Selam, Ben simdiye kadar hep ekmegi yem olarak kullanmisimdir. Fakat yarin degisiklik olsun diye tavuk gogsunu yem olarak kullanmaya karar verdim ama internette arastirirken tavuk gogsunun nasil kullanildigi hakkinda buyuk bir celiski oldugunu gordum.. Acikcasi benim de kafam karisti.. Kimisi tavugu tuzlamaktan yana iken kimisi tavugu taze taze oldugu gibi yem yapma taraftari.. Sizin bu konudaki dusunceleriniz nedir?? Tesekkurler Mr.Fish
Yani Malta'lı balıklarıda Turk mutfagına alıstıracagız anlasılan.banghead Yarım tavuk gogsunu al ve uzunlamasına olarak 1 cm.kalınlıgında rosto seklinde kes ve bolca tuzlayarak havlu peceteye sar ve aksamdan dolaba koy.Sabahleyin rosto seklindeki parcaları yarım santim kalınlıgında olacak sekilde solucan benzeri sekilde dilimle. Boylarını ignene gore 4-5 santim olarak ayarlayabilirsin. Bakalım Malta'lı dostlarımız sevecekler mi? Rasgelsin.reeling
Hocam guldurdun beni ya Tavsiyeler icin sagolun.. Bugun aksamdan dediginiz gibi hazirlarim tavuk gogsunu... Insallah ise yarar
malta sıcak yer güneş bulunur , demek istediğim tuzu bas tavuk göğsünü 10 parçaya bölmüş şekilde güneşe koy 1 saat sonra suyu akmış bir şekilde semsert olur ondan sonra küçük küçük keserek oltanın ucuna tak abi akşamda bi tava balıkla akşam yemeğini ye şimdiden afiyet olsun
Tuz + Şeker diyorum başka bir şey demiyorum.Tecrübeyle sabittir daha önce de konusu dönmüştü dilerseniz sebebini, sonucunu tekrar açıklarım.Yalnız şunu da belirteyim;yem çok dağılıyorsa kullanın bu karışımı, zira en iyisi katkı maddesiz olanıdır.Rastgele...
şeker tuz tavuk göğsünü sertleştiriyor ama şeker aynen jelibon gibi yapıyor iğneye taktığınızda yarılıp ikiye ayrılmıyor..iğne içinde resmen gizleniyor..balığın alması ile iğne ağzına geçiyor..hem de rengi daha pembe oluyor..ben tuz yerine şeker serpip bekliyorum suyunu bırakıyor sonra diğer yüzüne aynı işlemi yapıyorum..küçükler didikleyip çıkaramıyor..lastik gibi oluyor..tavsiye ederim
Berk kardesim, oncelikle foruma hos geldiniz. Tuz, pilic ve et urunlerinde sıkılastırıcı, su bıraktırma ve bozulmayı onleyici ozellikleri vardır. Seker ise, suyu emme ozelligi sebebiyle tercih edilir. Ama genelde buna pek ihtiyac duyulmasa da, uygulayan arkadasların sahsi tercihleridir. Yani fazla mal goz cıkarmaz derler ya.
Bence en güzeli şinitzel olarak kullanmak Şaka bir yana,bence bir parça tuzla,bir parça şekerle birde sade olarak dene ve en kullanışlı,verimli olanını kendin seç...