yeni tutulmuş kalamar nasıl pişirilir

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında Burhaniyeli tarafından paylaşıldı.

  1. Burhaniyeli

    Burhaniyeli

    Mesajlar:
    90
    Şehir:
    balıkesir
    Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    akya 28kg
    evet arkadaslar aslında bu konuyla ilgili bi istek olmadı ama bel sakatlığı nedeniyle uzun süredir balığa çıkamadım ve bugun balık halinin yolunu tuttum balığımın temizlenmesini beklerken yaslıca bi teyze kalamar alıyordu
    teyze:
    oğlum bunu nasıl pişirecez bi anlat

    balıkçı:
    abla sen bunu halka halka doğra bol una bula bol yağda kızart

    teyzem tamam dedi yine duramadım teyze o öyle yenmez buzlukta donmuşları var onlardan al kayış gibi olur desemde yok onlar bayattır bişey olmaz dedi bende bari teyze nasıl yapacağını anlatıyım dedim teyzeme bir güzel anlattım ve şöyle küçük bir arastırmadan sonra taze kalamarın nasıl pişirileceğini pek çok kişinin bilmediğini gördüm evet nasıl pişirilir tarifi burda buyrun

    kalamarın içi düzgünce temizlenir dışındaki zar yan kanatlarından bıçak yardımı ile çıkarılır ve isteğe göre halka halka yada şeritler halimde kesilir

    geldik işin esas kısmına

    temizlenip kesilen kalamarlar derin bi kaseye koyulur üstüne 1kg kalamara 750gr tuz ilave edilir ve düzgünce yoğurulur tuz kalamarın içindeki lifleri tamamen ezer. yorulma işlemi bittikten sonra 2 şişe maden suyu eklenir ve 15dk dinlenmeye bırakılır. 15dk geçtikten sonra kalamarlar sudan geçirilir ( iyice yıkayınki aşırı tuzlu olmasın) sudan geçilirilen kalamarlar yine çukur bi kaba aktarılır içine yarım litre su 3 yemek kaşığı karbonat, 1 adet limon ve 1 yemek kaşığı toz şeker ilave edilir çok az yoğurulur ve 1 saat dinlenmeye bırakılır

    ve pişirme faslı 1 saat dinlenen kalamarlarımızı süzgeçten geçiririz ( sudan geçirmiyoruz durulama yok) suyu iyice süzülünce bol un ile karıştırırız üstü hamur olmayacak şekilde unlanır elinizde sallayarak fazlalık unu dökebilirsiniz tavada kızdırılan bol yağ ile yüksek ateşte pembeleşmeye başlayıncaya dek kızartılırki bu ortalama 100-110 saniye sürer yani 2 dakikaya yakın (tuzu unuttun derseniz tuzla yoğurduğumuz için ne kadar yıkasakta belli bi miktar tuz yine içinde kalıyor ben hiç tuz eklemyorum ayrıyeten)

    sos bence kişiye göre değişir ben kalamarın yanında haydari, acılı ezme ve mayonez seviyorum tabikki çeşitler çıkar bunun için sos tarifi vermiyorum hadi herkese hayırlı olsun benimde fırında balığım var artık çıkması lazım :) :)
     
  2. melanqoliq

    melanqoliq FATİH KOÇ

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    802
    Şehir:
    Fethiye/Muğla-Konya
    Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    çok güzel bir tarif harika..
    bende yakında kalamarlara bi girişecem.
    kızartma yağı normalden biraz fazla olursa güzel olur özellikle dikkat çekmek isterim..
    yapanlara afiyet olsun ..
    banada :D
    sanada fırında balığın için afiyet olsun kardesim..
    tesekkürler..
     
  3. erdinc

    erdinc erdinç allı

    Mesajlar:
    1.011
    Şehir:
    İstanbul-Acıbadem, Çanakkale-Babakale
    Favori Makine:
    shakespeare
    teşekkürler tarif için . en kısa zamanda uygulamak lazım.
     
  4. Burhaniyeli

    Burhaniyeli

    Mesajlar:
    90
    Şehir:
    balıkesir
    Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    akya 28kg
    saolun arkadaslar bu arada kalamar için kesinlikle en dandik zokaları tercih edin benim kullandığım kalamar zokaları 1,5tl fosforsuz ve fosforlulardan daha çok iş yapıyor renk olarak turuncu eğer çift zoka kullanacaksanızda turuncu pembe kullanın
     
  5. melanqoliq

    melanqoliq FATİH KOÇ

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    802
    Şehir:
    Fethiye/Muğla-Konya
    Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    ve bir tavsiyede benden..
    kalamar zokalarının yanlarına birer tane 5 cm yi gecmeyen tüy yapıştırın japonla ve farkı görün.
    takip makip olmuyo direk üzerinde zokanın..
    orjinalindeki tüyler kalitesiz oluyor o yüzden kendiniz herhangi bi tüyü yapıştırın
     
  6. bergamadanahmet

    bergamadanahmet ahmet

    Yaş:
    55
    Mesajlar:
    23
    Şehir:
    izmir
    En İyi Avı:
    levrek 300 gr
    bendeki tarifte de tozkarbonat, şeker,limon,tuz var. tarifler yakın ve denediğimde lokantalardaki kıvamı yakaladım. artık bende evde yapıyorum.
    afiyet olsun
     
  7. Burhaniyeli

    Burhaniyeli

    Mesajlar:
    90
    Şehir:
    balıkesir
    Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    akya 28kg
    valla arkadaslar abartmak olmasın ama benim yaptığım lokantalardakinden bile güzel oluyor :D meslek aşçılık :D
     
  8. mallaca

    mallaca Halil Barış Şengül

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    4.027
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Ağzımın suları aktı yani.Paylaşım için teşekkürler.Şu anda kalamar bulamayacağım için ne yapmam gerektiğini bana söyler misiniz? :D
     
  9. Burhaniyeli

    Burhaniyeli

    Mesajlar:
    90
    Şehir:
    balıkesir
    Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    akya 28kg
    su iskelesi buluyorsun bol ışıklı akşam üstü hava kararmadan gidiyıorsun turuncu kalamar zokası ile at çek illaki 2-3 tane yakalarsın :D
     
  10. modena

    modena

    Mesajlar:
    1.911
    faydalı tarif ve paylaşım için teşekkürler...akşam akşam ağzım niagara şelalesine döndü...:)
     
  11. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Ahahah! :D Hic gulecegim yoktu :D
    Hay Allah netsin seni Turgay agabey :D
    Rastgele...
     
  12. EmiReiS

    EmiReiS EmiR

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    156
    Şehir:
    Erzurum
    Favori Kamış:
    Fladen, Shimano, AlbaStar
    Favori Makine:
    Shimano Exage 1000 RCDH
    En İyi Avı:
    Alabalık 58 Cm, Aynalı Sazan 14 Kg.
    Tarif için teşekkürler. Tariften önce bu mereti hangi akarsuda yakalacam onu bulmam lazım. Olmaya siz şimdi denize gitmen lazım diyesiniz :)))))))))))))

    Sahi yav olsada yesem :s en yakın deniz taaaa .. 600 km. :))
     
  13. nongeyik

    nongeyik Selçuk

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    10
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    shimano nexave
    Favori Makine:
    shimano nexave 6000fb
    En İyi Avı:
    2,5 kğ sazan
    Dondurulmuş olarak aldıgımız kalamarada aynı işlemi uygulayabilirmiyiz. Yoksa o zaman bu safhalardan geçmiştir, unla kızartmı dersınız.
     
  14. nicholai hel

    nicholai hel Aykut

    Mesajlar:
    1.170
    Şehir:
    Antalya
    Kesinlikle deneyeceğim bir tarif. Hanıma okuttum bile hatta :D
    Ellerine sağlık ustam...
     
  15. eternal35

    eternal35 ferit cem

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    216
    Şehir:
    İzmir-Göztepe
    Favori Makine:
    Mitchell armada 6500 pro
    tesekkurler paylaşım için en kısa zamanda denicem
     
  16. eternal35

    eternal35 ferit cem

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    216
    Şehir:
    İzmir-Göztepe
    Favori Makine:
    Mitchell armada 6500 pro
    Denedim sonunda tarifi çok güzel oldu sagolun tarif icin on numara oldu
     
  17. __ege__

    __ege__ ege

    Mesajlar:
    192
    Şehir:
    BODRUM
    En İyi Avı:
    teknede 40 metreden spin kamış makine set:) valla:)
    Güzel tarif teşekkürler ayrıca ben kalamarı unladıktan sonra yumurtaya bulayıp galete unu veya ekmek kırıntısına batırıp öyle kızartıyorum nefis oluyor:)
     
  18. enzo

    enzo enis

    Yaş:
    50
    Mesajlar:
    1
    Şehir:
    balıkesir
    dostum verdiğin tarifi tıpa tıp yaptım ama sonra hepsini çöpe attım yumuşaklığına diyeceğim bişi yok ama karbonatın zehir gibi acısı kalamarı yenmez kıldı 3 yemek kaşığı karbonat çok aşırı dostum ....
     
  19. KANLIKAYA

    KANLIKAYA Alper

    Mesajlar:
    444
    Şehir:
    İZMİR
    Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Deneyeceğim. :)