Mamun u öldükten sonra saklamak ?

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında Amenthalas tarafından paylaşıldı.

  1. Amenthalas

    Amenthalas Aytaç

    Yaş:
    32
    Mesajlar:
    190
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    Okuma Safina X 270 10-35GR
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    Ben Onu Çoktan Kaybettim,Diğerleri Avuntu...
    Arkadaşlar bulunduğum koyda yem olarak sülünez dışında birşey getirmiyorlar izmirden gelirken yanımda mamun getiricem 1-2 gün canlı tutmak için ıslak havlu talaş gibi öneriler paylaşılmış, fakat öldükten sonra tuzlarmıyız?,kuruturmuyuz? yoksa şekerlermiyiz ne yaparızda bu yemi sonuna kadar kullanırız ?
     
  2. mufi

    mufi Muvaffak İŞMEN

    Mesajlar:
    3.332
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Aytaç izmirde kullanılan boru kurdu ve sülünez gibi yemler tuzlanır ve daha sonrada kullanılır. ama mamun tuzlanmaz onu alıp direk dondur gittiğin yerede buz kalıpları içinde götür.. av mahalinde çözülmeye yakın takarsan iş görür..
     
  3. Amenthalas

    Amenthalas Aytaç

    Yaş:
    32
    Mesajlar:
    190
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    Okuma Safina X 270 10-35GR
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    Ben Onu Çoktan Kaybettim,Diğerleri Avuntu...
    teşekkür ettim fakat kaldığım yer kamp yeri kalıp buz kullanarak soğutma sağlıyoruz akşamlarıda jeneratör yardımıyla 2 3 saat elektrik alabiliyoruz yani buz olayı yaş,izmirden dönüşlerimin 2 günlük bol mamunlu av getirisi olucak onun dışında sülünez reeling
     
  4. isottevfik

    isottevfik Tevfik

    Mesajlar:
    4.310
    Şehir:
    B U R S A
    Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Yanında yedek olması acısından, Pilic Gogsunu uzunlamasına 1 cm kalınlıgında rosto gibi kes ve tuzla ve peceteye sararak kapaklı bir naylon kutuya koy. Sonra, lazım oldugunda yarım cm.kalınlıgında solucan gibi 5 cm uzunlugunda dilimle, sogutucuya gerek kalmadan tuz onu korur. En kotu ihtimalle yemsiz kalmazsın.
     
  5. Mr.Chaos

    Mr.Chaos Mustafa BURGAZ

    Yaş:
    32
    Mesajlar:
    53
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    Alpha
    Favori Makine:
    MagdaPro çıkrık ve Osprey 4 bilyeli makinalar
    En İyi Avı:
    5kg~ Sazan ve 10kg~ Yayın
    Canlıyken çok güzel iş yapıyor derin suda özellikle.. ölüsünü denemek gerek..
     
  6. çakır35

    çakır35 sedat

    Mesajlar:
    28
    Şehir:
    izmir/tire
    Favori Kamış:
    discovery
    Favori Makine:
    discovery
    En İyi Avı:
    sazan 3.700
    MAMUNUN ÖLÜSÜ hiç bir işe yaramıyor bilgilerinize
     
  7. John Dory

    John Dory Emre

    Mesajlar:
    632
    Şehir:
    istanbul - bodrum
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Mamunun ölüsü de iş yapar. Zaten tuzlu suya giren mamun çok uzun süre canlı kalamaz.

    Bunun dışında dondurulmuş mamundan bahsediyorsak ondan da verim alınıyor kesinlikle. Tek sorun iğnede durmaması. Atış yapmaya gelmiyor, anca iskeleden veya tekneden...
     
  8. pitbull

    pitbull Furkan Güner

    Mesajlar:
    1.212
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Ölüsü de dirisi de iş yapıyor, balıklar dayanamıyor bu mamuna :). Ben buzluğa atıyordum. Ancak öldükten sonra kızarıyor, dayanılmaz bir kokusu oluyor aman diyeyim dolaba suyu akmasın :D.
     
  9. Evrim

    Evrim evrim

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    5
    Şehir:
    bodrum
    En İyi Avı:
    750 gr çipura.
    Valla bizim buranın balıkları mamun oldukten sonra uzerıne parfum sıkıp cacharel den gıydırsen gene yemıyorlar.
     
  10. bateristtt

    bateristtt CENGİZ

    Mesajlar:
    102
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    COLMIC ATHAN SURF 4,50
    Favori Makine:
    shakespeare summit zfs7000
    En İyi Avı:
    sarıkanat 26 cm =)
    arkadaşlar bu manun 'u ıstanbul'da temin edebileceğimiz bi yer yok mu yaa? bir kere enez'de aldım bu yemi görüntüsü çok korkutucu ama abi balıklar buna dayanamıyorlar onun için bulabileceğimiz bi yer varsa ıstanbul'da lütfen bi yardımcı olun size zahmet yaa
     
  11. bigbobo

    bigbobo Onur ÇAM

    Yaş:
    57
    Mesajlar:
    107
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Silstar
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Orfoz 17 kilo - Sinarit 8 kilo
    Arkadaşlar tüm yazılanları okudum,

    Mamunun ölüsüde iş yapar sadec basit bir işlem gerektiri. Mamun da Istakoz veya karides gibi kabuklu canlı olduğu için taze ama ölmüş mamunlarınızı kaynar suyun içinde 10 dakkika haşlayın kırmızı bir renk alıcaktır haşlanmış mamunları süzün ve soğuk suyla yıkayın boyları küçülsede sert diri yapısı ve inanılmaz cezbedici kırmızı rengi ile canlısında daha sağlam oltanızın ucunda duracaktır.


    Bu benim geliştiridiğim bir yolmudur bilemem daha önce deneyen varmıdır onunda bilmiyorum fakat biz burda ölmüş mamunları bu şekilde kullanır hale getiridik.


    Saygılar