Kasna nasıl yenir?

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında akg58 tarafından paylaşıldı.

  1. akg58

    akg58 kadir

    Mesajlar:
    26
    Şehir:
    kırıkkale
    Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter
    Favori Makine:
    OKUMA FLAME
    En İyi Avı:
    ???
    Arkadaşlar tatlı su keafli olarakta adlandırılan kasna dedğimiz balıktan bol miktarlarda bulunmakta yaşadığım yerde ancak ne yaptıysam bu balıktan lezzet alamadım sadece spor amaçlı yakalayıp bırakıyorum şu sıralar tatsız diye bu balık nasıl pişirilmeliki tat alabilelim.
     
  2. Sven

    Sven Ali Yiğit Özkan

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    246
    Şehir:
    Antalya
    En İyi Avı:
    5710gr Levrek(ve hala canlı)
    Kadir selamlar, Öncelikle yakaladığın kefallerin 2 tanesini kafalarını ayırıp fleto halinde kes. Bu çıkan 4 parçayı fırınının tepsisinin tabanına güzelce yerleştir. Daha sonra irice bir kaç patates al ve daireler şeklinde kes. Bu patates parçalarını fletoların üstüne güzelce yerleştir ve üzerine nane serpiştir. İsteğe bağlı olarak kenarlara havuç ve brokolide koyabilirsin. 30 dakika kadar orta ateşte pişir. Daha sonra pişen kefalleri al ve direk çöpe at. Ama patatesleri ye çünkü çok güzel oluyorlar:D
     
  3. kaşıkçı

    kaşıkçı FARUK

    Mesajlar:
    734
    Şehir:
    KDZ. EREĞLİ / ZONGULDAK
    Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    gece gece yarıldım gülmekten, bencede öyle yap :)
     
  4. Sven

    Sven Ali Yiğit Özkan

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    246
    Şehir:
    Antalya
    En İyi Avı:
    5710gr Levrek(ve hala canlı)
    Sanırım kefalin durumunu özetledi bu tarif:D
     
  5. blueboyfe

    blueboyfe Emin Erçelik

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    317
    Şehir:
    Çeşme
    Favori Kamış:
    Zıpkın Mamba 130
    En İyi Avı:
    lepistes 14 gr
    Üstteki tarif gerçekten süper,
    :eek:
    Kefalin yetiştiği yer en önemlisi tariften ziyade, temiz bir bölgede yetişmişse belki bir nebze tad alabilirsiniz, ama oda son derece vasat / yavan bir tad tabiki.
     
  6. akg58

    akg58 kadir

    Mesajlar:
    26
    Şehir:
    kırıkkale
    Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter
    Favori Makine:
    OKUMA FLAME
    En İyi Avı:
    ???
    :D Güzel tarif deneyelim. Lakin bahsettiğim tatlı su kefali. Arkadaşlar deniz kefali değil, yokmu ben şöyle yaptım güzel oldu diye tarif verecek bir kasnacı.
     
  7. Hooijdonk

    Hooijdonk Mustafa Can

    Yaş:
    30
    Mesajlar:
    475
    Şehir:
    Samsun/Atakum
    Favori Kamış:
    Shimano Lunamis S86M 2.59cm 7-35gr
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    ben kasna yemem asla... Ç)
     
  8. bahti88

    bahti88 Bahtiyar Çelik

    Mesajlar:
    1.113
    Şehir:
    Balıkesir - İzmir
    En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Karnıma ağrılar girdi gülmekten, o ne biçim tarif öyle :D
     
  9. tanbays

    tanbays Tanbay S.

    Mesajlar:
    160
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    henüz yapmadığı...
    Balıkları temizledikten sonra fleto çıkar.
    Eline balığın büyüklüğüne göre çay kaşığının yarısı kadar tuz alıp tuzu fletonun her yerine yay.

    Fleto kalınlığında kızgın tereyağda pişir.

    Avlandığınız yerin temiz olması tadını etkileyecektir.
    İçme suyu brajında avlanıyorsanız tadına doyamazsınız.
     
  10. sances

    sances Sener Atmaca

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    149
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Albastar Krokodil 2785 - 390 - 150/200 gr.
    Favori Makine:
    Albastar Score 50
    En İyi Avı:
    Hedef : (Kısmetse) Lüfer / Kalkan /
    Sonuna kadar gayet ciddi ciddi okudum, sonunda koptum vallahi; :):):)
    birgün bende yakalarsam kesinlikle senin tarifi uygulayacağımdan emin olabilirsin
     
  11. fixahmet

    fixahmet AHMET

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    996
    Şehir:
    SAMSUN
    Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    :D :D :D :D süper bir tarifti gerçekten...

    şaka bir yana, kasna yaşadığı suyun orantısına göre lezzetli oluyuor sanırım. bizim köydeki derede yakaladıklarımız yenmeyecek kadar lezzetsiz değil. ama tabii ki çinekopun istavritin vesair denizde yaşayan türlerin yanına yanaşamaz lezzet olarak.
     
  12. akg58

    akg58 kadir

    Mesajlar:
    26
    Şehir:
    kırıkkale
    Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter
    Favori Makine:
    OKUMA FLAME
    En İyi Avı:
    ???
    Avlandığım yer Kızılırmak, teşşekür ederim bide böyle deneyelim.
     
  13. Sven

    Sven Ali Yiğit Özkan

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    246
    Şehir:
    Antalya
    En İyi Avı:
    5710gr Levrek(ve hala canlı)
    Abi tavsiye ederim, patatesler çok lezzetli oluyor:D
     
  14. balli

    balli m.nuri akkaya

    Yaş:
    58
    Mesajlar:
    9.049
    Şehir:
    erzurum
    Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bir zamanlar böylesi bir tarif vermiştim. Tüm zamanlar için geçerliliğini koruyacak olduğuna da hiç şüphem yok.:)

    Öncelikle temizlenmiş balığımızın derisini alıyoruz ve her iki tarafından birbirine paralel 1 cm arayla bıçakla çizikler atıyoruz.

    (Yapıyoruz-ediyoruz diyorum ama, yeri gelmişken söylemiş olayım. Bunların hepsini Murat yapıyor. Pek mahirdir maşallah, elleri dert görmesin kimin Stres kardeşidir. )

    Tuz ve kırmızı pul biberle harmanlayıp, isteğe göze mısır ununu da ekliyoruz. Bol kızgın/dağlanmış mısır özü yahut ayçiçeği yağına yatırıyoruz. Dıııjjjjj-dııııjjj etmeye başlayacak haliyle. Pembeleşti mi bir güzel, ıscak-ıscak servis yapıyoruz güzel balıklarımızıııııı. Yanında bol maydanozlu, bol soğanlı çoban salatası…

    Eveet, her şey buraya kadar. Bundan sonrasında rivayetler muhtelif: Kimi oturup ağlarmış, kimi yanında yatar-uyurmuş –benim gibi- kimi, seyre dalmışken bir başkasının balıkları çoktaaaan mideye götürdüğünü fark edemeden, yedim sanırmış. Kimi de; hani bana, hani bana dermiş abicim.
     
  15. akg58

    akg58 kadir

    Mesajlar:
    26
    Şehir:
    kırıkkale
    Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter
    Favori Makine:
    OKUMA FLAME
    En İyi Avı:
    ???
    Eyvallah bunuda denerim, atılan çizikler kılçıkların erimesini sağlıyor yanlışmıyım?
     
  16. melangee

    melangee soyer

    Mesajlar:
    157
    Şehir:
    ankara
    Favori Kamış:
    Okuma Luremania
    Favori Makine:
    shimano Catana 2500 rb
    En İyi Avı:
    5 cm gümüş balığı
    kızılırmak'ta nerde avlıyorsunuz kasnaları? ben bir kaç kere yahşihan tarafında denedim fakat hiç tutamadım da o yüzden soruyorum.
     
  17. Eve getirmeden, merasında; margarin ile kızartırsanız su götürüyor.
     
  18. Atilla Ö.

    Atilla Ö. Atilla

    Mesajlar:
    604
    Şehir:
    Karadeniz Ereğli
    En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Balıkları temizledikten sonra biraz sirke katıp güzelce tuzla karıstırarak dolapta 1 gün beklesin ertesi gün unlayıp az yağlı tavada kızart afiyet olsun :D bizim buraların suları soğuk olduğundanmıdır bilmiyorum balıklar çok lezzetli özellikle kış aylarında.Kasna yemem diyenleri anlayamadım doğrusu :)
     
  19. pitbull

    pitbull Furkan Güner

    Mesajlar:
    1.212
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Bizim memlekette de var, tuttum da ama yemedim. Daha önce oradan yakaladığımız sirazın tadına bakmıştım ve güzel değildi. Sanırım su iyi değil.
     
  20. eternal35

    eternal35 ferit cem

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    216
    Şehir:
    İzmir-Göztepe
    Favori Makine:
    Mitchell armada 6500 pro
    Tarif çok güzel ellerinize sağlık :)