evet arkadaşlar yine gümüldürdeyim saatler ce süren boş avımda canım sıkıldı ve sahilde yürümeye başladım bi amca tavuk göğsu getirmiiş dedim heralde kızartıp yiyecek falan mangalda..Sonra biraz izledim amcayı bi baktım küçük küçük kesip oltaya takıyor sonra gittim marketten bnde aldım 3.99 a tavuk göğsü kestim taktım bi umutla ama yine balık tutamadım anlamadım
Gümüldür sahili kesattır tavuk etinden yem olur ama tekneden daha iyi verim alınır..gümüldür sahilini bilirim .. oralarda zaman kaybetme..
Fatih Arkadaşım. Güney Egede tavuk göğsü yem olarak kullanılır. Özellikle kuşadası taraflarında kullananlar var. Ancak az ön hazırlık yapmak lazım. Az haşlamak ve bir miktar tuzlamak gibi.
3.99 a indirimden almıssın pilici.hihi hihi Taze pilic gogsunu kullanman zor olur. cabucak pelte gibi dagılır ıgnede. Pilic gogsunu aksamdan, uzunlamasına olarak ( Enine degil, boyuna olarak ) 1 cm. kalınlıgında rosto seklinde keserek bolca tuzla ve bir peceteye sararak dolapta beklet. Ertesi gunu cok daha saglıklı olarak kullanıldıgını gorecekcin.
hihi hihi tavuk etiyle ızmarit mırmır ispari mezgit tutdum çokda güzel bi yem heryerde var bakdın balık yemiyo kendin yersin tabiki şaka siteye hoş geldin iyi paylaşımlar.
tavuk göğsünü bende pek kullanmayı sevmem çokta kullanmadım. ancak bir arkadaşım tavuk etinden dahabaşka bir yemle avlanmaz özelliklede kıyıdan. işin esprisine gelince bilinenin aksine tavuk etini taze ve iri parçalar halinde takar iğneye çünkü merada iri balık varsa iri balıklar yemi bulana kadar küçükler yemi yokedemesin diye gariptirki birçokkez bu yöntemle trofe 2kg civarı çipura yakaladı kıyıdan biz yengeç peşinde koşarken o balığı indirmiştir çoğukez
bu işide bilmeyen eline yüzüne bulaştırır heralde şimdi kaynatsam çok olur az olur off başlıcam ya ben balık tutamıyacam heralde...
tavuktan yem olur mu demişsin hemde nasıl olur . boru kurdundan sonra favori yemimdir. Dip balıkları çok sever ancak tabi yemi kullanmada dikkat edilcek bir iki şey var. Çok fazla küçük balık olmayan yerlerde kullanılmalıdır. Kullanmadan önce tuzlama yapılabilir. (ama ben önermiyorum) kullanılmadan önce mutlaka gazete kağıdına sarılıp bekletmek gerekir ( sertlesmesi için ) . Kendim su sekilde kullanıyorum. 1-Önce minik minik parçalara ayırma. 2-Gazete kağıdı arasında 15 dk bekletme. 3- Üstünü toz şekerle örtme 4- Şekerlenen yemleri iyice yıkama 5- Azcık tuzlama ve avlaga gidene kadar tekrar gazete kağıdında bekletme. Bu can sıkıcı aşamaları gecince tavuk suyundan iyice arınacak ve iğneden kolayca çıkmayacaktır. Bu işlemlerle uraşmak istemiyorsan taze tavugu küçük küçük parçala direk iğnene gecir ve yem ipi ile iyice bağlaki iğneden çıkmasın. Şimdiden rastgele , keyifli avlar .
toz şeker suyunu salmasını sağlıyo. Yıkayıncada şekerden arınmış oluyo. Yıkanınca tekrar sulanır diye düsünme. o kuruyup gidiyo ama içindeki suyun kendini salması lazım amaç bu. tüm işlemler bitince yem sert oluyor iğnede sıkı durur.
tavuk göğsünden yem deyince bir Ustamın sözü aklıma gelir hep ''keçinin olmadığı yerde koyuna Abdurrahman Çelebi derler''