14.02.2011 Bir acayip(tuhaf) rapor

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında KULL64 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Saygideger balikavi.net ailesi.Hepinize oncelikle en icten saygi ve selamlarimi sunarim.
    6 aydir baliga gidememek beni bir hayli streslendirmisti.Bugun arkadasim ve bir baska arkadasimin oglu ile yakinlarda av yapmaya karar verdik.Onlar icin ilk balikavi olacakti.Daha once ellerine olta almamislar gariplerim :p

    Neyse herseyimizi aldik arabaya bindik ve kendi kendime : " Oh be .Nihayet hicbir malzememi unutmadan baliga gidiyorum,hemde 6 ay aradan sonra" dedim.Aradan birkac dakika gecti benim kafaya birsey "zank" etti . Bu seferde ayakkabi giymeyi unutmusum :D
    Ayagimda terlik,icinde corapla cikivermisim yola.
    Neyse saat sabah 9 gibi sehirin yakinindaki avlagimiza geldik.Su seviyesi beni cok sasirtacak derecede dusuktu.Icimden hayiflanarak avlaga yerlestik ve oltalari su ile bulusturduk .
    Aradan yarim saat felan gecmisti arkadasin oltaya birsey takildi.Zar zor,heyecan icinde kiyiya kadar cekti.Bir baktikki yilan baligi :) Nasil olduysa yem yilan baliginin agzinda ama kostekte bogazinin altina dolanmis,bundan dolayi da tam girtlak bolumunde bir hasar gelmis.Girtlak yarilmis ve icinden organlari disina cikmis.Ama halen can havli ile debeleniyordu.Cok ta agresifti.Fazla aci cekmeden olmesi icin mecburen kafasini kestim.Govdesini de yemlik yapariz diye dusundum(hicbir ise yaramadi)
    Ama keserken sunu anladimki ; bence yenebilir ve guzel bir eti var.Resmen lop et :) Bir dahaki sefere yemek uzere livara koyacagim ;) Ardindan ben biraz zevk yapmak ve stres atmak icin kucuk igneler yaktim ve yakala birak yapmak istedim.Bu sirada balon baligi,ve birkac cesit daha balik yakaladim.
    Sonra gunes kendini hissettirmeye basladi iyice.Ardindan takimlari birakip agaclarin dibine gittik ve nevalelerimizi actik bir guzel afiyetle yedik.Sonra biraz daha orada oyalanip baska bir yere gitmeye karar verdik.Ardindan tekrar oltalarin basina,vira Bismillah...
    Hepimiz attik ve bekliyorduk.
    Bu sirada benim kamis one dogru egildi.Hemen basina kostum ve tasmaladim.Ilk once 2 dakika gibi mucadele etti ve kalama aldi.Ardindan oltadan birsey kurtulur gibi oldu ve hemen arkasindan bir agirligin mucadele etmeden geldigini hissettim.Bu arada kalama sesi gelince arkadasin oglu ve arkadas baya heyecanlandilar :) (fotgrafta basini avuclayan birini goreceksiniz:) )
    Neyse sardim , sardim , sardim... Ama en son malesef bir dal parcasi geldi.Buyuk ihtimal o sey her ne idiyse o agac dalinin altina girdi ve birsekilde kurtuldu,ignede o dal'a takildi.
    Biraz moraller bozuldu.Ama yilmadik ;) :)
    Sonra takimlari topladik ve avlagimizin nehir bolumune gittik (15 dk mesafe)
    Ama o gittigimiz yer hakkinda hicbir bilgim yoktu.Oranin baligi ne yer,ne icer,ne yapar-eder hic bilmiyordum ve ilk kez gidiyordum.Karides,sardalya denedik olmadi.Bu sefer bende at cek yapayim bari dedim.Basladim 3.60 lik kamis ile at cek yapmaya :) Aksiyonlari biraz ugrastiktan sonra azicik tutturdum :) . 2 saat kadar devam ettim.Bir ara kendimi kaptirdim ve suya girerek at cek yapmaya basladim.Bu sirada tam sol tarafimda(3 metre kadar solumda) agaclik bolgenin dibinden bir sapirti yukseldi.Resmen soka girdim :D Ne oldugunu tam secemedim ama buyuk ihtimal ile ya buyuk bir komodo ejderi , ya bir timsah , yada bir Nil levregi olabilirdi.Bir anda ortalik can pazarina dondu.Kucuk baliklar kendini suyun ustune atiyorlar .Bende tirstim tabi ve kendimi kiyiya atayim dedim,bu sirada kacmaya calistigim yerin zemini camurmus ayagim kaydi bir de dustum .Haydaaa !...gulermisin aglarmisin ...
    Sonra kiyiya ciktim ve ayni yere birkac atis yaptim ama malesef gelen giden olmadi(Bu arada bir tane el yapimi, bir tane de hazir sahtem koptu malesef :( ).Aradan bir muddet gecti ve tekrar yemli takima dondum.Hicbirimiz umdugumuzu bulamamistik bu yeni avlakta.Sonra eski avlagimiza tekrar donmeye karar verdik.Dondugumuzde su seviyesinin biraz daha yukseldigini gorup sevindik.Umut icinde takimlari actik ve yine su ile bulusturduk. (Bu arada arkadasim ve arkadasimin oglu daha once ellerine olta almadiklari icin onlarca takim kopardilar.Ben yaptim,onlar kopardi,,,ben yaptimmm,onlar kopardi :) ve atmayida beceremiyorlardi dogal olarak.Onlara yardim yetistirmekten kendime vakit ayiramadim pek.Ama sonuc olarak 2 fanatik daha kazandirdim bu ise :) )
    Ama yok, yok , yok... :(
    Aksam oldu hava neredeyse tamamen kararacakti ki bir de yagmur basladi.Pes edip evin yolunu tuttuk.Yolda daha onceden tanidigim bir yerli amcayi gordum.Kendisi ticari olarak balikcilik yapiyor.Durumu ona anlattim ve aldigim cevap beni cok sasirtti ve biraz da sevindirdi.Megerse su anda karidesler yavrulama sezonundalarmis.Onlarin cikardiklarini baliklar afiyetle mideye indirirlermis.
    "Koca gemilerle okyanusa acilanlar bile eli bos donuyorlar" dediginde ise icimden bir : "ohhh!" cektim :) Yani sorun bizde yada bizim sansimizda degilmis.Megerse bu meletler karideslerin yavrularina goz dikmisler :) Tabii onlar dururkende bizim oltalara bakmalari biraz fazla sansimizin olmasini gerektirirdi.
    Oyle yada boyle. 6 aydir baliga gidememistim ve en azindan bugun biraz pasimi atmis oldum.
    Asagidada fotograflarimizi goreceksiniz.Iyi seyirler.Kendinize iyi bakin ve Rastgele...
     
  2. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  3. koxford

    koxford nada

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    719
    Şehir:
    nada
    En İyi Avı:
    nada
    Ohhhhhhh beee....! Emrah sonunda balığa gittin ya, senden çok ben rahatladım sanki:) Aslına bakarsan av maceranız hiç de hareketsiz geçmemiş, avlaklarınıza ise bence diyecek yok, resimler ise süper. Tümü için çok teşekkürler. Laf aramızda, resimlerde çok yakışıklı çıkmışsın iyi mi:) Sevgili Emrah, bundan sonra yapacağın avların arasının maksimum 6 gün olmasını ve koca koca balıklar yakalamanı diliyorum. En iyi dileklerimle ve rast gele..
     
  4. mallaca

    mallaca Halil Barış Şengül

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    4.027
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Hakikaten emrahcım.Kendi balığa gidemediğime değil sana yanmaya başlamıştım.Resimlerde her zamanki gibi fotoroman tadında.Dahasına rast gele.
     
  5. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Aykut. Bir samimi yorumun icin daha tesekkur ederim oncelikle.
    Orasinin iyi balik yapmadigini (daha onceden biliyorum :) ) bile bile gittim.Sirf pasimi atmak icin.Sonuc olarakta boyle bir gun cikti ortaya.
    Diger yandan "yakisiklilik" konusundaki yorumun icinde ayrica tesekkur ederim.Ben utanirim boyle :$ :D
    Ama su bir gercek ki ; o corap ve terlik cok fena karizmayi bozdu dun :D
    Ayakkabi giyecegim diye o corabi giydim ama yolu yarilayinca ayakkabiyi giymeyi unuttugumu anladim . Sonuc olarak yine (herzamanki gibi) bir malzeme unutarak baliga gittim :)
    Kendine cok cok iyi bak.Rastgele ;)

    Halil abim benim sana da icten yorumun icin cok tesekkurler ederim :)
    Eee! 6 ay olmus agabey gitmeyeli.Dun resmen cocuklar gibi seviniyordum :) ( Hos,pekte iyi gecmedi ama en azindan suyla bulustum )
    Kendine iyi bak ve rastgele agabey... ;)
     
  6. point.shot

    point.shot rıfat kayar

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    1.377
    Şehir:
    Kayseri
    Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Sevgili Emrah,

    Yine güzel resimlerle donattığın bu raporunda bizim gözlerimizin pasını sildi. Kendine ekip arkadaşı bulmana, değişik tecrübeler edinişine sevindim.

    Kamışın dalla olan muhabbetinde ise ucunun bükük hali bakınca bile insanın içini hoş ediyor, senin için daha da keyifli olmuştur o anlar.

    Eline sağlık, yenilerini bekliyoruz.
     
  7. xco

    xco sercan

    Yaş:
    35
    Mesajlar:
    75
    Şehir:
    mersin
    bu balon balıgını elimizle igneden çikartabiliriz degilmi
     
  8. angelmen33

    angelmen33 GÖKHAN

    Yaş:
    38
    Mesajlar:
    59
    Şehir:
    ANKARA
    Favori Kamış:
    REMİXON
    Favori Makine:
    REMİXON
    ohh be emrah abi sende atmışsın kendini balıga hadi hayırlısı
    kısmet nasip sonucda o anları yasamak bile cok eglenceli olsa gerek senin icin
    6 ay sahalardan uzak kalmıs :D
    üzüldüm bunu için
     
  9. İzmirli51

    İzmirli51 Fikret ALAYLIOĞLU

    Yaş:
    72
    Mesajlar:
    195
    Şehir:
    (İzmir) Adana
    Favori Kamış:
    2,59 cm Shakespeare UglyStik Lite, 2,40cm Dam EMotion 25 IM6X ,
    Favori Makine:
    Sahara 3000FD ve Sonora 2500FB - 4000FB
    En İyi Avı:
    Levrek 1,950 kg
    Sevgili Emrah Kardeşim, raporunu zevkle okudum, fotoğrafları da keyifle izledim. Teşekkür ederim. Bence avcılıkta öncelik niyette yatıyor. Sen bir av gününe niyetlenmişsin ve bunu gerçekleştirmişsin, ne güzel. Elbette ki balık tutulunca daha bir güzellik oluyor. Başka günlerde oda kısmet olur..
    Bu arada Aykut Kardeşimin "yakışıklılık " sözüne de katılmamak olmaz.:)
    En kötü günlerin böyle geçsin diyerek, sevgilerimi sunarım.
     
  10. 0utlaw

    0utlaw Bahadır köse

    Yaş:
    33
    Mesajlar:
    620
    Şehir:
    antalya-manavgat
    Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Ohh oh hayırlı olsun Emrah abicim sevindim vallahi adına:) Hakikaten kamış öyle bükülünce insan buradan bile heyecanlanıyor..En kısa zamanda tekrarlaman dileğiyle abi,saygılar...
     
  11. bahti88

    bahti88 Bahtiyar Çelik

    Mesajlar:
    1.113
    Şehir:
    Balıkesir - İzmir
    En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Terliklere rağmen oldukça fotojeniksin abi :D Daha nice raporlara inşallah :)
     
  12. vodıl

    vodıl Zafer NİZAMOĞLU

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    222
    Şehir:
    ADANA
    Favori Kamış:
    Okuma V sistem 3 mt. 10-40
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar FD CY-40
    En İyi Avı:
    LEVREK (2.750 gr.)
    Selamlar Emrah,
    Yaşadığın o güzellikleri bizlere aktardığın için çok teşekkür ederim.
    Bir şey daha ; inan resimlerdeki o güzelliklerden,hele kamışın öyle bükülmesinden,senin mücadelen...kimse terlikleri görmüyor :) Bence sen kendi kendini ele vermişsin :) söylemesen inan kimse çakmazdı :D :)
    Neyse kendine iyi bak,ava gidemesende bir şeyler yazmasanda bizlere resimleri çek ve yolla :)
    Selamlar...
     
  13. fish founder

    fish founder Özgür

    Yaş:
    51
    Mesajlar:
    1.874
    Şehir:
    istanbul
    içinde balık olsun olmasın,
    senin yayınladığın fotoğraflara bakarken insanın içi ısınıyor emrah,
    daha fazla foto istiyoruz :):)
     
  14. dqn

    dqn doğan

    Mesajlar:
    346
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    olta
    balık açısından görsel olarak birşeyler göremesekte..
    avlakların doğası oldukça güzelmiş..
    inşallah şu sayede pasını atmışsındır emrah kardeşim..
    bu forum senden 19 kg. GT Fish bekler..haberin olsun:D:D
     
  15. alparslan07

    alparslan07 izzet

    Yaş:
    54
    Mesajlar:
    509
    Şehir:
    antalya-manavgat
    Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    selam emrah:
    sonunda senin balık avına çıkmana çok sevindim balık tutamamış olsanda en azından kurtlarını dökmüşsünya o yeter.
    birşey merak ettim emrah o yerli yaşlı adama sormadınmı hani gördüğün o karışıklığın ne olduğunu?
    bu arada resimlerde harika.
    şimdiden yeni avlarına rastgele...
    hoşçakal.
     
  16. uccrow

    uccrow Ugur Can

    Yaş:
    54
    Mesajlar:
    893
    Şehir:
    Münih
    Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Merhaba Emrah,
    keyifli bir av raporu olmus :) Resimler de harika. Yilan baligi buralarda oldukca makbul durumda.
    Benden sana ufak bir tavsiye. Yilan baligini öldürürken ensesinden bicak darbesiyle öldür ve sakin kaninin gözüne sicramasina izin verme. Yilan ve yayin baliklarinin kani göz icin oldukca tehlikeli toksinler icermekteymis. Burada balik ehliyeti alirken üstünde önemle durulan konulardan biriydi :)

    Malezya'ya selam ve sevgilerimle..
     
  17. Aytech48

    Aytech48 Engin Aytekin

    Yaş:
    33
    Mesajlar:
    243
    Şehir:
    Muğla
    Favori Kamış:
    Cormoran profiline spin 2.10
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 3000Vİ
    En İyi Avı:
    Kendi akvaryumumdan yakaladağım 4 cm Sarı Prenses :D
    Emrah abi hayırlı uğurlu olsun Allah devamını erdirsin inşallah :D

    Fotoğraflar çok güzel.O iki gencede acıdım bizim durumumuza düşmezler inşallah :D
     
  18. Eran

    Eran Erhan Arı

    Yaş:
    36
    Mesajlar:
    224
    Şehir:
    İzmir/İstanbul
    Favori Kamış:
    Shimano nexave 5-20 gr 210-240 cm
    En İyi Avı:
    47 cm levrek
    Veee Emrah abinin raporuuu!! :)
    Aylar sonra ave gitmişsin ya abi balık olmasa kaç yazar?? Hem merada balık olsa kesin tutardın inancım sonsuz. :)
    Bu arada abi Comodo ejderi, timsah olan merada av yapmak için göstermiş olduğun cesareti de ayrıca tebrik ederim, ben yapabilirmiydim?? Çok zor :D
    Bu güzel av güncesi ve av raporun için çok teşekkür ederim abi, umarım Aykut abinin tüm dilekleri gerçek olur ve görmediğimiz boyda trofelerle tanıştırırsın bizi, sağlıkla kal abi. :)
    Şimdiden rastgele!!
     
  19. carphunter66

    carphunter66 samet

    Mesajlar:
    241
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    alba star ve diğer okuma gibi kalite markalar
    Favori Makine:
    favori oltam yok ama kamiş takımlarım çok var
    En İyi Avı:
    sazan 5 kg (şimdilik)
    emrah abi gölde neylen tuttunuz??? ve ne cektiniz
     
  20. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Rifat Abim tesekkurler guzel yorumun icin :)
    Aslinda o daldan once balik vardi agabey ucunda.Cunku biraz kalama aldi.Tahminimce catfish yada stingray olabilir.Heralde cekerken biryerlere girdi,kurtuldu ve bu dalda oradan igneye takildi.Balik cekemesekte biraz adrenalin yetti :)
    Kendine iyi bak agabey.Rastgele...

    Aslinda bir bez yardimi ile cikarttim(fotograftaki gibi) Cunku disinda sumuksu bir sivi vardi.Tesekkurler...

    Tesekkurler guzel yorumun icin :) ;)
    Aynen dedigin gibi "6 aylik bir sakatlik donemi ve tekrar sahalara donmek"...Iste bu ornek tam olarak acikliyor :) Eee! Tabii 6 aylik aradan sonra da boyle vasat bir rapor olmasi normaldir :)
    Rastgele...

    Fikret Abim benim :) Cok tesekkurler guzel yorumun icin.
    Aynen dedigin gibi agabey ! Balik olsada olmasada su ile bulusmak ayri bir guzellik amator balikci icin.
    Saygilarimi sunar ellerinden operim.Rastgele...

    Tesekkurler kardesim guzel yorum icin :)
    Evet ; kamisin bukulmesi ve kalama sesi bir amator balikci icin inanilmaz adrenalin yasatip mutlu ediyor.Insallah bir sonraki raporda o kamisi oyle bukecek bir balik yakalarim.Rastgele...

    Ahanda! Yine Bahtiyarca esprili,guzel,sicak bir yorum :)
    Tesekkur ederim kardesim.Evet dedigin gibi ; "daha nice ,beraberce, guzel raporlara insallah..."
    Rastgele :) ;)

    Abi hakikaten kimse cakmaz miydi :D ?
    En yakin zamanda yeni fotograf makinasi aldigimda daha bol fotograflar raporlayacagim insallah agabey.Guzel yorumun icin tesekkurler ederim.Rastgele :) ...
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.