Aralik ayinda Istanbul´ da kiyidan ne avlayabilirim?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında korsann52 tarafından paylaşıldı.

  1. korsann52

    korsann52 cemil

    Yaş:
    50
    Mesajlar:
    75
    Şehir:
    mainz
    Öncelikle herkese selamlar ben aralik ayinda 3 haftaligina Istanbul a geliyorum bu mevsimde kiyidan ne tutulabilir.Atcek denemek istiyorum silikon baliklarimdan getirip deneyeyim diyorum cinekop yada lüfer mevsimi gecmis mi olur.Birde memlekete de ugrayacagim (ordu) orda da levrek icin denemek istiyorum levrek icin hangi wobler kullanmam gerek dipten gelen yoksa tam yüzeyden yani batari en uygun ne kadar olmali?Ben daha cok tatlisuda avlaniyorum tabi eskiden denizden de cok avlaniyordum kiyidan ama hic kiyidan sahtelerle avlanan kimseyi görmemistim daha önce bunu sadece forumda duydum demek Türkiye de yeni yeni kullanilmaya baslaniyor ama vazgecilecek bir tutku deildir atcek hem angaryasi az hemde sportif yönü daha agir insallah bizim memleketimizde de güzel baliklar cikar(cevre ve kurallara uyulup)Simdiden herkese tesekkürler.
     
  2. brsdmrc

    brsdmrc Barış

    Mesajlar:
    328
    Şehir:
    Bursa-İstanbul
    Favori Kamış:
    Lineaeffe baia grande 420
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    serrasalmus nattereri, yani bildiğin kırmızı karınlı amazon Piranhası
    Şimdi öyle bi soru olmuş ki nasıl anlatsam bilmiyorum. İstanbul tabiri caizse değil 4 tarafı denizle çevrili kara, bence 4 tarafı karayla çevrili deniz. Fakat her kıyısı farklı özellikte, karadeniz kıyısında tutulan balık, marmara kıyılarında farklı stille, boğazda ise ki daha önce boğaz avlanmamış biri için çok zor olur ve burdada daha farklı bi şekilde tutulabilir. Bence İstanbul da ne tür balık tutuluyo şeklindeki soruyu daha özelleştirirseniz daha iyi bi sonuç alırsınız. Nerede ikamet edeceğinizi belirtin yardım edecek birileri çıkar... İstanbul il sınırları içinde yerine göre kalkanından levreğine çok çeşitli balık tutulabilir.
     
  3. korsann52

    korsann52 cemil

    Yaş:
    50
    Mesajlar:
    75
    Şehir:
    mainz
    Selamlar o zaman soruyu daraltayim biraz.4 Levent te ikamet edicem bebek sariyer arasi her yer olabilir.Daha önce bogazdaavlanmistim ama sormak istedigim sahteyle kiyidan bu mevsimde ne yakalanabilir?Ona göre malzeme getircem ama bu mevsimde sahteyle bise cikmazsa tabiki gitmisken diger alternatifleri deneyip tadini cikarmayi düsünyorum (istavrit falan ne cikarsa bahtima)
     
  4. k_afacan

    k_afacan kemal

    Mesajlar:
    104
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    lineaeffe BAIA 4.50 / lineaeffe s-flax 3.90 / lineaeffe oyster 3.90
    Favori Makine:
    lineaeffe superfıre 8000 / okuma octana ot-30 / okuma octana ot-55
    En İyi Avı:
    kalkan 1.5 Gr kadar
    şuan için bol miktarda sinek tutabilirsiniz :) şakası bir yana balık kıyılamadı halen tek tük çıkıyor çinekop sarıkanat vs.. muhtemelen sizin gelme zamanınıza kadar kıyılamış olur sahte ile bir çok çeşit balık tutabilirsiniz levrek zor tabi bu arada tutulmayacagından değil bulunmadıgından