Tavuk Gogsu ??

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında Mr.Fish tarafından paylaşıldı.

  1. Mr.Fish

    Mr.Fish Yusuf

    Yaş:
    38
    Mesajlar:
    127
    Şehir:
    Malta
    En İyi Avı:
    2kg Torik
    Selam,

    Ben simdiye kadar hep ekmegi yem olarak kullanmisimdir. Fakat yarin degisiklik olsun diye tavuk gogsunu yem olarak kullanmaya karar verdim ama internette arastirirken tavuk gogsunun nasil kullanildigi hakkinda buyuk bir celiski oldugunu gordum.. Acikcasi benim de kafam karisti.. Kimisi tavugu tuzlamaktan yana iken kimisi tavugu taze taze oldugu gibi yem yapma taraftari..

    Sizin bu konudaki dusunceleriniz nedir??

    Tesekkurler
    Mr.Fish
     
  2. mufi

    mufi Muvaffak İŞMEN

    Mesajlar:
    3.332
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    tuzlarsan sertleşir uzaga atarken iğnede bozulmaz..balık vurdugunda da daha saglam olur
     
  3. isottevfik

    isottevfik Tevfik

    Mesajlar:
    4.310
    Şehir:
    B U R S A
    Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Yani Malta'lı balıklarıda Turk mutfagına alıstıracagız anlasılan.banghead

    Yarım tavuk gogsunu al ve uzunlamasına olarak 1 cm.kalınlıgında rosto seklinde kes ve bolca tuzlayarak havlu peceteye sar ve aksamdan dolaba koy.Sabahleyin rosto seklindeki parcaları yarım santim kalınlıgında olacak sekilde solucan benzeri sekilde dilimle. Boylarını ignene gore 4-5 santim olarak ayarlayabilirsin. Bakalım Malta'lı dostlarımız sevecekler mi?
    Rasgelsin.reeling
     
  4. Mr.Fish

    Mr.Fish Yusuf

    Yaş:
    38
    Mesajlar:
    127
    Şehir:
    Malta
    En İyi Avı:
    2kg Torik
    :D Hocam guldurdun beni ya :)

    Tavsiyeler icin sagolun.. Bugun aksamdan dediginiz gibi hazirlarim tavuk gogsunu... Insallah ise yarar :)
     
  5. mehmetişbilir

    mehmetişbilir mehmet

    Yaş:
    32
    Mesajlar:
    480
    Şehir:
    07-manavgat
    Favori Kamış:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    5.250 gram levrek
    malta sıcak yer güneş bulunur , demek istediğim tuzu bas tavuk göğsünü 10 parçaya bölmüş şekilde güneşe koy 1 saat sonra suyu akmış bir şekilde semsert olur :)ondan sonra küçük küçük keserek oltanın ucuna tak abi :)akşamda bi tava balıkla akşam yemeğini ye :)şimdiden afiyet olsun :)
     
  6. 0utlaw

    0utlaw Bahadır köse

    Yaş:
    33
    Mesajlar:
    620
    Şehir:
    antalya-manavgat
    Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Tuz + Şeker diyorum başka bir şey demiyorum.Tecrübeyle sabittir daha önce de konusu dönmüştü dilerseniz sebebini, sonucunu tekrar açıklarım.Yalnız şunu da belirteyim;yem çok dağılıyorsa kullanın bu karışımı, zira en iyisi katkı maddesiz olanıdır.Rastgele...
     
  7. berkomanyax

    berkomanyax berkomanyax

    Mesajlar:
    1
    Şehir:
    osmaniye
    selamlar. ben deniz tuzuna yatırmıştım tavuk göğsünü de şekerin sebebi nedir?
     
  8. kaşıkçı

    kaşıkçı FARUK

    Mesajlar:
    734
    Şehir:
    KDZ. EREĞLİ / ZONGULDAK
    Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Ben tuzlamadan olduğu gibi derim..
     
  9. ooztekin

    ooztekin Özgür

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    140
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kefal &tesadüfen Akya....ama tartmadım..
    şeker

    tuz tavuk göğsünü sertleştiriyor ama şeker aynen jelibon gibi yapıyor iğneye taktığınızda yarılıp ikiye ayrılmıyor..iğne içinde resmen gizleniyor..balığın alması ile iğne ağzına geçiyor..hem de rengi daha pembe oluyor..ben tuz yerine şeker serpip bekliyorum suyunu bırakıyor sonra diğer yüzüne aynı işlemi yapıyorum..küçükler didikleyip çıkaramıyor..lastik gibi oluyor..tavsiye ederim
     
  10. isottevfik

    isottevfik Tevfik

    Mesajlar:
    4.310
    Şehir:
    B U R S A
    Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Berk kardesim, oncelikle foruma hos geldiniz.

    Tuz, pilic ve et urunlerinde sıkılastırıcı, su bıraktırma ve bozulmayı onleyici ozellikleri vardır. Seker ise, suyu emme ozelligi sebebiyle tercih edilir. Ama genelde buna pek ihtiyac duyulmasa da, uygulayan arkadasların sahsi tercihleridir. Yani fazla mal goz cıkarmaz derler ya.
     
  11. OMMG

    OMMG OKAN

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    1.633
    Şehir:
    İZMİR - GÖZTEPE
    Bence en güzeli şinitzel olarak kullanmak :) :)
    Şaka bir yana,bence bir parça tuzla,bir parça şekerle birde sade olarak dene ve en kullanışlı,verimli olanını kendin seç...