Canlı canlı kızgın yağda balığın her iki tarafının az pişirilip nefes alırken chopstickler ile etinin kopartılıp yendiği bir video izlemiştim buda en az onun kadar canice
Bir çok vahşi hayvan bile avının gırtlağını sıkıp önce öldürüp sonra yerken insanların cahilliğimi desek..
Bu görüntüyü izleyince Dr.Hannibal Lecter'in Yemek Partisi sahnesi geldi... Midesi sağlamlar için link BURADA Ne farkı var Resmen Yamyam Bunlar !!!
Bu olayı canilik ziyadesinde sosyo-kültürel bir yapıda incelemek lazım derim.Pek çoğunuz ıstakozun nasıl pişirildiğini biliyordur sanırım.Bu yeme alışkanlıkları ve kültürle alaklı bir durum.Bizim için canilik olan, başka kültürler için normal olabilir.
Katılmıyorum. İstakoz canlı canlı haşlanır evet ama neticede yendiği sırada kıpır kıpır oynamıyordur. Öldürmenin en az acı verenini seçmek için mutlaka özen gösterilmeli ancak canlı canlı kesip yemek başka birşey. Dediğim gibi bence Yamyamlık..!
Abi şimdi adamlara sorsan ne var bunda diyecekler onun için söyledim, benimde pek hoşuma gittiğini söyleyemem ama adamın böyle bir yemek kültürü var.Nihayetinde hala mağara adamından izler taşıyoruz alt benliğimizde.
Emin ol magara adamlari bile oldurmeden yememislerdir. Yapmislarsa bile bu zevk icin degil mecburiyettendir. Bu insanlarin yatacak yeri yok
Çin ve Tayland yemek kültüründe var bu iğrençlik. Bir çok hayvanı canlı yer bunlar, akrep dahil. Budist Hindular da yemeklere şifa niyetine öküz idrarı katar.
Yunus Emre'nin dediği gibi "Ete kemiğe büründük, insan diye göründük.", tamda bu insanlar için söylenmiş gibi...Bir keresinde canlı istavriti yem olarak iğneye takmıştım, sonra öyle bir pişman olup vicdan azabı çektimki, bir daha asla canlı yem kullanmadım.
MEDENİYET DEDİĞİN TEK DİŞİ KALMIŞ CANAVAR...!!! :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2:
Fransada da kaz ciğeri çok kıymetli.. Acımsı bir tat oluşmasın diye, kaz daha canlıyken ciğerini söküyorlar..