Canavar affetmemiş

Konu, 'Videolar' kısmında Zıpkıncı İbo tarafından paylaşıldı.

  1. Zıpkıncı İbo

    Zıpkıncı İbo İbrahim Can

    Mesajlar:
    2.915
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Balik avi ile ilgili degilse de denize dair bir haber... Guney Afrika'daki bir plajda kopekbaligi goruluyor ve hemen alarm veriliyor. Uyari bayragina aldirmayan bir kisi inatla yuzmeye devam ediyor. Neticede saldiriya ugrayip bacagini kaybediyor. Buyuk beyaz ise olayin ardindan karni tok vaziyette plajda tek basina olmanin keyfini cikartiyor...

    Iyi ki bizim sularimizda boyle canavarlar yok dedirtecek bir video...

    http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-15100382
     
  2. volex21

    volex21 Volkan

    Mesajlar:
    6.735
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Hiç istifini bozmamış valla. Bana bişey olmaz zihniyetindekilere de ders olsun.

    Yalnız ben bu haberi farklı duymuştum, bende söyleyenlerin yalancısıyım :)

    Hikaye şöyle: Bacağı kopan kişi, limit altı balık tutmakta ısrar ediyor, özellikle de çinekopta çinekop diye tutturuyormuş, köpekbalığı bunu duymuş ve tabi çok kızmış, sonuç malum...

    Neyse biz den uyarması, bacağı kopan kişiye de geçmiş olsun.
     
  3. Atilla Ö.

    Atilla Ö. Atilla

    Mesajlar:
    604
    Şehir:
    Karadeniz Ereğli
    En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Belkide limit altı balık tutanlara ders olsun diye bırakılmıştır :confused: :)
     
  4. kaşıkçı

    kaşıkçı FARUK

    Mesajlar:
    734
    Şehir:
    KDZ. EREĞLİ / ZONGULDAK
    Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Bak bu çok güzel işte :)
     
  5. emir şengezer

    emir şengezer emir

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    878
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Arkadaşa gıyabında geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çok vahim bir olay...

    sharkattacks diye bir site vardı, köpek balıkları tarafından saldırıya uğramış yenilmiş yutulmuş insanlar falan.... Allah muhafaza bir hayvan tarafından yenilmek, hele de bir balık tarafından yenilmek çok üzücü bir şey.
     
  6. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Büyük beyaz gibi harika bir canlıya canavar demek hiç hoş değil.

    Neden böyle söylediğimi merak ettiyseniz, önce bu mesajın solundaki sütundan en iyi avı yazan yeri bir okuyun derim.

    Büyük beyaz insana saldırmaz, pek olası değil. Saldırdıklarını da genellikle yemez, ısırır ve bırakır. Denizde saldırgan bir sürü köpekbalığı türü olabilir ama büyük beyaz onlardan biri değil.

    Bizde zamanında jaws filan derken, onları canavarca katlettik. Canavar denmeyi hakeden tek tür biziz bence.O masum büyük beyazları avlarken gördük ki, bunlar canavar filan değil, kendi halinde karnını doyurmaya çalışan harika canlılar. Ama işte bize öyle canavar diye belletilmiş ya, bir türlü o beyin yıkamayı aşamadık. Aşabildiğimizde ise, pek çok köpekbalığı için vakit çok geçti artık.

    Bu harika canlılara canavar denmesi bence hiç hoş değil. Onlarsız bu denizler hiç bir zaman eskisi gibi olmaz, olamaz.
     
  7. ESER BABAOĞLU

    ESER BABAOĞLU ESER

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    81
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    REMİXSON MASTER 4 MT
    Favori Makine:
    REMİXSON MAGNUM 6000
    Büyük Beyazlar çok Merakli Canlilardir,gördükleri Her Nesneye Yada Canliya Duyduklari Merak Giderme Duygularini Nasil Giderecekler Tabi Ki Doğal Yolla Yani Ağiz Yolu Ile Bu Güzel Baliklarin Dişleri Malum Bir Insana Saldirmaları Mümkün Değil Ancak Insanlar Denizde Yüzdüklerinde Yada Sörf Yaptiklarinda Denize Idrar Salgıladıklarında Yayiliyor Ve Büyük Beyazin Km ce öteden Bu Kokuyu Algiladiği Herkes Tarafindan Bilinmekte Olağan üstü Yaratılışlarından Koku Alma Duygulari çok Gelişmiştir.ve Sadece Meraktan Dolayi Insanlara Yaklaşip Bir Kez Dukunmalari Zaten Keskin Olan Yüzgeçleri Insan Vücudunda Kesiklere Neden Oluyor Ki Bir De Bunu Jilet Keskiniğinde Ki Dişler Eklenince Ciddi Yaralanmalar Olmaktadir,bazende Kol ,bacak Kopmalari Yaşanmaktadir,bir Düşünün Onlarca Sörf Yapan Insanlar Var Neden Gelip Birini Seçiyor çünkü Sörf Yaparken Bu Kanitlanmiş çişini Yapmiş Denize Ve Büyük Beyazda Okadar Kişi Arasinda Gelip Onu Bulmuş Ve Merakini Gidermiş,kisacasi Bir Beyazin Bu Güne Kadar Bir Insani Tamami Ile Yediği Hiç Görülmedi Ancak Flimlerde Görülmüştür.ölümler Olmadimi Evet Oldu Ama Kan Kaybindan Bir Insan En Fazla 1.75.1.90 Hadi Bilemediniz 1.95 Olsun Karşinizda Bir Dev Var 4.mt Ve üzeri Canlilar Ağzini Açtiğinda Zaten Insani Yuta Bilecek Kadar Bir Ağiz Yapisi Var Istese Bir Kerede Yer.hesabini Siz Yapin.
     
  8. Zıpkıncı İbo

    Zıpkıncı İbo İbrahim Can

    Mesajlar:
    2.915
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Buyuk beyaz ve diger bazi kopekbaligi turleri hakkinda cok okudum, sayisiz belgesel izledim. Hicbir canliya canavar denmemesi gerektiginin gayet tabi farkindayim. Zira zevk icin oduren tek canli insandir derler. Hayvanlar ise dogasinin geregi, hayatta kalmak icin oldururler. Bunun icin de elbette suclanamazlar. Dolayisiyla, konu basliginda canavar kelimesini kullanmamin ozel bir nedeni yoktu. Bir basin haberiydi, ben de ilginc geldigi icin paylasirken hayvanin adamin bacaklarini kopartmasi gibi dehsetli bir duruma uygun olsun diye canavar dedim. Yani kopekbaligini canavar gibi goruyor degilim. Baska bir kelime de onun yerine kullanilabilirdi.

    Buyuk beyazin hakli dogal davranislarini anlatirken, korunmasi gerektigini soyluyorsunuz. Bunda da haklisiniz. Fakat diger yandan en buyuk avinizin buyuk beyaz oldugunu da ozellikle belirtiyorsunuz. Peki sormazlar mi adama "bu ne perhiz, bu ne lahana tursusu" diye?

    Bu arada, admin Murat (Balikci) tarafindan baska bir konuda gelen bir mesaja yazdigim yaniti size ozelden yonlendirmistim. Herhangi bir yanit alamadim. Bir gelisme oldu mu bilmek isterim.
     
  9. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bu nasıl bir turşu küpü diye sorulması, daha hatta ısrarla istediğimiz bir husus aslında.

    Yukardaki mesajda biraz ucundan değinmiştim.

    1988 - 1991 arası yıllar. Millet o zamanın en meşhur filmlerinden JAWS'ı izlemiş gaza gelmiş. Devam filmleri çıkmış ve sonuncusu 3D gösterilmiş.

    Sonuç bizde, herkeste izlemiş. Ve kahramanlık yapmak isteyen, insanları bu canavarlardan kurtarmaya azmetmiş ben gibi salak ve dangalaklar, ama özel turlarla, ama ben gibi iş filan icabı hasbel kader bulunaraktan, fok adası gibi büyük beyaz mekanlarına dadandılar akabinde. Sonuç, o yıllarda büyük bir köpekbalığı kıyımı yaşandı. Ve maalesef bende bu vahşete, bu densizliğe belli çapta katıkda bulundum.

    Zira, o günlerde kime sorsanız, köpekbalıkları yok edilmesi gereken canavarlardı. Kurtlar ona keza. Orkinoslar küçük balıkları yiyip bitiriyordu ve yok edip o minik sevimli balıkları kurtarmak gerekiyordu. O zamanın mantalitesi buydu.

    İşte o 7m'lik köpekbalığın hikayesi o günlere dairdir. 7 metre, öyle böyle değil, gayet ciddi bir rakamdır ve eğer kuralına uygun yakalayıp belgelemiş olsaydım, tüm zamanların en büyüğü olarak kayda da geçerdi.

    Ama bu masum balığı bir şekilde yakalayıp güverteyi çıkardık işte. Hafif yan yattı, Alt çenesine takılı kanca ağzını iyice gerdi ve ağzı açıldı. O an hissettiklerim çok daha farklı oldu. zira açıkca farkettim ki, bu balık insan filan yemezdi. Zira o mağara ağzı gibi kocaman ağız, insana tenezzül bile etmezdi.

    Ve o balığıda hunharca katlettikten sonra düşündüm. Eğer bu hayvan insan yiyor olsa, plaja bir kenardan girse, öbür kenara varana kadar tüm plaj sakinlerini yemiş bitirmiş olurdu. Yada elinde tüfek olan birileri kahramanca bu canavarın hakkını verirdi. ama bu canavar benim kancama kadar yaşamış, var olmuş gelmiş. Demekki martaval bu balığın canavarlığı.

    O günden sonra fırsat oldukça araştırdım. Zaten vaktim oluyordu denizde bol bol. Cousteau'nun vs. kitaplarını okudum. O günden beride denizdeki balıklara da, karadaki yılanlara da çok çok farklı bakar oldum.

    İşte o 7m büyük beyaz, benim doğaya bakışımı kökten değiştiren en büyük avımdır. Onun en büyük, en iyi olması, cüssesi değil. Onun en büyüklüğü, bana doğaynın muhteşem güzelliğini arayıp bulmaya iten bir keşif olmasıdır.

    Evet, pişmanım ama, bu yaptığım canavarlığın sorumluluğunu almıyorum inatla. Bu vahşete sebep olan JAWS filmi de değildi. Bizi, o dönemin insanlarını öyle yetiştiren ve doğadaki masum canlıları bir canavar, bir vahşet gösterip, bize vahşetin en büyüğünü işleten sistemdi bu işin suçlusu. Ve o zamandan beri bu sistemle mücadele ederim bir şekilde. Eğer o vahşetin suçunu kendime kesseydim, o sistemi görmezdik hepimiz birden.
     
  10. Zıpkıncı İbo

    Zıpkıncı İbo İbrahim Can

    Mesajlar:
    2.915
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Hikayenin anlatimina vesile olduk demek ki boylece... bildigine, dusunup anladigina degil de kendisine bildirilene, yonlendirildigine inanmaya aliskin oldugumuzdan olsa gerek, yillar sonra bugun bile birileri cikip "cinekop avlamanin zarari yokmus, esas anac kofanalari avlamamak lazimmis" diyebiliyor..
     
  11. ALİCO

    ALİCO AliCo

    Mesajlar:
    5.206
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.



    +100 diyorum
     
  12. SahEmre

    SahEmre Emre

    Mesajlar:
    2.481
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Tarihin en büyük büyük beyazı da ancak tarihin en büyük balıkçısına yakışır herhalde..
     
  13. John Dory

    John Dory Emre

    Mesajlar:
    632
    Şehir:
    istanbul - bodrum
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    [​IMG]
     
  14. SahEmre

    SahEmre Emre

    Mesajlar:
    2.481
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Allah allah boyu 10 metre :D
     
  15. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Ne büyük balıkçısı yaahuu!

    satır aralarına dikkat etmek lazım:

    kurallara uyarak tutsaydım...

    Ama bu dinamit veya tüfek gibi asla tasvip etmediğimiz şeyleri kullandığımız demek değil lakin.

    kullanılan malzeme, bir fok balığı, tavuk, başparmaktan kalın bir çelik halat, gemi halatı.

    makine 250 beygirlik dizel vinç motoru, kamış 6 metre vinç kolu.

    buna balıkçılık mı dersiniz, size kalmış.
     
  16. 3182

    3182

    Mesajlar:
    1.186
    Sen git 7 metre köpekbalığı tut sonrada gel galatada kıraça yakala.
     
  17. John Dory

    John Dory Emre

    Mesajlar:
    632
    Şehir:
    istanbul - bodrum
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Serdar abi,

    Foku şakşak mı taktınız, yaprak mı?

    Alınmıyorsun değil mi bu arada? Bizimki balıkçı atışması :)
     
  18. SahEmre

    SahEmre Emre

    Mesajlar:
    2.481
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Kafalı foka geliyor emre
     
  19. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    :)

    fok canlı yem oluyor bu takimda.
     
  20. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    şakası bir yana...

    foku kollarini kesip suya atıyorsunuz. o zaman yavaş yavaş kanıyor ve ortada ne kadar büyük beyaz varsa topluyor.

    iğneye de bir tavuk takarak bırakıyosunuz yanına.