarma ekmekle yakalanan yerde dip misnesiylede hertürlü yakalayabilirsiniz. Onun için yapmanız gereken misnenin gövdesi en fazla 30 milim, kösteği ise 20 milim yaparsanız ve bağlantı noktası fazla kaba olmadan iki düğüm atılmış vaziyette yaparsanız eminimki iyi balık çekebilirsiniz. yüzeyleyen sarı kulağın oluduğu yerde mutlaka orta sularda yada dibe yakın yerlerde de sarı kulak vardır ve dip misnesine vurur. Kancanız siyah ve küçük ağzı yana kayık olan tipten kullanırsanız balık kancayı ağzına almakda zorlanmiycaktır. Misneye vuruş şekli misneyi sever gibi hafif hafif vurucaktır ve (eğer kamışla atıyorsanız dip misnesindeki kurşunun suya düşme şeklini sert bir biçimde değilde olabildiğince yavaş bir şekilde suyla buluşması lazım ki yeminiz yumuşak olduğunu farz edersek kancadan ayrılmasını önlemiş oluruz ve unutmayın ki misneyi kamışla atıp kurşun dibe battıktan sonra kamışın uç kısmından misneye boşluk vererek misneyi elinizle tutmanız kefal yakalama zevkini ikiye katlıyacaktır)sizin ise buna karşılık misneyi çekme şekliniz misneyi tuttuğunuz elinizin hafif bir şekilde yukarı kaldırıp indirmek suretiyle olmalıdır . O hafif yukarı kaldırma hareketinizle kanca balığın damağına yaklaşmışsa yada almışsa zaten misneye verdiği tepkiden anlarsınız, eğer hiç bir farklılık hissetmiyorsanız misneyi eski pozisyonunda sabit tutarak yemin başındaki kefal tekrar yeme gelecektir. Yem olarak 2 seçeneğiniz var. Dip misnesinde ekmek kullanmak balığı yakalamanızı biraz zorlaştırır, onun yerine kurt yada bozulmaya yüz tutmuş balık leşi yani eskimiş balık eti kullanmanız çok daha cazip bir yemdir. Unutmayın ki sarıkulak kefalının en çok sevdiği şey kokmuş yemdir sebebiyse kokusunu hemen alır ve gelir ve yemesi onun için daha rahattır.
     
    Son düzenleme: 16 Temmuz 2010
  19. machiavelli

    machiavelli Önder

    Mesajlar:
    5
    Şehir:
    Balıkesir
    Favori Kamış:
    2800028 TROLLING SET QUICK POWER KOMBO
    Favori Makine:
    SHIMAN HYPERLOOP 6000 FB MAKİNE
    Hamurla denemiştim dibe batıyor kefalerde suyun yüzeyinde dolaşıyor..Kefal oltasında bir çok yem denedim verim alamadım (midye,hamur,süline,süne,balık).Meğerse bağlamayı bilmiyormuşum:D

    Sizlere rastgele
     
  20. fish master

    fish master ihsan yiğit

    Mesajlar:
    8
    Şehir:
    istanbul
    arkadaşlar istanbuldaki kefaller biraz pis evet ama ben izmirde 1 kg geçkin kefal yakaldım ve ayıklayıp yedim tertemizdi ve lezzetliydi.