Orijinalini görmek için tıklayınız : Adrasandan İstiridye Kabukları...:))
Sabah 06:00 gün henüz ışımamış ve kuzu avlağının yakınlarındayız
Yemlik palamuta gerek yok bu sefer, çünkü Antalyadan bulabildiğim 5 parça taze kalamar ve 2 parça buzlu sübyeyi getirdim...
Öğle yemeği için biraz ketezeye çalışalım dedik. Yoksa kuzuya gezdirdiğimiz ve artık kendini salmış kalamar ve sübyeyi yiyeceğiz öğlene..
Ama garip garip ne kadar balk varsa geldi neyseki arada 2-3 parça barbun ve mercan aldık nasibimize ve Allah'tan ekmeğimiz bol...
Kuzuya saldık oltaları ama bu sefer başka sorun var...Etraf balon istilasında...
Kalamar ve sübye yumuşak, balonun ağızı küçük ve dişleri keskin...Sonuç olarak balon balıkları yemimizi parçalıyor ama kanca ona büyük geldiği için yakalanmıyor....Yemlerimizi yarım saatte parçaladılar...
Eyvah...! Yem yok...Palamutlarda çok büyümüş bir defada tutamıyor Kuzu ve kancaya takılmıyor...Hadi kıyıya doğru sürelim ve zargana yakalayalım yem için...
Ada ile kara arasında 1 palamut(Yazılı Orkinos) takılıyor oltama 40 cm.. Dursun kenarda zargana olmassa bunu yem yaparız...Kıyıya biraz daha yaklaşıyoruz oltayı değiştiriyorum ve hooop 80cm lik bir baracüda....Sonra kıyıdan ipek ve rapala çekiyoruz zarganaya ama nafile..zargana olmuyor..Ama bir süt kuzusu geliyor rapalaya ben zargana beklerken hazırlıksızlık işte elde misina parmaklarım kesiliyor fakat akşam yemeğinde ödeşiyoruz kendisiyle...
Sonra tekrar kuzu avlaklarına doğru yöneliyoruz ve yolda kuzu için 2 küçük Palamut (30-35cm) daha alıyoruz sonra oltanın ucunda gezdirip gezdirip öğle Yemediğinde de kuzunun beğenmediği palamutları afiyetle indiriyoruz miğdeye..
Yok....!Yok....!Yok....!
Yemiyor kuzu...Offff ne zaman gelecek bu...?
Sonra kıyıya yakın alınan bir Siranit'i gösteriyor yanımızdan geçen bir başka tekneci.. ve bende sıkılmaya başlamıştım bu işten...hadi basalım gene Baracüda ve Siranite bakarsın Grida da atlar...
Ama kıyıya yakın seyirlerimiz seyir olmakla kalıyor yanlızca...Akşam oluyor dönüyoruz...
Kuzu...?
Ama yarın görüşeceğiz kendisiyle..Ben kumluca finike ve gerekirse demreye kadar gidiyorum taze sübye bulmaya...
Arkası Yarın...
Beni Bile Yer Bu...
http://img175.imageshack.us/img175/5383/baracda1ea3.jpg
Dişler...
http://img215.imageshack.us/img215/7504/baracda2ru3.jpg
http://img201.imageshack.us/img201/5374/baracda4db9.jpg
http://img201.imageshack.us/img201/6532/beraberin3.jpg
http://img201.imageshack.us/img201/7/palamutqt3.jpg
http://img201.imageshack.us/img201/8326/sarkanatbj8.jpg
Bence Kuzu olmasada olur en azindan keyifli vakit gecirmisin tebrikler, Adrasana....kismet olursa bende seneye gitmeyi dusunuyorum, orayi cok met ediyorlar.
namık gelecek bir gün ama ne zaman sen devam et...;)
muratuysal
03-10-2006, 14:22
ethem abim benide unutma giderken tamam mı gerçekten güzel bi av olmuş tebrikler arkasını bekliyoruz mutlaka
Namik, oralarda Orkinos varmi.... orkinos.
eh be namık... bir gün kıracaksın şeytanın bacağını ama bakalım ne zaman..
olsun. kuzu artık bir başka sefere... bu kadarına şükür...
ethem abim benide unutma giderken tamam mı gerçekten güzel bi av olmuş tebrikler arkasını bekliyoruz mutlaka
Ayip ettim Murat.....kambersiz dugun hic olurmu.
Namik, oralarda Orkinos varmi.... orkinos.
ethem abi orkinosun kaynağı bizim gittiğimiz yer oralar kuzu mekanı...
ethem abi orkinosun kaynağı bizim gittiğimiz yer oralar kuzu mekanı...
Hamdi degisiklik olsun, seneyede Adrasana gidelim.
Mehmet PEKMEZCİ
03-10-2006, 14:30
Yorum yapmak için dizinin geri kalanını bekleyeceğim ben. İçimde bir his var. Duru bakalım hikayenin sonunda ne çıkacak:)
simendifer
03-10-2006, 14:34
Baracuda çok güzel görünüyor ;) Adrasan'da aldığımız baracudadan daha büyük bu görünüşe göre... Ben lezzet olarak çok tuttum bu balığı açıkçası :) Gayret Namık, az kaldı kuzuyla vuslata :) Biraz daha çabalarsan olacak :) Tut artık da, sen de rahat et biz de :D
Hamdi degisiklik olsun, seneyede Adrasana gidelim.
bence saros daha verimli olur namık haklı ama sen bilirsin ayarlarız gideriz..;)
simendifer
03-10-2006, 14:44
Ondan Sonra Dana Avı Başlayacak...Ne Kurtulması Sabırlı Ol Bence...:D :D :D :D
Sırada ne var ? Kılıç mı ? Eyvah eyvah, işimiz var daha yani :D:D:D
Bence Saros daha verimli olur Ethem...Genede sen bilirsin...;)
Evet Namik Saros gercekten balik kayniyor, benimkisi sadece degisiklik olsun diye adrasan diyorum.
DR_BLOoD
03-10-2006, 15:15
ee abi buda yeter biz daha denize bile balık tutmaya gidemedik..
Ben geliyorum Antalya...Haberin olsun .....
Kuzu Olmasa olur Kasımda Ordayım ona Göre Eee Ozaman da kuzu olmazsa
Enginle Ramo düşünsün ....Ben dedim onlara....
Abbisi eline sağlık güzel bir av olmuşş.. Yinede...
yaw ümit karar ver kasımda burayamı antalyayamı gideceksin...;)
Sen otur oturduğun yerde bakayım...
Kasımda ne Antalyası biz İstanbul diyoruz sen Antalya...
Bide senin kuzularım mı uğracağız... Zaten Namık Kardeşim yetiyor
Senide kaptırdık mı yandık....:D :D :D
Gerçektende çok güzel geçmiş zamanınız, baraküdada çok güzel Tebrikler Namık...:)
Ama ben bunun arkasından şu meşhur beklenen kuzunun geleceğini düşünüyorum.:D
abi seni balıkta görmek ne güzel bir de onurcugum görse ne kadar iyi olur du :D :D şimdi gelir:p
yaw gerçekten keyifli av olmuş :D
bir şey soracağım...
bu balık için aynı zamanda deniz turnası diyorlar değil mi?
Matchbox
03-10-2006, 21:04
Namık abi işne karışmak gibi olmasın ama Kuzu için birde Zargana yı yem olarak kullanmayı deneyebilirmisin?;)
Matchbox
03-10-2006, 21:14
Laf aramızda Deniz Kuzuları Zarganaya bayılırlar...:rolleyes:
[QUOTE=N@mık]
http://img201.imageshack.us/img201/5374/baracda4db9.jpg
[
Maşallah,
Pek yakışmışsınız birbirinize.:p
Namık , yavru mavru, kuzuyu tutmuşsun , hala kuzu diye sayıklıyorsun.
Unutma, azı beğenmeyen çoğu bulamaz.
Bence sen bu işte kazandın, kuzuyu tuttun, gerisini karıştırma.:)
Estağfurullah Üstadım ne işime karışmak gibi olması biz her nasihatı küpe yaparız...
Zargana için 2 hırsızlı 3 iğneli olta yapıyoruz...Zargana ince olduğu içinde küçük iğne kullanıyoruz ama genelde de her tür küçük balık atlayıp kendi ağızı kadarını kopartıp gidiyor...Ama kıyıda 1-3 kg lık kuzu avı için ideal sonuç veriyor..muş yani ben denemedim...
Ama yemsiz kalınca hele Palamutun fazla büyüdüğüi ve Sübyenin çıkmadığı böyle geçiş dönemlerinde zargananında peşine düşüyoruz tabi yem yapmak için...
Tabi başka zaman etrafınızda cirit atan zargana ne hikmetse onun avına çıktığınızda ortadan kayboluyor:) :)
Eh üstad..
ortadan kayboluyor ise iyiye işaret
kuzu var demektir :D :D :D
bu arada cevap için teşekkürler
Namık kuzuyu bilmem ama, yakaladığın baracuda her zaman herkese nasib olacak bir balık degil... Gerçekten benim cok hosuma gitti. Tebrikler... (her ne kadar bu balık senin için kuzu yanında çok anlam ifade etmesede)
Kuzu konusuna gelince, ne iş be abi.... Tamam anladım sizde yok. Peki ya diğer balıkçılarda durum nedir, bu geçen sürede? Onlarda mı alamadılar hala kuzuyu? Balıkçılar kendi aralarında hep konuşur ya, bugun şu denk geldi, bugun deniz kurumuş vs... gibi! Duymadın ya da görmedin mi abi hiç kuzu alan? Bunu neden soruyorum biliyormusun, hani tamam sizde yok ama, bari diğer balıkçılarda var mı birşey? Ona göre artık bu Adrasan' da kuzu var veya yok diyeceğim...
Birde merak ettiğim diğer bir konu ise, kuzu göç eden bir balık değil, öyle değil mi? Yani yöresel bir balık, bu hayvan yaz kış o sularda değil mi! Ayrıca bildiğim kadarıyla sürü halinde gezinen bir balık bu. Eee öyleyse hep söylenen o Kasım muhabbeti ne iş? Neden Kasım? Bu balık nereden geliyor? Bir yerlerden göç mü ediyor? Ya da bu balık zaten buralarda ancak Kasım' da mı oltaya geliyor?
Sonuçta bu balık, bu yörenin balığı, burada yumurta döküyor, yavrular burada palazlanıyor ve burada yaşıyor, peki öyleyse neden Kasım? Acaba şu sıralar balıklar daha açıkta mı bulunuyor?
Hadi Namık, sen artık gide gele Prof. oldun... Beni bu merakımdan kurtar...
Amacının salt kuzu olduğunu bilerek tekrar söylüyorum, bence yine de güzel bir av olmuş. Her ne kadar kuzu olmasa da...
Sen canının sıkma, bu azimle gidersen cok yakında alacaksın...
Sabreden Derviş, Kuzuyu Yermiş.... :):):)
Saygılar, sevgiler....
Üstad,
Galiba ben bu kuzunun formulunu buldum:
Kasım da kuzu başkadır,
Umut verir insana;
Zaten üç-beş tane kaldı
Umudu derya deniz olanlara....
Adrasanlılar da bunun cok iyi farkındalar sanırım,
Umut ve arzuyu, kazanç haline getirdikleri somut nesne bir kaç seneden beri KUZU olmuş sanırım.
Baksana pansiyoncusu, teknecisi, bebegi, dedesi varsa yoksa aynı senaryo. Oraya balık avı için gidecek olan bir kişi kaç kişiye kazanç sağlıyor bir düşünsene. Yatak, yemek, tekne....
Bu senenin reklam sloganı da bu olsa gerek:
Kasımda KUZU başkadır....:(
Anlaşıldı arkadaşlar
Gökhan'ıda kaybettik...
Bu kuzu yüzünden giden gidene....:D :D :D :D
Ahmet abi ben bir ara kaybolmuştum kuzu yüzünden, Namık bilir!
Daha sonra sezonun, o ağır yoğunluk tokadını yeyince, (işlerden dolayı) bir müddet ara verdim. Tabi işler hafiflemeye başlayınca, benimde kuzu kaşıntım azmaya başladı. Tabi sahalardan ayrı kaldığım bu kısa dönemde Namık, non-stop arayışa aynen devam.
Çok isterdim, bensiz gittiği avlardan kuzu ile dönsün ama, hep dediğim gibi beraber alacaz biz bu kuzuyu. Ve kuzunun kafasından O, kuyruğundan ben tutup çektireceğiz o canavar fotoyu az kaldı az....
balıklar süper bence güzel av olmuş. ama keşke süt kuzusunu geri bıraksaydın suya...
balıklar süper bence güzel av olmuş. ama keşke süt kuzusunu geri bıraksaydın suya...
:D:D:D:D:d:d:d:d
:D:D
Niye ki...?
Balık 30 cm ürüyo ve o balık ta 40 cm...;)
Bakma sen benin süt kuzusu dediğime o benim hayalimdeki kuzunun yavrusu...;) geçekte erişkin...!
Yem Birberon Rapala :D:D:D
Türkiye sularında baraccuda çıkıyor mu ?
Resimler dehşet
olsun sewen bakma millete namik abi senin nasibinde var bi kuzu ben biliyom lakin,denizde degilde tatli suda eminim:cool:
vBulletin v3.6.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.