Merhaba, ben inek sütünün balıklar üzerinde olumlu ya da olumsuz etkisini merak ediyorum. Hazırladığımız hamurun içine süt eklediğimiz takdirde bunun hangi yönde etkisi olabilir? Teşekkürler.
peki bir cezbedici özelliği olur mu? Balığı ekmeğe çeken mesela renk midir, koku mudur, protein midir, yağ mıdır yoksa karbonhidrat mıdır? ya da hangilerinin balık için bir etkisi yoktur.
Teşekkürler. Yani o zaman maden suyuda ekleyebiliriz. Yalnız benim aradığım bilgi mesela vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin bir yem elde ettik diyelim. Bu vitamin ve minerallerin balığı cezbedici bir özelliği olur mu? Mesela eğer etkisi varsa hamurun içine sandoz falanda koyabiliriz ama etkisi yoksa boşa olur. İnşaallah sormak istediğimi doğru anlatabiliyorumdur.
Vitamin mineralin yanında 1 çay bardağı da rakı ekleyin. Anason kokusu merak uyandırsın balıkta. NOT: Sakın bu yazdığımı dalga olarak düşünmeyin ciddi ciddi yazdım. Çünkü balık içindekilerin ne olduğunu bakarak anlamayacağına göre kokusundan anlayacak.
Anason kokusunun balığı uzaklaştırma ihtimali yok mudur peki? Her türlü koku balıkta merak uyandırır mı? bugün inşaallah 3 farklı hamur hazırlayıp test edeceğim. Anasonuda deneyeceğim. Aklınızda denemek isteyip uygulayamadığınız fikirler varsa onlarıda deneyebilirim. Yalnız düşünüyorumda çok saçma bir soru soruyorum. Biz yediğimiz yemeğin çok vitaminli olduğunu yediğimiz zaman kemiklerimizi güçlendireceğini bize enerji vereceğini anlayamıyoruz balık nasıl anlasın
Onlarda kokusundan anlıyor, o yüzden bütün tariflerde koku verecek bir şeyler var. Balıklar da belki kalıtsal belki de bizim gibi yetişkinlerden görerek beslenmeyi öğrendiği için. Yetişkin balıklar neyi koklayıp yiyorsa o şekilde anlıyorlar, kimi zaman da sadece tat veya koku faktörü bazen de merak faktörü yemi almasına sebep oluyor yoksa nerden yakalansın sarı boncuğa sazan balığı mısıra benzetmese.
Çok güzel bir fikir.Yılanların süte bayıldığını herkes bilir e yılanda pullu,balıkta pullu ikiside soğuk kanlı.Kanaatimce tatlı suda daha iyi iş yapar
Evet hamuru hazırladım. Su yerine sadece süt kullandım. Benim bildiğim kadarıyla anason eczanelerde satılıyordu ama bir tane açık eczane buldum onda da anason yoktu. Rakı bulup bulamazsam alıp bir tanede anasonlu hamur hazırlayacağım. Cuma günü inşaallah sonucu paylaşırım. Çok teşekkür ediyorum değerli bilgilerinizi paylaştığınız için.
Balıklarda koku alma özelliği vardır.. balıgı cezbeden suda yayılan kokudur.. hedefe gelir yoklar çok ters gelmez ise yer.. balık avında yıllar boyu kullaanılan şeyler zamanında denemelerle bulunmuş şeyler....dir şeker vanilya süt anason vs..ayrıca akademik bazda araştırmalarda vardır.. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=41436 http://www.akuademi.net/USG/USG2007/Y/y04.pdf
anasonun tutmada etkili olacagını düşünüyorum. balığın kafa, haliyle zum olacak boş kancaya bile deli cesareti ile atlar reeling
Abi ilk linkte verdiğin bilgiler çok güzel. Şeker veya tuz arasında hangisinin etkisi olduğu konusunda çok deneme yapıp o dönem pek balık yakalayamadığım için sonuç alamamıştım. Demek ki ekmeğin etkisini arttıran şekermiş. Balıklarda her türlü koku merak uyandırır mı? Mesela bir eti sıcakta dışarda bekletip kokmasını sağlasak. Bu kokuda balıklarda merak uyandırır mı? Şimdi benim okudaklarımdan hep yemin taze olması gerektiği fikri çıkıyor. Sardalya mesela. Hep taze sardalyadan bahsediliyor yem yapılacaksa ama sardalyayı dışarda bekletip kokmasını sağlarsak o zaman daha cazip olmaz mı balıklar için? veya yumurtanın kokmasını sağlasak ve hamurumuzu kokmuş yumurta ile yapsak.
Vanilya, anason, peynir suyu, karides, sardalya gidi kokular bazı balıklar için cezbedicidir.(sazan kefal vb) Bazıları içinse kokmuş et gibi kötü kokular cezbedicidir. (yayın) Hatta ilginçtir yayın için en iyi yemlerden biri zeytinyağı sabunudur. Şu koku şurdaki balığı cezbeder demek çok doğru olmaz. En güzeli deneyerek bulmaktır mera, mera değişiklik gösterebilir.
denemelere devam o halde Bu arada hedef balığım melanur. Sardalyalı hamurlan çok iyi sonuçlar alıyordum. İlk defa yarın tekrar deneyeceğim inşaallah.
hamur için herkesin kendine göre bi tarifi var..anason koyanıda duydum kekik koyanıda. balıkta merak uyandırıcak kadar kokulu olması lazımmış hamurun..
Bende gecenlerde buradaki balikcilarin tavsiyesiyle 2-3kg lik cok kotu kokan bir tur fransiz peyniri satin aldim... peyniri oldugu gibi bir saklama kabinin icine koyup balkonda gunes goren bir yere biraktim. gecenlerde bir kontrol edeyim dedim...aman allahim o ne bicim bir kokudur oyle ne siz sorun ne ben soyleyeyim bu peyniri 1 sene falan boyle bekletmek gerekiyormus.. bu arada su vanilya ve sut olayini bu hafta sonu deneyecegim...
abi ağzım sulandı valla rakısıydı peyniriydi sütte var ben denizde olursam atlarım valla sabah suyunda kahvaltı niyetine süt hamur aksam rakı peynir daha verimli olur şaka bir yana bu karışımlardan verim alan olursa bende yemlik kefalde denemek isterim