levrek folyo

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında ömer43 tarafından paylaşıldı.

  1. ömer43

    ömer43

    Mesajlar:
    42
    Şehir:
    kütahya
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3 kg levrek
    selamlar yazdığımız kitaptan bir yemek tarifi ..
    biz balıkcı arkadaşlar nedense yemeğe göstereceğimiz zamanı oltalara göstermeyi tercih ediyoruz.o yüzden basit kolay yemekleri seçiyoruz şimdi mangalın yerini tutarmı bişi .ama en basit levrek folyo da oluyo diye düşünüyorum gerek evde gerekse su kenerında , hemen folyaya sar koy ateşe..
    birde ben vereyim folyo levrek tarifi..
    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us

    tuttuğumuz levreklerden kişi adedine göre bir levrek seçilir.
    bir güzel temizlenir ,ve tepsiye levrek boyunum iki katı folye konur.
    balığa resimdeki gibi çendikler atılır çendikler içine mümkünse tuzlu tereyağ ı konur,ayrıca levrek folyaya deymiyecek şekilde altına soğan ,acı soğan konur.folyo kapatılır .bir varsa pipet ile folyo delinir içersine hava verilerek folyo şişirilir amaç folyo levreğe deymesi önlenirken ,aynı zamanında havalanma deliği oluşturuluş olur.200 derece ısıtılmiş fırında 45 dakika tutulur . artık balık hazırdır yanında garnitür zevke göre seçilir .. [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us

    basit de bir sos yapalım biraz sarımsak biraz zeytin yağ içine birazda limon ve pul biber afiyetle yeme vakti geldi..
    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us

    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us
    afiyet olsun ..
    tutan var tutamayan var ..tutamayan lar halden bulabilir .bulamayan benden istesin bende çok levrek var..
     
  2. bahti88

    bahti88 Bahtiyar Çelik

    Mesajlar:
    1.113
    Şehir:
    Balıkesir - İzmir
    En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Ömer abi içkiyle işim olmaz ama onun dışındakiler muhteşem görünüyor, gece gece ağzımızı sulandırdın :D
     
  3. blueboyfe

    blueboyfe Emin Erçelik

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    317
    Şehir:
    Çeşme
    Favori Kamış:
    Zıpkın Mamba 130
    En İyi Avı:
    lepistes 14 gr
    Afiyet olsun, her şey güzel.
    Fırın levrek mevzunda benim favorim tuzda yapılması yönünde.
    Levreğin boyuna göre 2- 3 kilo turşu tuzu, 2 yumurta akı , az su ile tuzu harç kıvamına getir balığı kapla, at fırına, 180 derece 45 dk. Olay diyorum başka da demiyorum :D :D
     
  4. Goldarrow

    Goldarrow FATİH ALTINOK

    Yaş:
    38
    Mesajlar:
    77
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    EUROSTAR CARBON TOLEDO 3.90
    Favori Makine:
    zamanla daha iyisi olacak
    En İyi Avı:
    henüz yok (lüfer 600 gr)(sazan 1 kg)
    Aman Allah ım offf diyorum baska birşey diyemiyorum afiyet olsun.
     
  5. matti

    matti murat

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    226
    Şehir:
    istanbul
    ömer abi selamlar seni burda görmek varmış bi gittin buralardan levrekleride götürdün abi beni hatırladınmı ben murat kumburgazdan gece pazarının oradan levreğe atçek yapıyoduk şimdi ben aynı mekandan sarı kulak kefal alıyorum sadece bisefer bitane palaz kaçırdım senden sonra hala ona yanıyorum o kaçan yakışıklıya neyse balık süper görünüyo elinde.saygılar abi...
     
  6. ömer43

    ömer43

    Mesajlar:
    42
    Şehir:
    kütahya
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3 kg levrek
    selam murat ,seni aradım siteye avatarını söylememiştin ümidimi yitirmiştim neyse..iyisindir inşallah.senden sonra sabah çok erken indim 5.30 gibi 5 tane geldi 2 sini bıraktım..birgün sonra gene olmadı .kısa yazıcam ..erken git kimseler olmadan ,kendini sakın suya gösterme gerekirse sürün ,balık çok nazlı bendeki rapalayı hatırlarsın ?kefale benziyen şey , başka bi yerdede yok,
    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us

    kumburgaz levrekleri ..takriben 1.5 kilo yemek nasip olmadı ordaki arkadaşlar el koydu..irtibatı kesme ..kolay gelsin ..şu an memleketteyim 2 gün sonra izmir bölgesine ineceğim .1 aylığına .resimleri koyamıyorum özenenler oluyor şimdilik byy
     
  7. mallaca

    mallaca Halil Barış Şengül

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    4.027
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Tarifiniz için teşekkür ederim.İlk fırsatta deneyeceğim.
     
  8. rapalaci

    rapalaci Emre

    Mesajlar:
    251
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter, Okuma Cromo Jigging, Lineaeffe Extreme 180/440
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Güzel bir tarif. Folyoya yapışmasını önlemenin püf noktasını öğrenmiş oldum. Teşekkürler.
     
  9. mehteran

    mehteran Gürkan

    Mesajlar:
    835
    Şehir:
    KÜTAHYA
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Abi bu balığı bulsam, ben külde bile yerim..:p Paylaşım için teşekkürler.
     
  10. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Omer Abi sana bazen "kitap" konusundan oturu kiziyoruz ama sonucta abimizsin ;) :)

    Bu tarifin cok faydali oldu.Cok tesekkurler.
    Benim yasadigim yerde (burada) yerli halk baligi muz yapragi arasina sararak koz de pisiriyor.
    Su an oyle canim cektiki... :)
    Tekrar tesekkurler...