Balık Avı Maceram (Balık Tutmayı Öğreniyorum-1)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ephejohn tarafından paylaşıldı.

  1. ephejohn

    ephejohn Efe

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    10
    Şehir:
    Ankara
    Favori Makine:
    Çin Malı 25 TL'lik Kamış ve Makina
    En İyi Avı:
    Daha Henüz Kupez
    Çok güzel bir gün olmadı ama ben yinede anlatayım bari...

    Sabah 6'da kalktım... 10-15 dakikada hazırlanıp çıktım evden... Yaklaşık saat 6:30-6:45 gibi sığacık limandaydım... Çok fena rüzgar vardı... Kendim zor duruyordum resmen... Poyraz olduğu için şaka maka bayağı üşüttü ama kendimi motive ediyordum işte bir kısmet gelir yakalarız falan diye... Neyse tüm olumsuzluklara rağmen salladım oltamı egenin buz gibi sularına :) ... Hava kötü ama oltamı atar atmaz hareket var bu beni o anda gerçekten iyi motive etti... Bir kaç kupes ve ne olduğunu (daha doğrusu her balığa benzettiğim) bilmediğim bir balık tuttum ama kendisi daha 10 cm kadar olduğu için geri denizine kavuşturdum kendisini... Dedim bak kısmet iyi bugün bazı şeylerin ilklerini yaşayabilirim dedim ama öyle olmayacağını ilerleyen saatlerde görecektim... Saat 11 olmuş ben farkında değildim... Ama daha kovam boş... Acaba dedim bende mi bir sorun var... Yanımda benden yaklaşık yarım saat sonra gelenlerde de birşey yoktu.. Sülünesim bittiği için yaklaşık 12 sularında dedim yeter Behlül kaçar... Oltamı topladım... Arabaya koyuyordumki 2 m yanımdaki arkadaş hemen bir Çipura alıverdi 5 dakika önce benim salladığım yerden... Kısmet işte kime ne geleceği belli değil... :)

    Bazı şeyleri yanlış yapıyormuşum gibi bir his var içimde ne olduğunu çıkaramadım bir türlü... Avlak sıkıntı diye düşündüm her gelen neden geldiğini hep söylüyor.. Geçen hafta burda şu kadar balık aldık diye... Sanırım avlak ta bir sıkıntı yok ama sıkıntı benim heralde yada benim kısmetim :))


    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. balli

    balli m.nuri akkaya

    Yaş:
    58
    Mesajlar:
    9.049
    Şehir:
    erzurum
    Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ege'nin buz gibi suları ha?:p

    Güzeldi, eline fikrine sağlık.:)
     
  3. ercan_17

    ercan_17 ERCAN

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    56
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Makine:
    ilk makinam okuma
    En İyi Avı:
    küçükken uçuna taş bağlayarak diz kadar suda göre göre yakaladığım çipuraları unutamam.
    Zamanla daha iyi avlar yaparsınız inşallah.Her işte bir acemilik oluyor.rastgele
     
  4. adem1

    adem1 adem aksoy

    Mesajlar:
    630
    Şehir:
    Calgary,AB,Canada
    En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    politikacinin biri bahti kara ankaraya deniz getirecegim,liman yapacagim demisti,helal olsun adama, dedigini yapmis.
     
  5. mehmetişbilir

    mehmetişbilir mehmet

    Yaş:
    32
    Mesajlar:
    480
    Şehir:
    07-manavgat
    Favori Kamış:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    5.250 gram levrek
    abi şans işi bu yaa birazda:)ben bahadır arkadasımla (outlaw) lisede hep giderdik aynı yere atardık o büyük büyük balık tutardı bana minnacık gelirdi sanş önemli yaani :) kancalarını biraz küçültebilirsin abi yada yemi biraz küçülte bilirsin deneye deneye öğrenilir abi sıkma canını :)
     
  6. violinist41

    violinist41 Deniz

    Mesajlar:
    185
    Şehir:
    Kocaeli
    Favori Kamış:
    Lineaeffe extreme cast-Lineaeffe Scruve 4,50 surf-İtalcanna vertigo-shimanospeedmasterspn
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000, Twinpower 8000PG,Bull's eye XT9120,Saragosa 6000,Sustain 5000,Tica Dolphin
    En İyi Avı:
    14 kg Akya
    Zamanla tecrübe edeceksin bazı şeyleri...
     
  7. denizleri aşta gel

    denizleri aşta gel ONUR

    Yaş:
    31
    Mesajlar:
    470
    Şehir:
    İZMİR/BORNOVA
    Azim varsa sonuçta olacaktır:) balık başta bilgi tecrübe ister fakat kısmet çok önemli yanındaki tutarken sen boş kalabilirsin yada sen tutarken o boş çekebilir bunları çok önemsememek gerekir hevesin kırılmasın abi.

    O resimdeki balık ısparoz, ispari de derler hemen hemen her zaman oltaya musallat olan bi balıktır yenebilir fakat çok lezzetli olduğunu söyleyemem.

    Eğer bölgede çupra çıktığını gördüyseniz ve rüyalarınıza giriyorsa hemen çupra takımı hazırlayıp avlağa gidin :D İzmir'in çuprası meşhurdur zaten :) her çupra avcısının bildiği gibi bir takım anlatayım size.

    İğne: Mustad 496 (ben bunu tavsiye etmem iri bi çupra ile karşılaşıldığında bu iğne açılabiliyor buda üzücü olur) çoğu çupra avcısı tarafından kullanılan bir iğnedir. Benim tavsiyem mustad 505 daha sağlam yapıdadır.

    Misina:Sağlam bir monoflament olabilir ama oscarın görünmez misina tabir ettikleri flouro carbon misina ile takımı hazırlarsanız daha randımanlı olur.Ana beden farklı sağlam bi misina olabilir.

    Kurşun 40-50 gr yumurta kurşun gezer kurşun olması adına ortası delikli kurşunlardır.

    Stoper: Her malzemecide olmuyor ben bulamadım o yüzden boncuk bağladım :D :D

    Şimdi ilk olarak takımı hazırlayacağımız misinanın gamını alıyoruz yani kırıklarını düzeltiyoruz elimizle gerdirerek sonra kurşunun içinden geçiriyoruz misinayı misinanın altına küçük bir boncuk veya stoper bağlıyoruz ki kurşun aşağıya gelmesin üstte gezer konumda olsun aşağıya sallanan boş misinayada 1 numara mustad 505 iğneyi bağladıktan sonra takım hazır bir fırdöndü ile ana bedene bağlanabilir artık.

    Bu takımın özelliği çupra yemi tırtıklamaz ağzına alır götürür geveler ağzında yemi bekler öyle sonra direk yutar çupranın damak yapısı çok sert olduğu için ve kesici değil ezici dişlere sahip olduğu için bu şekilde yemlenir gezer kurşun balığa tuzağı farkettirmez ağırlık arkada kaldığı için, hemen tasmalamayın çünkü kaçırabilirsiniz bi müddet sonra yemi yutar zaten.

    Şimdi sıra çuprayı bulmakta kumsal alanlarda,langozları bularak avlanabilirsiniz (deneyimli iseniz yerlerini tayin edebilirsiniz fakat değilseniz şöyle bir ipucu vereyim) langozlar denizin dibindeki çukurlardır bi nevi yataklardır dalgalar oraları aşındırarak o hale getirir dalganın kırıldığı yer olduğu için oradaki midye ve yengeçleri dışarı çıkarır ve çupra oralarda yemlenir o alanları bularak atış yapmalısınız.Denizin renginin birden bire değiştiği yerler olabilir,dalgaların kıyıya köpürerek geldiği ilk alan olabilir buraları zaman içinde keşfedebilirsiniz.
    Kum çakıl karışık zemin yapısı varsa oltanızı atabildiğiniz kadar uzağa fırlatın.

    Yem olarak yengeç en makbulüdür çupra doğal ortamında en çok beslendiği yemdir.Yengeci doğal haliyle kullanmanızı öneririm kendini gömer falan diyorlar ama iğneyi geçirince kendini gömecek mecali kalmıyor :D alacak yer bulamazsanız kayaların üzerinde veya kumun içinde sahilde bulabilirsiniz.

    Bunun dışında madya,boru kurdu,karides kullanabilirsiniz.

    Alelacele yazdığım için bu kadar oldu idare ediver abicim hadi rastgele :)
     
  8. ephejohn

    ephejohn Efe

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    10
    Şehir:
    Ankara
    Favori Makine:
    Çin Malı 25 TL'lik Kamış ve Makina
    En İyi Avı:
    Daha Henüz Kupez
    Valla abilerim benim büyük balık yakalamak falan değil... Benim amacım güzel eğlenceli vakit geçirmek... Ben balık yemeyi de sevmem üstelik... :) Ben o gün balıkları beslediğim için bile mutluyum ....

    Ama bir de tabi işe diğer yönden bakmak lazım aslında bir işi yapıyorsam adam akıllı yapmak isterim her zaman... Ya da bir yapıyorsam kuralına göre yapmak isterim...

    Abilerim yorumlarınız için teşekkürler...

    Onurcum yazdıklarına gelince...

    Dediklerine önce oltamdan başlayacağım öncelikle tabiki... Ona bir ayar verilmesi lazım ... Yazdığın gibi bişeyler yapacağım.. Verdiğin bilgilerin bende önemi çok.... Çok teşekkür ediyorum vakit ayırdığın için..