Arkadaşlar bulunduğum koyda yem olarak sülünez dışında birşey getirmiyorlar izmirden gelirken yanımda mamun getiricem 1-2 gün canlı tutmak için ıslak havlu talaş gibi öneriler paylaşılmış, fakat öldükten sonra tuzlarmıyız?,kuruturmuyuz? yoksa şekerlermiyiz ne yaparızda bu yemi sonuna kadar kullanırız ?
Aytaç izmirde kullanılan boru kurdu ve sülünez gibi yemler tuzlanır ve daha sonrada kullanılır. ama mamun tuzlanmaz onu alıp direk dondur gittiğin yerede buz kalıpları içinde götür.. av mahalinde çözülmeye yakın takarsan iş görür..
teşekkür ettim fakat kaldığım yer kamp yeri kalıp buz kullanarak soğutma sağlıyoruz akşamlarıda jeneratör yardımıyla 2 3 saat elektrik alabiliyoruz yani buz olayı yaş,izmirden dönüşlerimin 2 günlük bol mamunlu av getirisi olucak onun dışında sülünez reeling
Yanında yedek olması acısından, Pilic Gogsunu uzunlamasına 1 cm kalınlıgında rosto gibi kes ve tuzla ve peceteye sararak kapaklı bir naylon kutuya koy. Sonra, lazım oldugunda yarım cm.kalınlıgında solucan gibi 5 cm uzunlugunda dilimle, sogutucuya gerek kalmadan tuz onu korur. En kotu ihtimalle yemsiz kalmazsın.
Mamunun ölüsü de iş yapar. Zaten tuzlu suya giren mamun çok uzun süre canlı kalamaz. Bunun dışında dondurulmuş mamundan bahsediyorsak ondan da verim alınıyor kesinlikle. Tek sorun iğnede durmaması. Atış yapmaya gelmiyor, anca iskeleden veya tekneden...
Ölüsü de dirisi de iş yapıyor, balıklar dayanamıyor bu mamuna . Ben buzluğa atıyordum. Ancak öldükten sonra kızarıyor, dayanılmaz bir kokusu oluyor aman diyeyim dolaba suyu akmasın .
Valla bizim buranın balıkları mamun oldukten sonra uzerıne parfum sıkıp cacharel den gıydırsen gene yemıyorlar.
arkadaşlar bu manun 'u ıstanbul'da temin edebileceğimiz bi yer yok mu yaa? bir kere enez'de aldım bu yemi görüntüsü çok korkutucu ama abi balıklar buna dayanamıyorlar onun için bulabileceğimiz bi yer varsa ıstanbul'da lütfen bi yardımcı olun size zahmet yaa
Arkadaşlar tüm yazılanları okudum, Mamunun ölüsüde iş yapar sadec basit bir işlem gerektiri. Mamun da Istakoz veya karides gibi kabuklu canlı olduğu için taze ama ölmüş mamunlarınızı kaynar suyun içinde 10 dakkika haşlayın kırmızı bir renk alıcaktır haşlanmış mamunları süzün ve soğuk suyla yıkayın boyları küçülsede sert diri yapısı ve inanılmaz cezbedici kırmızı rengi ile canlısında daha sağlam oltanızın ucunda duracaktır. Bu benim geliştiridiğim bir yolmudur bilemem daha önce deneyen varmıdır onunda bilmiyorum fakat biz burda ölmüş mamunları bu şekilde kullanır hale getiridik. Saygılar