Sade bir tarif...

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında malibu tarafından paylaşıldı.

  1. malibu

    malibu

    Mesajlar:
    35
    Şehir:
    Adana
    Favori Kamış:
    Olta, Zıpkın, Serpme, El
    En İyi Avı:
    Levrek 4,1 kg (Taşucu), Kefal 1,5 kg (İskenderun), Müren 2 kg (Arsuz), Sazan 8 kg (Adana)
    Herkese selam, ya hem heycanlıyım burada olmaktan, hem de üzgün niye bu kadar geç fark ettim diye. Benim çok sevdiğim sade, kolay, sağlıklı bir tarifi sizlerle paylaşmak istedim.

    Yağlı bir balık (Levrek, Somon, Çupra, mümkünse çiftlik değil) fileto yapılır, bir teflon tepsiye veya borcama bir yemek kaşığı zeytinyağı konur, istenirde iki defne yaprağı eklenir. Balık(lar) derisi tabana gelecek şekilde yatırılır. Fileto olduğundan bize bakan pırıl pırıl lifler arasına 5-6 tane karabiber hafifçe gömülür. Bir diş sarımsak boydan altı barçaya bölünür (ince şeritler) onlarda karabiberlerden farklı yerlere gömülür. 180 derece fırında 30dk. pişirilir. 15. dakikada tepsi dibindeki balıkyağı ve zeytinyağı bir kaşıkla alınıp balıkların üzerine dökülür. Afiyet olsun.
     
  2. Numan

    Numan

    Mesajlar:
    613
    Şehir:
    ANKARA
    Favori Kamış:
    10 bilyali Müftelif Makinalar, Müftelif Atarlarda ve uzunluklarda kamışlar. Kasnak Dip oltaları.
    En İyi Avı:
    Sazan 4 kg, 2,5 kg Sazan, 1,4 kg Sazan
    Eline sağlık hocam ama ben bunu ancak halden aldığım balık ile yaparım. :) Sağol
     
  3. amatörötesi

    amatörötesi

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    425
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    2 kamış 2 makina detaylara girmeyelim
    En İyi Avı:
    Kocaman kocaman istavritler
    Karabiber şart mı? hani seven var sevmeyen var. Karabiberin alternatifi nedir? (yemediğim için tadını da bilmem, uzak dursun)
     
  4. excalibur

    excalibur

    Mesajlar:
    774
    Şehir:
    Antalya
    Favori Kamış:
    olta
    tane karabiber ve defne yaprağı . . balık yemeklerinde çok kullanılır ;)
     
  5. amatörötesi

    amatörötesi

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    425
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    2 kamış 2 makina detaylara girmeyelim
    En İyi Avı:
    Kocaman kocaman istavritler
    Gözlerimi kaparım, vazifemi yaparım.


    Tarif için teşekkürler.
     
  6. malibu

    malibu

    Mesajlar:
    35
    Şehir:
    Adana
    Favori Kamış:
    Olta, Zıpkın, Serpme, El
    En İyi Avı:
    Levrek 4,1 kg (Taşucu), Kefal 1,5 kg (İskenderun), Müren 2 kg (Arsuz), Sazan 8 kg (Adana)
    Ne diyim. Şimdi ben bu yemek işine merkalıyım, karabiber sevmiyor olabilirsin, o zaman koyma karabiberi. Benim aldığım tad olmaz ama senin ağzın tatlanır. Ben bir kez karabiberle birlikte az kekik koydum güzel oldu. Karabibersiz kekli bir deneyebilirsin. Hafif bir baharat iyi olur ama bu tarife. Unutmadan biberiye de olabilir ama kekik yerine.