antalya bölgesinde kıyıdan çupra avı konusunda yardım..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında wrc07 tarafından paylaşıldı.

  1. wrc07

    wrc07 Ercan

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    10
    Şehir:
    Antalya
    Değerli arkadaşlar öncelikle yardımlarınız için teşekkürler..Balık avı konusunda sormak istediklerim var..
    Antalya bölgesinde kıyıdan gece çupra avlamak istiyorum...
    3-4 yıldır balıkçılara verdiğim olta parasının takım parasının haddi hesabı yok.öncelikle ucuz makina ucuz kamış misina ya da iğne kullanmak istemiyorum..(Yanlış anlaşılmasın milyarlık makine de alamam :) )

    Makina,kamış,misina ve iğne için önerileriniz nelerdir? dam mı jig mi shimano mu vs. gibi.. bir de internet üzerinden almak daha mantıklı sanırım. Çünkü balık malzemeleri satan yerlerin bazıları işten anlamadığımız için kazıklamaya çalışıyorlar..
    Araştırdım ama çok karmaşık artık,gereksiz yere para harcamak istemiyorum..

    Yem olarak da çupra için yengeç diyorlar,açıkcası antalya'da yengeç satan hiç bir yer görmedim. Kurutulmul tulanmış sülünez ve boru kurdu var ya da bizim usul tavuk göğsü.. hangisini tercih etmeliyim..

    herkese rasgele diyorum :)
     
  2. merkury33

    merkury33 HASAN

    Mesajlar:
    1.427
    Şehir:
    Tarsus
    Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    wrc07 arkadaşım ben mersındenim antalyaya yakın bir yer olarak ve çupracı olarak sana bilgilerimi aktarayım. antalyadaki arkadaşlarda sana yer yöntem gösterecektir, hoşgeldin bu arada.
    malzemeciden alınmıyor, çünkü dilediğin gibi malzemelere bakamıyorsun ve cevap alamıyorsun. bir de acemiysen hiç çekilmez oluyor.
    ankarada decathlon mağazası var. orada malzemecilerden daha çok çeşit ve ürün var, üstelik dilediğin gibi bakığ deneyip inceleyebiliyorsun, kimse sana karışmıyor ya da satış yapmaya çalışmıyor. rahat alış veriş için tercih edebilirsin fiyatlarıda çok uygun ve taksitle. antalyada varmı bilmiyorum.
    Çupraya gelince gece gündüz çupra çekebilirsin, AMA zamanını iyi ayarlaman lazım. şu an itibariyle sezon başladı. ama yine pek tavsiye etmem çünkü yumurtalarını dökmeleri lazım. sana tavsiyem, en güzel ağustostan sonra eylül ve ocağa kadar çok güzel deniz çıprası olur ki hormonlu besi çupralarından kat kat güzeldir.
    avlanacağın yerlere kayıkla ya da tekneyle gidersen daha rahat çekersin, kıyılardan belli yerler vardır onu da ustalara sorman lazım, söylemek isterlerse tabi. sana bir tüyo, dibi kayalık yerleri (kıyıdaki kayalıklar değil dipteki) daha çok severler. taştan ziyade kaya olursa daha iyi olur.
    iğneler bildiğimiz çupra iğnesi, numarasını hatırlamıyorum tanesi 10 kuruşa beyaz heryerde var. klasik ikili bağlayanda var 3 lü bağlayanda. ve dip takımı kullanıyorsun. oltayı elinden bırakmıyorsun, biraz eşek bir balıktır.
    çupra karedisi çok sever, yengeç te kullanabilirsin, tazesini daha çok sever, burada 1tlye 250 gram veriyorlar. bence hiç kurt takmana gerekyok, yinede sen bilirsin. mersinde sülüneze de hiç bir şey çekemedim.
    benim bildiklerim ve uyguladıklarım bunlar, ekleyen çıkaran ustalar olursa bende çok memnun olurum, bakarsın bir antalya yaparız.
    tekrar hoş geldiniz.
     
  3. wrc07

    wrc07 Ercan

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    10
    Şehir:
    Antalya
    İlgi ve alakanız için gerçekten çok teşekkür ederim..Araştırmalara devam ediyorum. zamanla birçok şey öğreneceğim kesin.dediğiniz gibi zamanlamayı iyi yapmak lazım. sezona göre yani.İğne kısmına gelince bir çok kişi tek li takım öneriyor. deneme yapacağım tabi. biraz araştırdım 505 MUSTAD İĞNE 1/0 ve 2/0 önerenler var.. hepsinden önce sağlam,tuzu suya dayanıklı bir makina arayışı içerisindeyim.. forumdan bir çok kişinin önerisi olacağına eminim. tekrar teşekkür ederim sizlere...
     
  4. isottevfik

    isottevfik Tevfik

    Mesajlar:
    4.310
    Şehir:
    B U R S A
    Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Ercan kardesim merhaba.
    '' Ucuzdur diye alma, vardır bir illeti, Pahalıysa al, vardır bir hikmeti.'' Atasozuyle konuya baslamayı istedim.
    Senelerdir verdigin onca paradan bahsediyorsun, su an elnde saglıklı kac takımın var ? ve bu sure zarfında bu malzemelerden ne kadar zevk aldın ?

    Siz tecrube sahibi olmussunuz bu konuda.

    http://www.avmarketi.com/asp/product/16662/SHIMANO-YENI-EXAGE-4000-FC-MAKINE
    http://www.avmarketi.com/asp/product/13795/SHIMANO-EXAGE-10000-FB-4-1-BB
    http://www.avmarketi.com/asp/product/13794/SHIMANO-EXAGE-6000-FB-4-1-BB

    Size gonul rahatlıgıyla onerebilecegim, Shimanonun orta seviyelerinden EXAGE serisinin linklerini veriyorum. İnceleyin ve degerlendirin. Alıpda kullandıktan sonra, bugune kadar diger makinaları nasıl kullanmısım diye kendinizi sorgulayacaksınız.
    2. ve 3. linklerde ki makinalar 2010 yılı modeli FB serileridir. 2011 de bu urunler FC serisi olarak cıktı. 4000 lik RC ( arakadan cift kalama ) FC ( onden kalama ) modelini 160- 170 tl. arası, 6000 ve 10000 lik FB modellerinide 200 - 220 Tl. Arası bir fiyatla alabilirsin. İyi bir bakımlada 5 - 10 sene sorunsuz kullanabilirsin.

    Misina seciminde de TRABUCCO serilerini tavsiye ederim. Saglamlık ve dugum mukavemeti acısından.
    Bilincli olarak bir magazaya gittiginde, '' Ben su marka su model urune bakıyorum dediginizde, ve karalı durusunuzda satıcı fren yapmak durumunda kalır. Ufak tefek oneriler haric. Burada onemli olan, sizin bilincli ve karalı olarak bır urune yonelmenizin gerekliligidir.
    Antalya bu konuda alternatifi cok olan sehirlerimizdendir. Tedarik konusunda zorlanmayacaksınızdır.
    Hersey gonlunuzce olsun. Tevfik.
     
    Son düzenleme: 23 Mayıs 2011
  5. wrc07

    wrc07 Ercan

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    10
    Şehir:
    Antalya
    Tevfik abi güzel düşüncelerin ve yardımların için gerçekten çok teşekkür ederim..Hakikaten dediğiniz gibi şu an elimde kullanabileceğim ya da kullanırken zevk aldığım tek bir takımım bile yok o yüzden önerilerini dikkate alacağım.
    Birde kamış olarak öneriniz nedir? Her zaman bir bilene sormak taraftarıyım o yüzden soruyorum..

    çok teşekkür ederim tekrar tekrar...
     
  6. isottevfik

    isottevfik Tevfik

    Mesajlar:
    4.310
    Şehir:
    B U R S A
    Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Ercan kardesim tesekkur ederim, onerilerimi ciddiye aldıgınız icin. Gonul elbette ister bir Shimano Stella sahibi olmayı; ama 1500 - 2000 Tl.lik rakamlar sahsen benim icin son derece lux sayılır. Ama, bana onu aratmayacak olan serileri de kullanmak, en az Stella kadar zevk veriyor.
    Kamıs konusu dersen, gercekten zor bir soru. Her av sekli icin degisik aksiyon ve boylarda kamıs secenekleri var. Sizin avlanma sekliniz bunu belirler. 1 - 2 kg.lık hafif avlar icin, boy secenegi size kalmakla beraber sonderece hassas, kullanıslı ve bir o kadarda zarif bir kamıs olan asagıda ki linki oneririm. 2011 serileri mavi renklidir.

    http://www.avmarketi.com/asp/product/13819/SHIMANO-CATANA-BX-TELESPIN-2-70-MH

    Beklemeli avlar icin, boy secenegini yine sizin insiyatifinize bırakarak onerecegim model asagıdaki linktedir.

    http://www.avmarketi.com/asp/product/13776/SHIMANO-ALIVIO-AX-10000-TELESCOPIC-3-00-MT

    Tabii ki bu secenekleri bilgi amaclı veriyorum. degisik aksiyon ve ozellikleri kendiniz belirleyerek secim yapmalısınız. Zaten en azından 5 - 6 degisik kullanım amaclı kamısa sahip olmanız gerekiyor. Bunuda zamana yayarak, butcenize gore, en cok ihtiyac duydugunuz urunden baslamak kaydı ile tamamlayabilirsiniz. Birde dikkat etmeniz gereken sey, elinizin altında mutlak bir iki cesit fiber kamısın olması. Antalya'yı cok iyi bilirim. Yagan o yagmurun ve cakan o simseklerin ne denli uzun sureli ve korkunc oldugunu. İnsan kulaklarını tıkıyor, gozlerini kapatıyor. Siz siz olun bu tur atmosferlerde karbon kamıslardan uzak tutunuz kendinizi.

    İgne secimini, Mustad, Sesame, Owner markalarının, krom celik ozellikli olanlarından secim yaparsanız, cok daha saglıklı kullanırsınız.

    Misina icin, fiyat ve kalite derseniz, benim markam TRABUCCO'dur. İnceleme fırsatı bulursanız, atın iki dugum, gorun farkı.

    Kısmetin bol olsun. Tevfik.
     
  7. wrc07

    wrc07 Ercan

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    10
    Şehir:
    Antalya
    tevfik abi çok teşekkür ederim önerilerin için..Kendi çapımda da olsa bende araştırmaya çalışıyorum..Sana bir sorum olacak..

    DAM makina ve kamışlar hakkında ki düşüncelerin nelerdir? Olumlu olumsuz paylaşırsan sevinirim..
     
  8. wrc07

    wrc07 Ercan

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    10
    Şehir:
    Antalya
    öncelikle forumdan takip ediyorum internetten alışveriş yapmak kolay ancak,stok sorunu yaşıyor insanlar..verilen siparişler değilde muadil ürünler gönderiliyor.Böyle bir durumla karşılaşmakda istemiyorum.Bunun için soruyorum,
    Acaba forumda antalya'da yaşayan ve adam akıllı çeşit olan bir balık av malzemleri satan bir yer var mı?? benim bildiklerim çok sağlıklı değil çünkü..
    iyi geceler..
     
  9. isottevfik

    isottevfik Tevfik

    Mesajlar:
    4.310
    Şehir:
    B U R S A
    Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Ercan kardesim, DAM markası gercekten zamanında bir ekoldu. Her oltacının ruyalarını susleyen, sahip olmak istedigi makinaların basında gelirdi. Ne var ki, son birkac yılda birkac kez el degistiren bu marka, artık eski kalitesinden cok ama cok uzaklarda kaldı. Fiyatlarına bakıncada bu rahatlıkla anlasılıyor zaten. Marka vermeyeyim ama, piyasada bulunan ve piyasa malı olarak tabir ettigimiz 50 - 60 Tl.lık urunlerden farkı yok benim icin. Ben, bırak kullanmayı, kolleksiyonuma bile koymam.
    Tabii ki herkesin degerlendirmesi kendisine.
    İyi dileklerimle. Tevfik.
     
  10. wrc07

    wrc07 Ercan

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    10
    Şehir:
    Antalya
    Abi teşekkür ederim,böyle giderse shimano takım aldıracaksın bana sonunda :)
     
  11. isottevfik

    isottevfik Tevfik

    Mesajlar:
    4.310
    Şehir:
    B U R S A
    Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Bir kere al, alabileceginin en iyisini al. Bu benim icin bir yasam felsefesidir. İyi dileklerimle.
     
  12. ahtapot2

    ahtapot2 Deniz

    Mesajlar:
    3.924
    Şehir:
    İstanbul Üsküdar
    Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Ege ve Akdeniz bölgesinde çipura gece avı için en basit teknik 2 adet lüfer iğnesi (1.0 boy) hırsızlı takım şeklinde el oltasına kurşunsuz ve fırdöndüsüz bağlanır.. iğne boylarını çok geçmeyecek büyüklükte kefal yavrusu ve kupez benzeri bir balık kafası ve kuyruğu bıçakla kesilerek iğneye geçirilir.. kıyıdan 15 - 25 metre uzağa atılarak beklenmeye başlanır..

    Burda dikkat edilecek hususlar:

    Mekan seçiminde mendireğe yakın veya içerlek kalan yarı kumluk yarı taşlık zemin seçimi..

    Gece avında haricen ışık yakılmaması (oltayı attığınız bölge karanlık olmalı)

    Ağustos ayından sonra av yapılması..

    Balık vuruşu alındığında birinci ve ikinci vuruşlarda hemen çekilmemesi önemlidir.. (Takıma sert asılmadan tasmalama yapmayın)