okyanus ve yem hakkinda

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında multiyano tarafından paylaşıldı.

  1. multiyano

    multiyano aydemir

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    4
    Şehir:
    melbourne
    Favori Makine:
    Jarvis Walker
    s.aleykum kardeslerim ben amator bir balikciyim okyanusta balik avi yapiyorum genelde kiyidan yani surf balikciligini cok seviyorum.genelde tavuk gogusu ve balik kullaniyorum yem icin ama oyle bir yem istiyorum ki kolayca bulabilcegim yapabilecegim ve baliklarin cok sevdigi bir yem olsun istiyorum.hem koku olarak hem reng olarak baliklarin ilgisini cekecek bir yem.yapay yem degil ama.ve genelde daha iri yapili baliklarla ugrasmak istiyorum yardimci olursaniz sevinirim dostlarim.
     
  2. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Aydemir.Oncelikle hosgeldin kardesim aramiza.
    En kisa zamanda kendini de tanitirsan daha iyi olur.
    Simdi elimden geldigince,dilim dondugunce sana kendi bildiklerimi anlatayim.Sitemizde buyuk ustadlarimizda var.Eminim onlarda gordukleri takdirde birseyler yazacaklardir.Onemli olan bircok bilgiler edinmek ve olumlu yonde bunlari tartismak ve ogrenmektir.
    Simdi oncelikle hedef baliklarini belirtseydin cok iyi olurdu.Lakin ben su sekilde bisiyler anlatayim :
    Kiyidan yada tekneden gece avlarinda mutlaka fosforlu boncuk kullanmani siddetle tavsiye ederim.Yem olarak taze kalamari yine ustune basa basa tavsiye ederim.Ozellikle kalamarin kollari ve kafa kismini.Burada tekneden anli olarakta kullaniyoruz.Bunun yani sira hedef avlarin kilic,kopekbaligi,tuna felan olacak ise sayet o zaman buyukce taze vede kanli bir palamut'u hirsizli irice bir takim ile kullanmani tavsiye ederim.
    Bence hedeflerin bu kadar buyuk ise tavuk gogsunu simdilik askiya almalisin ;)
    Bunun yerine dedigim gibi taze kalamar,taze balik, yada taze jumbo boy karidesler tercih etmelisin.Bende senin gibi kiyidan avlaniyorum genelde ama tekne ile ciktigim zaman da oldu.Bu soylediklerimi hem kendimden hemde elimde bulunan genis balikavi arsivleri videolarindan yola cikarak soyluyorum.
    Bunun yani sira tam olarak hedef avini,elindeki ekipmanlarini,avlanacagin yeri soylersen,bilgilendirirsen daha iyi yardimci olmaya calisiriz hepimiz.
    Rastgele...
     
  3. multiyano

    multiyano aydemir

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    4
    Şehir:
    melbourne
    Favori Makine:
    Jarvis Walker
    emrahcim yardimlarin icin saol Alah razi olsun.ben genelde turna kilic ve kopek baliklarini cekmeye calisiyorum heybetli olan lari degil tabi gucumuz yetmez ona yani iri yapili olsun benim icin hic farketmez ufak tefekler beni fazla tatmin etmiyor cunku.yani ben oltayi attigimda nasibimde ne varsa diyede atiyorum rastgele yani ozellikle sunubunu tutmak istiyorum felan diye degil.sahilden nezaman av yapsak SALMON diye bir balik var %95 o geliyor aramiz bozulacak bu salmonlarla yavv




    avlandigim yer genelde acik okyanus sahil kesimlerinde avlaniyorum tekne ile acilmak nasip olmaadi insallah 2 yil icinde durumda elverirse normal beni idare edecek bisey almayi dusunuyorum. birde sunu sormak istiyorum bazen yunus baliklari dibimize kadar geliyor daha sonra yengec cok geliyor arada sirada ve kuzu koyun buyuklugunde foklar geliyor bu nomissizlar geldigi zaman balik bir turlu vurmaz oluyor oltalarimiza bunlardan nasil kurtuluruz veya bun lar geldiginde ne yapmamiz lazim.biz genelde yer degistiriyoruz tavsiyen varmidir
     
  4. Seydihan

    Seydihan seydihan

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    665
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    bence kacmakta fayda var:D abi kopek balıgnı napiosun??
     
  5. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Valla onlar gelince yapacak birsey yok.Foklar vs oradaysa zaten oradan kopekbaligida tutamazsin.Neden? Cunku kopekbaliklari foklarin tadina bayilir.Onlar orada rahatca dolastigi siralarda demekki kopekbaligi yoktur.
    Yer degistirmek en mantikli cozum olacaktir heralde.Ama macera ariyorsan kancaya palamutu tak ve fok yakala :D
    Bunun haricinde sunu belirteyim: bende genelde acik deniz kiyisindan avlanirim.Daha once kopekbaligi,cobea,garopu,catfis gibi baliklari aldim kiyidan (bir tanesini kacirdimki hayatim boyunca unutamayacagim devasa birseydi.Diger bahsettigim av raporlarimida aratarak bulabilirsin siteden arzu edersen)
    Ben kiyidan taze,pulsuz deniz baliklarini butun olarak yada yari yariya keserek,yada fileto keserek yem olarak kullanmayi tercih ederim(15-20-25 cm ye kadar boyda olanlar).Ya da yine taze butun tavuk yuregini, yada onceki mesajimda dedigim gibi taze kalamarin kas ve kol kisimlarini.Eger buyuk baliklar bulunuyorsa meranda o zaman bence bazen gece avi yapmayi dene fosforlu boncuklar ile.Kesinlikle faydasini goreceksin ve istedigin macerayi bulacaksindir.
    Bunlar benim genel av yontemlerim.Eger daha baska birsey sormak istersen elimden geldigince kendimden yola cikarak yine cevaplarim seve seve.
    Rastgele insallah ;)
     
  6. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Aslinda yenilebiliyorda.Ama bizler yada en azindan bizim gibi dusunenler macera icinde tutabilir.Bence siradisi.Bende daha once tutup raporlamistim buraya.Kucugu bile acayip mucadele ediyor.Bu da adrenalin patlamasi yapiyor amator balikcida :)
    Rastgele...
     
  7. multiyano

    multiyano aydemir

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    4
    Şehir:
    melbourne
    Favori Makine:
    Jarvis Walker
    eyvallah saolun bilgileriniz icin kardeslerim hepsini degerlendirmeye alacam ins bu hafta rastgider hepimiz icin