Fileto çıkarmanın incelikleri

Konu, 'Videolar' kısmında Zıpkıncı İbo tarafından paylaşıldı.

  1. Zıpkıncı İbo

    Zıpkıncı İbo İbrahim Can

    Mesajlar:
    2.915
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Hepimiz oyle veya boyle balik temizlemeyi biliyoruz ama bazen buyuk baliklarin etine hic zarar vermeden kilcigindan ve derisinden ayirmayi beceremiyoruz. Iste bu videolar isin kolayini gosteriyor. Hangi balik nasil kesilir, nasil temizlenir... Yeter ki elimizde keskin bir bicak olsun.


    http://www.youtube.com/watch?v=D36W_IUXMFw&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=0X9NqX-gWy0&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=E1BUO9sWpl8&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=b5jG9nDj4ds&feature=related

    Iyi seyirler...
     
  2. denizbilimci

    denizbilimci Hasan

    Mesajlar:
    1.038
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Paylaşım için teşekkürler, hepsini keyifle izledim.
     
  3. befalcon

    befalcon Sinan

    Mesajlar:
    1.694
    Şehir:
    Manisa
    Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    fileto demek balığı ziyan etmek demekmiş. Onu öğrendim videolardan.
     
  4. kaşıkçı

    kaşıkçı FARUK

    Mesajlar:
    734
    Şehir:
    KDZ. EREĞLİ / ZONGULDAK
    Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    İbrahim Abi senin paylaştığın videoların hepside güzel oluyor, paylaşmaktan bıkma hiç bir zaman :)
     
  5. Zıpkıncı İbo

    Zıpkıncı İbo İbrahim Can

    Mesajlar:
    2.915
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Begendiginize sevindim. :)


    O zaman bir dahaki sefere fileto cikardiktan sonra baliktan geriye kalan parcalarla (kafa, fileto haricindeki etli kisimlar,vs.) nasil balik corbasi yapilir, onun videosunu paylasayim. :)


    Sagolasin Faruk. Hep tartisacak degiliz ya, arada keyifli seyler de olsun degil mi ;) ...
     
  6. cemil sarihan

    cemil sarihan cemil sarihan

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    964
    Şehir:
    istanbul
    Teşekkürler,önemli ve gerekli bir paylaşım...Sonuçta tutmasakta balık alıp pişiriyoruz dolayısı ile kesme biçme işlerinide teknik olarak öğrenmekte fayda var:)