Kurutulmus balik(islemleri)

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında KULL64 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Hepinize merhabalar.Direkt olarak konuya baslayayim.

    BALIK KURUTMA :
    (Once baliklari temizleyin,pullarini kaziyin,guzelce yikayin)
    +Oncelikle kurutacagimiz baligin boyutuna gore derin bir kap seciyoruz.
    +Ardindan kabin en altina bolca tuz koyun,uzerine de baliginizi koyun yada kucuk baliklar ise dizin.(Kafasinin icine,karninin icine felan bolca doldurun tuzu)
    +Ardindan o dizdiginiz baligin uzerine yine bol miktarda tuz koyun.
    +Ardindan yine ayni islemi yapin ve bir balik daha koyun tuzun uzerine(herdefasinda karin ve kafasinin icine iyice basin tuzu)
    +Ardindan en ustune yine bol bol tuz koyun (baligi gomer gibi)
    (Kac balik yapmak istiyorsaniz,yada ne kadar yapmak istiyorsaniz bu islemi ust uste baliklari koyarak yapin)

    En uste de komple tuz koyduktan sonra tuzun uzerine kagit kapatin(gazete yada baska bir kagit)

    +Bunun ardindan kagidin uzerine de baliklari preslemesi icin bir agirlik koyun.
    Kapak felan kapatmayin.
    +Ardindan istediginiz bir yere (direkt gunes isigi HARIC ) bu kabi koyun.Oda icindede olur.
    +2 gun bu sekilde tuzun icinde bekliyor baliklarimiz.
    +2 gunun ardindan baliklarimizi cikartiyoruz ve yikiyoruz.
    +Ardindan direkt olarak gunesin altina camasir serer gibi seriyoruz(hava cok gunesli ve sicak ise 1 gun boyunca sermemiz ve kurutmamiz yeterli olur.Lakin hava cok sicak ve cok gunesli degil ise 2 gun boyunce sermemiz gerekli acik havada)
    (Yagmur,nem gormemesine dikkat etmeliyiz)

    Not: " Bu bilgileri yerel bir siteden bularak,cevirerek sizlerle paylasiyorum.Henuz kendimde denemedim.Cunku kurutulmus balik ile zaten yeni tanistim :) Deneyip gormekte fayda var . Cunku tadi guzel ;) "

    RASTGELE...

    Ornek fotolar :
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 23 Şubat 2011
  2. bahti88

    bahti88 Bahtiyar Çelik

    Mesajlar:
    1.113
    Şehir:
    Balıkesir - İzmir
    En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Abi senin balıklar kurudukça kurbağalaşmış sanki :D
     
  3. muratbzk

    muratbzk murat

    Yaş:
    50
    Mesajlar:
    576
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Paylaşım için teşekkürler. En kısa zamanda tabi bu bol güneşi gördüğümde olacak hemen yapmayı planlıyorum.
     
  4. melanqoliq

    melanqoliq FATİH KOÇ

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    802
    Şehir:
    Fethiye/Muğla-Konya
    Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Üyak hiç hoşuma gitmedi bu benim :D
    Hele en son resim tam bir karmaşa, damak zevki enteresan geldi bana oralıların Emrah..
    Pilav tamam, balık pilavla bence olmaz ama onada tamam, o acur gibi salatalık gibi şeyin ne işi var orada..
    Yumurta yada ona benzer şey zaten olayı bitirmiş :D
    En temizi yine anam babam usülü kızartma, buğulama yada içine 2-3 defne yaprağıyla fırında pişirme bence tabi..
    Amaaaaa paylaşım için teşekkürler :D:D
     
  5. koxford

    koxford nada

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    719
    Şehir:
    nada
    En İyi Avı:
    nada
    Emrah çok teşekkürler. Ben de Van Denizi'nin (gerekli yere kapak olsun:D) meşhur İnci Kefali'ni tuzlanmış olarak yemiştim, pek de hoşuma gitmişti (yemeden önce suda suyundan arındırıyorduk lakin).

    Aslında benim işime yarayacak bir yöntem bu, zira bu yaz dağ taş kamp yapıp balık tutma niyetim var; trofe yakalarsam tuzlayarak saklarım diye düşündüm - gerçek.
     
  6. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Evet goruntu itibari ile kotu gibiler :)
    Ama denemelisin Bahtiyar kardes :) Rastgele...

    Birsey degil :) Sanirim sen sormustun tarifini yanilmiyorsam. Dogru mu hatirliyorum :) ? Umarim yaparsin hemence.Bu arada ben soylemeyi unutmusum galiba ; kalin tuz kullanman daha iyi olacaktir.

    Fatih agabey.Buraya ilk geldigimde bende senin gibi dusunuyordum,hatta daha daha igrenc olduklarini dusunuyordum.Ama acikca soylemek gerekirse denedim.
    Inan bana o gordugun yiyecekler birbirleriyle inanilmaz uyum sagliyorlar.Kesinlikle ve kesinlikle mutlaka bir dene abicim.Salatalik,yumurta,pirincbalik...Bu dortlu mukemmel yakisiyorlar birbirlerine.Hem bana guvenebilirsin ;) :) Cunku ascilikta var da azicik :rolleyes: :p ;)
    Rastgele...

    "Suda suyundan arindiriyorduk" derken ? :) Sanirim tuzundan deme istedin heralde.
    Evet Aykut.Harika tadi var.Bu arada senin isine yarayacak bir bilgi verebildiysem sana ne mutlu bana :p :)
    Simdiden can-i gonulden rastgele diyorum :) Ve susuyorum :p (susuyorum cunku benimde canim cekti simdi kamp,dere,tepe :p ) :)
     
  7. bahti88

    bahti88 Bahtiyar Çelik

    Mesajlar:
    1.113
    Şehir:
    Balıkesir - İzmir
    En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Yok abi imageshack'ta sorun olunca kurbağalı simge çıkıyor ya, senin balıkların yerinde de kurbağalar vardı, sorun hallolunca esprinin anlamı kalmadı. :)
     
  8. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Ahaha :D ! Espri gum'e gitti desene :D
    Neyse bende gum'e gittim :D Cunku espriyi anlamamisim :rolleyes: :D
     
  9. OMMG

    OMMG OKAN

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    1.633
    Şehir:
    İZMİR - GÖZTEPE
    Rakı nın yanında güzel meze olur gibi geldi,şööyle zeytin yağıyla beraber...
     
  10. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    :) Denemek lazim :)
    Ben raki sevmem ama tahminimce yakisirlar gibi :p
    Rastgele...
     
  11. mallaca

    mallaca Halil Barış Şengül

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    4.027
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Anlattığın bu işlem lakerda yapımına benziyor.Dikkat edilmesi gereken tuza yatırdığında kanlarından iyice temizlemen gerekiyor.Yoksa balık bozuluyor.
     
  12. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Halil agabey lakerda hakkinda bilgim yok :)

    Illaki kanlarindan arindirmak gerekli tabiiki ;)

    Ben mesela birseyi sadece kendim yiyeceksem (balik,tavuk,vs gibi etler) pek ozen gostermem cok iyi temizlendimi temizlenmedi mi diye.Ama yaptigim o yemegi baskalarida yiyecekse cok ozen gosteririm( mesela baligi buzulunceye kadar temizlerim) :)
    Rastgele...
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.