Petshop Iskencesine" HAYIR diyorsan

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında emrahsekin tarafından paylaşıldı.

  1. emrahsekin

    emrahsekin Emrah S.

    Mesajlar:
    218
    Şehir:
    bursa
    Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina sa55, okuma Cedros 55
    En İyi Avı:
    En iyi av GERİ BIRAKILAN avdır.
    "Petshop Iskencesine" HAYIR diyorsan,
    [​IMG]

    Sikayet edip YAKINMA,

    HAREKETE GEC!



    HAYTAP PETSHOP GERCEGI GRUBU MANIFESTOSU

    AMAC: Ulkemizde petshoplar ve baglantili olarak uretim ciftlikleri, yetkili resmi kurumlarin denetiminden tamamen uzak, gerek yasa disi uretim ve gerekse petshoplarda kucucuk kafeslerde satilmayi bekleyen hayvanlarin yasam kosullari acisindan cok kotu ve vicdanlari rahatsiz edecek durumdadir.

    Oncelikli amac, bu isyerlerinin yasalara uyugun duruma getirilmesi, balik-kus disinda canli hayvan satisinin petshoplarda yapilmamasi, belli bir sure icin uretimin tamamen durdurulmasi ve zaman icinde en aza indirilmesidir.

    Ikincil olarak, kotu kosullardaki petshoplarla yasal mevzuat cercevesinde mucadele etmek, denetimlerini saglamak ve duzelme saglamayanlarin kapatilmasi icin ugras vermektir.

    AMACA YONELIK YAPILACAK CALISMALAR:

    1. Hem petshoplar hem de uretim ciftliklerinde resmi kurumlarin denetim yapmasini ve uygun olmayan isyerlerinin kapatilmasi icin ilgili tum resmi kurumlari harekete gecirmek icin yazisma ve basin yolu ile kamuoyu olusturma calismalari yapmak.

    2. Petshoplarin sorumlu veteriner hekimlerinin gercek anlamda petshoplardaki gorevlerini yapmalarini saglamak, veteriner hekim odalarinin da mesleki etik acisindan petshoplarda calisan uyelerini denetlemek ve yonlendirmlerini saglamak.

    3. Petshoplarda balik-kus disinda canli hayvan satilmasini onlemek. (Ilkemiz hic ayirim yapmadan tum hayvanlarin satis kar ve eglence olarak kullanilmasini onlemektir. Fakat ilk asamada, yasamin gerceklerini de goz onunde tutarak, uygulanabilirligi yuksek olan taleplerden baslamaliyiz)

    4. Canli hayvan satisi onleninceye kadar oradaki hayvanlarin durumlarinin duzelmesi icin gerek Hayvanlari Koruma Kanunuda ve gerekse Ev ve Sus Hayvanlarinin

    Satisi ve Uretimine iliskin yonetmeligin tam olarak uygulanmasini saglamak.

    5. Cevre ve Orman Bakanligi, Tarim Bakanligi ve Belediyelerle petshoplarin denetimi icin yazismalar yapmak, yasa ve yonetmeliklerde degisilklik yapilmasini talep etmek.

    6. Basin kuruluslari vasitasiyla petshoplarda yasanan dram konusunda kamuoyu olusturmak, ozellikle cocuklara yonelik yayinlar yapilmasini saglamak.

    7.Topluma evlerine hayvan alirken petshoplara degil barinaklara gitmeleri cagrisinda bulunmak bunun icin kampanyalar duzenlemek.

    8. Konuya iliskin GORSEL agirlikli kampanyalar duzenlemek icin tasarimcilara reklam ve tanitim ajanslarina ulasmak.

    PETSHOP larda, ac ve susuz birakilarak kucuk kafeslere HAPSEDILMIS dostlarimiz icin sadece SIKAYET EDIP UZULMENIN otesinde bir seyler yapmak istiyorsaniz, lutfen GRUBUMUZA katilin.

    HAYTAP PETSHOP GERCEGI GRUBU
     
  2. fish founder

    fish founder Özgür

    Yaş:
    51
    Mesajlar:
    1.874
    Şehir:
    istanbul
    duyarlı tüm arkadaşlarımızın ilgili kampanyaya iştirak edeceğinden eminim,

    yerinde ve gerekli bir paylaşım
     
  3. emir şengezer

    emir şengezer emir

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    878
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Çok güzel bir hareket olmuş. Bütün hayvan severller ve hayvanları koruma dernekleriyle iletişime geçme gerek...