PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sazan için boli yada boili


babil
09-08-2006, 17:49
İzmit Yuvacık barajında su seviyesi çok düşmüş ve şehirde su kesintisi yapılıyormuş , herhalde 170 m den 100 m civarlarına inmiştir. Su az fakat balık sayısı aynı şimdilik ben daha gitmedimya.

Bu yüzden boili yapmam lazım ama iyi bir formül lazım şimdiden teşekkürler.

eozsoyeri
09-08-2006, 18:59
Boili yapmanızın neden bu yüzden gerektiğini anlayamadım su seviyesi düşünce balıklar bir tek boiliyemi geliyormuş:)öncelikle bir-birbuçuk ay hafta da 2-3 kez yemlemezseniz verim alamıyacağınızı da hatırlatıyım ayrıca bu yemleme için en az bu tariften 10 kere yapmalısınız..Kartal'dan gidecekseniz biraz zor olur.

Ben de boiliye merak sarmıştım ama bu yemleme işi ve maliyeti beni uzaklaştırdı doğrusu..

Buyrun;

400 gr irmik
200 gr soya unu
200 gr mısır unu
200 gr süt tozu

8 ve ya 9 yumurta
1 çay bardağı zeytin yağı
1 çay bardağı likit glikoz
4ml konsantre vanilya aroması
1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
1 çay bardağı süt

İlk gruptaki unları bir kapta karıştırdıktan sonra ayrı bir kapta yumurta boya likoz ve aromayı çırpıyoruz..sonra sıvı karışımdan diğerine azar azar dökerek yoğuruyoruz yoğururken zeytin yağı ve sütü ekliyoruz eğer fazla koyu bir kıvam olursa 9. yumurtayı kırıyoruz..sonra hamurumuza şekil verip (küçük misket şeklinde taneler) fokur fokur kaynayan suya atıp 3 dakika kaynatıyoruz kaynar sudan aldıktan sonra soğuk su dolu bir kaba attıyoruz sonra burdan süzgeçle alıp en az 1 en çok 3 gün havadar biryerde bekletip dinlendiriyoruz..

ALINTIDIR:Av-doğa dergisi sayı:13 Ümit Metin

yazının hepsini geçirmek isterdim ama çok uzun eğer takıldığınız biryer olursa yazın bek burdan bakar yazarım cevabını..

Bu linklerde de başka tarifler mevcut.



Rastgele..

babil
10-08-2006, 10:31
Ulaşım çok kolay 50 - 60 dakika sonra su kenarında olabiliyoruz , orada büyük balık tutanlar ( 5 - 6 kg. ) hep iri mısırları 2 - 3 tane takıyor veya bu boli mamulünü kullanıyorlar , diğer hamurları bu israilli illet hemen hallediyor. Kocaman iğneye küçüçük balıklar yakalanıyor. Söylediklerine göre bu boli ye onlar pek rağbet etmiyorlarmış. O yüzden bu boli olayını kullananlar bana aynalı için atıyoruz diyorlardı. Yuvacık barajı derin ve gerçekden çok büyük balıklar var , ben geçtiğimiz mart birçok alabalık bile yakaladım orada. Turna hariç her balık var , belki turnada vardır ama hiç yakalayan duymadım.

harmandali
11-10-2006, 15:30
bunu türkiyede temin edebileceğimiz yer var mı özellikle ankarada
ama webden de satın alabilirim...

bende çeşitli yemler denedim...ancak denemeye devam ediyorum.

sadece tecrübelerime dayanarak bir kaç noktaya değinmek istiyorum.

-bölgede balık neye alıştıysa onu seçiyor.
-hava durumu sanırım balığın yemlenmeside etkili hava sıcaklığına göre yem verilebilir...
-tarih çok önemli her dönem her tarihte her zaman aynı yeme rağbet göstermiyor...


ahhh ahhhhh eskiden yemleme bile yapmazdık atardık küspeleri...yakalardık koca koca sazanları...şimdi balık efendilere her türlü izzet ikram ediliyor ama yinede nazlanıyorlar....

bir arkadaşımız yazmış olduğu köpek maması çekirge ve rakıda bekletilen mısır...bunu en kısa zamanda deneyeceğim...

ben genelde
havuç bezelye patates içeren garnitürleri tercih ederim haşlanmış yada konserve süt mısır hamur ve düdük makarna....

tercih ederim...


discovery channelde hep izliyorum adamlar boili takıyor ve 5 dk sonra 10 kilodan fazla sazan çekiyorlar...bizim gibi deli gibi yemlemiyorlar bile...ama bir farkla onlar yakaladıklarını tekrar suya bırakıyorlar....:confused: :eek: :mad:

boili denemek istiyorum....yani gelirse 1 tane gelsin ama büyük olsun artık ufaklarla uğraşmak istemiyorum eskisi gibi...

webde boili buldum ama türkiyeyi adam yerine koyup satış yapmıyorlar

yazın eniştemler gelecek almanyada olmazsa onlardan isterim...

ergen
11-10-2006, 15:39
Türk Sazanları Boili den anlamıyor...

Ben ne tarifler yaptım ne pastalar böreklere açtım olmadı..

Küçük sazan istiyorsan mısır unu karışımlı hamur ve küspe..

Büyük sazan istiyorsan mısır...

Bence...

Solucan her daim iş yapar bu arada...
Ne Inancli, Itikatli Baliklarmis bunlar!!!

N@mik laf aramizda, bizdede, Namazsiz, Abdestsiz Kadinin actigi Börek,
Cörek, Pasta yenmez:D :D

Rasgele

harmandali
11-10-2006, 15:46
abi belli mi olur....belki damak zevki gelişmiş kadir kıymet bilen bir sazan çıkar....:D :D

ergen
11-10-2006, 15:46
Desene aç geziyonuz oralarda....Vah abiciiiim Vahhhhh:D :D :D :D
Ama dur bakayim! Almanlardanda Müslüman olup Hacca giden var yahu;)

Bir tek Börek acmasini ögrenmeleri gerekir:D :D

Rasgele

Harmandali Kardesim! Biz burada Milleti oyalarken, sende Forumlari geziyorsundur Insallah;)

Volkan_06
11-10-2006, 16:04
bunu türkiyede temin edebileceğimiz yer var mı özellikle ankarada
ama webden de satın alabilirim...



Cemal arkadaşım merhaba, aramıza öncelikle hoşgeldin.
Ankara'da boili satan bir yer var, Yiba çarşısını dışkapı istikametine doğru geçince ileride köprünün ayağına yakın av malzemeleri satan bir iş hanı var. O işhanına gelmeden ilk arada solda bir dükkan var, Tekneler ve botlar için motor falanda satıyor. Şimdi ismini hatırlayamadım ama gidersen rahat bulursun. Ben boili ve Ultrabait esansli tüplerden buradan almıştım. Hatta başka yemlerde aldım. Fakat mısırdan gördüğüm faydayı hiç birinden göremedim. Para tuzağı gibi geliyor bana.
Avrupada adamlar balığı alıştırmışlar bu tip yemlere ve esanslara, onlar tutuyor, ama ben o kadar deneme yaptım, bir tane balık vurmadı. Bende artık elime almıyorum bu yemleri ve esanaları.

Ha faydasını gören olmuştur belki, bunlar benim düşüncelerim. Mısıra devam...

harmandali
11-10-2006, 16:14
sevgili volkan
oraya biliyorum...gerçi bir kaç dükkanda olmayınca diğerlerinde de olmaz diye düşündüm...

valla 1-2 defa alırım denerim olursa olur...olmazsa yapacak bir şey yok.

ben dışkapıdaki bir balıçıdan boili benzeri mısır hamuru topları aldım 4-5 saat yada daha fazla suda kalabiliyor....erimiyor...

ancak boili gibi takmadım doğrudan iğneye geçirdim.

solucan midye içi gibi denemediğim yem kalmadı...

NAMOSA
11-10-2006, 16:21
abicim o nationaldakinler dikkat edin fıkralarda anlatılırya sazan gibi atladı diye işte onlar o sazandan bizim burdakinler çok uyanık ben anlamadım gitti

harmandali
11-10-2006, 16:31
valla bazen o kadar huylanıyorumki sanki suyun içinde bir tane dalgıç adam olta suya düşünce gidiyor ucuna bir tane 10 kg sazan takıyor...

ya bu kadar olur....5 dk da balık mı gelir....hemde kocaman...

abi ben 6 saat zilin tink demediğini biliyorum....bırak zil çalmayı balığın çekmediği günlerim az değildir....

zaten ne zaman balığa gitsem millete alay konusu oldum...

valla eski günleri arıyorum...eskiden yemlemezdik bile...5-10m ye atardık diğ oltalarını....şimdi 10 mt atınca yakın oldu diyoruz...

birgün barajda gördüm...adam kement gibi bir fırlattı dip oltasını...abi abartmıyorum 50mt aşağı gitmedi...kasnakda 100m misina varmış...biz 20-30 mt atıyorduk bize yakın atıyorsunuz diyordu...

hey gidi günler hey...

az önce bir makalede okudum

zaman tarih çok önemli yem için diyor...
ayırıca kışın sazan olmaz diyor ama bence yanılıyor...çünkü ardahanda çıldır gölünde buzu kesip sazan tutanlar var...hemde kilonun üstünde...

Volkan_06
11-10-2006, 16:34
sevgili volkan
oraya biliyorum...gerçi bir kaç dükkanda olmayınca diğerlerinde de olmaz diye düşündüm...

valla 1-2 defa alırım denerim olursa olur...olmazsa yapacak bir şey yok.

ben dışkapıdaki bir balıçıdan boili benzeri mısır hamuru topları aldım 4-5 saat yada daha fazla suda kalabiliyor....erimiyor...

ancak boili gibi takmadım doğrudan iğneye geçirdim.

solucan midye içi gibi denemediğim yem kalmadı...

Ya dostum, Bende zamanında böyle arayışlar içerisine girdiğim olmuştu, fakat artık "deneme, yamulma" ktan bıktım usandım. O yüzden artık hiç kasmıyorum. Yani menüyü bu kadar zengin tutmanın bi anlamı yok, Yemlemede bolca hayvan mısırı kullan, İğneyede Konserve mısır tak (Dardanel tavsiyedir). Oltaların başına geç bekle, balık varsa zaten gelir, eğer yoksa başka sefere de ve dostlarınla güzel vakit geçirmeye bak...

eozsoyeri
11-10-2006, 22:28
İzlediğiniz videolarda adamlar o koca koca balıkları neredeyse hergün aynı yemle yemlenen özel göletlerde yakalıyorlar..Yani hiç yemlemeden yakalıyor değiller..Zate boiliin etkili olabilmesi içi çok sık ve fazlaca aynı bölgeyi yemlemek (bir ay boyunca haftada 2-3 kere)gerekiyor ki bunu mısır ve buğdayla da yaparsanız aynı balığı yakalarsınız:) Ben de ilk gördüğümde çok heves etmiştim ama balığın bu yeme alışması için uzun zaman gerekiyor ve yeterli miktarda yemleme için ciddi boyutlarda maliyet:)

DR_BLOoD
12-10-2006, 09:11
boli yada boili yi avmarketi.com adresinden baka bilirsin yada harifleri war ama satın al daha iyi boili iğneleride war sitede her türlü şeyi bula bilirsin ...

sazan_ustası
12-10-2006, 14:58
Eskş.Kiloluk poşeti 24 , konserve kutusu boyda plastik kapta 7 ytl (idi)..bir işe yaramıyor.

Spider
12-10-2006, 15:08
sezon öncesi düzenli yemleme yapılırsa
her türlü sazan avlanır. benim öğrendiğim bu be sezon kapanınca da
kendi formülümü uygulayacağım.

bu arada bol otçul beslenen bu balığa protein ağırlıklı yem
sunulması şansı artırıyor. yani boily hazırlarken mutlaka
soya unu, ciğer ezmesi, yumurta sarısı vs kullanın.

aromatik katkıları kullanırken dikkat edilmeli fazla olmamalı
çok karıştırılmamalı

göksen inal
14-12-2006, 23:17
bende boili yaptım denedim omadı çünkü balık yöresel olarak ne ile besleniyorsa ona geliyor.mesela makarnaya çok iyi geliyor ama içinde bal kuş yemi üzüm vanilya gıda boyası yumurta vb.ne koyarsanız koyun gelmiyor. bazen sadece solucanla oluyor.sazan işte :)

AdaBalıkcısı
30-03-2007, 13:17
merhaba, ilk mesajim oldugu icin oncelikle belirteyim, ben kibrista yasiyorum ve burda hobi olarak kiyi balikciligi ile ilgileniyorum... balik sezonu yavas yavas aciliyo artik burda o yuzden internette biraz dolasip yem tarifi aramaya karar verdim ancak hamur tipi yem hakkinda pek bi bilgi bulamadim, bizim buralarda yogunlukla hamur tipi yem kullanilir, icine cesitli koku katici malzemeler konur, canli yem kiyi balikciliginda cok kullanmiyor... internette de bu konuda bi bilgi bulamamis olmam garibime gitti biraz, ben de size danisayim dedim :)

acikcasi bu siteyi de bayagi bi aradim, yogunlukla canli yem ve hazirlanislarindan bahsediliyor... hamur tipi yem hic kullanilmiyo turkiyede?? bu konuda bilgi veren bi mesaja da rastlayamadim burda, bana biraz garip geldi acikcasi :)

bulsep
30-03-2007, 13:29
merhaba, ilk mesajim oldugu icin oncelikle belirteyim, ben kibrista yasiyorum ve burda hobi olarak kiyi balikciligi ile ilgileniyorum... balik sezonu yavas yavas aciliyo artik burda o yuzden internette biraz dolasip yem tarifi aramaya karar verdim ancak hamur tipi yem hakkinda pek bi bilgi bulamadim, bizim buralarda yogunlukla hamur tipi yem kullanilir, icine cesitli koku katici malzemeler konur, canli yem kiyi balikciliginda cok kullanmiyor... internette de bu konuda bi bilgi bulamamis olmam garibime gitti biraz, ben de size danisayim dedim :)

acikcasi bu siteyi de bayagi bi aradim, yogunlukla canli yem ve hazirlanislarindan bahsediliyor... hamur tipi yem hic kullanilmiyo turkiyede?? bu konuda bilgi veren bi mesaja da rastlayamadim burda, bana biraz garip geldi acikcasi :)


boili diye site içinde yada nette araştırma yaparsan sanırım aydınlanırsın sevgili kardeşim.. yeri gelmişken bir yem takma şekli daha ekliyeyim..


[/IMG] (][IMG)

AdaBalıkcısı
30-03-2007, 14:11
bu boili hamurdan mi yapiliyo simdi??

biz genelde hamurdan baligin agzina gore bi parca koparim olta nin ucuna takariz, burda sanki oltanin altinda sarkiyo gibi gorunuyo

bulsep
30-03-2007, 14:13
bu boili hamurdan mi yapiliyo simdi??

biz genelde hamurdan baligin agzina gore bi parca koparim olta nin ucuna takariz, burda sanki oltanin altinda sarkiyo gibi gorunuyo

boili hazır yemdir.. tatlısu da sazanda iyi sonuçlar aldım.. ben iğneye olduğu gibi takıyorum. yukarıdaki yöntemi ilk fısatta deneyeceğim.. benden önce denersen paylaşalım:)

ayrıca şu imza ayarlarınıda artık düzelt..:)) hala tanışamadık..

Birahas
30-03-2007, 14:19
bu boili hamurdan mi yapiliyo simdi??

biz genelde hamurdan baligin agzina gore bi parca koparim olta nin ucuna takariz, burda sanki oltanin altinda sarkiyo gibi gorunuyo

Öncelikle İmza ayarlarınızı yapmanızı rica edeceğim.

Bişey dikkatimi çekti bu konuda aydınlatırsanız seviniriz.
Kullanmak istediğiniz bu yemi deniz balıkçılığında mı kullanacaksınız yoksa tatlı su avında mı.

Suatreis
31-03-2007, 19:23
Boili hazır yemdir ancak illede hazır demek yanlış olur bulunduğunuz meradaki potansiyel avın beslenme alışkanlığına göre kendinizde hazırlayabilirsiniz. Örneğin Küspe yada mısırı hamur haline getirerek. İğneden ayrı takmak her zaman daha iyi sonuç vericektir. Sazan türünün yemi ağzında emerek yediği düşünülürse yabancı sert bir cismi hissettiğinde geri atmak isteyecektir ancak bu takılış yönteminde böyle bir şansı kalmamış ve yemi tuttuğu an iğneyi ağzına çoktan almış ve damaklamıştır.

bafralı
01-04-2007, 21:10
merhaba, ilk mesajim oldugu icin oncelikle belirteyim, ben kibrista yasiyorum ve burda hobi olarak kiyi balikciligi ile ilgileniyorum... balik sezonu yavas yavas aciliyo artik burda o yuzden internette biraz dolasip yem tarifi aramaya karar verdim ancak hamur tipi yem hakkinda pek bi bilgi bulamadim, bizim buralarda yogunlukla hamur tipi yem kullanilir, icine cesitli koku katici malzemeler konur, canli yem kiyi balikciliginda cok kullanmiyor... internette de bu konuda bi bilgi bulamamis olmam garibime gitti biraz, ben de size danisayim dedim :)

acikcasi bu siteyi de bayagi bi aradim, yogunlukla canli yem ve hazirlanislarindan bahsediliyor... hamur tipi yem hic kullanilmiyo turkiyede?? bu konuda bilgi veren bi mesaja da rastlayamadim burda, bana biraz garip geldi acikcasi :)

Arkadaşım ben sana bir iki tane hanur tarifi yazayım.Ben bunları yapıp Bafra'da satıyorum ve çok randıman alınıyor.
MALZEMELER
1 çay bardağı mısır unu
3 çay bardağı beyaz un
3 paket vanilya
1 Yumurta tamamı
1 avuç toz şeker
bunları çiğnenmiş sakız kıvamına gelinceye kadar karıştır

MALZEMELER

1 çay bardağı mısır unu
4 çay bardağı beyaz un
1 çay bardağı kaynamış nane suyu
1 Yumurta tamamı
1 avuç toz şeker
bunları çiğnenmiş sakız kıvamına gelinceye kadar karıştır

AdaBalıkcısı
04-04-2007, 00:11
bafrali, sen kibristaki bafradan misin?? tam istedigim gibi bisey yazdin...

biharas, ben kiyidan avlaniyorum ama tuzlu suda, deniz kenarinda yani... 1-2 defa tatli su avinda bulundum ama pek sarmadi beni...

bafrali hazir sen yazmisken, ben de bi tane yazayim:
ekmegi dilimle, uzerine hafif tereyagi sur, iyice kizart (bizim deyimle kabira haline gelsin :) ) sonra onu icinde kirintilari kalacak sekilde sakiz kivamimda hamur haline getir... yeteri kadar varsa hellim suyunda hamur haline getir... icine biraz bolibif (konserve beef) de rendelersen super olur...

aslinda soyle kasap tanidik olsa, kan olan bi yerde yagurabilsek super olurdu :( ben genelde yakaladigim baliklari bi kovaya atiyorum, attikca orda dipte kan birikiyo, onu hamura karsitriyorum, inan fello dans ediyo suda, deli oluyo baliklar :)

dt832
11-04-2007, 13:23
Arkadaşlar her kese bol avlı günler tatlı su balıkçılığında yayın ve levrek için suni yem bu zamana kadar hiç kullanmadım kullanan arkadaşlar hangi marka ve boy suni yemleri tercih ediyorsunuz verim alabiliyormusunuz. Birde Yayının yılan balığını çok sevdiğini okudum yılan balığının suni yemi varmı yada yapılabilirmi ...........

bulsep
11-04-2007, 13:59
suni yemden kastınız boili ise bu konuda sitemizde bilgiler var..

meps kaşık gibi şeyleri kastediyorsanız yayın ve sazan için kullanıldığını sanmıyorum

(levrek için olabilir) en azından ben hiç kullanmadım..

Boili:

400 gr irmik
200 gr soya unu
200 gr mısır unu
200 gr süt tozu

8 ve ya 9 yumurta
1 çay bardağı zeytin yağı
1 çay bardağı likit glikoz
4ml konsantre vanilya aroması
1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
1 çay bardağı süt

İlk gruptaki unları bir kapta karıştırdıktan sonra ayrı bir kapta yumurta boya likoz ve aromayı çırpıyoruz..sonra sıvı karışımdan diğerine azar azar dökerek yoğuruyoruz yoğururken zeytin yağı ve sütü ekliyoruz eğer fazla koyu bir kıvam olursa 9. yumurtayı kırıyoruz..sonra hamurumuza şekil verip (küçük misket şeklinde taneler) fokur fokur kaynayan suya atıp 3 dakika kaynatıyoruz kaynar sudan aldıktan sonra soğuk su dolu bir kaba attıyoruz sonra burdan süzgeçle alıp en az 1 en çok 3 gün havadar biryerde bekletip dinlendiriyoruz..

ALINTIDIR:Av-doğa dergisi sayı:13 Ümit Metin

Taylan
12-04-2007, 00:49
Hasan yayın için önerebileceğim yapay yem (ben hiç kullanmadım ama gördüğüm yayın avı videolarında gayet iyi iş yapıyordu)
[/IMG] (][IMG)

Belki kullanan arkadaşlar varsa deneyimlerini bize aktarırlar

mcoskunerol
04-06-2007, 17:45
Merhabalar,

Boili denemeyi düşünüyorum

Malzeme konusunda kazein (casein) ve laktoz kullanılması çoğu reçete yer alıyor..

Nerede bulabilirim ?

nolongerregistered
04-06-2007, 17:46
Öncelıkle hoşgeldin.:)

mcoskunerol
04-06-2007, 17:49
Hoşbulduk muhterem

osmanaltunel
04-06-2007, 18:00
Hoşbulduk muhterem

Yeğenim öncelikle tanışma bölümünden konu aç imza ayarlarını yap ( adın doğum yerin doğum tarihin kan grubun ) bunları yap önce bir tanışalım ondan sonra sana yardımcı olacak arkadaşlarımız mevcut.
İyi avlar.

mcoskunerol
04-06-2007, 18:08
Yeğen yazacaktım ayarlara ama vazgeçtim.. :) Selamlar

osmanaltunel
04-06-2007, 18:25
Yeğen yazacaktım ayarlara ama vazgeçtim.. :) Selamlar

Bence farketmez senden 5 yaş büyük yeğenlerim var ama hala tanışalım bölümünden konunu açmamışsın.
Sevgiler.

diren
04-06-2007, 18:37
Merhabalar,

Boili denemeyi düşünüyorum

Malzeme konusunda kazein (casein) ve laktoz kullanılması çoğu reçete yer alıyor..

Nerede bulabilirim ?

Size bir yanıt yazacağım ama buradaki tüm usta balıkçılar benimle uğraşacak :o Yine de tüm cahil cesaretimle yanıt veriyorum :D

Kazein sütte bulunan bir protein, laktoz ise sütteki şeker olduğuna göre her ikisini de süt ve süt ürünlerinde bulabilirsiniz. Yani hazırlayacağımız hamur topağını süte, peyniraltı suyuna batırmanız çözüm olabilir. Ya da hamuru hazırlarken içine süt katmanız...
Boili konusunda pek bir bilgim yok ben sadece mantık yürüttüm, siz benim dediğimi denemeden yine bir bilene danışın bence :rolleyes:

esabi
04-06-2007, 20:54
YOĞURT .... hamura biraz yoğurt biraz pekmez birazda sıvı yağ katarsın ama ben mısırı tavsiye ederim

esabi
04-06-2007, 20:59
boili nedir yahu?

selam yücel boilli yüksek oranda protein içeren sazan için yapılmış hazır hamur toplarıdır aynısını kendimizde hazırlayabiliriz

mcoskunerol
05-06-2007, 08:43
Boili yukarıdaki linkde mevcut. Şu an için faydasına pek inanmamakla beraber, Yurtdışındaki avcılar sürekli kullanıyor.


Denemek için yapmayı düşünüyorum. Aslında yaptım da kazein bulamamıştım. Sorum bu yüzdendi.. Anladığım kadarıyla kazein diye markette satılan bir ürün YOK..

Öneriler değerlendirilebilir..

tşk

muyar
06-06-2007, 12:32
Daha önce boili hazırlayıp misinaya geçirmekte problem yaşıyordum. Misinaya geçirsemde suya atarken yem yani boili parçalanıp düşüyor idi. Sazan için boili bağlama tekniğini youtube da izledim. Hoşuma gidince sizlerle paylaşmak istedim. İngilizce anlatıyor ama bağlantıları o kadar güzel yapıyor ki beğeneceğinizi umuyorum. Ayrıca sizlerinde başka önerileri varsa bekliyorum.

muyar
06-06-2007, 13:05
Siteye daha dün üye oldum biraz da benim katkım olsun istedim boili ile ilgili bölümü görmemiştim. Ama sizin linkde sadece boili hazırlama tekniği mevcut benim koyduğum link ise boilinin misinaya bağlantısı bununda önemli olduğunu düşünüyorum. Ama yanlış yere açtıysam bu konu silinsin..

mcoskunerol
07-06-2007, 16:53
Konuyu ben açmıştım.. Bir süre bakamadım.. Bilgiler çok faydalı . teşekkür ederim. Faydası konusunda şüphelerim artıyor. Ama Bir torba yaptım... düzenli yemleyip deneyeceğim... İnşallah sonuç alırız. Her hafta toplam 60 adet kadar belirli bir alanı sapanla yemleyeceğim...Vesselam

b0ris(in çorlu)
08-06-2007, 02:42
Boili gereksiz balık malzemesi satılan heryerde satılıyo ama gereksiz bence.O kadar çaba ve zaman harcamaya deymez.Onun yerine al bi koçan sütlü mısır devamm.Bu arada sular çekilmiş diyosun ya bizde bugün türkmenli göletine gittik yollar vs. iyimi diye bi kontröl edelim dedik su seviyesi yaklaşık 2 metre yükselmiş ne iş anlamadım buralarda fazla yağmurda yağmadı.Havalarda bayağı sıcak anlamadım gitti...:confused:

chiefali
08-06-2007, 11:38
Boili yukarıdaki linkde mevcut. Şu an için faydasına pek inanmamakla beraber, Yurtdışındaki avcılar sürekli kullanıyor.


Denemek için yapmayı düşünüyorum. Aslında yaptım da kazein bulamamıştım. Sorum bu yüzdendi.. Anladığım kadarıyla kazein diye markette satılan bir ürün YOK..

Öneriler değerlendirilebilir..

tşk

bu kazein denilen malzemeyi ben karışımlarımda kullandım fakat hiçbir işe yaramadı,, okuduklarım ve dinlediklerim aracılığıyla söylüyorum; boili ile iyi sonuç alabilmek için avlak bölgenizi uzun süreler boili ile yemlemektir,, muhakkak bir çok arkadas denemiştir ve sonuç alamamıştır :)
kazein denilen malzemeyi kimyacılardan temin edebilirsiniz,, Ankara da yaşayan abiler kardesler için ulus da sanayi caddesinin en alt kısmındaki Karyağdı türbesinin karşısındaki kimyacılardan temin edebilirsiniz ;)

mcoskunerol
08-06-2007, 15:45
s.a.

Kimyacı mı .. bakacağım inşallah... Boilinin yapılışı kullanılması bir konu bir de farklı olan bunu iğneye değil de "hair rig" denen (40 sene önce balıkçılar ince misina bulamıyor saçlarını kullanıyorlarmış :) ), iğneyi balık hissetmesin diye iğnenin yanına bir misinaya bağlanması. ben bu boilileri doğrudan iğneye takmayı düşünüyorum. Sebebi de baktığım makalelerde iğneyi hissedince tükürür diyor sazan için...... bu işin belirli bir yolu yok herhalde...

Ya nasipten başka......

carphunters
08-06-2007, 23:22
s.a.

Kimyacı mı .. bakacağım inşallah... Boilinin yapılışı kullanılması bir konu bir de farklı olan bunu iğneye değil de "hair rig" denen (40 sene önce balıkçılar ince misina bulamıyor saçlarını kullanıyorlarmış :) ), iğneyi balık hissetmesin diye iğnenin yanına bir misinaya bağlanması. ben bu boilileri doğrudan iğneye takmayı düşünüyorum. Sebebi de baktığım makalelerde iğneyi hissedince tükürür diyor sazan için...... bu işin belirli bir yolu yok herhalde...

Ya nasipten başka......


hair rig montajı


[/IMG] (] (][IMG)

coşkun boili iğneye direk takılmaz boili için yukarıdaki montajı kullanabılırsın
boiliyi iğneye direk takarsan iğnenin ucu kapanır ayrıca delikten dolayı da dağılıp gide4r boşuna beklemiş olursun boili kullanmak için çok çok iyi araştırman lazım


boiliyi ipe dizmek için de boili iğnesi alman şart

(][IMG)

carp
09-06-2007, 01:07
Sabri abi resimdeki takımda kurşun sabit değil mi? Böyle olunca balık yemi alıp giderken kurşunun ağırlığıyla iğne saplanıyor. Yanlış mı düşündüm yoksa :confused:

mby.yigit
09-06-2007, 01:45
sanki bu kurşunun gezer kurşun olması gerekiyor ama tam emin değilim. daha önce ki konularda boili ile ilgili takımlarda gezer kurşundan bahsedilmişti hep, balık yemi alınca ürkmesin diye

mby.yigit
09-06-2007, 01:47
bu arada benim merak ettiğim boili takıldıktan sonra tekrar yerinden çıkmasın diye halkanın oraya (en uç kısıma) takılan şey nedir?

carpe chasseur
09-06-2007, 10:12
bu arada benim merak ettiğim boili takıldıktan sonra tekrar yerinden çıkmasın diye halkanın oraya (en uç kısıma) takılan şey nedir?

kurşunun gezmesindeki maksat boılıyı alan balığın boılıyı yutağına kadar rahat bi biçimde çekebilmesi yemden drenç görmemesi zaten boılıde suda kaygansı bi hal alıyo ve balığın emme işlemini hızlandırıyor balığın asıl tat alma duyusu yutağına gelinceye kadar iğnede ağzına girmiş oluyo zaten sazan yemi tükürmek istesede istemesede iğne artık ağzında boılı genel itibariyle iri sazanlara uygulandığından ilk darbenın ne kadar büyük olduğunu hepimiz az çok biliyoruz bu darbede iğne balık ne kadar ağzım dahi yırtılsada bu iğneden kurtulayımda desede gezer kurşun buna müsade etmeyecek takı oltaya verdiğiniz avansı alıncaya kadar

boılıye takılan stoper vazıfesi gören bi başka kalın bi misine balık yemi almaya geldiğinde yemden başka hiçbşeyi hissetmesin maksat misineyi dahi onun için boılıyı taktığımız kısma kıl deniyo ince hassas ucunda yaptığımız kementede stopıer kalın mısıneyı geçiripte boılının içine hafifçe çekip dışta kalmasını engelledikmi işlem tamam sallayın suya yapın yemlemeyi alına sazanı inşallah herkese almak nasip olur

carphunters
09-06-2007, 10:57
Sabri abi resimdeki takımda kurşun sabit değil mi? Böyle olunca balık yemi alıp giderken kurşunun ağırlığıyla iğne saplanıyor. Yanlış mı düşündüm yoksa :confused:


doğru düşünüyorsun mehmet, burada amaç iğneyi balığın damağına daha sert saplamak
onun haricinde o resimde başka ince bir ayrıntı daha var resmi biraz daha incelemeni tavsiye ediyorum aşağıdaki resimde daha net belli
[/IMG] (][IMG)

carphunters
09-06-2007, 11:08
bu arada benim merak ettiğim boili takıldıktan sonra tekrar yerinden çıkmasın diye halkanın oraya (en uç kısıma) takılan şey nedir?

boili düşmesin diye hazır satılan plastıkler var onlardan kullanabılırsın veya ufak bir çubuk parçası da işini görür buradaki amaç boiliyi bir şekilde sabıtlemek

[/IMG] (][IMG)

mby.yigit
09-06-2007, 13:30
çok teşekkürler arkadaşlar, bu bilgiler benim için faydalı oldu (sanırım boili için ayrı bir stoper da almaya gerek yok, yeme zarar vermiyecek herhangi birşey de kullanılabilir)

carphunters
09-06-2007, 15:05
çok teşekkürler arkadaşlar, bu bilgiler benim için faydalı oldu (sanırım boili için ayrı bir stoper da almaya gerek yok, yeme zarar vermiyecek herhangi birşey de kullanılabilir)

boili dediğiniz çok geniş bir kavram
eğer boili ile avlanıcaksanız bu sene sezon açılmadan önce çok çok iyi bir hazırlık dönemi geçirmiş olmanız lazım ıkı üç ay boyunca balığı boili ye alıştırma
eğer bu hazırlığı yapmadıysanız başarı oranınız boili ile çok zayıf

nasıl bır doili kullanmayı duşunuyorsunuz dibe yatan yuzen boili
eğer yuzen boili düşünüyorsanız bu sefer ağırlaştırıcı kullanmanız gertekiyor
aşağıda resimde görüldüğü gibi eğer bunu yapmazsanız bu sefer boili yüzer olduğu için bir metre yukarıya çıkar bu da başarı oranınızı düşürür sazan balığı genelde dipte beslenir
montajları geçtik gelelim boili ye ne tarz bir boili kullanıcaksanız içeriği ne olucak buna karar vermeden önce avlanıcağınız avlaktaki canlı potansiyeli çok iyi bilmeniz gerekiyor midye varmı kerevit varmı eğer varsa boili nin içeriği mutlaka bu saymış olduğum canlıların tadında olması gerekıyor veya kokusu olursa avantaj olur tersine avlanıcağın avlakta balık ot ve meyve ağırlıklı beslenıyorsa kullanıcağınız boilinin tadı buna uygun olması gerekiyor
kısadan hisse balık midye,balık,kerevit ağırlıklı besleniyor siz ot ve meyve ağırlıklı boili kullandınız başarı oranı sıfır bu sefer boili bir işe yaramadı dersiniz
yukarıdaki saydıklarımın yanında eğer balık potansiyelini bilirseniz bu sefer boilinin büyüklüğüne de çok rahat karar verirsiniz 16mm 20mm 22/25 mm

ağırlaştırıcı kunulmuş montajlar
[/IMG] (] (][IMG)

(][IMG)

mby.yigit
09-06-2007, 16:33
sevgili Sabri,
forumdaki sazanla ilgili avcılıkta kullanılan tüm yazıları dikkatlice okudum hatta senin yazmış olduğun konu ile ilgili oldukça faydalı bilgiler var. bu arada bende gerekli çalışmalara başladım tüm yazılanları değerlendireceğim. emeğin için teşekkürler
temmuz gelsin de senin sazan avı resimlerini göreyim diyede dört gözle bekliyorum:)

carphunters
09-06-2007, 16:49
sevgili Sabri,
forumdaki sazanla ilgili avcılıkta kullanılan tüm yazıları dikkatlice okudum hatta senin yazmış olduğun konu ile ilgili oldukça faydalı bilgiler var. bu arada bende gerekli çalışmalara başladım tüm yazılanları değerlendireceğim. emeğin için teşekkürler
temmuz gelsin de senin sazan avı resimlerini göreyim diyede dört gözle bekliyorum:)


kısmet nasıp diyelim mustafa bu sene ben de yaptım hazırlığımı şu ana kadar 4 göl ve ıkı baraja 400 kg yakın yem döktük zaman olursa gidip kurtlarımızı dökeriz olmazsa da sağlık olsun

Balikci34
13-06-2007, 16:43
Çok yararlı bilgiler sabri,yanlız şu kavonoz içindeki resimde iki mısır arsına takmış olduğun yüzdürücüleride açıklarsan boile ile avlanmak isteyenlere daha çok yardımcı olursun,sadece mısır yüzmez bunu yüzdürmek için seninde resiminde vermiş olduğun sarı reng köpük sayesinde yüzer,bazı boileler kendiliğinden yüzer onlar o av şekli için imal edilirler,ama kendiniz boileyi yada mısırı yüzdürmek isterseniz o zaman köpük şart olur,tabiki boile yada mısırın renginde olması gerek köpüğün.

carp
14-06-2007, 01:20
Göllerde midyeleri en kolay nasıl bulabiliriz ve daha da önemlisi bunları boililerimizin içine katmanın yolu nedir?

birkan
18-06-2007, 23:21
arkadaşlar bu sazanlar için solucan işe yararmı ? malzeme dükkanlarından satın alabilirmiyiz

carp
19-06-2007, 01:46
arkadaşlar bu sazanlar için solucan işe yararmı ? malzeme dükkanlarından satın alabilirmiyiz

İri ve diri solucanlar her zaman işe yarar da satan dükkan var mı bilemem...

mcoskunerol
20-06-2007, 18:13
Carphunters in cevapları ve açıklamaları tatmin edici .. teşekkürler.....

gülbaharlar
23-06-2007, 22:41
arkadaşım boli nedir biraz bilgilendirirmisin

mcoskunerol
25-06-2007, 10:23
Bilgehansarp.net den alıntı ile : (tümüne oradan ulaşabilirsiniz)

Boili : İngilizce adı ile boili, ben Türkçe' ye kaynatılmış-hamur-toplar diye çevirdim. Bu aslında bu topların nasıl hazırlandığını anlatan uzun bir isim. Sizin daha kısa bir teklifiniz varsa bildirin lütfen. Hemen hemen tüm dillerde bu yem İngilizce kökenli ismi ile geçiyor, o nedenle ben de burada esas olarak orjinal ismi, zaman zaman Türkçesini kullanacağım. Şimdi bakalım neymiş boili. Boili hemen heme 40 yıldır hatta belki de uygulama olarak daha eskiden beri Avrupa' da sazan avcıları tarafından kullanılıyor. Bunda birinci amaç yemi iğneden ayırmak. Bunun mantığı şu; sazan sazan yemi yutmadan önce ağzında tutar, emerek yemeye başlar, bu arada iğneyi hissederse yemi ve iğneyi ağzından atabilir. Böylece balıksız boş bir vuruş olur. Boili ise yandai montaj şekli ile iğneden ayrı durur ama ince bir misina ile iğneye bağlanmıştır. Sazan boiliyi alıp yutmaya başlayınca bile iğneyi hissetmez, iğneyi hissettiğinde de artık yem neredeyse yutulmuş çıplak iğne ağıza girmiştir, yemi tükürmesi (ki genelde tükürür boili yutulmadan geri gelir) iğnenin batmasına engel olamaz. Boiliyi iğneye tutturan kısmın orjinal adı "hair rig" dir, yani saç. Bu isim yemin ilk kullanılmaya başladığı tarihlerde balıkçıların bu bağlantı için kendi saçlarının kullanmalarından gelmektedir. Çok ince olması aslında gerekmez beden kalınlığında olabilir daha ince olmasının etkin bir rolü yoktur. Boilinin iğneye takılması biraz sabır ve biraz da alışkanlık gerektirir, hepsi o. Aşağıda bu işin nasıl yapılacağı adım adım anlatılmaktadır.

1 ve 2 numarali resimlerde iğnenin kösteğe (bedene) bilinen bir yöntemle bağlanmasını görüyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken misinanın ucundaki kasadır. İsteğe bağlı olarak iğne sapına düğümü de saracak plastik veya silikon bir borucuk takılabilir.

Düğümün bitmiş hali iğne bağlanmış. Boilinin takılacağı uzantının fazla kalmamasına dikkat edilmeli.

Boilinin bir tığ yardımı ile takılması. Uç kasasındaki halkaya stoper denen plastik özel parca veya kibrit gibi bir parça takılır kasa boilinin içine çekilir ve sabitlenir.
Yanda görüldüğü gibi iğneye takılan boili yem daha çok dip oltasında kullanılmaya uygundur. Bazen birden fazla boili de peşpeşe dizilerek kullanılabilir.Yalnız öyle boiliyi alıp tarif edildiği gibi oltaya takıp atıp sazan beklemek her zaman başarı ile sonuçlanmaz. Hep doğal yemlerle beslenmiş olan sazan durup dururken önüne gelen bu yemi yemeyecektir. Yese bile vuruş sayısı beklenen kadar olmayacaktır. Sonuçta benim gibi hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz, oysa ki boili özellikle Avrupa'da olduça yaygın ve başarı ile kullanılan bir yemdir. Peki eksik olan ne? Bu soruyu cevaplamak için boilinin tarihini ve kullanımındaki mantığı biraz daha karıştıralım.
1960 yılında İngiliz sportif balıkçı, sazan avcısı Fred Wilton sazan avında yüksek proteinli yemler kullanılmasını önerdi. Bunda amaç bu yemlerle beslenen sazanın iri gövdesi ve yüksek iştahı ile bu yemi yiyince kendini daha iyi hissedeceği ve yeme alışacağı ve bu yemi arayacağı idi. Öneri tuttu ve sazanın Avrupa' da 40 yıldır boili ile avlanmasının hikayesi başladı. Demek ki sazanı önce bu yemi de yemeye alıştırmak gerek bunun için sazan balıklarının bulunduğu göllere veya nehirlere yaklaşık iki ay süreyle günde 15-20 tane (Dikkat çok değil) boili atarak yemleme yapmak sazanı bu yeme alıştırdıktan sonra boili ile avlanmaya başlamak sizi o suyun şovmeni yapacaktır, herkes otururken sizin en iri sazanları alacaksınız. Avlanma sırasında da yemleme amacı ile suya 20 kadar boiliyi aralıklarla atmak gerekir. Hergün bu yemleme işini yapmak mümkün olmayabilir bu nedenle en azından her fırsatta diyelim, ama unutmayalım ki aradaki süre uzadıkça alışma süresi de uzayacaktır. Boili ile yemleyerek alıştırmak yöntemi oldukça yaygın olmakla beraber, bu yöntemin en dürüst kullanımı "Yakala ve Bırak" ilkesine uygun olarak yakalan balıkların geri salınmasıdır. Bu yolla ileride aynı sularda hem daha iri hem de daha bol balık yakalama olanağı doğacaktır. Dergilerde, filimlerde görülen yakalanmış iri sazanlar bu yöntem ile korunarak büyüyen balıklardır. Sazan avında yakala ve bırak yöntemini uygulamanın en iyi yöntemi yem olarak boili kullanmaktır. Alttaki resimde de görüleceği gibi boili ile sazan yakalandığında boili ağızın dışında sarkar durumdadır, iğne hemen dudağa saplanmış derine inmemiştir. Böylece yakalanan balık fazla hırpalanmış olmaz ve bırakıldığında sağlıklı olarak yaşamını sürdürür.
Peki boiliyi nasıl bulacağız. Tabii ilk adres balık malzemesi satan dükkanlar. Türkiye' de bu yemin bulunması oldukça büyük şans tabii, o zaman hazırlayacağız bu zaten daha ucuza gelir, ama bu defa da hazırlamada kullanılan malzemeleri bulmakta zorluk olur mu? Emin değilim. Aslında amaç yüksek proteinli boili hazırlayıp sazana yemleme yaparak bu yeme alıştırmak ve avlamak o zaman bu mantığı takip ederek kendi tariflerinizi de yaratabilirsiniz. Ayrıca muhtelif hamurlarla da bu şekilde kaynatılmış toplar yaparak yüksek proteinli boili gibi kullanabilirsiniz ve bunlarda boili olarak alandırılırlar. Ama yüksek proteinli boilinin ne olduğununve bunun ne anlama geldiğini aklımızdan çıkarmadan.
Boilini Değişik Bir Takılışı






İşte size yüksek protinli bir boili tarifi
250 gr. Peynir özü (kazein) bol protein içerir
250 gr. Süt şekeri (laktoz) bu da bol proteinlidir
250 gr. Süt tozu protein ve şekil verebilmek için
200 gr. Soya unu
100 gr. Mısır unu








Bu un halindeki bileşenler bir kaba konarak kuru iken karıştırılır. Daha sonra ileride kullanılmak üzere dörde bölünerek saklanabilir ilk yaklaşık 300 gr lık karışmış un alınır, bu miktardan çapı 16 veya 14 mm olan 150 - 200 boili çıkacaktır. Daha sonra ayrı bir kapta 200 gr için 6 yumurta hesabı ile yumurtalar kırılır (protein ve iyi tutunan yapı için), buna renklendirici (baharatçılardan bulabileceğiniz yemek boyaları sarı, kırmızı, siyah olabilir) katılır. Yumurta boya ile çırpılır. Sıra geldi cezbedici kokulara; toz veya sıvı balık yemi kokuları çırpılmış yumurtaya eklenir. Bu kokuların özel olarak hazırlanmışı bulunamaz ise vanilya, bal, sarmısak, anason, olabilir; ticari olarak satılan boililerde hangi koku katıldı ise o isimle piyasaya sürülür. Bu kokulardan çok fazla katmak balık üzerinde olumsuz etki yapabilir.
İştah açıcı olarak da gerekirse, et, balık eti, az köri, karabiber de katılabilir. Ayrıca sazan tatlı sevdiğinden bir miktar pudra şekeri, hindistan cevizi veya vanilya şekeri de ileve edilir. Bunlar çok miktarlarda olmayıp, azıcık sadece tad ve koku verecek kadar olmalıdır fazlası balığı kaçırabilir. Uygulamaya başlarsanız zamanla en iyi karışım ve reçeteyi bulabilirsiniz. Nihayet önceden hazırlanan karışım ile bu yumurtalı karışıma katılarak hamur haline gelecek şekilde yoğurulur. meydene gelen hamurdan avuç içi kadar parçalar koparılarak sosis gibi elde yuvarlanarak uzatılır. Bundan sonra standart olması için bu sosis özel bir aparat ile kesilir ama bu yoksa dikkatli bir şekilde eşit boylarda (14 -20 mm arası çaplarda topçuklar oluşacak şekilde) kesilerek elle de yuvarlanabilirler. Yuvarlatılan hamurlar kaynar suya suyu soğutmayacak miktarlarda 20 - 25 adet bir seferde olmak üzere atlır. Burada 3 - 4 dakika kaynatılan hamur-toplar sudan alınır, fazla kaynatmak topları sertleştirir. Açık havada 2 - 3 saat kurutulan kaynatılmış-hamur-toplarımız artık kullanıma hazırdır.
Altta yüksek proteinli veya düşük proteili hamur türünden boili tarifli verip bu konuyu kapatalım. Bu tarifler sadece kuru karışımın hazırlanması içindir yumurta, renklendirici, tadlandırıcı, kokulandırıcı yukarıdaki tarife göre olabilir.
400 gr. İrmik
200 gr. Soya unu
200 gr. Mısır unu
200 gr. Süt tozu 100 gr. Soya Unu
100 gr. Peynir özü (kazein)
400 gr. Kuş yemi
400 gr. İrmik 500 gr. Kuş yemi
300 gr. İrmik
100 gr Süt tozu
100 gr. Soya unu
200 gr. Soya unu
350 gr. İrmik
300 gr. Öğütülmüş kuru yemiş
100 gr. Kazein (peynir özü)
50 gr. Glikoz 300 gr. Soya unu
400 gr. İrmik
200 gr. Patates unu
100 gr. Buğday unu 300 gr. Kuş yemi
100 gr. Peyniz Özü
150 gr. Balık unu
450 gr. İrmik
Yine de burada bu kadar farklı yem tarifi vermiş olsak da, sazan avında kullanılan, bir sürü faklı yem de vardır. Yağda kızarmış ekmekten tutunda, kepek ekmeğine kadar bir sürü farklı yem olabilir.

enozbihasbirinciuye
25-06-2007, 20:25
[QUOTE=

ahhh ahhhhh eskiden yemleme bile yapmazdık atardık küspeleri...yakalardık koca koca sazanları...şimdi balık efendilere her türlü izzet ikram ediliyor ama yinede nazlanıyorlar....


discovery channelde hep izliyorum adamlar boili takıyor ve 5 dk sonra 10 kilodan fazla sazan çekiyorlar...bizim gibi deli gibi yemlemiyorlar bile...ama bir farkla onlar yakaladıklarını tekrar suya bırakıyorlar....:confused: :eek: :mad: ...[/QUOTE]



sevgili kardesim.
o adamlar sadece balıgın geldigi anı veriyorlar.;=)

yoksa av programları saatlere manzara göruntusu verirlerdi.
bir de o abiler garantili önceden yemlemesi yapılmıs hatta çogunlukla para verip avlandıkları avlaklara bir yrel balıkçı rehberliginde gidip 2-3 gun geçiriyor. eh işte av oluncada bak neler var burada diye gösteriyorlar.
balıklarıyemedikleri kesin ama avınne kadar sürdügü muglak.

akuy
26-06-2007, 19:42
Merhaba,
Kazein Süt ürünleri (peynir, kaşar, yoğurt) ve bazı hazır gıdalarda protein değerlerini tamamlamak için kullanılan bir gıda katkısı, gıda katkısı satan firmalardan yada bu ürünleri kullanan imalatçılardan temin edilebilir. yerel küçük üreticiler kullanmıyor, genelde büyük üreticiler tarafından kullanıyor.

joker_selo
19-07-2007, 15:14
Dişkapi Da Bulabilirsin

estabi
18-09-2007, 23:09
herkese selam ve saygılar.merak ettigim boili neden hamur gibi igneye takılmıyor,igneye takılmasının bi mahsuru varmı..

carpe
19-09-2007, 00:35
Abiler yok mu bilgisi olan bizde bilgilenelim:)

dionysos
19-09-2007, 00:39
herkese selam ve saygılar.merak ettigim boili neden hamur gibi igneye takılmıyor,igneye takılmasının bi mahsuru varmı..takmayı denersen eminim ki sorunun cevabını bulacaksın:D

estabi
19-09-2007, 00:42
takmayı denersen eminim ki sorunun cevabını bulacaksın:Dçok teşekkür ederim hiç aklıma gelmemişti:D :D :D

eozsoyeri
19-09-2007, 05:16
:D:D en güzel cevap bu olmuş..Boilie haşlanmış ve kurutulmuş hamur olduğu için çok serttir Esat abi ya parçalanır ya da takamazsın..

estabi
21-09-2007, 15:54
:D:D en güzel cevap bu olmuş..Boilie haşlanmış ve kurutulmuş hamur olduğu için çok serttir Esat abi ya parçalanır ya da takamazsın..
eyvallah erdem sagolasın verdigin bilgi icin,saygılar..

ephimetheus
31-10-2008, 11:53
Değerli balık avı tutkunları.

Üye olmadan önce hariçten bu başlığı yaklaşık 2-3 ay inceledim. Epey denemeler yaptım. Yurtdışından ve yurtiçinden bulabildiğim hazır boililerin hepsini tek tek denedim. Sonuca yine kendi formülümle ulaştım. Aslında boili en etkili ve zevkli teknikmiş.

İsim vermek yasak mı bilmiyorum ama AvMarketi.com da aradığım bütün malzemeleri buldum. Boili takma iğnesi yoktu sadece onu da sağolsunlar hallettiler. Hatta ellerinde kalmayan Clever Bait sarı renk boiliyi bile temin edip ücretsiz olarak yolladılar.

Şu an piyasada satılan boililerin içinde en daha doğrusu tek etkili olan clever bait marka olan boilinin sarı renklisi. Sanırım aromasına tav oldular.

Benim kullandığım kendi imalatım boili ile en kesin sonucu aldım. Gerçi balık o kadar da büyük değil ama yakaladığım gölet oldukça küçük ve çocukluğumdan beri gittiğim bu gölette şimdiye kadar bu büyüklükte balık yakalayan olmamıştı. İnşallah bu Pazar daha irilerini yakalayabilirsem resimlerini sizlerle paylaşacağım.

Bu arada boilinin formülü;

2 adet katkısız odun fırın ekmeğini içinin bayatı
2 adet yumurtanın tamamı
1 adet yumurtanın sarısı
2 paket vanilya
80 gram mısır unu
60 gram ve kıvamı artıracak kadar fazlası ile beyaz un
30 gram Ultrabite Sazan Hamuru Unu

Bu malzemeleri sakız kıvamına gelene kadar yoğurduktan sonra 8-12 mm çaplarında toplar hazırladım ve önceden kaynayan suya nazikçe döktüm, suyun yüzüne çıkan topları 5-10 sn bekleyip çıkardım ve süzdüm. Gölgede 2-3 saat dinlendirdim ve hava almayacak şekilde paketledim.

Hamurun bir kısmını vakumlu ambalaja koyarak yanıma aldım.

Yaklaşık 20 topu sapanla 60 m açığa, oltayı attığım yere attım. Takımda sadece 25 gramlık kurşun, Mad anti-tangle ve cormoran stiff-rig boili kösteği kullandım. Oltayı atarken kancanın hemen üzerine PVA filesi ile yaklaşık yarım yumruk büyüklüğünde, boili hamuru bağladım. Başka bir oltada ise deneme amaçlı böyle bir yemleme yapmadım. Özel yemleme yapmadığım oltaya 2 saat sonra 700 gramlık bir sazan vurdu. PVA filesi ile yemleme yaptığım oltaya sadece 20 dk sonra balık vurdu. Resimdeki balık 2 kilo 210 gram ağırlığında.

Balık şu an evdeki akvaryumda. Nelerin tadını beğendiğini anlamak için bir süre misafir edicem.

Resimde boili rahatlıkla görülebiliyor.



Herkese iyi avlar.