Kuru soğanı kürdandan biraz daha kalın kesiyoruz, elimizle sıkarak biraz yumuşatıyoruz ,biraz uzunca iğnemize takıyoruz , topu ileriye fırlatıyoruz makaramızı hafifçe sarıyoruz. Denenmiştir... Rast gelsin ...
Macit kardeşim çok iyi tesbit etmişin desena bu hayvan ipeğe atlayıp yakalanıyorsa neden soğana atlamasın, hoşçakal.
abilerim işin ucu rakıya kadar gitmesinde ) güzel fikirmiş ancak zaten balık kokusu yetmiyor bide üstüne soga hiç çekilmez)
Paylaşım için teşekkürler. Güzel bir buluş. Hayvan ne kadar mütevazı, ne atarsan at yakalanıp geliyor. Daha ne yapsın. mrsparkle
Valla ben kasap mangalını yakıyorum, ateş bir güzel közleniyor. Domatesi, biberi atıyorum üstüne, rakımı dolduruyorum ve bekliyorum. Hop balık kendinden atlıyor mangalın üstüne.
iğneye sırasıyla kurufasülye tanesi, pirinç tanesi, en son ucu sarkacak şekilde soğan... isteğe göre turşuda eklenebilir, balığı bilmem ama ben yerim
Orhan bey tesbit benim değil, geçen yaz malzemecimde tanıştığım, bir kaç defa bilgi alışverinde bulunduğum şu an ismini hatırlayamadığım 70 yaş üzerinde ki amcanın tavsiyelerinden biriydi. Bir çok defa aklıma gelmesine rağmen geçen hafta denemek nasip oldu. Sonuç olumlu . Forumdaki arkadaşlarla paylaşmak istedim. Rast gelsin... Sizde Hoşçakalın...
Erdinç bey buluş benim değil, geçen yaz malzemecimde tanıştığım, bir kaç defa bilgi alışverinde bulunduğum şu an ismini hatırlayamadığım 70 yaş üzerinde ki amcanın tavsiyelerinden biriydi. Bir çok defa aklıma gelmesine rağmen geçen hafta denemek nasip oldu. Sonuç olumlu . Forumdaki arkadaşlarla paylaşmak istedim. Amcayla ilk karşılaştığımda teşekkür edecem. Rast gelsin...size ve tüm arkadaşlara...
Allah bizi yalnız kefale bile muhtaç etmesin, herkes bilinçlensin ve denizlerimize, balık türlerine, çevreye, vatana ve millete sahip çıkmamız için gözümüzü açsın, bize güç ve kuvvet versin ! mrsparkle
kefal değil de, kovsan gitmeyen bir balıktı istavrit.. yılın her zamanı hep olurdu bolca.. şimdi onu da arar olduk.. sonumuz hayır olsun..