24.02.2011 Enteresan bir gün daha (Karidesler sagolsun)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında KULL64 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Saygideger Balikavi.net ailesi yeniden hapinize merhabalar.
    (Cok cok uzatmadan bazi yerlerini ozet olarak anlatayim,yoksa tamamini yazarsam roman gibi olacak :) )
    Bosta kaldigim su gunlerde bugunumu yine balik aramakla gecirdim.
    Sabah 8 gibi kalktim,esyalarimi hazirladim,gerekli bazi seyleride(buz,pil,vs)gibi marketten aldim sonra ticari bir taksiyle en sevdigim avlagima gittim.Daha once de cobea'yi tuttugum yer bu avlak.
    Neyse taksiden indim.Plaj yakin oldugu icin once plajdan sansimi denemek istedim.Ama deva dalgalar esliginde suyun yukselisinden dolayi orada degil balik tutmak,oltayi atmakta zorlaniyordum.Fazla dayanamayin plajin yurume mesafesi ile 20 dk ilerisine gittim.
    (Kelimelerimde,imlalarimda,cumlelerimde kusur olursa affola,inanilmaz yorgunum ve sicagi sicagina yaziyorum)
    Uzun kamisi yemleyip ileri savurdum,Diger kamis ilede sahtelerimi denedim,devamli atcek yaptim.Bir ara uzun kamis cok cok gerildi.Hemen at cek'i birakip tasmaladim.Cok agir birsey geliyor ama hic mucadele yoktu.Stingray olabilecegini dusundum bir an(bazen neredeyse hic mucadele vermeden geliyor keratalar) . Sara sara bir baktimki akintidan butun otlar,posetler benim takima dolanmislar.Aynen bu sekilde , hic farksiz 1 saat kadar takildim ama coplere,otlara dayanamayip tekrar plaj kismina dogru yol aldim.Dalgalar biraz daha azalmisti.Ama su cok hizli bir sekilde yukselmekteydi.Suyun icine neredeyse belime kadar girdim ve yemli takimimi ileri yolladim,sonra kamis ayagina kamisimi yerlestirdim.Ardindan diger at cek takimimi aldim ve yine neredeyse belime kadar girdim ve epeyce atcek yaptim.Ama ne fayda dalga vurdukca nevrim donuyor sanki,bir de sahtelere gerekli aksiyonu ( tabii yapabildigim kadar amatorce aksiyonlar bunlar :) ) veremiyordum.At cek' i biraktim ve sadece yemli ile ilgilendim.Bu arada suyun icinde tesadufe 2 tane irice , guzel deniz kabuklari buldum(yarin pisirp yiyecegim Allah izin verirse).
    Yine 1 saat kadar takildim orada ve dalgalar,copler ve suyun cok yukselmesi beni cok rahatsiz etti ve yine nehir'e donmeye karar verdim(Nehir dedigim yer deniz ve nehirin birlestigi nokta)
    Bu arada kucuk bir dip not duseyim ; o plaj cok gaddar,cani bir plaj.Tam emin degilim ama sanirim kimsenin sebebini bilmedigi bir sekilde aniden derinlesip insani yutuyormus.Gecen sene de baba ve ogul olmusler orada :( Bunlar aklima geldikce de daha cok korktum ve sudan cikip nehire gitmeye karar verdim aslinda.
    Neyse nehire vardim ortalik durulmus,gunes hafifce siritiyor(ama bulutlu havasi bile insanin tenini yakiyor buranin.Cok ilginc degilmi :) )
    Yemli takimi hazirladim "Bre bismillah" deyip yolladim suya.
    Sonra yine at-cek'e basladim onca yaptigim sahtelerin cogunu bu tur suda(yani dogal ortaminda :) ) denememistim. 1 taneis haricinde hepsini cok begendim.Hatta en son av'i birakmama yarim saat kala kullandigim bir sahteye burnumun dibine kadar 3 takip ve saldiri aldim.Ama nedense yutturamadim.Saldiran baligin ne baligi oldugunu goremedim.
    NeyseYemli takim bir muddet sonra gerildi ama yine mucadele yok.Neyse sarayimda yemini tazeleyim dedim.Cektim bir baktim gelen bir dil baligi ve ayagim boyunda( ayagim 42 numara :) )
    Normalde bu boydaki baliklari alikoymam.Ama bilen bilir belki ; dil baligi cok kotu yutuyor igneyi.Hayvanin girtlagindan iceri kadar girmis.Epey ugrastim ama cikardiktan sonra hayvandan hayir gelmeyecegini anlayip livara koydum(Bu arada igne sea hawk'in 2 numarasi.Misal ; 2 cm ) . Tekrar hazirladim takimi ve suya gonderdim ayni yere.Aradan birkac dakika gecti ve yine ayni mucadelesiz bir agirlik gelmeye basladi.Yine dil baligiydi ve bu seferki ondanda kucuktu (elimle baktim 1 karis) . O da cok yutmustu ve onunkini cikartmak cok daha zordu,malesef onu da sag salim gonderemedim ( hemde taktigim yemler cok irice sardalya filetolariydi.Ornek vermek gerekirse tahminimce ; 5 cm boyunda , 3 cm yada 3,5 cm eninde gibi) Agzida maasallah kocaman ve disleri var.(Yaniliyorda olabilirim.Belki dil baligi degildir bu balik.Onun icin altindan ustunden fotografladim.Bakiverirsiniz)Sonraki denemelerimde gelen giden olmadi.Az once dedigim gibi at cek yaparkende 3 takip ve saldiri aldim ama yutturamadim.
    (Bugun yine ticari baska bir balikciya sordugumda o da ayni seyleri soyledi ; "Karidesler yavrulama doneminde,onun icin baliklar bizim yemlere bakmiyorlar,ellerinin altinda taze karides bebekleri var zaten." Sanirim 2 ay sonra karideslerin donemi bitecek ve tekrar eskisi gibi av yapabilecegiz burada.
    Su anda basim catliyor,biraz grip ve ates te var.Onun icin eksik,vs anlattigim seyler olabilir . Kusura bakmayin.
    ( Bu arada takimama yanlislikla takilarak beni ziyaret eden bir canliyi daha goreceksiniz resimlerde.Salyangoza benziyor ama suyun icinden geldi:) Cok canli ve sevimliydi.Aslinda once alikoyup tadina bakmak istedim.Ama sonra geri saldim.Ne oldugunu bilirseniz bana bir bildiriverin :) + Bir at ciftligi ;) :))
    (Kullanilan yemler ; irice sardalyalar,subye,karides)
    Buyrun Fotograflar:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 24 Şubat 2011
  2. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Kusura bakmayin imageshack ta sorun oldugu icin baska bir siteden yaptim. Ama o da boyle linkler halinde cikti.Simdilin idare edin gayri :)
    Linklerin uzerine tiklayinca fotograflar acilir.
    Rastgele...
     
  3. bahti88

    bahti88 Bahtiyar Çelik

    Mesajlar:
    1.113
    Şehir:
    Balıkesir - İzmir
    En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Hiç değilse pasın silinmiş abi, avın daim olsun. Burda başımızı camdan dışarı çıkarsak ıslanıyoruz, maşallah öyle bir yağmur var ki... Geçmiş olsun bu arada, Allah acil şifalar nasip etsin. :) Rastgele...
     
    Son düzenleme: 24 Şubat 2011
  4. Dejavu

    Dejavu volkan

    Mesajlar:
    507
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Ellerine sağlık, güzel bir av olmuş. Balıklarda şahane..
     
  5. 0utlaw

    0utlaw Bahadır köse

    Yaş:
    33
    Mesajlar:
    620
    Şehir:
    antalya-manavgat
    Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Emrah ağabey öncelikle rapor için teşekkür edip,rahatsızlığın için geçmiş olsun demek istiyorum.Güzel bir av gününü geride bırakmışsın,kendi yaptığın kandırıcılarla,heyecan yaşaman da ayrı bir gurur olsa gerek.Sanırım yakaladığın balıklar pisi balığı.Ya da ben benzettim,lezzetli olacağı kesin:)
    Senin de şansın bu imageshackde sorun kalmadı ;ama resimler gayet makul zaten.
    Ellerine sağlık nice avlara inşallah,saygılarımla...:)
     
  6. goksungokhan

    goksungokhan Goksun Gokhan Kaynak

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    145
    Şehir:
    malindi/kenya
    En İyi Avı:
    dorado 4.3 kg., barracuda 3.4 kg., kedi baligi 3.3 kg.
    Bu arada kucuk bir dip not duseyim ; o plaj cok gaddar,cani bir plaj.Tam emin degilim ama sanirim kimsenin sebebini bilmedigi bir sekilde aniden derinlesip insani yutuyormus.Gecen sene de baba ve ogul olmusler orada Bunlar aklima geldikce de daha cok korktum ve sudan cikip nehire gitmeye karar verdim aslinda.

    Degerli kardesim Emrah buyuk gecmis olsun, ustteki yazinla ilgili; gecenlerde hatirlarsan sana dikkatli olmani gel ve git saatlerini ogren demistim. Sen degerli bir kardesimizsin. Okyanus denize, gole benzemez, o bahsettigin 20 dakikalik mesafe kac dakika doluyor gozlemlemissindir. Gecen sene bizde calisan bir mudurun 14 yasindaki kuzeni kayboldu gitti cocugu bir gun sonra bulabildiler. Biz arasira yuzmeye gidiyoruz suyun geldigi zamanlarda kiyida olusan akinti bile inanilmaz guclu oluyor cunku buyuk bir alani su kapliyor. Bir iyilik yap su gel-git saatlerini ogrenmeden cikma baliga yada bir iskele bul. Herseye ragmen baliga cikmanin keyfini yasamissin oda guzel. Karakitadan selamlar sana.
     
  7. goksungokhan

    goksungokhan Goksun Gokhan Kaynak

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    145
    Şehir:
    malindi/kenya
    En İyi Avı:
    dorado 4.3 kg., barracuda 3.4 kg., kedi baligi 3.3 kg.
    Tuttugun baligin tam karsiligi ingilizce flounder Turkce ise galiba pisi baligi yanliz çivisiz kalkan balığınada benziyor. Bazi midyeler gordum onlarla cok guzel spagetti makarna yapiliyor kardesim. Spagetti ale vongole tavsiye ederim, ahanda link veriyorum http://www.bellaonline.com/articles/art15043.asp :)
     
    Son düzenleme: 24 Şubat 2011
  8. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Aynen dedigin gibiBahtiyar kardesim :)
    Valla sabah kalktim,atesim yuksek,biraz oksuruk,cok fena gribim vardi.Ustune usluk hava yagacak gibiydi.Herseyi goze alip gittim oraya.Hatta bununla da kalmayip belime kadar dalgalarin arasina girdim bir muddet :)
    Bak simdi aksam oldu burda ve atesim yine yukseldi ve burnumda cesme gibi :)
    Ama Allah'a sukur saglamimdir. 4 senedirde hasta olmuyordum (seytan kulagina kursun ) :p Rastgele...

    Tesekkurler ederim ilgi ve alakandan oturu :) Can-i gonulden rastgele...

    Tesekkur ederim kardes :) Ates , grip hikaye bana. Turp gibiyim Allah'a sukur :) Sadece bunyeyi biraz mesgul ediyor bu illetler :p
    Evet sahtelerimden cok cok memnunum.Baliklarin saldirdigini gordumya ; olsemde gam yemem gayri :p :) Ama bir tanesi cok kotu sahtelerin.Onu ya cop'e atarim yada hatira saklarim.Oysaki daha once modifiye felanda etmistim de guzel oldu diyordum :)
    Fotograflarida biraz ugrasarak hallettim simdi . Rastgele ve tesekkurler tekrar...

    Gokhan agabey cok haklisin aslinda.Bilmiyorum soylemek ne kadar dogru ama ; bu tip durumlarda bazen olumu dusunmeden hareket ediyorum o anki heves yada vs gibi hislerle.Bu da en sevmedigim ozelliklerimden :( Umarim degisebilirim bu yonden.Senin bahsetigin 14 yasindaki sahis adina da uzuldum acikcasi.Cok aci bir durum.Bugun biraz akilsizlik yaptim aslinda bu yonden . Bunu kabullenmem lazim :)
    Diger soylediklerin icinde cok cok tesekkurler agabey.
    Buradanda karakitaya kucak dolusu saygilar,selamlar.
    Rastgele...
     
  9. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tekrardan tesekkurler agabey :)
    Evet o dedigin midyeli spagettiyi burada denedim.Midyeler yesil kabuklu,Lezzetine olumsuz birsey soyleyen cikmaz heralde dunyada :)
    Diger bilgiler icinde tesekkurler.Ben bu midyeleri yarin bahceye kucuk bir ates yakip atesin ustunde pisirip , Erol Tas usulu yemek istiyorum :rolleyes: :p
    Ama baliklari nasil yapacagimi bilmiyorum .Cunku bu baligi ilk defa yakaliyorum.
     
  10. goksungokhan

    goksungokhan Goksun Gokhan Kaynak

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    145
    Şehir:
    malindi/kenya
    En İyi Avı:
    dorado 4.3 kg., barracuda 3.4 kg., kedi baligi 3.3 kg.
    Onunda cozumu var kardesim al bak http://lezzetler.com/pisibaligi-tarifleri.html sira sira sec begen, yap seklinde:) Afiyet olsun kardesim.
     
  11. eminertürk

    eminertürk emin ertürk

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    427
    Şehir:
    Akhisar
    Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    Emrah eline sağlık güzel balıklar devamını bekliyoruz;)
     
  12. alparslan07

    alparslan07 izzet

    Yaş:
    54
    Mesajlar:
    509
    Şehir:
    antalya-manavgat
    Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    selam emrah:
    senden böyle güzel raporlar çok renk katıyor iyi boşda dönmemişsin resimlerde harika...
    hoşçakal...
     
  13. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Cok tesekkurler Emin.
    Elimden gelirse devamini getiririm :) Kendine iyi bak,rastgele...

    Cok tesekkurler Izzet agabeyim :)
    Allah'a sukur bos donmedim bugunde.Bu baligin yokluk zamaninda iyi kotu birseyler tutuyorum.Herseyden onemlisi ; baligi yakalayacagimi bilsemde,bilmesemde o suyla bulusmak insani mutlu kiliyor.
    Rastgele insallah...
     
  14. modena

    modena

    Mesajlar:
    1.911
    abovvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv....emrah balık tutmuş le...:D :D

    valla roller değişti kardeşim...şimdi ben yatıyorum sen gidiyorsun...aslında bende gidiyorum ama sonuç zırt...:p :p ....her gün olan depremler sağ olsun körfez bom boş kaldı...

    neyse lafı uzatmadan söyleyeyim...inan senin raporların geldikçe mutluluktan uçuyorum kardeşim...son günlerde biliyorsun çok yoğun çalışıyorum...sabah çıkıp akşam pestil modun da eve giriş yapıyorum...özledim valla seni...görüşemedik de doğru düzgün uzun zamandır...ama sık dişini az kaldı kardeşim...:)

    avlak alanlarında lütfen dikkatli...biliyorsun suda ki tehlike genellikle görünmez...göründüğü zamanda çok iyi olmaz...:rolleyes:

    kardeşim balıklar galiba pangacius yada panga...bir aralar sıkça yeme fırsatı buldum bodrum da...oldukça lezzetli pamuk kıvamında bir eti var...yani ağzım sulanmaya başladı...bence bu zayiatları iyi değerlendir...keza midyeler bence de makarna ile iyi gider...:)


    ama bu rapor beni kesmez...anladın sen onu...hadi ama çok bekletme bizi...renk gelsin foruma biraz...:rolleyes:
     
  15. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Ohhhooooooo! Kimleri goruyorum ben yahu! Abim nasilsin?Vallahi bende seni ozledim.Islerden basini kaldirdigin anda goruselim yine.
    Roller degismedi.Ben aslinda yine ayni durdugum yerde duruyorum sayilir :D
    Cunku tam da simdi de karideslerin yavrulama sezonuymus.Bundan dolayida pek balik yapmiyor agabey buralar.Ve sanirim 2 ay kadar daha devam edecek bu durum.
    Bugun at cek ile (kendi sahtelerim ile) 3 tane takip ve saldiri aldim ama yutturamadim be agabey :eek: :confused: :( .
    Bakam gari bi dahakine neleee oluvecek! :p
    Bu rapor kesmez ise bir daha yaparim av be abim :p
    Yorgun yorgun isten gelip bakiverisin gari raporlara :D
    Kendine cooooooook iyi bak emi! Hoscakal ve gorusmek uzere...
     
  16. cyhntskn

    cyhntskn CeYhUn

    Mesajlar:
    354
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    SHIMANO SUPER ULTEGRA 6000 XSA
    En İyi Avı:
    SARIKANAT 55 CM ZARGANA :-)
    Emrak cok guzel bı gun gecırmıstırsın emınım bomba gıbı bı av olsun rasgele dostum
     
  17. coder16

    coder16 Kamuran

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    261
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Major Craft Shore Jigging
    Favori Makine:
    Daiwa Lealis 4000
    En İyi Avı:
    her avım en iyi avdır :)
    tebrik ederim güzel bir av olmuş, umarım keyif almışsındır.
    Avlak yerini çok beğendim görünüşü çok güzel görünüyor. Bak şimdi hafta içi canım çekti, hafta sonu gelsede bizde hevesimizi alabilesek :)
    Yakaladığın balık pisi balığı, bende ilk pisiyi yakaladığımda cinsini bilememiştim bir amca söylemişti pisi olduğunu.
     
  18. kaşıkçı

    kaşıkçı FARUK

    Mesajlar:
    734
    Şehir:
    KDZ. EREĞLİ / ZONGULDAK
    Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Ne kadar güzel yerler, sen avlansanda avlanmasanda çek fotoları gönder. Bu arada balıklarında hakkını yemeyelim güzel av olmuş, kesat olan bu şekilse iyi av olduğu zaman rüya gibidir orası :))
     
  19. melanqoliq

    melanqoliq FATİH KOÇ

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    802
    Şehir:
    Fethiye/Muğla-Konya
    Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Vay vayyy ısınma turlarına başlamış Kardeşime hele..
    Hele yiğide hele.. Bi bakın aslan parçasına a dostlar..
    Kamuflajına falan iyi bakın ama karizma tam yerinde, ortam zaten belgesel tadında..
    Karidesin yavrusuymuş eciğiymiş cücüğüymüş vız gelir onada tevazu göstermiş
    göstermişte ne olmuş burada tezgahta satılanlardan daha büyük balıklarla gelmiş bize..
    Ne de lezzetlidir şimdi onlar yanınada iki yumuşakça alıkoymuş ki ağlar :D
    Tebrik ederim Emrah ve devamını da beklerim kardeşim benim..
    Açık söyle imageshackten verirsem kurbağalar çıkarda melanqoliq makara yapar diyemi başka siteye yükledin ilk haa de bakiim :D:D:D
    balıklar harici koydugun canlıların kurbagadan kalır yanı varda sanki :D:D
    Öpüyorum güzel kardeşim hep ve daima rastgele..
    Selamlar uzaklara..
     
  20. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Fena sayilmazdi iste :)
    Ama arkadas olmayinca tadi olmuyor be! Resimlerdeki otlar gibi bir av oldu iste :D Konusma,sohbet,samata olmayinca :D
    Rastgele...

    Keyif aslinda o baliklari tutuncaya kadar pek almadim aslinda.Cunku neredeyse hic balik tiklamamasi (uzunca sure) cok sinir bozucu birsey.Hele birde sicak,nem yada gunes varsa (birde col gibi plaj :S ) Aman Tanrim... :)
    Guzel yorum icin tesekkurler.O pisicigi yarin deneyecegim bakalim :p (canin cekmedi umarim :D )
    Rastgele...

    Faruk agabey oncelikle tesekkur ederim guzel yorumun icin.Evet,su anda kesat donemdeyiz ve 2 ay kadar daha boyle balikciz yada cok az balikli gececek gibi.Normal donemde neler neler denk geliyor bir bilsen :p
    Daha once raporladigim konulari gormediysen bir bak istersen :) Kopekbaligi,Cobea,Gerapo,stingray,karagoz turleri,vs,,,
    Rastgele...

    Fatih agabey senin su siirimsi,sicacik,samimi yorumlarin bayiliyorum yahu :D
    Tebessum ile yorumunu okumak cok buyuk bir zevk.Allah razi olsun :) Evet bunlara isinma turlari diyebiliriz aslinda agabey.Allah'in izniyle balikavi konusunda hedeflerim buyuk.Bakalim ilerleyen zamanlar neleri getirecek,neleri gosterecek.Hep beraber bekleyip gorecegiz.
    "Açık söyle imageshackten verirsem kurbağalar çıkarda melanqoliq makara yapar diyemi başka siteye yükledin ilk haa de bakiim :D :D :D " bilmem belkide :D . Hahaha ! :D
    Abi o salyangozu vallahi yemek icin,denemek icin eve getirecektim ama sonradan vazgectim ve saliverdim.Oteki midyeleri yarin Allahin izniyle birseyler yapacagim.
    Ailen ve sende guzelliklerle kalin agabey.Rastgele...
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.