Denizli ADIGÜZEL BARAJI

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında olcay tarafından paylaşıldı.

  1. olcay

    olcay

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    149
    Şehir:
    Denizli
    Favori Kamış:
    Olta...
    En İyi Avı:
    Kral LEVREK
    Merhaba arkadaslar;

    8 Ekim Pazar gunu kayinpederim ile beraber hem gezmek amacli hem de bakalim birsey bulur muyuz diye attik takimlari arabanin arkasina ciktik yola. Denizli'nin Çal ilcesine bagli Asagiseyit Koyu yakinlarinda bir yerde Menderes Nehri'ne pek bir bilgim olmasa da saat 10.00 civari attim sazan takimlarindan. Umitsizdim zaten atarken de 1 saat icinde hakli ciktim cunku tik yok. Bu arada nehirde yer secimim de iyidi. Yatak bir koy ayarladim kendime gore orta derinlikteydi. (Gerci su cok azalmis bu mevsim oldugundan ama)
    Kayinpeder bana bakti napacagiz dedi. Eve donelim dedim. Ya da 30km daha var Adiguzel Baraji'ni bir deneyelim istersen hazir malzeme de yanimizdayken dedim.
    Sozun uzatmayayim vardik 12.00 gibi Adiguzele. Su muthis derecede cekilmis. Her yer kaymis asagiya dogru. Baraj kapaklarinin oldugu yere dogru yoneldik. 2 kisi daha vardi olta atan. Gittik yanlarindan biz de Bismillah dedik attik. Bir ara konusmayi da birakmistik ortalikta cit sesi yok arkadaslar. Bu kadar mi calismaz be. Hemen hemen 4 kiside 10 takim var sanirim (4'u bizim) dokunan yok inanilmaz bir olay. Derinlik kontrolu yaptim geriye dogru cektim takimlari. Cok derindi cunku. Inanilmazdi... Sonuc birsey yok maalesef arkadaslar. Yanimizdakiler C.tesi gecesinden gelmisler ama maalesef.

    Kisaca Adiguzel Baraji'nda iyi su sezonunda ciddi buyuk sazan ve bayaa buyuk yayin oldugunu soyledi yanimizdakiler. Biz de saat 16.00 gibi evin yolunu tuttuk. Asagida Adiguzel Barajina ait resimleri sunuyorum.

    (Simdilik doga resimleri sunuyoruz bakalim ne zaman sole bi balik sunmak nasip olacak... )

    Iyi gunler...

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. yalcinicli

    yalcinicli

    Mesajlar:
    260
    Şehir:
    Canım Izmir
    Olcay bey, bence olta atmak icin secitiginiz yer yanlis.
    Suyun cekilmesi ile baligin oltaya vurusu artmak durumunda diye dusuyorum. Nedeni ise, yayilacagi alanin daralmasiyla balik daha kucuk bir alanda hapsolmustur.
    Dolayisiyla besin kaynaklarinda da suyun cekilmesiyle dogru orantili azalmistir. Hem yayin hem de sazan icin besin acisindan en zengin yerler sazlik yerler ve agac koklerinin bulundugu bolge onleridir. Cunku buralarda her turden alg, bocek-balik larvasi ve plankton acisindan cok zengindir. Ayrica her zaman iyi bir siginaktir da.
    Suyun baraja giris yaptigi yerleri denemenizde yarar var gibi. Ote yandan sazanin beslenmesi icin derin yerler pek uygun olmamakla birlikte bu yayin baligi icin de gecerli. Yayin ve sazan baliklari kis aylarinda aktivitelerini yavaslattiklari donemlerde, sig sulara oranla daha sicak olan derin sulari tercih etmekteler. Kis aylarini tabiri caizse yari uyur vaziyette gecirirler. Yine bu donemlerde neredeyse hic beslenmezler.

    Sazan baliklari sonbahara dogru vucudlarindaki yag oranlarini artirmak adina bitkisel besinlerden daha cok protein agirlikli besinleri tercih ettikleri bilnmektedir.

    Saygilarimla,
     
  3. borayto

    borayto

    Mesajlar:
    166
    Şehir:
    istanbul
    birde burası dogal bir göl degil sanırım
     
  4. zarganax

    zarganax

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    209
    Şehir:
    Denizli
    Favori Kamış:
    D.a.m. Kamış Banax Motor
    En İyi Avı:
    2 Kg Kırlangıç
    Vaayy bu hafta da Adıgüzel ha !

    Olcay , her hafta Denizli'nin değişik mekanlarına mekik dokuyorsun ya !

    Bakalım sonunda nerede hangi balığın gözüne vuracaksın merak ediyorum !

    Bol şanslar kardeş :)
     
  5. arkhe

    arkhe

    Mesajlar:
    122
    Şehir:
    denizli
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    alabalık şimdilik:)
    selam

    kardeşim bensiz gittin ha en sonunda nasıl oldubak şimdi merak ettim doğrusu manzaralar super ama hikayenin sonu bana tanıdık geliyor neyse doğa yeter kardeşim en azından bu haftada oltalar paslanmadı yurekler haycan attı
    bu arada bir sorun cıkmazsa ben hanımla cumartesi sabah fethiyeye iniyorum akşam üzerine kadardolaşıyoruz fethiyeyi ve limanda oltalar sallanıyor var gücümüzle ne kadar sabrızmız varsa bekliyoruz artık beklerim kardeşim
    gelemediğim için gerçekten üzgünüm ama bilki
    BİR GÜN BALIKSIZ GEÇEN GÜNLERİN HESABI TEK TEK SORULACAKTIR
    YEDİKLERİ YEMDE BOĞULACAKLAR :p
     
  6. olcay

    olcay

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    149
    Şehir:
    Denizli
    Favori Kamış:
    Olta...
    En İyi Avı:
    Kral LEVREK
    Pek birsey kaybetmis sayilmazsin Bariscim...
    Walla erken pes etmek gibi olmasin ama, ozel durumumuzu da dusunerek. 2006 tatlisu avciligi sezonunu kapatmak istiyorum :)
    Abi deniz olacak deniz deniz. Ille de DENİZ...
    Fethiye'de rastgelsin bakalim. Sizin konumunuz bizden daha yakin tabi denize. Dere gol, golet gezecegine inivereceksin Fethiye'ye ya da bir tavsiye daha Gocek'i de deneyebilirsin. Degisiklik olur...
    Kal saglicakla...
     
  7. yalcinicli

    yalcinicli

    Mesajlar:
    260
    Şehir:
    Canım Izmir
    ..........
     
    Son düzenleme: 12 Ekim 2006
  8. deePblue

    deePblue na

    Mesajlar:
    1.573
    Şehir:
    aa
    :)))

    abi adıgüzel kelimesini görünce hemen dalıverdim konuya..
    olcay kardeş senin adına üzüldüm o barajdan boş dönmene ama bu balk işinde hep var napalım..tadıda belki burda biraz :)
    neyse bende o barajda cok avlandım...hatta ilk büyük balığımı orda tutmuştum..sabahın erken saatlerinde küspeyle büyük bişi tutmuştum ama adını hala öğrenemedim o balığın :) yayın veya sazan veya kadife deildi o kesin :)
    biz kıyıdan avlanırken karşıdan fiber bi tekne belirdi..motorlu hızla bize doğru geliyordu,neyse abiler yaklaştı..geceden açılmışlar ve kuzularla geri dönmüşlerdi..bitane yayın vardı hiç unutmam en az 1.5 metre :) sazanlarda tabi yanında..ama onlar bu işi prof. yapıolardı..tekne süperdi zaten..
    ama bende kafaya koydum şu bayramdan sonra Allahın izniyle karaköyden kapıp gelicem bitane 2.70-2.80 şişme ve olcay kardeşin dediği gibi burdan ya muğla akyakaya yada fethiye tarafına akıcam..yeter ya..deniz istiyorum bende artık :))) ama adıgzelde gercekten kuzu sayısı cook fazla ondan eminim:)
    saygılar..ama adıgüzeldeki su seviyesi beni cok şaşırttı..gercekten cok az su var :)
     
  9. olcay

    olcay

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    149
    Şehir:
    Denizli
    Favori Kamış:
    Olta...
    En İyi Avı:
    Kral LEVREK
    Merhaba Ahmet,

    Iyi dileklerin icin tesekkur ederim. Sen de benim gibi Deniz icin yanip tutusuyorsun belli...
    Adiguzel'e ben pek zamanlama yaparak gitmedim acikcasi. Oglen vakti oylesine gittik resmen. Yani taktik hazirlik zamanlama bunlarin hicbirisi yoktu. Ben de pek uzerinde durmuyorum artik.
    Buyuk yayinlar konusuna gelince. Biz oradayken baska 2 eleman daha vardi. Onlarin anlattiklari bir onceki hafta yaklasik 50kg bi tane kapmislar goturuyorlarmis. Bunlara gostermisler :)
    Insallah buralarda beraber av yapacak imkanimiz olur. Haberleriniz beklerim Ahmet kardes...

    Kal saglicakla...

    Not: Imza ayarlarini detaylandirirsan nasil hitap edebilecegimizi biliriz :)
     
  10. anil20

    anil20

    Mesajlar:
    414
    Şehir:
    denizli
    Favori Kamış:
    gırgır dip takımı ve şamandıra
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 5 kg.
    olcay ben adıgüzele gittiğimde hiç boş dönmedim.sanırım kapakları geçtikten sonra solda avlanmışsın.bende hep orada avlanırım.genelde pullu sazan çıkar orada.dediğn gibi deniz bir başka ilk kez bu yaz fethiyeye deniz avına gittim.gerçekten çok zevkliydi.bayramda fethiyeye gidecem bizim kaptan yeni karbon fiber tekne almış.palamutlar büyümüş gel yakala diye aradı gidecem
     
  11. deePblue

    deePblue na

    Mesajlar:
    1.573
    Şehir:
    aa
    ewet olcay kardeş..senin de dedğn gibi bida ki adıgüzel macerasına daha bilinçli cıkarsan inan coook büyük kuzularla dönüceksindir...
    ama ben artık baraj falan uğraşmak istemiyorum..denizz olsun dimi ya? :)
    hayırlısı..belki bi gün şu yakınlardaki denizlerde beraber avlanırız..
    rastgele :)
     
  12. deePblue

    deePblue na

    Mesajlar:
    1.573
    Şehir:
    aa
    gecen hafta sonu denizliye ailemin yanına gitme fırsatı buldum :) ee denizliye kadar gitmişken bi piknik yapamadan dönmekte ayıp olurdu ankaraya :) Babam yakın çevrede bi yer düşünüyormuş.ama ben neden "adıgüzel" olmasın ki dedim :D tabi yol mesafesi falan baya artınca babam soğuk baktı olaya ama ben ısrar edince kıramadı..pazar günü öğle vakti ordaydık.İnanın suyun bu kadar az olacağını tahmin etmiyordum.Saat 1 de solucan ve ekmekli sallamaları suya indirdim..koca koca ziller bağladım..artı bi tanede anten salladım mantarlı...İnanın saat 5 e kadar ne mantar sallandı..ne zil çaldı....oltaları çektiğimde bırakın solucanları ekmeklerin bile yerinden oynamadığını gördüm ve doyasıya güldük babamla :D:D:D ben ağzıımn payını aldım.ama tekrar orları görmek güzel oldu..ayrıca daha önceki avlak bölgemizdende daha alt seviyelerde toprağa basmak değişik bir duygu oldu benim için :D oltaları tatktırğımız yerlere baktım.hatta takılan iğne-kurşunları bile aradım :D:D
    neyse yani bu mevsimde ve bu su seviyesinde Adıgüzel barajı hiç akıl karı değil sevgili kardeşlerim-abilerim...
    hayırlı günler.
     
  13. yalcinicli

    yalcinicli

    Mesajlar:
    260
    Şehir:
    Canım Izmir
    Ahmet şöyle 3-5 kg. lık bir kaç sazan çıksaydı ne yapardın?
     
  14. deePblue

    deePblue na

    Mesajlar:
    1.573
    Şehir:
    aa
    sazanlık yapmazdım ;)
    bugune kadar tatlı suda yakaladığım balıkları eve hiç getirmedim.hele hele yasak zamanda asla..
    tatlı su canlıların damak tadına hitap ettiklerini düşünmüyorum.Sadece balık yakalama egomu tatmin etmek için tatlı suda avlanırım.sonra tekrar suya zaten..
    balık dostu bi balık avcısı olduğumu düşünüyorum..ve sirkülerden haberi olan ;)
     
  15. yalcinicli

    yalcinicli

    Mesajlar:
    260
    Şehir:
    Canım Izmir
    İşte bu alkışlanır. ;)
     
  16. deePblue

    deePblue na

    Mesajlar:
    1.573
    Şehir:
    aa
    abilerim bizim adıgüzelde turna durumu nasıl acaba ?
    bu konuda hiç bir fikrim yok..
    tutan var mı adıgüzelde ?
    tecrübeleriinizi bekliyorum ;)
     
  17. mustafa_1990

    mustafa_1990

    Mesajlar:
    27
    Şehir:
    denizli
    Favori Kamış:
    makina+kamış
    En İyi Avı:
    sazan;2.35 kg
    arkadaşım adıgüzelde turna yok.
    eğer denizli çevresinde oturuyorsan ışıklı barajını dene derim.
     
  18. deePblue

    deePblue na

    Mesajlar:
    1.573
    Şehir:
    aa
    sağol arkadaşım ;)
    ışıklıyıda biliyorum..çivrilde..yolum o tarafa düşerse denerim.
    teşekkürler