Gülelim mi ağlayalım mı?

Konu, 'Videolar' kısmında Zıpkıncı İbo tarafından paylaşıldı.

  1. Zıpkıncı İbo

    Zıpkıncı İbo İbrahim Can

    Mesajlar:
    2.915
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Laf olsun diye yapilan haberlere bir ornek daha. Memlekette gazetecilik adi altinda ne oldugu, niye yapildigi belli olmayan ciddiyetsiz isler son zamanlarda cok artti. Gorevi toplumu bilinclendirmek olanlarin bilinc seviyesi bu olunca, memlekette ne balik kalir, ne gol kalir ne de akarsu. :(

    "Burokrasinin hatali uygulamalari sonucunda sazan yok olma noktasina gelmis. Yaklasik 40 bilim adami goldeki canlilarin nasil kurtarilacagi konusunda rapor hazirlayacaklarmis. Sonrasinda da golde daha kontrollu av yapilacakmis (ne demekse artik)!" :eek: Arkadas bunlari soylerken bir yandan da golden aglar cekiliyor. :eek:

    Birader once bir sor bakalim "gollerde ag ile avcilik serbest mi degil mi?" :mad:

    http://webtv.hurriyet.com.tr/2/25850/0/1/eksi-25-derecede-boyle-balik-avliyorlar.aspx

    banghead
     
  2. KorkutAta

    KorkutAta Muharrem

    Yaş:
    55
    Mesajlar:
    914
    Şehir:
    Erzurum
    Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Sevgili İbo,
    Her ne kadar şimdi uzaklarda yaşıyorsam da, o gölün kıyısındaki bir köyün çocuğu olarak diyebilirim ki "Evet, o gölde üreme dönemi dışında ağla balık avlamak balıkçılara serbest." İl Tarım Müdürlüğünden mi, İl Özel İdareden mi yoksa Devlet Su İşlerinden mi, bilemiyorum, bir devlet kurumundan belli bir kira karşılığında gölde balık avlama izni alınıyor ve üreme/yasak sezonu dışında serbestçe balık avlayabiliyorlar (yazın tekneyle, kışın bu yöntemle).
    Yalnız çocukluk yıllarımı düşününce insanın hakikaten içi parçalanıyor: O yıllarda şimdiki balıkçıların bir günde tekneyle, ağla tuttuğundan daha fazlasını bir balıkçı uyduruk bir oltayla yakalayabiliyordu. Durumun bu kerteye gelmesinde videodaki gibi avcılardan ziyade, yasak sezonda gizlice balık tutan profesyonel balıkçıların aç gözlülüğünün rolü büyük. Bir ara babam ilçe tarım müdürlüğünde çalışırken adamları engellemek için gölün kıyısına bir karavan, bir tekne ve üç dört tane memur bırakmışlardı. Fakat balıkçılar ya bu memurlaru uyutarak, ya zamanla kafalayarak ya da korkutarak üreme döneminde balık tutmaya devam etmişlerdi. Hasılı kendi ayaklarına sıktıkları kurşunun ceremesini çekiyorlar şimdi.
    Bu arada -videoda söylendiği gibi- göle İsrail sazanı, kerevit gibi gölün doğal türlerinin dışında canlılar aşılayan kamu kurumlarının dahlilini de unutmamak gerek.
    Böyle bir konuyu gündeme getirdiğin için emeğine sağlık! Hoşça kal!
     
  3. Zıpkıncı İbo

    Zıpkıncı İbo İbrahim Can

    Mesajlar:
    2.915
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Ilginiz icin ben tesekkur ederim hocam. Ilave bilgiler icin de sagolun. Demek ki boyle kural disi ozel izne tabi avlanma da olabiliyor. Resmi izin olduktan sonra kimse birsey diyemez elbet.. fakat tabi bir de meselenin resmilestirilmis hokkabazlik tarafi var... bahsettiginiz yontemler gibi..
     
  4. er41han

    er41han Erhan

    Yaş:
    69
    Mesajlar:
    4.473
    Şehir:
    İzmit - Kocaeli
    En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Ne ekersen onu biçersin..!! Nasılsanız öyle idare olunursunuz..!! idk bu sözler boşa söylenmemiş sözler...!! Ama doğruyuda söyleyince adamı 9 köyden kovuyorlar..!! banghead Maalesef türkiyenin değişmeyen kuralı bu..!!! :(